wijnliefhebbers

Volledige versie: Tornai, Somlo, Hongarije
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Furmint 2016, Nagy-Somloi

Direct na openen niet veel aroma, maar na wat op te warmen komt er gekonfijte citroen uit het glas, een lichte honingtoets, mineraliteit. Elders lees ik mensen die het hebben over paardebloem en ik kan dat wel plaatsen als ik hieraan ruik, maar ik vind de neus vrij fijn en wel eentje waar je met plezier je snuffer aan blijft zetten.
In de mond is de wijn vrij strak, veel zuren, en toch zit er een zekere rondeur achter. Het fruit vind ik moeilijk benoembaar, citroen dan toch maar? Is een wijn die het meer van zijn zuurstructuur en fraicheur moet hebben. Echt veel drinkplezier geeft dat toch niet. Moeilijk om deze wijn te plaatsen. Doet mij ergens denken aan een piquepoul. Net zoals die laatste, zou deze furmint perfect bij ziltige oestertjes passen. Nu ik ziltig benoem, bedenk ik dat er eigenlijk ook een ziltige toets in deze wijn zit! Helaas staan er geen oesters op het menu hier, maar Jamie Olivers fish pie. Ik vrees dat dat geen goede match zal worden, but the proof of the pie...
Hongarije neem ik aan?
(19-11-2018 01:28 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Hongarije neem ik aan?

ah ja, vergeten. Merci.
Koppelingen