wijnliefhebbers

Volledige versie: Château Soucherie, Anjou
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Blanc ivoire 2016, Anjou

een droge chenin uit de Anjou. Zeer aromatische neus, veel mineraliteit, rijpe appeltjes, een toefje honing. Je zou gemakkelijk kunnen denken dat het hier om een droge wijn zal gaan, maar niets is minder waar. Deze wijn zet nog heel fruitig aan, maar wordt dan verder gedragen door een stevige, verfrissende aciditeit, en eindigt volledig droog. Nu al heel lekker en aangenaam, maar ook nog veel spanning. Dit is een wijn die volgens mij nog meer zal versmelten. Maar nu al erg te genieten. Een vondst op klassewijnen aan een euro of 12, dacht ik. Aanrader!
(04-11-2018 11:18 PM)Olivier schreef: [ -> ]Blanc ivoire 2016, Anjou

een droge chenin uit de Anjou. Zeer aromatische neus, veel mineraliteit, rijpe appeltjes, een toefje honing. Je zou gemakkelijk kunnen denken dat het hier om een droge wijn zal gaan, maar niets is minder waar. Deze wijn zet nog heel fruitig aan, maar wordt dan verder gedragen door een stevige, verfrissende aciditeit, en eindigt volledig droog. Nu al heel lekker en aangenaam, maar ook nog veel spanning. Dit is een wijn die volgens mij nog meer zal versmelten. Maar nu al erg te genieten. Een vondst op klassewijnen aan een euro of 12, dacht ik. Aanrader!

Meer dan een vondst zelfs, een ware ontdekking! Wij hadden deze wijn minstens in de prijsklasse 15-20 geschat.
(04-11-2018 11:18 PM)Olivier schreef: [ -> ]Blanc ivoire 2016, Anjou

een droge chenin uit de Anjou. Zeer aromatische neus, veel mineraliteit, rijpe appeltjes, een toefje honing. Je zou gemakkelijk kunnen denken dat het hier om een droge wijn zal gaan, maar niets is minder waar. Deze wijn zet nog heel fruitig aan, maar wordt dan verder gedragen door een stevige, verfrissende aciditeit, en eindigt volledig droog. Nu al heel lekker en aangenaam, maar ook nog veel spanning. Dit is een wijn die volgens mij nog meer zal versmelten. Maar nu al erg te genieten. Een vondst op klassewijnen aan een euro of 12, dacht ik. Aanrader!
Heerlijke Chenin neus. Veel zoet fruit, wat mooi werd gecountered door de zuren.
als ik me niet vergis blokkeren ze voor deze wijn de malolactische gisting, wat het frisse karakter wel kan verklaren. Ik ben meer bekend met de zoete wijnen van het domein, als een van de weinigen haddenz e zelfs een Savennières doux (die ik toch al even niet meer ben tegengekomen).

Thibaud Boudignon, de wijnmaker, heeft trouwens ook een miniscule eigen productie. Denk niet dat die verkrijgbaar is in België, maar als je zijn naam ooit op een wijnkaart ziet passeren zou ik niet aarzelen.
De Blanc Ivoire 2016 was de volgende fles in het rijtje van vergeten wijnen. Volledig ten onrechte, want hier hoefde ik mij geen enkele zorgen over te maken.

Bij de eerste neus denk je dat het te zoet gaat worden, nagenoeg enkel honingraat, maar daarna begin het plezier. Iets ronder dan paar jaar terug, maar nog steeds fris, sprankelend en spannend tot het eind.

Toentertijd voor eurootje of 13 gekocht, stond nu voor 16,50 (2018 denk ik) bij mijn lokale handel. Alleszins een te billijken prijs.
Koppelingen