wijnliefhebbers

Volledige versie: Champagne Caillez Lemaire in Damery
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Brut Reflets - Champagne Caillez Lemaire
50% Pinot Meunier - 35% Pinot Noir - 15% Chardonnay
Dosering van 7,25 g/l - geen malolactische gisting
Lichte goudgele kleur, ontstuimig parelend. De neus doet dadelijk aan biscuit, honing en peperkoek denken. De pinot meunier domineert in deze assemblage en dan heb je te maken met champagnes die bulken van het fruit. Hier dus ook wat rode besjes, rijpe sterappel en zelfs wat kersenlikeur.
In de mond komt hij heel rond over. Misschien zelfs wat te rond naar mijn persoonlijke smaak, want hij mist voor mij wat zuren. Er zit ook iets "overrijp" in, superrijp fruit. De gedeeltelijke elavage op hout is merkbaar. Ondanks de zeker niet overdreven dosering geeft hij een licht zoete impressie.
Deze champagne mist voor mij wat frisheid en wat pit. Het is zeker niet slecht gemaakt, maar niet in de stijl die ik prefereer.
(02-12-2017 08:47 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Brut Reflets - Champagne Caillez Lemaire
50% Pinot Meunier - 35% Pinot Noir - 15% Chardonnay
Dosering van 7,25 g/l - geen malolactische gisting
Lichte goudgele kleur, ontstuimig parelend. De neus doet dadelijk aan biscuit, honing en peperkoek denken. De pinot meunier domineert in deze assemblage en dan heb je te maken met champagnes die bulken van het fruit. Hier dus ook wat rode besjes, rijpe sterappel en zelfs wat kersenlikeur.
In de mond komt hij heel rond over. Misschien zelfs wat te rond naar mijn persoonlijke smaak, want hij mist voor mij wat zuren. Er zit ook iets "overrijp" in, superrijp fruit. De gedeeltelijke elavage op hout is merkbaar. Ondanks de zeker niet overdreven dosering geeft hij een licht zoete impressie.
Deze champagne mist voor mij wat frisheid en wat pit. Het is zeker niet slecht gemaakt, maar niet in de stijl die ik prefereer.

7,25 g/l is idd niet overdreven, zeker niet als je weet dat de meeste merk Champagnes daar meestal boven zitten, Roederer is bvb al meer dan 10.
Om niet terechtgewezen te worden dat ik hier publiciteit neerpen, lees verder hier in het (verdom)hoekje van de handelaar Smile
(03-12-2017 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(02-12-2017 08:47 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Brut Reflets - Champagne Caillez Lemaire
50% Pinot Meunier - 35% Pinot Noir - 15% Chardonnay
Dosering van 7,25 g/l - geen malolactische gisting
Lichte goudgele kleur, ontstuimig parelend. De neus doet dadelijk aan biscuit, honing en peperkoek denken. De pinot meunier domineert in deze assemblage en dan heb je te maken met champagnes die bulken van het fruit. Hier dus ook wat rode besjes, rijpe sterappel en zelfs wat kersenlikeur.
In de mond komt hij heel rond over. Misschien zelfs wat te rond naar mijn persoonlijke smaak, want hij mist voor mij wat zuren. Er zit ook iets "overrijp" in, superrijp fruit. De gedeeltelijke elavage op hout is merkbaar. Ondanks de zeker niet overdreven dosering geeft hij een licht zoete impressie.
Deze champagne mist voor mij wat frisheid en wat pit. Het is zeker niet slecht gemaakt, maar niet in de stijl die ik prefereer.

7,25 g/l is idd niet overdreven, zeker niet als je weet dat de meeste merk Champagnes daar meestal boven zitten, Roederer is bvb al meer dan 10.
Om niet terechtgewezen te worden dat ik hier publiciteit neerpen, lees verder hier in het (verdom)hoekje van de handelaar Smile

Wel wvd of "7,25 g/l is idd niet overdreven " laat ik buiten discussie.

Waarom? Omdat ik niet voldoende ervaring heb met Champagne.
Daarom dat ik mijn wederhelft raadpleeg in de beoordeling van Champagnes.
En haar smaak valt altijd op een extra brut of een brut nature met doseringen lager dan 7,25 g/l.

Ik kan dit ergens begrijpen dat een wijnbouwer in de Champagne een minimum aan toevoegstoffen nodig heeft om de drinker ervan te behagen. Maar, de goede wijnbouwer in de Champagne kan volgens mij ieder jaar een brut nature maken ongeacht de kwaliteit van het oogstjaar.

En tussen haakjes, een aantal van je posts behoren hier inderdaad tot de rubriek in het (verdom)hoekje van de handelaar.huhuh
Moest ik eigenaar zijn van dit forum had ik hier al lang schoon schip mee gemaakt.
(03-12-2017 09:13 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(03-12-2017 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]
(02-12-2017 08:47 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Brut Reflets - Champagne Caillez Lemaire
50% Pinot Meunier - 35% Pinot Noir - 15% Chardonnay
Dosering van 7,25 g/l - geen malolactische gisting
Lichte goudgele kleur, ontstuimig parelend. De neus doet dadelijk aan biscuit, honing en peperkoek denken. De pinot meunier domineert in deze assemblage en dan heb je te maken met champagnes die bulken van het fruit. Hier dus ook wat rode besjes, rijpe sterappel en zelfs wat kersenlikeur.
In de mond komt hij heel rond over. Misschien zelfs wat te rond naar mijn persoonlijke smaak, want hij mist voor mij wat zuren. Er zit ook iets "overrijp" in, superrijp fruit. De gedeeltelijke elavage op hout is merkbaar. Ondanks de zeker niet overdreven dosering geeft hij een licht zoete impressie.
Deze champagne mist voor mij wat frisheid en wat pit. Het is zeker niet slecht gemaakt, maar niet in de stijl die ik prefereer.

7,25 g/l is idd niet overdreven, zeker niet als je weet dat de meeste merk Champagnes daar meestal boven zitten, Roederer is bvb al meer dan 10.
Om niet terechtgewezen te worden dat ik hier publiciteit neerpen, lees verder hier in het (verdom)hoekje van de handelaar Smile

Wel wvd of "7,25 g/l is idd niet overdreven " laat ik buiten discussie.

Waarom? Omdat ik niet voldoende ervaring heb met Champagne.
Daarom dat ik mijn wederhelft raadpleeg in de beoordeling van Champagnes.
En haar smaak valt altijd op een extra brut of een brut nature met doseringen lager dan 7,25 g/l.

Ik kan dit ergens begrijpen dat een wijnbouwer in de Champagne een minimum aan toevoegstoffen nodig heeft om de drinker ervan te behagen. Maar, de goede wijnbouwer in de Champagne kan volgens mij ieder jaar een brut nature maken ongeacht de kwaliteit van het oogstjaar.

En tussen haakjes, een aantal van je posts behoren hier inderdaad tot de rubriek in het (verdom)hoekje van de handelaar.huhuh
Moest ik eigenaar zijn van dit forum had ik hier al lang schoon schip mee gemaakt.


helemaal akkoord trouwens voor die 67 euro voor de grandioze champagne Nathalie Falmet, heb je (bijna) 4 flessen Brut Nature of 3 flessen 2006 van Rochet - Bocart, allebei ook grandioos.
Eclats - Brut Nature - Champagne Caillez Lemaire
50% chardonnay, 25% pinot noir en 25% pinot meunier.
Gedeeltelijke vinificatie op hout en gedeeltelijk in cuves. Geen malolactische gisting. 4 jaar keldering op gist en zonder dosering afgewerkt.
Mooie, licht goudgele kleur. Je denkt eerder aan veel pinot maar er zit integendeel behoorlijk wat chardonnay in. Afgaande op de kleur heeft de evolutie en het hout zijn werk dus gedaan.
Behoorlijk attractief in de neus. Honing, biscuit, geconfijt fruit, zeker geconfijte sinaasappel en verder wat bloemige toetsen en wat kruidigheid.
Ondanks het feit dat hier geen dosering werd toegevoegd hebben we hier te maken met een champagne met veel fraƮcheur die op soeplesse en finesse gemaakt werd. Hier werd heel goed werk geleverd zonder suiker toe te voegen.
Koppelingen