wijnliefhebbers

Volledige versie: Framily
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Awel, vanavond toch onvergetelijk... Onder framily wel vaak zo. Morgen meer...
Wat later dan verwacht: met vrienden waarmee je telkens snel 4 flessen met 2 koppels drinkt, kan het al eens klikken, niet?
Deze keer mossels op het menu. En een wortelsoepje. en gerookte forel met rode biet. En gazpacho. En citroen-meringue taartjes (home-made).
Als apero eens iets anders dan gewoonlijk, nl. mojito. Goede starter, snelle sfeer...
Als 1ste witte kreeg ik Meursault Charmes 2013 van Lupé-Cholet in het glas. Deed me eerst denken aan Chablis 1cru, na enkele minuten openen aan een grand cru, maar nooit, zelfs na het zien van het etiket, aan een Meursault. De volledige antipode. 2013watte
Daarna had ik een Bretonière 2015 van Taille aux loups. Loepzuivere wijn, mooie honingwas en prachtige zuren.
Tijd voor rood na de mossels. Ik kreeg blind een mooie Bdx in het glas. Zover al juist. Rechteroever? De neus deed me zelfs aan Pomerol denken, maar een vegetaal toetsje in de afdronk deed me aan C-F en dus eerder St-Emilion denken. En ja hoor, er zat 18% C-F in. Maar neen hoor, geen St-Emilion, wel Gravette de Certan 2015...
Tijd om hiertegenover een Gazin 2012 te plaatsen. Wat animaal in de neus, juist geopend ook. Maar niettegenstaande 100% merlot in 2012, was dit pure finesse, niets plomp of vermoeiend of jammy. Blij hiervan nog enkele flessen te hebben...
(22-08-2019 02:34 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Wat later dan verwacht: met vrienden waarmee je telkens snel 4 flessen met 2 koppels drinkt, kan het al eens klikken, niet?
Deze keer mossels op het menu. En een wortelsoepje. en gerookte forel met rode biet. En gazpacho. En citroen-meringue taartjes (home-made).
Als apero eens iets anders dan gewoonlijk, nl. mojito. Goede starter, snelle sfeer...
Als 1ste witte kreeg ik Meursault Charmes 2013 van Lupé-Cholet in het glas. Deed me eerst denken aan Chablis 1cru, na enkele minuten openen aan een grand cru, maar nooit, zelfs na het zien van het etiket, aan een Meursault. De volledige antipode. 2013watte
Daarna had ik een Bretonière 2015 van Taille aux loups. Loepzuivere wijn, mooie honingwas en prachtige zuren.
Tijd voor rood na de mossels. Ik kreeg blind een mooie Bdx in het glas. Zover al juist. Rechteroever? De neus deed me zelfs aan Pomerol denken, maar een vegetaal toetsje in de afdronk deed me aan C-F en dus eerder St-Emilion denken. En ja hoor, er zat 18% C-F in. Maar neen hoor, geen St-Emilion, wel Gravette de Certan 2015...
Tijd om hiertegenover een Gazin 2012 te plaatsen. Wat animaal in de neus, juist geopend ook. Maar niettegenstaande 100% merlot in 2012, was dit pure finesse, niets plomp of vermoeiend of jammy. Blij hiervan nog enkele flessen te hebben...

Gazin is naar mijn aanvoelen het beste wat je nog voor een enigszins aanvaardbare prijs kan kopen in Pomerol.
Edit: efkens gekeken op Topwijnen, moet nu ook al 90 euro kosten blijkbaar, ik spreek van de tijd dat hij ongeveer de helft ging...niet eens zo lang geleden.
(22-08-2019 05:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-08-2019 02:34 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Wat later dan verwacht: met vrienden waarmee je telkens snel 4 flessen met 2 koppels drinkt, kan het al eens klikken, niet?
Deze keer mossels op het menu. En een wortelsoepje. en gerookte forel met rode biet. En gazpacho. En citroen-meringue taartjes (home-made).
Als apero eens iets anders dan gewoonlijk, nl. mojito. Goede starter, snelle sfeer...
Als 1ste witte kreeg ik Meursault Charmes 2013 van Lupé-Cholet in het glas. Deed me eerst denken aan Chablis 1cru, na enkele minuten openen aan een grand cru, maar nooit, zelfs na het zien van het etiket, aan een Meursault. De volledige antipode. 2013watte
Daarna had ik een Bretonière 2015 van Taille aux loups. Loepzuivere wijn, mooie honingwas en prachtige zuren.
Tijd voor rood na de mossels. Ik kreeg blind een mooie Bdx in het glas. Zover al juist. Rechteroever? De neus deed me zelfs aan Pomerol denken, maar een vegetaal toetsje in de afdronk deed me aan C-F en dus eerder St-Emilion denken. En ja hoor, er zat 18% C-F in. Maar neen hoor, geen St-Emilion, wel Gravette de Certan 2015...
Tijd om hiertegenover een Gazin 2012 te plaatsen. Wat animaal in de neus, juist geopend ook. Maar niettegenstaande 100% merlot in 2012, was dit pure finesse, niets plomp of vermoeiend of jammy. Blij hiervan nog enkele flessen te hebben...

Gazin is naar mijn aanvoelen het beste wat je nog voor een enigszins aanvaardbare prijs kan kopen in Pomerol.
Edit: efkens gekeken op Topwijnen, moet nu ook al 90 euro kosten blijkbaar, ik spreek van de tijd dat hij ongeveer de helft ging...niet eens zo lang geleden.

Ah, maar uit die buurt is er nu een heel mooie, romig volle Pomerol aan minder dan die helft! Wink
(22-08-2019 05:32 PM)wvd schreef: [ -> ]
(22-08-2019 05:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-08-2019 02:34 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Wat later dan verwacht: met vrienden waarmee je telkens snel 4 flessen met 2 koppels drinkt, kan het al eens klikken, niet?
Deze keer mossels op het menu. En een wortelsoepje. en gerookte forel met rode biet. En gazpacho. En citroen-meringue taartjes (home-made).
Als apero eens iets anders dan gewoonlijk, nl. mojito. Goede starter, snelle sfeer...
Als 1ste witte kreeg ik Meursault Charmes 2013 van Lupé-Cholet in het glas. Deed me eerst denken aan Chablis 1cru, na enkele minuten openen aan een grand cru, maar nooit, zelfs na het zien van het etiket, aan een Meursault. De volledige antipode. 2013watte
Daarna had ik een Bretonière 2015 van Taille aux loups. Loepzuivere wijn, mooie honingwas en prachtige zuren.
Tijd voor rood na de mossels. Ik kreeg blind een mooie Bdx in het glas. Zover al juist. Rechteroever? De neus deed me zelfs aan Pomerol denken, maar een vegetaal toetsje in de afdronk deed me aan C-F en dus eerder St-Emilion denken. En ja hoor, er zat 18% C-F in. Maar neen hoor, geen St-Emilion, wel Gravette de Certan 2015...
Tijd om hiertegenover een Gazin 2012 te plaatsen. Wat animaal in de neus, juist geopend ook. Maar niettegenstaande 100% merlot in 2012, was dit pure finesse, niets plomp of vermoeiend of jammy. Blij hiervan nog enkele flessen te hebben...

Gazin is naar mijn aanvoelen het beste wat je nog voor een enigszins aanvaardbare prijs kan kopen in Pomerol.
Edit: efkens gekeken op Topwijnen, moet nu ook al 90 euro kosten blijkbaar, ik spreek van de tijd dat hij ongeveer de helft ging...niet eens zo lang geleden.

Ah, maar uit die buurt is er nu een heel mooie, romig volle Pomerol aan minder dan die helft! Wink

Voor mij hoeft een Pomerol echt niet romig en vol te zijn..
maar je bedoelt dus de Chateau Maillet aan 42 euro. Is dat dan van Franc Maillet? Mooie fles wel.

PS Je verkoopt blijkbaar Gazin 2004 aan 54 euro, toch wel een goede prijs ivg met andere jaargangen/verkooppunten.
(22-08-2019 07:06 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-08-2019 05:32 PM)wvd schreef: [ -> ]
(22-08-2019 05:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-08-2019 02:34 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Wat later dan verwacht: met vrienden waarmee je telkens snel 4 flessen met 2 koppels drinkt, kan het al eens klikken, niet?
Deze keer mossels op het menu. En een wortelsoepje. en gerookte forel met rode biet. En gazpacho. En citroen-meringue taartjes (home-made).
Als apero eens iets anders dan gewoonlijk, nl. mojito. Goede starter, snelle sfeer...
Als 1ste witte kreeg ik Meursault Charmes 2013 van Lupé-Cholet in het glas. Deed me eerst denken aan Chablis 1cru, na enkele minuten openen aan een grand cru, maar nooit, zelfs na het zien van het etiket, aan een Meursault. De volledige antipode. 2013watte
Daarna had ik een Bretonière 2015 van Taille aux loups. Loepzuivere wijn, mooie honingwas en prachtige zuren.
Tijd voor rood na de mossels. Ik kreeg blind een mooie Bdx in het glas. Zover al juist. Rechteroever? De neus deed me zelfs aan Pomerol denken, maar een vegetaal toetsje in de afdronk deed me aan C-F en dus eerder St-Emilion denken. En ja hoor, er zat 18% C-F in. Maar neen hoor, geen St-Emilion, wel Gravette de Certan 2015...
Tijd om hiertegenover een Gazin 2012 te plaatsen. Wat animaal in de neus, juist geopend ook. Maar niettegenstaande 100% merlot in 2012, was dit pure finesse, niets plomp of vermoeiend of jammy. Blij hiervan nog enkele flessen te hebben...

Gazin is naar mijn aanvoelen het beste wat je nog voor een enigszins aanvaardbare prijs kan kopen in Pomerol.
Edit: efkens gekeken op Topwijnen, moet nu ook al 90 euro kosten blijkbaar, ik spreek van de tijd dat hij ongeveer de helft ging...niet eens zo lang geleden.

Ah, maar uit die buurt is er nu een heel mooie, romig volle Pomerol aan minder dan die helft! Wink

Voor mij hoeft een Pomerol echt niet romig en vol te zijn..
maar je bedoelt dus de Chateau Maillet aan 42 euro. Is dat dan van Franc Maillet? Mooie fles wel.

PS Je verkoopt blijkbaar Gazin 2004 aan 54 euro, toch wel een goede prijs ivg met andere jaargangen/verkooppunten.

En maar 40 bij volle kist van 6! Het is een nieuwe, ambitieuze wijn van een kleine wijngaard, eigendom van de familie Moze-Berthon. Eerste vinif in 2014, Hubert De Bouard adviseert, volledig gevinifieerd "en barrique". Ik vind het een erg mooie, toegankelijke wijn. Geproefd na binnenkomst was hij al zeer verleidelijk, sindsdien uiteraard niet meer geproefd.

PS: vind ik ook Smile
Nog eens vergaderd.
BBQ met T-bone van kalf. Heaven, zo goed. Eerst ne magnum rosé Divitis 2017 van Cave des Commandeurs in Montfort-sur-Argens om het zomergevoel nog even vast te houden. Daarna Puligny 1cru La garenne 2016 van Gérard Thomas. Prachtige zuren, overweldigende neus, krachtige finesse. Een wijn die er uitspringt. De Vaudésir 2013 van Piuze erna kon hier niet aan tippen. Daarna nog een St-Peray van Gripa 2017 Les Figuiers. Zoals we Gripa kennen, altijd zeer goed. En om te eindigen nog ne Gran Reserva 1999 van Remelluri. 2de fles hiervan reeds gekurkt. Zonde. Een andere geopend en weelderig, gelaagd, hedonistisch. Vanmorgen toch zwaar opstaan...
Koppelingen