wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine P.Y. Colin-Morey à Chassagne
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
https://www.larvf.com/,domaine-pierre-yv...351416.asp

Ik heb een Pernand Les Combottes 2017 van P.Y. Colin-Morey gedronken.
De neus is fris met aroma's van citroen en mandarijn en hints van appel, verse boter en groene hazelnoot.
De mond is subtiel houtachtig, heeft een geconcentreerde materie en een aangename zuurgraad met smaken van citrus en dat brengt spanning, lengte en balans en dat biedt de finale veel frisheid.
Het is erg goed.
Saint-Aubin 1er Cru 2017 Hommage à Marguerite. Het is erg goed.
De neus op een rokerige achtergrond heeft heerlijke aroma's van citroen, mandarijn, groene hazelnoot en verse boter.
De mond is harmonieus, met een geconcentreerde en ruime materie en een mooie fruitige zuurgraad met citrusaroma's die een elegante frisheid brengt en de heerlijke afdronk verlengt.
Pierre Yves Colin Morey Pernand Vergelesses Sous Frétilles 1er Cru 2017: Kalk, gunflint, rokerig, appel, citrus, ietwat boter. Ragfijn en focus. Mooie zuurgraad. Perfecte balans. In 2017 is alles goud geworden wat PYCM (en Caroline Morey) heeft gemaakt. Een grote witte bourgogne van een "kleine" appelatie. Bravo! 94/100
Sous frétille is een goed perceel en Pernand is wat miskend bij het grote publiek. Beter voor ons denk ik dan. Smile

Zijn de wijnen van Caroline in dezelfde stijl als die van PY? Ik dacht dat ze vinifieerde in de lokalen van PY, maar goed dat wil niet altijd iets zeggen. Zou ik wel graag s drinken.
(19-04-2020 06:14 PM)Fre schreef: [ -> ]Sous frétille is een goed perceel en Pernand is wat miskend bij het grote publiek. Beter voor ons denk ik dan. Smile

Zijn de wijnen van Caroline in dezelfde stijl als die van PY? Ik dacht dat ze vinifieerde in de lokalen van PY, maar goed dat wil niet altijd iets zeggen. Zou ik wel graag s drinken.

De witte wijnen van Caroline Morey worden gemaakt door Pierre Yves en zijn dus net zo goed...of...beter. Alle druiven van de wijnen van Caroline Morey zijn namelijk eigendom terwijl het merendeel van de druiven van PYCM aangekocht zijn. Caroline maakt haar rode wijnen wel zelf. Ik raad de wijnen van Caroline Morey ook erg aan voordat ook deze 2x over de kop gaan.

Sous Fretilles is inderdaad erg mooi!
Blind in het glas.

kruitdampen in de neus. Wat reductie. Stuivend. Woow dit maakt me vrolijk! Ik roep dat deze neus maar van 4 producenten kan komen, namelijk Coche Dury, Boisson Vadot, Roulot of Pierre Yves Colin Morey. De wijn heeft alles. Open for business! Gaat niet mooier worden. Ik gok Roulot 2010. Helaas. Pierre Yves Colin Morey Meursault Les Gouttes d'Or 2010. 96/100
PYCM Bourgogne Blanc 2016.

Hoge verwachtingen voor deze basiscuvée van zeer gewild (gehypet?) domein in wit in de Bourgogne.

Ze werden volledig ingelost. Kruitdampen, rokerig, klein lactisch toetsje, appel en citrus, mineraal. Alles zit in die neus en zo mooi verweven. In de mond wordt al het goede bevestigd. Met heerlijk lange afdronk die rokerigheid en kruit op tong achterlaat. Mezelf verplicht half flesje over te laten voor dag twee (in casu vandaag).

Dit bevestigt voor mij twee thesen: (1) koop de basiscuvees van grote domeinen/wijnboeren, (2) recent Bourgogne in wit hoeft echt geen jaren kelderrust te krijgen.

Aangekocht bij Vinesse (vroeger Temse, nu Nieuwkerken-Waas) aan toen 22 euro. Geld meer dan waard! Wat dit nu moet kosten, geen idee. Nauwelijks te vinden...
Meursault Perrieres 2018 premier cru
Na de mooie Bourgogne blanc en rosé van deze wijnbouwer, wou ik ook s nagaan wat dit in het top segment gaf.
De neus was zoals verwacht nog wat verlegen. Ook na 3uur karaf werd dit nog steeds geen expressieve wijn. Logisch ook voor een wijn die je normaal niet voor z’n plechtige communie drinkt.
Wat me opvalt is dat de neus enorm fris is. De gunflint neus waar PY zo gekend voor is, is aanwezig maar subtiel. Blijkbaar komt hij daar een stukje van terug omdat het een beetje te karikaturaal aan t worden was. Verder ook een citrus neus en iets floraal. De minerale kalktoetsen vullen t geheel aan.
Een gezapige ietwat ingetogen aanzet waar de wijn zich pas in t tweede bedrijf toont. De vinnige doch ragfijne zuren moeten nog wat getemperd worden. Gelukkig is er voldoende materie om ze wat toe te dekken. De afdronk is zijn afkomst waardig. Blind zou ik dit nooit in 2018 plaatsen. Daarvoor is ie te fris. Eerder 2017 dan. Dit is een serieuze Perrieres. Ingetogen kracht met een hele mooie toekomst voor zich. Topwijn.
(18-06-2022 09:27 AM)Fre schreef: [ -> ]Meursault Perrieres 2018 premier cru
Na de mooie Bourgogne blanc en rosé van deze wijnbouwer, wou ik ook s nagaan wat dit in het top segment gaf.
De neus was zoals verwacht nog wat verlegen. Ook na 3uur karaf werd dit nog steeds geen expressieve wijn. Logisch ook voor een wijn die je normaal niet voor z’n plechtige communie drinkt.
Wat me opvalt is dat de neus enorm fris is. De gunflint neus waar PY zo gekend voor is, is aanwezig maar subtiel. Blijkbaar komt hij daar een stukje van terug omdat het een beetje te karikaturaal aan t worden was. Verder ook een citrus neus en iets floraal. De minerale kalktoetsen vullen t geheel aan.
Een gezapige ietwat ingetogen aanzet waar de wijn zich pas in t tweede bedrijf toont. De vinnige doch ragfijne zuren moeten nog wat getemperd worden. Gelukkig is er voldoende materie om ze wat toe te dekken. De afdronk is zijn afkomst waardig. Blind zou ik dit nooit in 2018 plaatsen. Daarvoor is ie te fris. Eerder 2017 dan. Dit is een serieuze Perrieres. Ingetogen kracht met een hele mooie toekomst voor zich. Topwijn.

Dat is een zeer deftige wijn. Toch mooi dat al meer producenten ook in de hete jaren kunnen zorgen voor voldoende zuren, dat zie je terug in de gehele Bourgogne.

Mij benieuwen of ik dit ooit in het glas krijg, onbereikbaar domein aan het worden. Oftewel, zeer jaloers op deze mooie ervaring. Heb je er meer flessen van? Mooi om te volgen.
(18-06-2022 11:11 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]
(18-06-2022 09:27 AM)Fre schreef: [ -> ]Meursault Perrieres 2018 premier cru
Na de mooie Bourgogne blanc en rosé van deze wijnbouwer, wou ik ook s nagaan wat dit in het top segment gaf.
De neus was zoals verwacht nog wat verlegen. Ook na 3uur karaf werd dit nog steeds geen expressieve wijn. Logisch ook voor een wijn die je normaal niet voor z’n plechtige communie drinkt.
Wat me opvalt is dat de neus enorm fris is. De gunflint neus waar PY zo gekend voor is, is aanwezig maar subtiel. Blijkbaar komt hij daar een stukje van terug omdat het een beetje te karikaturaal aan t worden was. Verder ook een citrus neus en iets floraal. De minerale kalktoetsen vullen t geheel aan.
Een gezapige ietwat ingetogen aanzet waar de wijn zich pas in t tweede bedrijf toont. De vinnige doch ragfijne zuren moeten nog wat getemperd worden. Gelukkig is er voldoende materie om ze wat toe te dekken. De afdronk is zijn afkomst waardig. Blind zou ik dit nooit in 2018 plaatsen. Daarvoor is ie te fris. Eerder 2017 dan. Dit is een serieuze Perrieres. Ingetogen kracht met een hele mooie toekomst voor zich. Topwijn.

Dat is een zeer deftige wijn. Toch mooi dat al meer producenten ook in de hete jaren kunnen zorgen voor voldoende zuren, dat zie je terug in de gehele Bourgogne.

Mij benieuwen of ik dit ooit in het glas krijg, onbereikbaar domein aan het worden. Oftewel, zeer jaloers op deze mooie ervaring. Heb je er meer flessen van? Mooi om te volgen.

Ik heb er wel wat flessen van liggen. Niet zijn topcuvées voor alle duidelijkheid. Als je een keertje in het land bent, trek ik graag eentje voor je open.

Ik vrees dat heel veel van dit domein wordt gekocht door speculatieve kopers want op veilingen zie je de gewone Bourgogne vlot voor 70 tot 100 eur van hand wisselen. Loco eigenlijk. Heel veel komt op die manier in Verre Oosten terecht.
(18-06-2022 11:21 AM)BartS schreef: [ -> ]
(18-06-2022 11:11 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]
(18-06-2022 09:27 AM)Fre schreef: [ -> ]Meursault Perrieres 2018 premier cru
Na de mooie Bourgogne blanc en rosé van deze wijnbouwer, wou ik ook s nagaan wat dit in het top segment gaf.
De neus was zoals verwacht nog wat verlegen. Ook na 3uur karaf werd dit nog steeds geen expressieve wijn. Logisch ook voor een wijn die je normaal niet voor z’n plechtige communie drinkt.
Wat me opvalt is dat de neus enorm fris is. De gunflint neus waar PY zo gekend voor is, is aanwezig maar subtiel. Blijkbaar komt hij daar een stukje van terug omdat het een beetje te karikaturaal aan t worden was. Verder ook een citrus neus en iets floraal. De minerale kalktoetsen vullen t geheel aan.
Een gezapige ietwat ingetogen aanzet waar de wijn zich pas in t tweede bedrijf toont. De vinnige doch ragfijne zuren moeten nog wat getemperd worden. Gelukkig is er voldoende materie om ze wat toe te dekken. De afdronk is zijn afkomst waardig. Blind zou ik dit nooit in 2018 plaatsen. Daarvoor is ie te fris. Eerder 2017 dan. Dit is een serieuze Perrieres. Ingetogen kracht met een hele mooie toekomst voor zich. Topwijn.

Dat is een zeer deftige wijn. Toch mooi dat al meer producenten ook in de hete jaren kunnen zorgen voor voldoende zuren, dat zie je terug in de gehele Bourgogne.

Mij benieuwen of ik dit ooit in het glas krijg, onbereikbaar domein aan het worden. Oftewel, zeer jaloers op deze mooie ervaring. Heb je er meer flessen van? Mooi om te volgen.

Ik heb er wel wat flessen van liggen. Niet zijn topcuvées voor alle duidelijkheid. Als je een keertje in het land bent, trek ik graag eentje voor je open.

Ik vrees dat heel veel van dit domein wordt gekocht door speculatieve kopers want op veilingen zie je de gewone Bourgogne vlot voor 70 tot 100 eur van hand wisselen. Loco eigenlijk. Heel veel komt op die manier in Verre Oosten terecht.

Dat sla ik natuurlijk niet af! Ik kom zeker een keer een rondje België doen.

Ja het is bizar hoeveel flessen je momenteel tegenkomt van dit domein op diverse veilingen. En de prijzen, inderdaad ook ongekend.
(18-06-2022 09:27 AM)Fre schreef: [ -> ]Meursault Perrieres 2018 premier cru
Na de mooie Bourgogne blanc en rosé van deze wijnbouwer, wou ik ook s nagaan wat dit in het top segment gaf.
De neus was zoals verwacht nog wat verlegen. Ook na 3uur karaf werd dit nog steeds geen expressieve wijn. Logisch ook voor een wijn die je normaal niet voor z’n plechtige communie drinkt.
Wat me opvalt is dat de neus enorm fris is. De gunflint neus waar PY zo gekend voor is, is aanwezig maar subtiel. Blijkbaar komt hij daar een stukje van terug omdat het een beetje te karikaturaal aan t worden was. Verder ook een citrus neus en iets floraal. De minerale kalktoetsen vullen t geheel aan.
Een gezapige ietwat ingetogen aanzet waar de wijn zich pas in t tweede bedrijf toont. De vinnige doch ragfijne zuren moeten nog wat getemperd worden. Gelukkig is er voldoende materie om ze wat toe te dekken. De afdronk is zijn afkomst waardig. Blind zou ik dit nooit in 2018 plaatsen. Daarvoor is ie te fris. Eerder 2017 dan. Dit is een serieuze Perrieres. Ingetogen kracht met een hele mooie toekomst voor zich. Topwijn.

Zalige TN…
Maar toch niet gedronken samen met al die wijnonwetende figuranten op de achtergrond hoop ik..watte
(18-06-2022 11:11 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]Toch mooi dat al meer producenten ook in de hete jaren kunnen zorgen voor voldoende zuren, dat zie je terug in de gehele Bourgogne.

Dat komt soms gewoon uit het potje hoor....Cool
(18-06-2022 11:11 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]
(18-06-2022 09:27 AM)Fre schreef: [ -> ]Meursault Perrieres 2018 premier cru
Na de mooie Bourgogne blanc en rosé van deze wijnbouwer, wou ik ook s nagaan wat dit in het top segment gaf.
De neus was zoals verwacht nog wat verlegen. Ook na 3uur karaf werd dit nog steeds geen expressieve wijn. Logisch ook voor een wijn die je normaal niet voor z’n plechtige communie drinkt.
Wat me opvalt is dat de neus enorm fris is. De gunflint neus waar PY zo gekend voor is, is aanwezig maar subtiel. Blijkbaar komt hij daar een stukje van terug omdat het een beetje te karikaturaal aan t worden was. Verder ook een citrus neus en iets floraal. De minerale kalktoetsen vullen t geheel aan.
Een gezapige ietwat ingetogen aanzet waar de wijn zich pas in t tweede bedrijf toont. De vinnige doch ragfijne zuren moeten nog wat getemperd worden. Gelukkig is er voldoende materie om ze wat toe te dekken. De afdronk is zijn afkomst waardig. Blind zou ik dit nooit in 2018 plaatsen. Daarvoor is ie te fris. Eerder 2017 dan. Dit is een serieuze Perrieres. Ingetogen kracht met een hele mooie toekomst voor zich. Topwijn.

Dat is een zeer deftige wijn. Toch mooi dat al meer producenten ook in de hete jaren kunnen zorgen voor voldoende zuren, dat zie je terug in de gehele Bourgogne.

Mij benieuwen of ik dit ooit in het glas krijg, onbereikbaar domein aan het worden. Oftewel, zeer jaloers op deze mooie ervaring. Heb je er meer flessen van? Mooi om te volgen.

Vorig jaar via een Belgische winkel nog een paar flesjes mogen aanschaffen. Dit jaar wederom ingeschreven voor een aantal flessen, maar zelfs niet eens een reactie mogen ontvangen. Vermoed dat vorig jaar de eerste en laatste keer was.
Koppelingen