wijnliefhebbers

Volledige versie: Preuillac - Médoc cru bourgeois
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Vinejo: "Preuillac 2005 Verrassend toegankelijk dus, misschien komen de (meer bescheiden) Bordeaux 2005 eindelijk wat op dronk (t is te zeggen-worden ze eindelijk wat 'drinkbaar'). Mooie neus met aardbeienconfituur en kruiden (kaneel) naast een heel aangename, lichte carameltoets. In de mond sappig en zacht, enkel op het eind voel je de zuren en rijpe tannine die de wijn een goede basis geven voor verdere veroudering. Minieme (maar niet onaangename) droogtrekking in de afdronk.
87/100

Dank aan Tienne voor dit schitterende koopje aan een euro of 8..."

Gisteren geopend en meteen lekker bevonden: rood en zwart fruit, kruidnagel, vleugje lavendel, geparfumeerd fruit. In de mond mooi fris gehouden door zuren en tannine. Vandaag mooi open met voornamelijk zwart fruit, boter en een stuk rijper dan vele andere Bordeaux uit andere jaargangen (behalve dan 2003). Ik verbaas mij ook over de toegankelijkheid. Zit net aan de grens van zijn structuur: net te veel alcohol in de neus.

Maar toch: schitterende wijn en nu al genietbaar. Zijn er mensen die 2005 een overroepen hype vinden? (als er al een minpunt zou zijn (los van de prijs), dan gaat het misschien om de frisheid van de wijnen: houden ze de alcohol in bedwang en zorgt de structuur van tannine en zuren voor frisheid?)
Ik zou het ni weten; buiten 2e wijnen ben ik van de 2005 afgebleven.

Wat die 2e wijnen betreft:

- Fiefs de Lagrange: zoals gewoonlijk uitstekend
- Sarget de Gruaud: zeeeer zwak
- Demoiselle de Sociando: zeer goed, maar was eigenlijk nog niet klaar
De 2005 in het glas.
Stevige rakker. Nog zeer jong en tanninerijk, heeft nog een jaar of 5 rust nodig.
87/100
(08-01-2014 08:52 PM)Bert schreef: [ -> ]De 2005 in het glas.
Stevige rakker. Nog zeer jong en tanninerijk, heeft nog een jaar of 5 rust nodig.
87/100

Niet alleen in 2005 is dit een stevige rakker.

In tegenstelling daarmee heb ik een Moulis en Medoc 2005 deze avond in het glas; Château Caroline Cru Bourgeois.
Alles behalve stevig en een dikke scheut groene tannines in de afdronk.
Ik had daar drie flesjes van, maar vraag me niet de oorsprong en de prijs ervan, ik moet het opzoeken.
Volgens mijn inventaris lagen deze drie flessen zelfs niet in mijn kelder.Rolleyes

Edit.
De Moulis was een fleske gisteren ontkurkt en vandaag de rest.
Wordt nu opgevolgd door Château Reynon 2005. Mannekes, das wat anders.Slurp
(08-01-2014 10:57 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(08-01-2014 08:52 PM)Bert schreef: [ -> ]De 2005 in het glas.
Stevige rakker. Nog zeer jong en tanninerijk, heeft nog een jaar of 5 rust nodig.
87/100

Niet alleen in 2005 is dit een stevige rakker.

In tegenstelling daarmee heb ik een Moulis en Medoc 2005 deze avond in het glas; Château Caroline Cru Bourgeois.
Alles behalve stevig en een dikke scheut groene tannines in de afdronk.
Ik had daar drie flesjes van, maar vraag me niet de oorsprong en de prijs ervan, ik moet het opzoeken.
Volgens mijn inventaris lagen deze drie flessen zelfs niet in mijn kelder.Rolleyes

Edit.
De Moulis was een fleske gisteren ontkurkt en vandaag de rest.
Wordt nu opgevolgd door Château Reynon 2005. Mannekes, das wat anders.Slurp

Reynon 2005, heb die jammer genoeg niet meer liggen, was idd genietwijntje...

@Bert thank you voor de tip, ik blijf ook van mijn Preuillacs 2005 af...
(09-01-2014 12:05 AM)vinejo schreef: [ -> ]Wordt nu opgevolgd door Château Reynon 2005. Mannekes, das wat anders.Slurp

Reynon 2005, heb die jammer genoeg niet meer liggen, was idd genietwijntje...

[/quote]

Die Reynon was idd wreed lekker.
Heb vandaag nog twee flesjes Reynon 2009 gekocht (11€)
(09-01-2014 07:28 PM)Bert schreef: [ -> ]
(09-01-2014 12:05 AM)vinejo schreef: [ -> ]Wordt nu opgevolgd door Château Reynon 2005. Mannekes, das wat anders.Slurp

Reynon 2005, heb die jammer genoeg niet meer liggen, was idd genietwijntje...

Die Reynon was idd wreed lekker.
Heb vandaag nog twee flesjes Reynon 2009 gekocht (11€)
[/quote]

Volgens mijn inventaris zou ik van die 2005 er nog 5 moeten hebben. Bij nader onderzoek vind ik er maar 3 terug.Huh
Vanavond Chateau Preuillac Medoc 2008 in het glas. Fles 3 uur op voorhand geopend. 3 uur later glaasje geproefd en veel te veel zuren en tannines die overheersen, dus de wijn nog maar eens een uurtje karaf gegeven en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Dus 4 uur later waarvan 1 uurtje karaf de wijn terug in het glas. Mooie rode kleur met minuscuul licht bruin randje. Zeer aangename neus van zwart fruit en kruiden. In de mond nog steeds wat zuren maar niet meer overheersend en nog steeds vrij stevige maar mooie tannines, beetje bitter ook wat hout. Maar jongens wat een hemels lange afdronk Slurp! De wijn word hoe langer hoe beter, heb een half flesje over gelaten voor morgen want deze wil ik zeker op dag 2 nog eens drinken. Komt nu al aardig in de buurt van een 90 score cheers.
(03-02-2015 12:14 AM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau Preuillac Medoc 2008 in het glas. Fles 3 uur op voorhand geopend. 3 uur later glaasje geproefd en veel te veel zuren en tannines die overheersen, dus de wijn nog maar eens een uurtje karaf gegeven en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Dus 4 uur later waarvan 1 uurtje karaf de wijn terug in het glas. Mooie rode kleur met minuscuul licht bruin randje. Zeer aangename neus van zwart fruit en kruiden. In de mond nog steeds wat zuren maar niet meer overheersend en nog steeds vrij stevige maar mooie tannines, beetje bitter ook wat hout. Maar jongens wat een hemels lange afdronk Slurp! De wijn word hoe langer hoe beter, heb een half flesje over gelaten voor morgen want deze wil ik zeker op dag 2 nog eens drinken. Komt nu al aardig in de buurt van een 90 score cheers.

Mooi! Heb ik ook nog liggen, net als 2005.. PQ één vd toppers in Medoc!
(03-02-2015 08:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(03-02-2015 12:14 AM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau Preuillac Medoc 2008 in het glas. Fles 3 uur op voorhand geopend. 3 uur later glaasje geproefd en veel te veel zuren en tannines die overheersen, dus de wijn nog maar eens een uurtje karaf gegeven en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Dus 4 uur later waarvan 1 uurtje karaf de wijn terug in het glas. Mooie rode kleur met minuscuul licht bruin randje. Zeer aangename neus van zwart fruit en kruiden. In de mond nog steeds wat zuren maar niet meer overheersend en nog steeds vrij stevige maar mooie tannines, beetje bitter ook wat hout. Maar jongens wat een hemels lange afdronk Slurp! De wijn word hoe langer hoe beter, heb een half flesje over gelaten voor morgen want deze wil ik zeker op dag 2 nog eens drinken. Komt nu al aardig in de buurt van een 90 score cheers.

Mooi! Heb ik ook nog liggen, net als 2005.. PQ één vd toppers in Medoc!

PQ idd. een van de betere Médoc wijnen! Op dag 2 mooie evenwichtige wijn, zuren en tannines zijn mooi versmolten en zacht geworden. Schitterende afdronk! 90 Slurp
Chateau Preuillac 2008, 15.95 euro in Delhaize hierConfused
Vanavond de Preuillac 2008 nog eens in het glas. Deze wijn heeft een pak zuurstof nodig had ik de vorige keer al gemerkt. Fles 4 uur op voorhand geopend waarvan half uurtje karaf. Robijnrode kleur. Neus van vooral kruiden, eik, redelijk wat zoethout en ook licht rokerig. In de mond een heel frisse wijn met mooie tannines en zuurtjes. Redelijk korte afdronk. De wijn komt nog vrij jong over, hoe langer hij openstaat hoe beter hij word, gaat morgen beter scoren. Duidelijk ook het grote aandeel merlot met maar liefst 67%. 88 Wink
Preuillac 2011.
Een schrille, groenige, agressieve Medoc wijn.
Ik verwacht ook niet dat deze wijn zal beteren met te verouderen.

In het geheel niet te vergelijken met de 2005 die ik er vorig jaar van dronk. Zijn status van Cru Bourgeois waardig.

Aankooppunt: Carrefour
Prijs: 9.86 Euro ( 30% korting inbegrepen)
Deze 2011 wijn moet onder doen voor Bordeaux wijnen van +/- 5 Euro die ik heb liggen.
(31-01-2016 09:41 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Preuillac 2011.
Een schrille, groenige, agressieve Medoc wijn.
Ik verwacht ook niet dat deze wijn zal beteren met te verouderen.

In het geheel niet te vergelijken met de 2005 die ik er vorig jaar van dronk. Zijn status van Cru Bourgeois waardig.

Aankooppunt: Carrefour
Prijs: 9.86 Euro ( 30% korting inbegrepen)
Deze 2011 wijn moet onder doen voor Bordeaux wijnen van +/- 5 Euro die ik heb liggen.
De eerste 2010 geopend, aangekocht na de mooie tip van Mathijs (waarvoor dank). Niets van wat Don terug vond in de 2011. Integendeel: materie, structuur, fruit. Een tikje te jong natuurlijk maar dat komt goed.
In de neus wel een sterke houtimpressie na ontkurken, die naderhand (na een tijdje te zijn geopend) meer en meer opging in het zwarte fruit. Maar toch, ze bleef nadrukkelijk aanwezig en hoop bij de evolutie op een integratie en hierdoor meer evenwicht. Ik liet nog een halve fles voor morgen (en eventueel overmorgen), om op te volgen hoe ze evolueert, maar ik heb na al 't gevoel dat dit goed komt.
(16-05-2016 07:51 PM)Fre schreef: [ -> ]
(31-01-2016 09:41 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Preuillac 2011.
Een schrille, groenige, agressieve Medoc wijn.
Ik verwacht ook niet dat deze wijn zal beteren met te verouderen.

In het geheel niet te vergelijken met de 2005 die ik er vorig jaar van dronk. Zijn status van Cru Bourgeois waardig.

Aankooppunt: Carrefour
Prijs: 9.86 Euro ( 30% korting inbegrepen)
Deze 2011 wijn moet onder doen voor Bordeaux wijnen van +/- 5 Euro die ik heb liggen.
De eerste 2010 geopend, aangekocht na de mooie tip van Mathijs (waarvoor dank). Niets van wat Don terug vond in de 2011. Integendeel: materie, structuur, fruit. Een tikje te jong natuurlijk maar dat komt goed.
In de neus wel een sterke houtimpressie na ontkurken, die naderhand (na een tijdje te zijn geopend) meer en meer opging in het zwarte fruit. Maar toch, ze bleef nadrukkelijk aanwezig en hoop bij de evolutie op een integratie en hierdoor meer evenwicht. Ik liet nog een halve fles voor morgen (en eventueel overmorgen), om op te volgen hoe ze evolueert, maar ik heb na al 't gevoel dat dit goed komt.

Yep, komt goed (dronk m ook al).
(16-05-2016 07:51 PM)Fre schreef: [ -> ]De eerste 2010 geopend, aangekocht na de mooie tip van Mathijs (waarvoor dank). Niets van wat Don terug vond in de 2011. Integendeel: materie, structuur, fruit. Een tikje te jong natuurlijk maar dat komt goed.
In de neus wel een sterke houtimpressie na ontkurken, die naderhand (na een tijdje te zijn geopend) meer en meer opging in het zwarte fruit. Maar toch, ze bleef nadrukkelijk aanwezig en hoop bij de evolutie op een integratie en hierdoor meer evenwicht. Ik liet nog een halve fles voor morgen (en eventueel overmorgen), om op te volgen hoe ze evolueert, maar ik heb na al 't gevoel dat dit goed komt.

Wat een toeval, ik heb vanavond ook een flesje open staan, gewoon te benieuwd.
En moet zeggen dat ik mij volledig kan vinden in je TN. Zeer sterke neus bij aanvang, daarna afzwakkend.
Maar een zeer mooie diepe intense kleur, vooral in de mond zit de wijn al goed op schema.
De afdronk is wat ontgoochelend voor mij, de alcohol primeer hier iets teveel.
Duidelijk een wijn die met tijd mooi in balans zal komen, maar voor 11,89 Euro een koopje !!!

Ook hier laat ik 1/2 fles voor morgen - vacuum trekken en in de koele kelder.

[attachment=1937]

Mathijs
Dag twee en de tweede helft van de fles ...

Mijn vacuüm kurk heeft een klein foutje blijkbaar - daardoor volop evolutie in het glas.
Eerst wat groenig en storend, maar na een tijd kwam het terug op zijn pootjes.
Wel een duidelijk bittertje dat ik gisteren niet kon waarnemen - beetje plat.
(17-05-2016 09:01 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Dag twee en de tweede helft van de fles ...

Mijn vacuüm kurk heeft een klein foutje blijkbaar - daardoor volop evolutie in het glas.
Eerst wat groenig en storend, maar na een tijd kwam het terug op zijn pootjes.
Wel een duidelijk bittertje dat ik gisteren niet kon waarnemen - beetje plat.
Ik was gisteren niet thuis dus pas op dag 3 de rest. Weeral merlot die zich anders gaat gedragen nadat een fles enige tijd openstaat, zelfs bij duurdere wijnen had ik dat al. In de neus wel nog ok. Mooi geëvolueerd maar in de mond lijkt de wijn wat uit elkaar gevallen.
Vanavond Chateau Preuillac 2010 in het glas. Wijn 2 tal uur op voorhand geopend. Hele mooi jong donker paarsrood van kleur. Neus van vooral zwart fruit, kersen, bessen, zoethout en redelijk wat eik (jonge wijn). In de mond mooie stevige tannines en zuren aanwezig, maar wel mooi evenwichtig en zeker niet storend. Afdronk is heel mooi. Een wijn met een hele mooie toekomst die heel mooi zal verouderen. P/K is dit weer zeer mooi. Nu al een mooie 89-90 applaus
(19-02-2017 10:09 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau Preuillac 2010 in het glas. Wijn 2 tal uur op voorhand geopend. Hele mooi jong donker paarsrood van kleur. Neus van vooral zwart fruit, kersen, bessen, zoethout en redelijk wat eik (jonge wijn). In de mond mooie stevige tannines en zuren aanwezig, maar wel mooi evenwichtig en zeker niet storend. Afdronk is heel mooi. Een wijn met een hele mooie toekomst die heel mooi zal verouderen. P/K is dit weer zeer mooi. Nu al een mooie 89-90 applaus

Met dank aan Mathijs en Bowmore ging deze fles open. Erover lezen doet zin krijgen en maakt nieuwsgierig.
De wijn stond niet in een wijnkast, temperatuur was dus 20-21 C°.
Redelijk intense kleur met lichte evolutie.
De neus is behoorlijk expressief. Even Benz zijn TN raadplegen:
Kersen check
Bessen check
Zoethout check
Ik zou er nog nieuw leder, tabak en paplaurier aan toevoegen.
In de mond is dit zeer zacht in aanzet, mooi gestructureerd maar rond en wollig. De wijn is mooi open dankzij de schenktemperatuur. Naar de finale toe komen inderdaad bitterjes opzetten die voor sommigen misschien wel licht storend kunnen overkomen.
Voor de average Bordeauxdrinker is dit echter geen probleem, het zorgt voor wat 'beet' en vermijdt dat de wijn te "flabby" wordt.
Op eenvoudig verzoek kan het woord 'flabby' etymologisch worden verklaard.
Voor wie de bitterheid niet aankan, drinken bij een biefstukske!
(14-06-2017 09:37 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-02-2017 10:09 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau Preuillac 2010 in het glas. Wijn 2 tal uur op voorhand geopend. Hele mooi jong donker paarsrood van kleur. Neus van vooral zwart fruit, kersen, bessen, zoethout en redelijk wat eik (jonge wijn). In de mond mooie stevige tannines en zuren aanwezig, maar wel mooi evenwichtig en zeker niet storend. Afdronk is heel mooi. Een wijn met een hele mooie toekomst die heel mooi zal verouderen. P/K is dit weer zeer mooi. Nu al een mooie 89-90 applaus

Met dank aan Mathijs en Bowmore ging deze fles open. Erover lezen doet zin krijgen en maakt nieuwsgierig.
De wijn stond niet in een wijnkast, temperatuur was dus 20-21 C°.
Redelijk intense kleur met lichte evolutie.
De neus is behoorlijk expressief. Even Benz zijn TN raadplegen:
Kersen check
Bessen check
Zoethout check
Ik zou er nog nieuw leder, tabak en paplaurier aan toevoegen.
In de mond is dit zeer zacht in aanzet, mooi gestructureerd maar rond en wollig. De wijn is mooi open dankzij de schenktemperatuur. Naar de finale toe komen inderdaad bitterjes opzetten die voor sommigen misschien wel licht storend kunnen overkomen.
Voor de average Bordeauxdrinker is dit echter geen probleem, het zorgt voor wat 'beet' en vermijdt dat de wijn te "flabby" wordt.
Op eenvoudig verzoek kan het woord 'flabby' etymologisch worden verklaard.
Voor wie de bitterheid niet aankan, drinken bij een biefstukske!

Helaas is deze Preuillac op dag 3 allerminst nog aantrekkelijk. De oxidatieve toets verpest het drinkplezier (bitterheid is nochtans quasi verdwenen). Er was nochtans nog een halve fles over die in de koelkast werd bewaard. Toch straf hoe slecht Bordeaux (en vooral merlot) tegen zuurstof kan - een geopende fles blijft met moeite een dag goed...
(14-06-2017 09:37 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-02-2017 10:09 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau Preuillac 2010 in het glas. Wijn 2 tal uur op voorhand geopend. Hele mooi jong donker paarsrood van kleur. Neus van vooral zwart fruit, kersen, bessen, zoethout en redelijk wat eik (jonge wijn). In de mond mooie stevige tannines en zuren aanwezig, maar wel mooi evenwichtig en zeker niet storend. Afdronk is heel mooi. Een wijn met een hele mooie toekomst die heel mooi zal verouderen. P/K is dit weer zeer mooi. Nu al een mooie 89-90 applaus

Met dank aan Mathijs en Bowmore ging deze fles open. Erover lezen doet zin krijgen en maakt nieuwsgierig.
De wijn stond niet in een wijnkast, temperatuur was dus 20-21 C°.
Redelijk intense kleur met lichte evolutie.
De neus is behoorlijk expressief. Even Benz zijn TN raadplegen:
Kersen check
Bessen check
Zoethout check
Ik zou er nog nieuw leder, tabak en paplaurier aan toevoegen.
In de mond is dit zeer zacht in aanzet, mooi gestructureerd maar rond en wollig. De wijn is mooi open dankzij de schenktemperatuur. Naar de finale toe komen inderdaad bitterjes opzetten die voor sommigen misschien wel licht storend kunnen overkomen.
Voor de average Bordeauxdrinker is dit echter geen probleem, het zorgt voor wat 'beet' en vermijdt dat de wijn te "flabby" wordt.
Op eenvoudig verzoek kan het woord 'flabby' etymologisch worden verklaard.
Voor wie de bitterheid niet aankan, drinken bij een biefstukske!

En die Preuillac 2010 in een Zalto glas?
(16-06-2017 08:48 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(14-06-2017 09:37 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-02-2017 10:09 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau Preuillac 2010 in het glas. Wijn 2 tal uur op voorhand geopend. Hele mooi jong donker paarsrood van kleur. Neus van vooral zwart fruit, kersen, bessen, zoethout en redelijk wat eik (jonge wijn). In de mond mooie stevige tannines en zuren aanwezig, maar wel mooi evenwichtig en zeker niet storend. Afdronk is heel mooi. Een wijn met een hele mooie toekomst die heel mooi zal verouderen. P/K is dit weer zeer mooi. Nu al een mooie 89-90 applaus

Met dank aan Mathijs en Bowmore ging deze fles open. Erover lezen doet zin krijgen en maakt nieuwsgierig.
De wijn stond niet in een wijnkast, temperatuur was dus 20-21 C°.
Redelijk intense kleur met lichte evolutie.
De neus is behoorlijk expressief. Even Benz zijn TN raadplegen:
Kersen check
Bessen check
Zoethout check
Ik zou er nog nieuw leder, tabak en paplaurier aan toevoegen.
In de mond is dit zeer zacht in aanzet, mooi gestructureerd maar rond en wollig. De wijn is mooi open dankzij de schenktemperatuur. Naar de finale toe komen inderdaad bitterjes opzetten die voor sommigen misschien wel licht storend kunnen overkomen.
Voor de average Bordeauxdrinker is dit echter geen probleem, het zorgt voor wat 'beet' en vermijdt dat de wijn te "flabby" wordt.
Op eenvoudig verzoek kan het woord 'flabby' etymologisch worden verklaard.
Voor wie de bitterheid niet aankan, drinken bij een biefstukske!

En die Preuillac 2010 in een Zalto glas?

Tegenwoordig alles in mijn Zaltoglas. Ik was het gewoon niet meer af Wink
Preuillac 2009

ik kan hier en daar gaan kopiëren/plakken van wat er over de 2010 wordt geschreven, nl een expressieve neus met veel zwart fruit, kersen en zoethout maar ook curry. Geen eik hier.
Ook geen stevige tannines in de mond zoals bij de 2010 van Benz, maar getemperde tannines in de mondhoeken op einde van de afdronk.
Mooi gestructureerd, goed in elkaar verweven elementen en zoo lekker fruitig in de aanzet. Ook hier (Jo) bittertjes maar niet prominent en niet meteen storend, in middendeel en afdronk. Helemaal op einde blaadje munt.

Ideaal voor wie houdt van iets tussen jong fruitig en tertiair.
90/100
12,50€ betaald in Auchan


Jo:
Helaas is deze Preuillac op dag 3 allerminst nog aantrekkelijk. De oxidatieve toets verpest het drinkplezier (bitterheid is nochtans quasi verdwenen). Er was nochtans nog een halve fles over die in de koelkast werd bewaard. Toch straf hoe slecht Bordeaux (en vooral merlot) tegen zuurstof kan - een geopende fles blijft met moeite een dag goed...
Bert:
F/*-, moet ik nu weer heel die fles uitzuipen vanavond?
(15-03-2018 09:00 PM)Bert schreef: [ -> ]F/*-, moet ik nu weer heel die fles uitzuipen vanavond?

Life is hard...
Maar toch santé santoater!
(15-03-2018 09:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-03-2018 09:00 PM)Bert schreef: [ -> ]F/*-, moet ik nu weer heel die fles uitzuipen vanavond?

Life is hard...
Maar toch santé santoater!

Life is a bitch but I still wanna .... her Big Grin
In een poging mijn liefde voor Bdx terug te vinden dronk ik 3 x Bdx 2010 over 2 dagen. De Belle-vue was nog te jong, de Puyguerraud te zwoel. Maar deze Preuillac kon me dus het meeste bekoren. Initieel een duidelijke merlot dominantie maar een paar uur later een mooi boeket van bosbes, framboosjes, sigarenkistje en een tipje munt. Voldoende structuur en die knisperende 2010 zuurtjes die me doen vallen voor t millesime. Lekker. De fles raakt in no time uit. Misschien geen al te lange afdronk maar ik kan er mee leven. Goeie tip van Matthijs destijds waarvoor dank.
(09-11-2019 08:52 PM)Fre schreef: [ -> ]
(27-04-2019 07:21 PM)Fre schreef: [ -> ]In een poging mijn liefde voor Bdx terug te vinden dronk ik 3 x Bdx 2010 over 2 dagen. De Belle-vue was nog te jong, de Puyguerraud te zwoel. Maar deze Preuillac kon me dus het meeste bekoren. Initieel een duidelijke merlot dominantie maar een paar uur later een mooi boeket van bosbes, framboosjes, sigarenkistje en een tipje munt. Voldoende structuur en die knisperende 2010 zuurtjes die me doen vallen voor t millesime. Lekker. De fles raakt in no time uit. Misschien geen al te lange afdronk maar ik kan er mee leven. Goeie tip van Matthijs destijds waarvoor dank.

Kwam weer op tafel. Blijft toch pq zeer mooi. Derenoncourt zou hier achter zitten. Opvallend hoe slootje de wijn is. Nog niets tertiair.

Slootje... hmmmm... ruikt naar de gracht? Beetje gesloten?
(09-11-2019 10:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(09-11-2019 08:52 PM)Fre schreef: [ -> ]
(27-04-2019 07:21 PM)Fre schreef: [ -> ]In een poging mijn liefde voor Bdx terug te vinden dronk ik 3 x Bdx 2010 over 2 dagen. De Belle-vue was nog te jong, de Puyguerraud te zwoel. Maar deze Preuillac kon me dus het meeste bekoren. Initieel een duidelijke merlot dominantie maar een paar uur later een mooi boeket van bosbes, framboosjes, sigarenkistje en een tipje munt. Voldoende structuur en die knisperende 2010 zuurtjes die me doen vallen voor t millesime. Lekker. De fles raakt in no time uit. Misschien geen al te lange afdronk maar ik kan er mee leven. Goeie tip van Matthijs destijds waarvoor dank.

Kwam weer op tafel. Blijft toch pq zeer mooi. Derenoncourt zou hier achter zitten. Opvallend hoe slootje de wijn is. Nog niets tertiair.

Slootje... hmmmm... ruikt naar de gracht? Beetje gesloten?

Smooth. Altijd die spellingcontole. Maar ik kon en kan de post niet bewerken.
Zeer goeie pq wijn. Volledig uit in no time. Voor Bordeaux is dat wel uitzonderlijk.
Tiens, je kon die post niet bewerken? Dat zou me toch verwonderen?
Normaal kan dit tot een paar dagen na het posten.
Pagina's: 1 2
Koppelingen