wijnliefhebbers

Volledige versie: Lapierre Marcel
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7
(21-08-2018 07:41 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(21-08-2018 05:27 PM)Venne schreef: [ -> ]
(19-08-2018 01:29 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-08-2018 12:37 PM)Venne schreef: [ -> ]Heb je ze al eens naast elkaar geproefd?

Damn, ik ga direct naar mn kelder de stront opkuisen en de spuitende flessen nog proberen te redden :-)

Aan de temperaturen die hij de laatste weken haalde riskeer je dat wel Wink

Geen paniek voor uw witte low sulfite flessen :-)
Blijft netjes onder de 20 , geen spuitende flessen :-) koop ook gene wannabee natuurbrol eh :-)

Venne,

Men wijnkelder heeft dit jaar een old time record gehaald van 18.50°C.
En toch vrees ik ervoor dat sommige flesjes (vooral in de witte versies met weinig sulfiett) eens hun kloppen zouden gekregen hebben.

Wat bedoel je door wannabee natuurbrol?
Waarom is Morgon van Lapierre geen wannabee natuurbrol?

Heb de Morgon Lapierre ook liggen maar weet niet of dit de gesulfiteerde versie is of niet.
Hallo Don,
Bij natuurlijke wijn zeggen ze best bewaren onder de 15° . Maar de wijnboeren die het vak kennen weten dat hun wijn stabiel genoeg is en kunnen tijdelijk hogere temperaturen aan. Eigenlijk nog nooit hier een probleem mee gehad.
Lapierre is zeker geen wannebee :-) ik bedoel hiermee wijnboeren die natuurlijk proberen te werken maar het nog niet onder de knie hebben en dan gaan hun wijnen alle kanten uit. Ik spreek hier dan nog niet over volatile en brett enzo... dat verdwijnt erna terug uit de wijn als je hem tijd geeft. Maar herfermentatie nog niet gezien hier. Wel wat wilde flessen met pareling maar geeft die ne goeie snok met uwe vinger id fleshals en tis opgelost. Velen zullen dit direct als een grote fout beschouwen en kritiek geven op de fles.

Staat achteraan op de fles. De sulfietversie is ook maar een paar gr hoor :-)

Gene paniek voor uw low sulfite witte flessen :-)
(21-08-2018 08:08 PM)Venne schreef: [ -> ]
(21-08-2018 07:41 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(21-08-2018 05:27 PM)Venne schreef: [ -> ]
(19-08-2018 01:29 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-08-2018 12:37 PM)Venne schreef: [ -> ]Heb je ze al eens naast elkaar geproefd?

Damn, ik ga direct naar mn kelder de stront opkuisen en de spuitende flessen nog proberen te redden :-)

Aan de temperaturen die hij de laatste weken haalde riskeer je dat wel Wink

Geen paniek voor uw witte low sulfite flessen :-)
Blijft netjes onder de 20 , geen spuitende flessen :-) koop ook gene wannabee natuurbrol eh :-)

Venne,

Men wijnkelder heeft dit jaar een old time record gehaald van 18.50°C.
En toch vrees ik ervoor dat sommige flesjes (vooral in de witte versies met weinig sulfiett) eens hun kloppen zouden gekregen hebben.

Wat bedoel je door wannabee natuurbrol?
Waarom is Morgon van Lapierre geen wannabee natuurbrol?

Heb de Morgon Lapierre ook liggen maar weet niet of dit de gesulfiteerde versie is of niet.
Hallo Don,
Bij natuurlijke wijn zeggen ze best bewaren onder de 15° . Maar de wijnboeren die het vak kennen weten dat hun wijn stabiel genoeg is en kunnen tijdelijk hogere temperaturen aan. Eigenlijk nog nooit hier een probleem mee gehad.
Lapierre is zeker geen wannebee :-) ik bedoel hiermee wijnboeren die natuurlijk proberen te werken maar het nog niet onder de knie hebben en dan gaan hun wijnen alle kanten uit. Ik spreek hier dan nog niet over volatile en brett enzo... dat verdwijnt erna terug uit de wijn als je hem tijd geeft. Maar herfermentatie nog niet gezien hier. Wel wat wilde flessen met pareling maar geeft die ne goeie snok met uwe vinger id fleshals en tis opgelost. Velen zullen dit direct als een grote fout beschouwen en kritiek geven op de fles.

Staat achteraan op de fles. De sulfietversie is ook maar een paar gr hoor :-)

Gene paniek voor uw low sulfite witte flessen :-)

Hier ook al meegemaakt.
Dat beetje parelende, wild karafke doet het ook.
hoewel het gros in de wijnkast ligt en die dat natuurlijk niet hebben.

Ik vraag me af of Don al eens een van zijn witte low sulfite flessen geproefd heeft ondertussen.

Refererend naar Claude Courtois dan...
Citaat:Ik spreek hier dan nog niet over volatile en brett enzo... dat verdwijnt erna terug uit de wijn als je hem tijd geeft.

dat is dan toch ook de eerste keer dat ik dat hoor. Of lost nen goeie snok met uw vinger in de hals dat ook op? Rolleyes
(22-08-2018 09:17 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik spreek hier dan nog niet over volatile en brett enzo... dat verdwijnt erna terug uit de wijn als je hem tijd geeft.

dat is dan toch ook de eerste keer dat ik dat hoor. Of lost nen goeie snok met uw vinger in de hals dat ook op? Rolleyes

Tenzij er een steriele filtratie toegepast werd bij bottelen, nemen zowel volatile als brett alleen maar toe naarmate de wijnen ouderen.
Dan drink ik toch speciaal flessen zonne.
Dit weekend bij wijnhandelaar een Chaffardon die begin dit jaar top proefde en nu plots wat brett heeft. Uit ervaring is dit er weer uit na een paar jaar. Volatile kan ook verdwijnen verminderen en de mouse kan ook weer een ander hol gaan zoeken :-)
Allez Venne, dat is er toch een beetje over, nee? Zelfs de meest hardcore natuurlijke wine geeks moeten toch erkennen dat een wijn ook af en toe een fout heeft. Een wijn met brett heb ik naar mijn weten dit nog nooit zien kwijtraken. overheerst door andere zaken, sure, maar weg? Vreemd, alsof Geuze of Lambic ook op bepaalde momenten alles van brett kwijt is Cool.
Persoonlijke ervaring niet altijd slechter.
Heb er al geproefd waarbij het ook na een tijd eruit ging.
Gaat over een muizeke.
Onlangs nog meegemaakt.

Maar wat peter zegt is ook waar betreffende dat een wijn af en toe een fout en niet altijd zichzelf oplost.

Dus mijn waarheid ligt er ergens tussenin...
(22-08-2018 11:13 AM)Venne schreef: [ -> ]Dan drink ik toch speciaal flessen zonne.
Dit weekend bij wijnhandelaar een Chaffardon die begin dit jaar top proefde en nu plots wat brett heeft. Uit ervaring is dit er weer uit na een paar jaar. Volatile kan ook verdwijnen verminderen en de mouse kan ook weer een ander hol gaan zoeken :-)

Einde mei dronk ik nog een Chardonnay 2017 en een Grüner Veltliner 2017.
Beide wijnen hadden in de neus een lichte paardenstal en gistgeur en kwamen van hetzelfde domein.
Tegen mijn wederhelft zegde ik toen nog: " hier riek je alleen al dat deze wijnen uit eenzelfde stal komen"

Persoonlijk heb ik daar geen last van maar begrijp dat de meest wijndrinkers dit niet appreciëren. ( een forumlid zegde zelf dat deze wijn "Stonk")

Ongeveer een maand later las ik het volgende:

" TE KOOP: 12 houten wijnvaten

Deze authentieke en stevige wijnvaten van censor zijn gedurende 3 tot 10 maanden gebruikt om het eerste jaargang van de eigen wijnen te produceren.

- Vat in US Amerikaanse eik: 175 euro/stuk
- Vat in MF Franse eik: 195 euro/stuk

Wetende dat brett zeer moeilijk uit gebruikte vaten te verwijderen is zou het kunnen dat dit de aanleiding was deze in verkoop te zetten.
(22-08-2018 11:54 AM)Kupers schreef: [ -> ]Allez Venne, dat is er toch een beetje over, nee? Zelfs de meest hardcore natuurlijke wine geeks moeten toch erkennen dat een wijn ook af en toe een fout heeft. Een wijn met brett heb ik naar mijn weten dit nog nooit zien kwijtraken. overheerst door andere zaken, sure, maar weg? Vreemd, alsof Geuze of Lambic ook op bepaalde momenten alles van brett kwijt is Cool.
Zeg ik ergens dat dat geen "fout" is? En fout is al een raar woord, in dit geval is dat de evolutie van een wijn die leeft .
Natuurlijk is dat een "fout" , daarom bleef de fles ook toe tijdens degustatie... Maar ik wilde ze toch proeven en hebben we dan samen gedaan en heb ik de nodige uitleg gekregen.
Daarna nog een witte van Adrien de Mello die ook iets vuils had en dan leerde ik nog eens wat een voile de bouchon is :-) Was de 2015 van Adrien en hij was er zelf niet zo gelukkig mee, was ook zijn eerste jaargang. Zijn 2016 zijn een andere zaak... teken dat die man het kan en snel evolutie zal maken in kwaliteit van zijn wijnen.
(22-08-2018 12:35 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(22-08-2018 11:13 AM)Venne schreef: [ -> ]Dan drink ik toch speciaal flessen zonne.
Dit weekend bij wijnhandelaar een Chaffardon die begin dit jaar top proefde en nu plots wat brett heeft. Uit ervaring is dit er weer uit na een paar jaar. Volatile kan ook verdwijnen verminderen en de mouse kan ook weer een ander hol gaan zoeken :-)

Einde mei dronk ik nog een Chardonnay 2017 en een Grüner Veltliner 2017.
Beide wijnen hadden in de neus een lichte paardenstal en gistgeur en kwamen van hetzelfde domein.
Tegen mijn wederhelft zegde ik toen nog: " hier riek je alleen al dat deze wijnen uit eenzelfde stal komen"

Persoonlijk heb ik daar geen last van maar begrijp dat de meest wijndrinkers dit niet appreciëren. ( een forumlid zegde zelf dat deze wijn "Stonk")

Ongeveer een maand later las ik het volgende:

" TE KOOP: 12 houten wijnvaten

Deze authentieke en stevige wijnvaten van censor zijn gedurende 3 tot 10 maanden gebruikt om het eerste jaargang van de eigen wijnen te produceren.

- Vat in US Amerikaanse eik: 175 euro/stuk
- Vat in MF Franse eik: 195 euro/stuk

Wetende dat brett zeer moeilijk uit gebruikte vaten te verwijderen is zou het kunnen dat dit de aanleiding was deze in verkoop te zetten.
Hallo Don, ik kan dat ook volledig begrijpen , dat het stonk :-)
Maar als de mond dan lekker is ... wat is dan het probleem?
Er worden teveel beoordelingen naar de neus gemaakt en te weinig naar het brede sprectrum van smaken in de mond.
(22-08-2018 01:13 PM)Venne schreef: [ -> ]
(22-08-2018 11:54 AM)Kupers schreef: [ -> ]Allez Venne, dat is er toch een beetje over, nee? Zelfs de meest hardcore natuurlijke wine geeks moeten toch erkennen dat een wijn ook af en toe een fout heeft. Een wijn met brett heb ik naar mijn weten dit nog nooit zien kwijtraken. overheerst door andere zaken, sure, maar weg? Vreemd, alsof Geuze of Lambic ook op bepaalde momenten alles van brett kwijt is Cool.
Zeg ik ergens dat dat geen "fout" is? En fout is al een raar woord, in dit geval is dat de evolutie van een wijn die leeft .
Natuurlijk is dat een "fout" , daarom bleef de fles ook toe tijdens degustatie... Maar ik wilde ze toch proeven en hebben we dan samen gedaan en heb ik de nodige uitleg gekregen.
Daarna nog een witte van Adrien de Mello die ook iets vuils had en dan leerde ik nog eens wat een voile de bouchon is :-) Was de 2015 van Adrien en hij was er zelf niet zo gelukkig mee, was ook zijn eerste jaargang. Zijn 2016 zijn een andere zaak... teken dat die man het kan en snel evolutie zal maken in kwaliteit van zijn wijnen.
(22-08-2018 12:35 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(22-08-2018 11:13 AM)Venne schreef: [ -> ]Dan drink ik toch speciaal flessen zonne.
Dit weekend bij wijnhandelaar een Chaffardon die begin dit jaar top proefde en nu plots wat brett heeft. Uit ervaring is dit er weer uit na een paar jaar. Volatile kan ook verdwijnen verminderen en de mouse kan ook weer een ander hol gaan zoeken :-)

Einde mei dronk ik nog een Chardonnay 2017 en een Grüner Veltliner 2017.
Beide wijnen hadden in de neus een lichte paardenstal en gistgeur en kwamen van hetzelfde domein.
Tegen mijn wederhelft zegde ik toen nog: " hier riek je alleen al dat deze wijnen uit eenzelfde stal komen"

Persoonlijk heb ik daar geen last van maar begrijp dat de meest wijndrinkers dit niet appreciëren. ( een forumlid zegde zelf dat deze wijn "Stonk")

Ongeveer een maand later las ik het volgende:

" TE KOOP: 12 houten wijnvaten

Deze authentieke en stevige wijnvaten van censor zijn gedurende 3 tot 10 maanden gebruikt om het eerste jaargang van de eigen wijnen te produceren.

- Vat in US Amerikaanse eik: 175 euro/stuk
- Vat in MF Franse eik: 195 euro/stuk

Wetende dat brett zeer moeilijk uit gebruikte vaten te verwijderen is zou het kunnen dat dit de aanleiding was deze in verkoop te zetten.
Hallo Don, ik kan dat ook volledig begrijpen , dat het stonk :-)
Maar als de mond dan lekker is ... wat is dan het probleem?
Er worden teveel beoordelingen naar de neus gemaakt en te weinig naar het brede sprectrum van smaken in de mond.

Venne, deze wijnen waren ook niet lekker in de mond. Maar dit had niets te makken met de mogelijke Brett geur.
Beide wijnen waren niets zeggende wijnen over hun gans smaakpatroon.
Maar daarover zal ik later nog iets neerpennen.Wink
Niet alle "stal" geuren zijn afkomstig van brett. Een wat onzuivere, door reductie veroorzaakte "puttekes" geur verdwijnt meestal na langer vn vele gevallen door de wijn te verluchten. Met brett is dat niet het geval. Naarmate de wijn veroudert zal dat enkel maar toenemen.
Idem azijnzuur, VA. Dat wordt veroorzaakt door in de lucht aanwezige bacteriën. Eens die bacterie alive and kicking in de fles zit, zal er verder alcohol in azijnzuur omgezet worden tot er geen alcohol meer over is. Daarom wordt wijn bij botteling nu eenmaal gezwaveld: om de bacteriën te doden. Doe je dat niet, dan riskeer je dus allerlei contaminaties. Steriel filteren en hopen dat er geen een doorsukkelt kan ook, maar dan heb ik toch liever wat zwavel.

Wat betreft "door de geur geraken" ben ik het enigszins eens, met dien verstande dat voor mij de zuiverheid van geur toch wel van levensbelang is (enfin...).
Onlangs hier een amfoor gerijpte wijn geproefd die ook een wat heu "bizar" geurtje had. Inderdaad iets van pas gedolven klei en ik vond dat minder aangenaam. In de mond echter echt volrond en super, maar toch zou ik die niet meer kopen, er zijn namelijk voldoende andere wijnen die even mooi zijn, maar die ik liever ruik.
Morgon 2011
Versie met lichte toevoeging van sulfiet.
Sprankelende neus maar daarna schraal in smaak en de aciditeit overheerst het geheel.
Ontgoochelend.
(15-10-2018 10:58 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Morgon 2011
Versie met lichte toevoeging van sulfiet.
Sprankelende neus maar daarna schraal in smaak en de aciditeit overheerst het geheel.
Ontgoochelend.

Hier schiet je pop 'n por techniek te kort, Don.
Zeker weten dat deze wijn, als je er een glas uitgiet en dan een dag laat staan, enorm aan volume en kwaliteit zal winnen.
(15-10-2018 02:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-10-2018 10:58 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Morgon 2011
Versie met lichte toevoeging van sulfiet.
Sprankelende neus maar daarna schraal in smaak en de aciditeit overheerst het geheel.
Ontgoochelend.

Hier schiet je pop 'n por techniek te kort, Don.
Zeker weten dat deze wijn, als je er een glas uitgiet en dan een dag laat staan, enorm aan volume en kwaliteit zal winnen.

1/3 van de fles laten staan en vandaag in het glas.
De neus is minder expressief, het midden pallet plat, nog meer afgevlakt.
Het overwicht van de aciditeit is nog groter.
Deze 2011 is en blijft een ontgoocheling voor mij.
Morgon - Marcel Lapierre - Cuvee MMXV

Een mooi beestje met flink wat bewaarpotentieel, dus misschien nog te jong.
Beslist om deze zeker een paar uur karaf te geven, en dat was ook wel nodig.

Geen formele notities genomen ( moet dringend meer noteren ), maar ik herinner me dit nog ...

Qua neus boordevol rood fruit, krokante aardbei voorop, na walsen meer gestoofd fruit / luxe confituur
In de mond hoge maar frisse zuurtjes, niet storend, zacht, ook hier rood fruit ( aardbei ), licht stofferig
Afdronk, sappig ( trekt maar weinig droog ), tamelijk lang, ook nog enorm veel rood fruit, cuberdon

Zeer mooie wijn - paar jaar geleden leren kennen op tasting ( dank aan Eddy ), ik was direct verkocht.
Mijn enigste fles jammer genoeg, dus staat deze aankoop op budget voor volgende maand(en).

[attachment=3714]

Mathijs
(19-04-2016 06:41 PM)vinejo schreef: [ -> ]De 2014 donderdag geopend. Met het gedacht, eentje jong proeven en de andere twee minstens nog 5 jaar laten liggen.
De wijn was heel mooi maar typisch Beaujolais. Vooral genieten van de fijnheid en het evenwicht. Nog geen wawgevoel.
Tweede dag zelfde gevoel, derde ook. Vierde niet aangeweest.
Fles stond in de koelkast. Nog kwartje over.
Vijfde dag (nu): Wél Waaaw..! Totale metamorfose van kleuter naar heerschap. Een héle fijne, gebalanceerde en complexe Bourgogne. Het Lapierre 2005-gevoel.
Voor wie deze wijn zo jong wil proeven: 5 dagen op voorhand openen en zorgen dat je de vijfde dag nog een halve fles over hebt (om frustratie te vermijden dat dit heerlijke sap zo snel op is..)
91+

Meer dan drie jaar later kan ik alleen maar mezelf gelijk geven Blush
De neus is enorm mineraal nu, kersen en blauwe bes op grafiet, frisser nog dan Remco in de frigo, ik ruik basilicum(!), de mond is van een sappige fluweligheid die men sinds de uitvinding van de sappige fluweligheid nog niet veel heeft meegemaakt.
Who needs overprijsde Bourgogne als je zulke Bojo kan kopen...?
(03-07-2019 12:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-04-2016 06:41 PM)vinejo schreef: [ -> ]De 2014 donderdag geopend. Met het gedacht, eentje jong proeven en de andere twee minstens nog 5 jaar laten liggen.
De wijn was heel mooi maar typisch Beaujolais. Vooral genieten van de fijnheid en het evenwicht. Nog geen wawgevoel.
Tweede dag zelfde gevoel, derde ook. Vierde niet aangeweest.
Fles stond in de koelkast. Nog kwartje over.
Vijfde dag (nu): Wél Waaaw..! Totale metamorfose van kleuter naar heerschap. Een héle fijne, gebalanceerde en complexe Bourgogne. Het Lapierre 2005-gevoel.
Voor wie deze wijn zo jong wil proeven: 5 dagen op voorhand openen en zorgen dat je de vijfde dag nog een halve fles over hebt (om frustratie te vermijden dat dit heerlijke sap zo snel op is..)
91+

Meer dan drie jaar later kan ik alleen maar mezelf gelijk geven Blush
De neus is enorm mineraal nu, kersen en blauwe bes op grafiet, frisser nog dan Remco in de frigo, ik ruik basilicum(!), de mond is van een sappige fluweligheid die men sinds de uitvinding van de sappige fluweligheid nog niet veel heeft meegemaakt.
Who needs overprijsde Bourgogne als je zulke Bojo kan kopen...?

't zal gaan zeker, ons zo doen kwijlen...
(03-07-2019 12:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Who needs overprijsde Bourgogne als je zulke Bojo kan kopen...?

Euh, wie had hier onlangs alweer iets gepost over Clos de la Perrière...? ang-el

De truc is om niet-overprijsde Bourgogne te kopen natuurlijk!
(04-07-2019 12:47 PM)wvd schreef: [ -> ]
(03-07-2019 12:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Who needs overprijsde Bourgogne als je zulke Bojo kan kopen...?

Euh, wie had hier onlangs alweer iets gepost over Clos de la Perrière...? ang-el

De truc is om niet-overprijsde Bourgogne te kopen natuurlijk!

Van Bertagna bedoel je?
Die is 3 tot 4 x duurder..
(04-07-2019 01:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-07-2019 12:47 PM)wvd schreef: [ -> ]
(03-07-2019 12:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Who needs overprijsde Bourgogne als je zulke Bojo kan kopen...?

Euh, wie had hier onlangs alweer iets gepost over Clos de la Perrière...? ang-el

De truc is om niet-overprijsde Bourgogne te kopen natuurlijk!

Van Bertagna bedoel je?
Die is 3 tot 4 x duurder..

Intussen 5 x denk ik, tenzij Lapierre intussen ook zijn best gedaan heeft...
Nee, hoewel ook ik een enthousiaste Bojo drinker ben, de grote Bourgognes, da 's m.i. toch nog efkes iets anders.
Heb je dat artikel over Liber Pater gezien? Zal ik effe posten op "Nieuws"?
(04-07-2019 02:52 PM)wvd schreef: [ -> ]
(04-07-2019 01:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-07-2019 12:47 PM)wvd schreef: [ -> ]
(03-07-2019 12:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Who needs overprijsde Bourgogne als je zulke Bojo kan kopen...?

Euh, wie had hier onlangs alweer iets gepost over Clos de la Perrière...? ang-el

De truc is om niet-overprijsde Bourgogne te kopen natuurlijk!

Van Bertagna bedoel je?
Die is 3 tot 4 x duurder..

Intussen 5 x denk ik, tenzij Lapierre intussen ook zijn best gedaan heeft...
Nee, hoewel ook ik een enthousiaste Bojo drinker ben, de grote Bourgognes, da 's m.i. toch nog efkes iets anders.
Heb je dat artikel over Liber Pater gezien? Zal ik effe posten op "Nieuws"?

Tja, voor 5 x goedkoper benaderde hij toch enorm het genot hoor Sleepy
(04-07-2019 05:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-07-2019 02:52 PM)wvd schreef: [ -> ]
(04-07-2019 01:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-07-2019 12:47 PM)wvd schreef: [ -> ]
(03-07-2019 12:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Who needs overprijsde Bourgogne als je zulke Bojo kan kopen...?

Euh, wie had hier onlangs alweer iets gepost over Clos de la Perrière...? ang-el

De truc is om niet-overprijsde Bourgogne te kopen natuurlijk!

Van Bertagna bedoel je?
Die is 3 tot 4 x duurder..

Intussen 5 x denk ik, tenzij Lapierre intussen ook zijn best gedaan heeft...
Nee, hoewel ook ik een enthousiaste Bojo drinker ben, de grote Bourgognes, da 's m.i. toch nog efkes iets anders.
Heb je dat artikel over Liber Pater gezien? Zal ik effe posten op "Nieuws"?

Tja, voor 5 x goedkoper benaderde hij toch enorm het genot hoor Sleepy

Tja, dan moet je niet twijfelen natuurlijk: vergeet die dure Bourgogne! Sleepy
Morgon - Lapierre - 2017

Hier deze week 4 flessen van gekocht met het voornemen om ze enkele jaren te laten rusten...
Maar het vlees is zwak en voor één fles werden enkele jaren plots 3 dagen, oeps.
Een kersenrode kleur die jongheid verraad.
In de neus eerst vooral zure kersen, na een uurtje komen braambessen en ander zwarte fruit opzetten, ook een lichte stalgeur en subtiele kruidigheid.
In de mond geeft de wijn een fraicheur zonder slap te zijn. Jong zonder onstuimig te zijn. Fruitig bij de aanzet, meteen aangevuld door zuurtjes, met daarna nog wat extra fruit, sappig.
Dit kan nog wel een paar jaar liggen om beter te worden maar is nu al een plezier om te drinken, de dame thuis geeft mij gelijk (voor een keer).
(11-08-2019 06:41 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Morgon - Lapierre - 2017

Hier deze week 4 flessen van gekocht met het voornemen om ze enkele jaren te laten rusten...
Maar het vlees is zwak en voor één fles werden enkele jaren plots 3 dagen, oeps.

De tijd kan snel gaan he als je zin hebt in wijn ;-)
Het ging waarschijnlijk om de licht gesulfiteerde versie?
(12-08-2019 12:09 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-08-2019 06:41 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Morgon - Lapierre - 2017

Hier deze week 4 flessen van gekocht met het voornemen om ze enkele jaren te laten rusten...
Maar het vlees is zwak en voor één fles werden enkele jaren plots 3 dagen, oeps.

De tijd kan snel gaan he als je zin hebt in wijn ;-)
Het ging waarschijnlijk om de licht gesulfiteerde versie?

Klopt!
Cuvée MMXI.

Waw! Finesse! Sappigheid! Diepgang! Topwijn.
(24-08-2019 02:59 PM)Hugel schreef: [ -> ]Cuvée MMXI.

Waw! Finesse! Sappigheid! Diepgang! Topwijn.

Wuk joar, Hugel?
(24-08-2019 03:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-08-2019 02:59 PM)Hugel schreef: [ -> ]Cuvée MMXI.

Waw! Finesse! Sappigheid! Diepgang! Topwijn.

Wuk joar, Hugel?

Wie zoekt die vindt Wink
(24-08-2019 03:12 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(24-08-2019 03:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-08-2019 02:59 PM)Hugel schreef: [ -> ]Cuvée MMXI.

Waw! Finesse! Sappigheid! Diepgang! Topwijn.

Wuk joar, Hugel?

Wie zoekt die vindt Wink

Ah ok, die cuvee wordt telkens naar de jaargang genoemd..
zal eens mijn Latijnse lettertekens moeten opzoeken ;-)

Enfin, 11 dus wellicht
(24-08-2019 03:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-08-2019 03:12 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(24-08-2019 03:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-08-2019 02:59 PM)Hugel schreef: [ -> ]Cuvée MMXI.

Waw! Finesse! Sappigheid! Diepgang! Topwijn.

Wuk joar, Hugel?

Wie zoekt die vindt Wink

Ah ok, die cuvee wordt telkens naar de jaargang genoemd..
zal eens mijn Latijnse lettertekens moeten opzoeken ;-)

Enfin, 11 dus wellicht

Inderdaad 2011. Op het domein ooit 2 flesjes gekocht aan 29 euro omdat er niks anders meer was, terwijl den hof volstond met paletten, allemaal verkocht. Steeds in wijnfrigo bewaard. Kreeg er toen nog een fles uit chili bij, samenwerking met Marcel, om jong te drinken in afwachting. Was wel sympathiek maar was niet te drinken.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7
Koppelingen