wijnliefhebbers

Volledige versie: Cannelloni
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Komende wordt een cannelloni met tonijn, spinazie, ricotta en tomatensaus geserveerd. Er werd me gevraag om te zorgen voor de wijn, wat ik zonder veel tegenstribbelen doe.

Ik twijfel wat, had gedacht aan Barbera, iemand andere ideeën?
Grignolino als het eens iets anders mag zijn.
Ideaal om rosé bij te geven, zou ik denken.
(20-03-2019 01:00 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Grignolino als het eens iets anders mag zijn.

De meest onderschatte druif van Piëmonte?
(20-03-2019 01:17 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ideaal om rosé bij te geven, zou ik denken.
Ene van 30-50€? Grapje he. Maar rosé lijkt me idd de beste keuze. Tonijn mag je echt niet hard aanpakken. In cassis vorig jaar een fontcreuse rosé met tonijn en ging wonderwel. Maar de rosé van Begude uit bandol kan er nog beter bij vind ik, owv de pittige maceration pelliculaire.
Ik zou voor een Cerasuolo di Vittoria gaan. Dit is een blend van Nero d'Avola en Frappato. Planeta en Gulfi hebben er hele goeie. In de Colruyt klassewijnen folder staat er ook een van Donnafugata, die heb ik nog niet gedronken maar op zich is dat ook wel een bekende naam.

Als er geen tomatensaus bij had geweest, had een Grignolino naar mijn mening ook wel gegaan, maar nu zou ik dit niet riskeren zeker omdat het voor volk is en niet enkel voor uzelf. Ben zelf fan, maar de modale wijndrinker zou wel eens een scheef gezicht kunnen trekken Smile
(20-03-2019 01:23 PM)wvd schreef: [ -> ]
(20-03-2019 01:00 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Grignolino als het eens iets anders mag zijn.

De meest onderschatte druif van Piëmonte?

Kan wel eens zijn!
Maar er zijn er gewoon zoveel hé Italië...
(20-03-2019 01:31 PM)33S schreef: [ -> ]Ik zou voor een Cerasuolo di Vittoria gaan. Dit is een blend van Nero d'Avola en Frappato. Planeta en Gulfi hebben er hele goeie. In de Colruyt klassewijnen folder staat er ook een van Donnafugata, die heb ik nog niet gedronken maar op zich is dat ook wel een bekende naam.

Als er geen tomatensaus bij had geweest, had een Grignolino naar mijn mening ook wel gegaan, maar nu zou ik dit niet riskeren zeker omdat het voor volk is en niet enkel voor uzelf. Ben zelf fan, maar de modale wijndrinker zou wel eens een scheef gezicht kunnen trekken Smile

Ook de tomatensaus die me wat deed twijfelen. Maar eentje met voldoende ruggengraat moet dat denk ik wel meester kunnen. Smile
Bedankt voor de tips!

Het zal de Bandol rosé van domaine les luquettes worden.
Nu wel aardig benieuwd geworden naar de Grignolino, iemand een idee waar die te verkrijgen is rond het Gentse?
Als je er enkele wilt proberen lijkt online bestellen me de betere optie.
Superiore.de en Xtrawine.
Als je voor Barbera gaat, zou ik opteren voor een superiore. Tonijn en ricotta verdragen volgens mij iets meer body.
(21-03-2019 05:43 PM)Gaudendo schreef: [ -> ]Als je voor Barbera gaat, zou ik opteren voor een superiore. Tonijn en ricotta verdragen volgens mij iets meer body.

Vandaar dat ik wat schrik heb voor die Bandol rose, zeker die van Luquettes die naar mijn weten niet heel krachtig is...
(21-03-2019 07:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-03-2019 05:43 PM)Gaudendo schreef: [ -> ]Als je voor Barbera gaat, zou ik opteren voor een superiore. Tonijn en ricotta verdragen volgens mij iets meer body.

Vandaar dat ik wat schrik heb voor die Bandol rose, zeker die van Luquettes die naar mijn weten niet heel krachtig is...
Dat vind ik ook. Daarmee dat ik voor de Bandol van Bégude ging...
Dus om het lentegevoel wat aan te wakkeren heb ik de Galloway bij de horens gevat (kan eigenlijk niet, check maar...) en een Bégude rosé 2017 opengetrokken: donkere, tonijnkleurige rosé, met een vineuze neus van coeur de boeuf en een lichtzurige ricotta-afdronk. Moet dus lukken bij de cannelloni.
Als je een flesje moet hebben, kan je er eentje overnemen. Ik woon in Wetteren, dus zeker het Gentse.
(21-03-2019 08:19 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(21-03-2019 07:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-03-2019 05:43 PM)Gaudendo schreef: [ -> ]Als je voor Barbera gaat, zou ik opteren voor een superiore. Tonijn en ricotta verdragen volgens mij iets meer body.

Vandaar dat ik wat schrik heb voor die Bandol rose, zeker die van Luquettes die naar mijn weten niet heel krachtig is...
Dat vind ik ook. Daarmee dat ik voor de Bandol van Bégude ging...
Dus om het lentegevoel wat aan te wakkeren heb ik de Galloway bij de horens gevat (kan eigenlijk niet, check maar...) en een Bégude rosé 2017 opengetrokken: donkere, tonijnkleurige rosé, met een vineuze neus van coeur de boeuf en een lichtzurige ricotta-afdronk. Moet dus lukken bij de cannelloni.
Als je een flesje moet hebben, kan je er eentje overnemen. Ik woon in Wetteren, dus zeker het Gentse.

Bummer, heel erg vriendelijk, maar ik geraak er niet meer voor vanavond Smile. Als back-up heb ik Diego Pressenda La Torricella - Barbera d'Alba Ariota mee. We shall see en in het vervolg doe ik mijn huiswerk beter op voorhand Smile

Fingers crossed, ik hou jullie op de hoogte
als het geen stevige rosé is, zou ik opteren voor een volle witte wijn bvb. type mâconnais of iets uit de rhône
reden: tonijn, tomaat (zuren) met wit (nog beter met rosé) en vooral bij spinazie opletten met rood want spinazie kan soms metaalachtig smaken en dat verdraagt niet de minste tannines
En, hoe is het geweest?
De rosé werd al voor het gerecht geopend, de dames hadden er zin in, en viel erg in de smaak. Maar eens de cannelloni werd geserveerd schoot deze inderdaad wat tekort.
Dan maar de Barbera geopend, deze paste hier al een pak beter bij, de zuurtjes van van de wijn sloten mooi aan bij de tomatensaus.
De beste combo moest nog komen, een (veredelde) chocomousse waarbij we een Rivesaltes Ambré Traditió 1982 dronken, heerlijk!
Koppelingen