wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine-Morey-Coffinet à Chassage.
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
http://www.domainemoreycoffinet.com/

Ik heb geen sectie op dit domein gezien.
Ik ben al sinds 1999 klant en ik beveel de wijnen van Thibault en Michel Coffinet aan. Ze zijn zeer goed gewaardeerd door Meadows in Burghound en ik vind ze uitstekend.
Ze hebben bijvoorbeeld prachtige Chassagne Blanchot-Dessus en Dent de Chien en een prachtige Bâtard.
De prijzen zijn nog niet erg duur.
(30-07-2019 03:42 PM)Thierry Debaisieux schreef: [ -> ]http://www.domainemoreycoffinet.com/

Ik heb geen sectie op dit domein gezien.
Ik ben al sinds 1999 klant en ik beveel de wijnen van Thibault en Michel Coffinet aan. Ze zijn zeer goed gewaardeerd door Meadows in Burghound en ik vind ze uitstekend.
Ze hebben bijvoorbeeld prachtige Chassagne Blanchot-Dessus en Dent de Chien en een prachtige Bâtard.
De prijzen zijn nog niet erg duur.

Ik ben ook sinds 2 jaar klant. Nog niet veel geproefd moet ik zeggen. Maar echt goedkoop kan je 't ook niet noemen (Dents de Chien is 60 EUR op het domein dacht ik). Maar goed, voor de streek is dat nog binnen de perken...
(30-07-2019 04:00 PM)Fre schreef: [ -> ]
(30-07-2019 03:42 PM)Thierry Debaisieux schreef: [ -> ]http://www.domainemoreycoffinet.com/

Ik heb geen sectie op dit domein gezien.
Ik ben al sinds 1999 klant en ik beveel de wijnen van Thibault en Michel Coffinet aan. Ze zijn zeer goed gewaardeerd door Meadows in Burghound en ik vind ze uitstekend.
Ze hebben bijvoorbeeld prachtige Chassagne Blanchot-Dessus en Dent de Chien en een prachtige Bâtard.
De prijzen zijn nog niet erg duur.

Ik ben ook sinds 2 jaar klant. Nog niet veel geproefd moet ik zeggen. Maar echt goedkoop kan je 't ook niet noemen (Dents de Chien is 60 EUR op het domein dacht ik). Maar goed, voor de streek is dat nog binnen de perken...

Maar aan €60 vind je op ook op de Belgische markt al zeer mooie Chassagne premier cru... ang-el
La Romanée en Les Caillerets zijn niet zo duur, maar Blanchot-Dessus is veel gewild en zeldzamer.
Ik ben sinds 10 jaar klant bij de oom van Thibault, Philippe Duvernay, en koop de ddchiens en blanchots dessus altijd; het hoeft geen grand cru te zijn om top te zijnkusknipoog
Nu sinds 1 jaar klant bij thibault; hij maakt zeer pure en geciselleerde wijnen, de oom iets rijkere wijnen, is een stijlverschil et moi j’adore les deux...
Welkom Thierry op dit forum, ik ken je van op LPV en misschien destijds degustateurs.com
Goedenavond Vince.
Bedankt voor U welkomstwoord.
Ik begon te schrijven met Magnum Vinum, de eerste RVF website en daarna op degustateurs.com.
Toen richtte ik op 2 september 2002 lapassionduvin.com op met vrienden en nu schrijf ik op http:/www.buveurs-detiquettes.fr en.... Hier Wink
Gisteren dronk ik een Chassagne 1er Cru En Remilly 2010 van Morey-Coffinet,
de kleur is lichtgeel met citroentoetsen,
de neus is fris en jong op citroen, mandarijn en groene hazelnoot met toetsen van verse boter.
De mond is geconcentreerd en fris. Het houtachtige aspect, dat nog steeds een beetje aanwezig is, verstoort niet de expressie van verse fruitsmaken. Deze wijn met zijn mooie volume en zeer licht vet heeft een zuurtegraad die hem frisheid, spanning en evenwicht geeft en de afdronk verlengt met een delicate en zeer aangename bitterheid.
Corton-Charlemagne 2015
Een zeer jonge wijn die verwacht mag worden en uitstekend zal zijn, met een neus van citrusvruchten, geel fruit en verse boter, onderstreept door de houtachtige noten die nog vrij aanwezig maar aangenaam zijn,
een evenwichtige mond door de ontmoeting tussen een dichte substantie die een goed volume geeft en een smakelijke zuurtegraad op vers fruit. De elegante eikelijkheid blijft in de lange afdronk behouden,
het is een wijn die zowel ruim als fris is.
Dinsdagavond, een Chassagne 1er Cru Dent de Chien 2011
Een krachtige neus waarin de aroma's van citrusvruchten en geel fruit worden onderstreept door een elegante houtachtige noot.
Een mond met een grote concentratie en een mooi volume dat een aangename zuurtegraad met citrussmaak heeft. Deze harmonieuze wijn heeft een lange afdronk waarin het eikenhout meer aanwezig is,
een zeer mooie wijn.
Chassagne 1er Cru La Romanée 2011.
Een zeer aangename wijn.
De neus heeft aroma's van citroen en sinaasappel met bloemige en boterachtige tonen op een achtergrond van hazelnoot.
De mond is geconcentreerd met een zeer lichte vetheid. Hij is vol en fris met een zuurgraad waarvan de citrussmaken een lichte houtachtige smaak ontmoeten. Deze houtachtige uitstraling is wat meer aanwezig in de lange fruitige afdronk.
Pinot Noir 2017
Lichtvoetige pinot noir. Aardbeitjes. Mooi zuurtje. Mag misschien iets meer volume hebben maar deze wijn is eerder op fijnheid dan op volume.
Chassagne 1er Cru En Cailleret 2013.

De neus heeft een elegante houtigheid die de aroma's van citrus, geel fruit en verse boter laat uitkomen.
De mond is een beetje houtachtig maar heeft ook mooie smaken van witte perzik en amandel op een achtergrond van citrus.
De materie is geconcentreerd en ruim en de zuurgraad geeft een mooie indruk van frisheid en een gevoel van balans.
De afdronk is enigszins gemarkeerd door het hout, maar loopt over van smaken van verse perzik.
(19-01-2020 11:34 AM)Thierry Debaisieux schreef: [ -> ]Chassagne 1er Cru En Cailleret 2013.

De neus heeft een elegante houtigheid die de aroma's van citrus, geel fruit en verse boter laat uitkomen.
De mond is een beetje houtachtig maar heeft ook mooie smaken van witte perzik en amandel op een achtergrond van citrus.
De materie is geconcentreerd en ruim en de zuurgraad geeft een mooie indruk van frisheid en een gevoel van balans.
De afdronk is enigszins gemarkeerd door het hout, maar loopt over van smaken van verse perzik.
Die houtsmaak komt wel vaker terug in TN's van wijnen van Morey-Coffinet. Al hoor ik dat hij dit de laatste jaren wat heeft bijgesteld. Blijkbaar is 't de bedoeling om zijn wijnen lang weg te leggen.
Goedenavond Frederik,
Morey-Coffinet-wijnen hebben geduld nodig,
ik open ze 's avonds om ze de volgende dag om 12.00 uur te drinken.
Bourgogne Pinot Noir 2015 - Domaine Morey-Coffinet

De neus heeft aroma's van kersenjam en pit en toetsen van bloemen en zoethout.
De mond is aangenaam, hij heeft een dichte en fijne looistof en een mooie fruitige zuurgraad. Hij is in balans.
De afdronk is lang, met een delicate bitterheid.
Puligny 1er Cru Les Pucelles 2011.

Het werd in de avond geopend om de volgende dag te worden gedronken voor de lunch. Deze wijn was heerlijk. Een elegante en jonge neus met aroma's van citroen en mandarijn met vleugjes sinaasappelschil op een achtergrond van boter en hazelnoot, met een houtachtige die delicaat is geworden.
Een geconcentreerde en volle mond in evenwicht gebracht door een mooie zuurgraad met citrusvruchten smaken op een aangename houtachtige achtergrond.
De afdronk wordt verlengd door de houtachtige accenten.
Drink ik nu een grand cru of een regional? Smile

Alleszins een zeer hoog niveau. Amai, als dit de instapper is...
Pinot noir 2018

Na ontkurken wat stug.

Een paar uur later heeft het aroma zich geopend, heerlijk vers fruit (kers en framboos), na opschudden ook grafiet/tabak en floraliteit.
Elegant en puur in de mond, precies, mooie materie en sap, lichte droogtrekking na inslikken.

Een heerlijke “instapper” die voor mij het niveau haalt van sommige Village wijnen.

Un grand merci à mon importeur!
Bourgogne blanc 2018
Toch wel wat ronder dan de 2017 die ik voor een regional wel groots vond. En toch zit er opnieuw voldoende spanning op. De zoet-zuur balans is iets meer uitgesproken (de extremen misschien iets groter) maar dit is toont toch weer de hand van de grote wijnbouwer.
Opnieuw de Bourgogne blanc 2017 in t glas. Hemels evenwicht tussen zoet, zuur en mineraliteit. En toch ook zo fijn. Mooie lengte en complexiteit. Wat geven die witte instappers toch steeds altijd zo’n drinkplezier.
(19-12-2020 02:14 PM)Fre schreef: [ -> ]Opnieuw de Bourgogne blanc 2017 in t glas. Hemels evenwicht tussen zoet, zuur en mineraliteit. En toch ook zo fijn. Mooie lengte en complexiteit. Wat geven die witte instappers toch steeds altijd zo’n drinkplezier.

Ik las dit en dacht, tiens, daar moet ik ook iets van liggen hebben..
Effe gezocht en gevonden, de 2018 wel.

Opengetrokken en geroken: fris fruit! Citrus, witte abrikoos. Zeer zuiver. In de verte glinstert een zinderende mineraliteit. (Excuses, ben Paustovski aan het lezen Rolleyes )
In de mond een mooi body, niet strak maar zeker genoeg zuurtjes en fraicheur, blijft dus lichtvoetig. Beetje Maradona maar levendiger.

Dit was mijn eerste indruk, straks misschien meer.
(20-12-2020 12:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik las dit en dacht, tiens, daar moet ik ook iets van liggen hebben..
Effe gezocht en gevonden, de 2018 wel.

Opengetrokken en geroken: fris fruit! Citrus, witte abrikoos. Zeer zuiver. In de verte glinstert een zinderende mineraliteit. (Excuses, ben Paustovski aan het lezen Rolleyes )
In de mond een mooi body, niet strak maar zeker genoeg zuurtjes en fraicheur, blijft dus lichtvoetig. Beetje Maradona maar levendiger.

Dit was mijn eerste indruk, straks misschien meer.
Mooi stukje proza! De 2018 is inderdaad iets rijper dan de 2017 waardoor misschien net iets minder strak.
(20-12-2020 12:11 PM)Fre schreef: [ -> ]
(20-12-2020 12:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik las dit en dacht, tiens, daar moet ik ook iets van liggen hebben..
Effe gezocht en gevonden, de 2018 wel.

Opengetrokken en geroken: fris fruit! Citrus, witte abrikoos. Zeer zuiver. In de verte glinstert een zinderende mineraliteit. (Excuses, ben Paustovski aan het lezen Rolleyes )
In de mond een mooi body, niet strak maar zeker genoeg zuurtjes en fraicheur, blijft dus lichtvoetig. Beetje Maradona maar levendiger.

Dit was mijn eerste indruk, straks misschien meer.
Mooi stukje proza! De 2018 is inderdaad iets rijper dan de 2017 waardoor misschien net iets minder strak.

Derde dag, heb gisteren niet verder gedronken.
Echt wel mooi, zowel in aroma als afdronk heb ik nu wat amandel/marsepein. Iets meer gerookte toetsen nu ook.
Blijvend mooi evenwicht.
Misschien is 2018 in Bourgogne wel de jaargang om de iets kleinere aop s te kopen. De druiven voor deze wijn staan misschien op minder gunstig gelegen percelen maar presteren in warme jaren beter.
Misschien he, ik ken het domein niet.
(22-12-2020 05:19 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-12-2020 12:11 PM)Fre schreef: [ -> ]
(20-12-2020 12:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik las dit en dacht, tiens, daar moet ik ook iets van liggen hebben..
Effe gezocht en gevonden, de 2018 wel.

Opengetrokken en geroken: fris fruit! Citrus, witte abrikoos. Zeer zuiver. In de verte glinstert een zinderende mineraliteit. (Excuses, ben Paustovski aan het lezen Rolleyes )
In de mond een mooi body, niet strak maar zeker genoeg zuurtjes en fraicheur, blijft dus lichtvoetig. Beetje Maradona maar levendiger.

Dit was mijn eerste indruk, straks misschien meer.
Mooi stukje proza! De 2018 is inderdaad iets rijper dan de 2017 waardoor misschien net iets minder strak.

Derde dag, heb gisteren niet verder gedronken.
Echt wel mooi, zowel in aroma als afdronk heb ik nu wat amandel/marsepein. Iets meer gerookte toetsen nu ook.
Blijvend mooi evenwicht.
Misschien is 2018 in Bourgogne wel de jaargang om de iets kleinere aop s te kopen. De druiven voor deze wijn staan misschien op minder gunstig gelegen percelen maar presteren in warme jaren beter.
Misschien he, ik ken het domein niet.

Ik blijf er bij, 2018 is een mooi jaar voor witte Bourgogne en zeker ook voor de instap kwaliteit. Het tijdig oogsten is zeer belangrijk geweest omdat er anders te kort frisheid in de wijnen aanwezig is. Ze zijn vrij vol en zonder zuren wordt het log. Het jaar is toegankelijker dan 2017 en 2019, is mijn ervaring. De gewone Bourgogne Blancs beginnen nu ook mooi te worden uit 2017, ik heb er laatst 2 mogen proeven. Komende zomer zullen ze heerlijk zijn verwacht ik.
Bourgognepinot noir 2018 in het glas.
Zeer goede wijn, maar 2018 in die streek is dus écht niet Bourgondisch. Enfin, niet de Bourgogne die ik gewoon ben alvast, ik hou vooral van de lichtere stijl. Deze pinot noir is niet per se zwaar op de hand maar slingert me van een zachte syrah naar een linkeroever in Bordeaux, cabernetbittertje en poederachtige tannines incluis.
(22-12-2020 05:19 PM)vinejo schreef: [ -> ]Effe gezocht en gevonden, de 2018 wel.

Opengetrokken en geroken: fris fruit! Citrus, witte abrikoos. Zeer zuiver. In de verte glinstert een zinderende mineraliteit. (Excuses, ben Paustovski aan het lezen Rolleyes )
In de mond een mooi body, niet strak maar zeker genoeg zuurtjes en fraicheur, blijft dus lichtvoetig. Beetje Maradona maar levendiger.

Derde dag, heb gisteren niet verder gedronken.
Echt wel mooi, zowel in aroma als afdronk heb ik nu wat amandel/marsepein. Iets meer gerookte toetsen nu ook.
Blijvend mooi evenwicht.
Misschien is 2018 in Bourgogne wel de jaargang om de iets kleinere aop s te kopen. De druiven voor deze wijn staan misschien op minder gunstig gelegen percelen maar presteren in warme jaren beter.
Misschien he, ik ken het domein niet.
Gisteren voor mijn zusje deze wijn open getrokken. Echt wel een zeer mooie wijn. Zuiver, mineraal, wit fruit (geen rijp geel!), zelfs wat citrus. In de mond toch redelijk wat body & lengte voor een generieke Bourgogne. Mooie ondersteunende zuurtjes geven de wijn extra cachet. In 2019 geen generieke wijnen gekocht maar bij de volgende bestelling, ga ik hier toch wel wat van bijbestellen.
Morey-Coffinet Bourgogne Blanc 2018
Wel "goe poeier". Twee flesjes van gekocht. En vond oorspronkelijk bij opening van nr. 1 nu ietsje meer dan een jaar geleden, de wijn ietwat houtdominant. Nu is alles op zijn rijtje komen te liggen. Het is nu allemaal meer versmolten en evenwichtig. De tijd heeft zijn werk gedaan. Zeer mooi!
Auxey Duresses 1er cru Climat Le Val 2020
Op dag 1 had de neus die typische gunflint. Op dag 2 meer rokerig. Verder vooral wit steenfruit en wat amandel. In de mond een mooi afgelijnde wijn. Niet super strak (Thibault is geen vroegplukker) maar een mooie balans tussen rijp fruit en mooie fraicheur. Mooie wijn in wording.
(28-07-2022 10:55 AM)Fre schreef: [ -> ]Auxey Duresses 1er cru Climat Le Val 2020
Op dag 1 had de neus die typische gunflint. Op dag 2 meer rokerig. Verder vooral wit steenfruit en wat amandel. In de mond een mooi afgelijnde wijn. Niet super strak (Thibault is geen vroegplukker) maar een mooie balans tussen rijp fruit en mooie fraicheur. Mooie wijn in wording.

De laatste twee woorden mogen worden weg gelaten wat mij betreft. Bijzónder mooie wijn zelfs.
(28-07-2022 02:30 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(28-07-2022 10:55 AM)Fre schreef: [ -> ]Auxey Duresses 1er cru Climat Le Val 2020
Op dag 1 had de neus die typische gunflint. Op dag 2 meer rokerig. Verder vooral wit steenfruit en wat amandel. In de mond een mooi afgelijnde wijn. Niet super strak (Thibault is geen vroegplukker) maar een mooie balans tussen rijp fruit en mooie fraicheur. Mooie wijn in wording.

De laatste twee woorden mogen worden weg gelaten wat mij betreft. Bijzónder mooie wijn zelfs.

Auxey-Duresses, nog zo'n gemeente waar de wijnen echt profiteren van de opwarming. Vooral de rode waren vroeger heel strak en (te) streng, onrijp en zelden echt de moeite.
Nu vind je er echt wel moois. Ook Changarnier maakt er een mooie witte Duresses van heel jonge stokjes (2015), maar die is die meestal al uitverkocht voor ik kan toeslaan. Misschien in 2022...?
Pagina's: 1 2
Koppelingen