wijnliefhebbers

Volledige versie: Sula, India
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
India heeft 1 gigantische winery, Sula, 1500 ha wijnstokken.
Het goed is gelegen op 180 kilometer van Bombay in het gebied Maharashtra. De stokken staan gemiddeld op 600 meter hoogte.
Deze avond dronken we de brut, gemaakt volgens de methode traditionelle, en daarna de chenin blanc.
De bubbels waren verrassend aangenaam, bijna een Champagneneusje, in de mond niet echt brut maar toch fris genoeg. De bubbels verdwenen wel aan een recordtempo uit het glas.
Ook de chenin blanc presteerde goed, met een aangenaam aroma van wit fruit(peer) en een halfdroog mondgevoel waar de moelleux goed in evenwicht is met de (weinig uitgesproken) zuurtjes.

Beide wijnen aan een 8-tal euro zeer genietbaar.
(23-04-2019 10:41 PM)vinejo schreef: [ -> ]India heeft 1 gigantische winery, Sula, 1500 ha wijnstokken.
Het goed is gelegen op 180 kilometer van Bombay in het gebied Maharashtra. De stokken staan gemiddeld op 600 meter hoogte.
Deze avond dronken we de brut, gemaakt volgens de methode traditionelle, en daarna de chenin blanc.
De bubbels waren verrassend aangenaam, bijna een Champagneneusje, in de mond niet echt brut maar toch fris genoeg. De bubbels verdwenen wel aan een recordtempo uit het glas.
Ook de chenin blanc presteerde goed, met een aangenaam aroma van wit fruit(peer) en een halfdroog mondgevoel waar de moelleux goed in evenwicht is met de (weinig uitgesproken) zuurtjes.

Beide wijnen aan een 8-tal euro zeer genietbaar.

Jo, dat zou ik niet durven drinken. Een vriend van mij heeft jaren in India gewoond. Bij gebrek aan een koud seizoen, blijft de wijnstok er gewoon doorgroeien. Dat vindt de wijnbouwer uiteraard niet goed, dus na de oogst wordt de wijngaard "ontbladerd". Dat gebeurt chemische met producten die nog stammen uit de Vietnam oorlog: agent orange, als dat je nog iets zegt. Daarna wordt gesnoeid en begint de wijnstok aan een nieuwe cyclus, met bladeren en bloemen... Ze hebben zo ook 2 oogsten per jaar.
(24-04-2019 10:12 AM)wvd schreef: [ -> ]
(23-04-2019 10:41 PM)vinejo schreef: [ -> ]India heeft 1 gigantische winery, Sula, 1500 ha wijnstokken.
Het goed is gelegen op 180 kilometer van Bombay in het gebied Maharashtra. De stokken staan gemiddeld op 600 meter hoogte.
Deze avond dronken we de brut, gemaakt volgens de methode traditionelle, en daarna de chenin blanc.
De bubbels waren verrassend aangenaam, bijna een Champagneneusje, in de mond niet echt brut maar toch fris genoeg. De bubbels verdwenen wel aan een recordtempo uit het glas.
Ook de chenin blanc presteerde goed, met een aangenaam aroma van wit fruit(peer) en een halfdroog mondgevoel waar de moelleux goed in evenwicht is met de (weinig uitgesproken) zuurtjes.

Beide wijnen aan een 8-tal euro zeer genietbaar.

Jo, dat zou ik niet durven drinken. Een vriend van mij heeft jaren in India gewoond. Bij gebrek aan een koud seizoen, blijft de wijnstok er gewoon doorgroeien. Dat vindt de wijnbouwer uiteraard niet goed, dus na de oogst wordt de wijngaard "ontbladerd". Dat gebeurt chemische met producten die nog stammen uit de Vietnam oorlog: agent orange, als dat je nog iets zegt. Daarna wordt gesnoeid en begint de wijnstok aan een nieuwe cyclus, met bladeren en bloemen... Ze hebben zo ook 2 oogsten per jaar.

Neen, ze vermijden daar nu net 2 oogsten per jaar. Men oogst slechts 1 keer, in maart. Men slaagt er blijkbaar in de stokken in de zomermaanden niet tot bloei te laten komen. “Op een zeer arbeidsintensieve manier” wordt ergens geschreven. Vermoed niet dat men het gebruik van Agent Orange bedoelt Rolleyes
Paar keer tijdens mijn bezoeken Indiase wijn op en was aangenaam verrast. Volgende keer dat ik daar het weekend spendeer wil ik bezoekje brengen aan Grover.
Koppelingen