wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Lissner, Elzas
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Gewürztraminer 2016, Alsace Grand Cru Altenberg de Wolxheim

Een zeer intense kleur, wat ambrerend, geeft direct al iets weg over de stijl. Dit is een domein dat natuurlijk werkt, laten onkruid etc gewoon staan in de wijngaard.
De neus geeft gelukkig geen « natuurlijke » aroma’s, maar een complex aroma van mineraliteit, sinaasappel, wat curry, een beetje exotisch fruit. In de mond een zekere kruidigheid in de aanzet, maar vooral een enorme concentratie en materie. Zeer rond mondgevoel ook. In de afdronk wat warmte, deze wijn is droog gevinificeerd en heeft 15,5% alcohol. watte
Wat mij heel erg aansprak in deze wijn is de materie, complexiteit en het feit dat dit geen zo’n typische lycheewijn is, waardoor ik normaal geen gewurz-fan ben. Mocht net iets meer zuurtjes gehad hebben wel. ‘s Avonds gedronken bij rojak, een maleisische salade en dat ging mooi tesamen, vooral de mango en ananas in de salade echooden het fruit van de wijn.
Volgens de wijnmaker moet dit eigenlijk 10 jaar liggen. Bij deze zeg ik adieu aan mijn tweede fles. Het ga je goed. Het is maar een decennium, dra zien we elkaar weder Confused
(10-06-2018 11:35 AM)Olivier schreef: [ -> ]Gewürztraminer 2016, Alsace Grand Cru Altenberg de Wolxheim

Een zeer intense kleur, wat ambrerend, geeft direct al iets weg over de stijl. Dit is een domein dat natuurlijk werkt, laten onkruid etc gewoon staan in de wijngaard.
De neus geeft gelukkig geen « natuurlijke » aroma’s, maar een complex aroma van mineraliteit, sinaasappel, wat curry, een beetje exotisch fruit. In de mond een zekere kruidigheid in de aanzet, maar vooral een enorme concentratie en materie. Zeer rond mondgevoel ook. In de afdronk wat warmte, deze wijn is droog gevinificeerd en heeft 15,5% alcohol. watte
Wat mij heel erg aansprak in deze wijn is de materie, complexiteit en het feit dat dit geen zo’n typische lycheewijn is, waardoor ik normaal geen gewurz-fan ben. Mocht net iets meer zuurtjes gehad hebben wel. ‘s Avonds gedronken bij rojak, een maleisische salade en dat ging mooi tesamen, vooral de mango en ananas in de salade echooden het fruit van de wijn.
Volgens de wijnmaker moet dit eigenlijk 10 jaar liggen. Bij deze zeg ik adieu aan mijn tweede fles. Het ga je goed. Het is maar een decennium, dra zien we elkaar weder Confused

De meest originele en meteen ook éen van de beste gewurtztraminer ooit gedronken. Door de enorm intense kleur dacht ik eerder aan een witte die schilmaceratie gehad had, iets Sloveens of zo. Grote verrassing toen dit gewurtz bleek, ze hadden er blijkbaar de lychee vergeten bij te voegen Wink
Koppelingen