wijnliefhebbers

Volledige versie: I Clivi, Friuli Colli Orientali
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Friulano San Pietro 2018, Friuli Colli Orientali

Redelijk subtiele neus, met citrus, mineraliteit en naarmate de wijn open staat meer en meer groene kruidigheid. In de mond komt hij heel fris binnen, maar ik had net iets meer zuurtjes verwacht. Niet dat de wijn zwaar overkomt, maar het mondgevoel komt ietwat vlak over.

Aan bijna 20€ had ik iets meer verwacht van deze wijn.
(13-04-2020 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]Friulano San Pietro 2018, Friuli Colli Orientali

Redelijk subtiele neus, met citrus, mineraliteit en naarmate de wijn open staat meer en meer groene kruidigheid. In de mond komt hij heel fris binnen, maar ik had net iets meer zuurtjes verwacht. Niet dat de wijn zwaar overkomt, maar het mondgevoel komt ietwat vlak over.

Aan bijna 20€ had ik iets meer verwacht van deze wijn.

Een regio die ik vaak links laat liggen. Ik koop wel geregeld een fles Friulano van Ermacora bij Van Eccelpoel. Ook de Ribolla Gialla en Malvasia van Ermacora vond ik goed (die hebben ze wel niet bij Van Eccelpoel). Geen absolute topwijnen, maar aan een euro of 12 heel goede kwaliteit.

Ben ook een grote liefhebber van Schioppettino, maar dat is niet eenvoudig te vinden jammer genoeg.
(14-04-2020 10:41 AM)33S schreef: [ -> ]
(13-04-2020 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]Friulano San Pietro 2018, Friuli Colli Orientali

Redelijk subtiele neus, met citrus, mineraliteit en naarmate de wijn open staat meer en meer groene kruidigheid. In de mond komt hij heel fris binnen, maar ik had net iets meer zuurtjes verwacht. Niet dat de wijn zwaar overkomt, maar het mondgevoel komt ietwat vlak over.

Aan bijna 20€ had ik iets meer verwacht van deze wijn.

Een regio die ik vaak links laat liggen. Ik koop wel geregeld een fles Friulano van Ermacora bij Van Eccelpoel. Ook de Ribolla Gialla en Malvasia van Ermacora vond ik goed (die hebben ze wel niet bij Van Eccelpoel). Geen absolute topwijnen, maar aan een euro of 12 heel goede kwaliteit.

Ben ook een grote liefhebber van Schioppettino, maar dat is niet eenvoudig te vinden jammer genoeg.

Mijn interesse in Friulano was gewekt na een zeer goede van Tenuta Sant’Helena, maar de wijnen zouden niet meer uit elkaar kunnen liggen qua profiel...

In de streek interesseert refosco mij ook wel om me eens in te verdiepen..
(14-04-2020 11:10 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(14-04-2020 10:41 AM)33S schreef: [ -> ]
(13-04-2020 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]Friulano San Pietro 2018, Friuli Colli Orientali

Redelijk subtiele neus, met citrus, mineraliteit en naarmate de wijn open staat meer en meer groene kruidigheid. In de mond komt hij heel fris binnen, maar ik had net iets meer zuurtjes verwacht. Niet dat de wijn zwaar overkomt, maar het mondgevoel komt ietwat vlak over.

Aan bijna 20€ had ik iets meer verwacht van deze wijn.

Een regio die ik vaak links laat liggen. Ik koop wel geregeld een fles Friulano van Ermacora bij Van Eccelpoel. Ook de Ribolla Gialla en Malvasia van Ermacora vond ik goed (die hebben ze wel niet bij Van Eccelpoel). Geen absolute topwijnen, maar aan een euro of 12 heel goede kwaliteit.

Ben ook een grote liefhebber van Schioppettino, maar dat is niet eenvoudig te vinden jammer genoeg.

Mijn interesse in Friulano was gewekt na een zeer goede van Tenuta Sant’Helena, maar de wijnen zouden niet meer uit elkaar kunnen liggen qua profiel...

In de streek interesseert refosco mij ook wel om me eens in te verdiepen..

Friulano is nu ook niet de gemakkelijkste druif. De allermooiste die ik ooit dronk waren van Borgo del Tiglio (vroeger bij Jan De Clercq dacht ik) en Miani uiteraard, beide zeer mooie wijnen.
Ronco del Gnemiz vind je bij Licata en hoewel ik die wijnen niet ken, ben ik er vrij zeker van dat zowel hun Friulano als Schioppettino al minstens de moeite van het proeven waard zijn.
(14-04-2020 11:10 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(14-04-2020 10:41 AM)33S schreef: [ -> ]
(13-04-2020 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]Friulano San Pietro 2018, Friuli Colli Orientali

Redelijk subtiele neus, met citrus, mineraliteit en naarmate de wijn open staat meer en meer groene kruidigheid. In de mond komt hij heel fris binnen, maar ik had net iets meer zuurtjes verwacht. Niet dat de wijn zwaar overkomt, maar het mondgevoel komt ietwat vlak over.

Aan bijna 20€ had ik iets meer verwacht van deze wijn.

Een regio die ik vaak links laat liggen. Ik koop wel geregeld een fles Friulano van Ermacora bij Van Eccelpoel. Ook de Ribolla Gialla en Malvasia van Ermacora vond ik goed (die hebben ze wel niet bij Van Eccelpoel). Geen absolute topwijnen, maar aan een euro of 12 heel goede kwaliteit.

Ben ook een grote liefhebber van Schioppettino, maar dat is niet eenvoudig te vinden jammer genoeg.

Mijn interesse in Friulano was gewekt na een zeer goede van Tenuta Sant’Helena, maar de wijnen zouden niet meer uit elkaar kunnen liggen qua profiel...

In de streek interesseert refosco mij ook wel om me eens in te verdiepen..

Friulano waag ik me niet meer aan na alle teleurstellingen behalve......de Friulano´s van Miani. Wat een wijnen zijn dat! en dat geldt voor alles wat dat huis maakt. Eenzame hoogte voor mij in zijn soort.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor trebbiano. 97% is niets bijzonders en dan komt ineens de Trebbiano van Valentini in je glas en ben je compleet uit je sokken geblazen. Hoe is het toch mogelijk dat een domein in staat is om van een inferieur druivenras een wijn te maken die 10x beter is dan alle andere domeinen. En dan kunnen deze wijnen nog 25 jaar oud worden ook. Ongekend bijzonder.

Hulde voor Miani en Valentini dus! respect
(14-04-2020 02:47 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(14-04-2020 11:10 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(14-04-2020 10:41 AM)33S schreef: [ -> ]
(13-04-2020 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]Friulano San Pietro 2018, Friuli Colli Orientali

Redelijk subtiele neus, met citrus, mineraliteit en naarmate de wijn open staat meer en meer groene kruidigheid. In de mond komt hij heel fris binnen, maar ik had net iets meer zuurtjes verwacht. Niet dat de wijn zwaar overkomt, maar het mondgevoel komt ietwat vlak over.

Aan bijna 20€ had ik iets meer verwacht van deze wijn.

Een regio die ik vaak links laat liggen. Ik koop wel geregeld een fles Friulano van Ermacora bij Van Eccelpoel. Ook de Ribolla Gialla en Malvasia van Ermacora vond ik goed (die hebben ze wel niet bij Van Eccelpoel). Geen absolute topwijnen, maar aan een euro of 12 heel goede kwaliteit.

Ben ook een grote liefhebber van Schioppettino, maar dat is niet eenvoudig te vinden jammer genoeg.

Mijn interesse in Friulano was gewekt na een zeer goede van Tenuta Sant’Helena, maar de wijnen zouden niet meer uit elkaar kunnen liggen qua profiel...

In de streek interesseert refosco mij ook wel om me eens in te verdiepen..

Friulano waag ik me niet meer aan na alle teleurstellingen behalve......de Friulano´s van Miani. Wat een wijnen zijn dat! en dat geldt voor alles wat dat huis maakt. Eenzame hoogte voor mij in zijn soort.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor trebbiano. 97% is niets bijzonders en dan komt ineens de Trebbiano van Valentini in je glas en ben je compleet uit je sokken geblazen. Hoe is het toch mogelijk dat een domein in staat is om van een inferieur druivenras een wijn te maken die 10x beter is dan alle andere domeinen. En dan kunnen deze wijnen nog 25 jaar oud worden ook. Ongekend bijzonder.

Hulde voor Miani en Valentini dus! respect

De Trebbiano van Valentini wordt echter niet gemaakt van een inferieur druivenras. Trebbiano Abruzzese is een andere en kwalitatief ook betere druif dan pakweg de Trebbiano Toscano. Het is wel zo dat nog veel Trebbiano d'Abruzzo (de wijn) wordt gemaakt met de mindere Trebbiano variëteiten. Er zijn ook wijndomeinen die wat meer onder de radar blijven omdat ze niet de internationale reputatie hebben van Valentini, maar Ian d'Agata beschouwt Tiberio's 'Fonte Canale' toch ook als 1 van de 15 beste witte wijnen van Italië.

En Friulano wordt in het algemeen niet beschouwd als een druif om topwijnen van te maken, maar er zijn er wel een paar. Zelf goeie ervaring met de Ronco della Chiesa van Borgo del Tiglio, die heel lang kan bewaren.
(15-04-2020 10:15 AM)33S schreef: [ -> ]
(14-04-2020 02:47 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(14-04-2020 11:10 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(14-04-2020 10:41 AM)33S schreef: [ -> ]
(13-04-2020 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]Friulano San Pietro 2018, Friuli Colli Orientali

Redelijk subtiele neus, met citrus, mineraliteit en naarmate de wijn open staat meer en meer groene kruidigheid. In de mond komt hij heel fris binnen, maar ik had net iets meer zuurtjes verwacht. Niet dat de wijn zwaar overkomt, maar het mondgevoel komt ietwat vlak over.

Aan bijna 20€ had ik iets meer verwacht van deze wijn.

Een regio die ik vaak links laat liggen. Ik koop wel geregeld een fles Friulano van Ermacora bij Van Eccelpoel. Ook de Ribolla Gialla en Malvasia van Ermacora vond ik goed (die hebben ze wel niet bij Van Eccelpoel). Geen absolute topwijnen, maar aan een euro of 12 heel goede kwaliteit.

Ben ook een grote liefhebber van Schioppettino, maar dat is niet eenvoudig te vinden jammer genoeg.

Mijn interesse in Friulano was gewekt na een zeer goede van Tenuta Sant’Helena, maar de wijnen zouden niet meer uit elkaar kunnen liggen qua profiel...

In de streek interesseert refosco mij ook wel om me eens in te verdiepen..

Friulano waag ik me niet meer aan na alle teleurstellingen behalve......de Friulano´s van Miani. Wat een wijnen zijn dat! en dat geldt voor alles wat dat huis maakt. Eenzame hoogte voor mij in zijn soort.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor trebbiano. 97% is niets bijzonders en dan komt ineens de Trebbiano van Valentini in je glas en ben je compleet uit je sokken geblazen. Hoe is het toch mogelijk dat een domein in staat is om van een inferieur druivenras een wijn te maken die 10x beter is dan alle andere domeinen. En dan kunnen deze wijnen nog 25 jaar oud worden ook. Ongekend bijzonder.

Hulde voor Miani en Valentini dus! respect

De Trebbiano van Valentini wordt echter niet gemaakt van een inferieur druivenras. Trebbiano Abruzzese is een andere en kwalitatief ook betere druif dan pakweg de Trebbiano Toscano. Het is wel zo dat nog veel Trebbiano d'Abruzzo (de wijn) wordt gemaakt met de mindere Trebbiano variëteiten. Er zijn ook wijndomeinen die wat meer onder de radar blijven omdat ze niet de internationale reputatie hebben van Valentini, maar Ian d'Agata beschouwt Tiberio's 'Fonte Canale' toch ook als 1 van de 15 beste witte wijnen van Italië.

En Friulano wordt in het algemeen niet beschouwd als een druif om topwijnen van te maken, maar er zijn er wel een paar. Zelf goeie ervaring met de Ronco della Chiesa van Borgo del Tiglio, die heel lang kan bewaren.

Inderdaad, zeer juist! Lees er Ian's bijbel maar op na. En dat was de wijn die ik zocht: Ronca della Chiesa! Ooit nog gewerkt met Nicola Manferrari, die man was werkelijk bezeten van elk klein detail en dat proef je gewoon in de wijnen die hij maakt. Zijn Studio di Bianco vond ik één van de mooiste witte wijnen van Italië.
(15-04-2020 10:15 AM)33S schreef: [ -> ]
(14-04-2020 02:47 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(14-04-2020 11:10 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(14-04-2020 10:41 AM)33S schreef: [ -> ]
(13-04-2020 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]Friulano San Pietro 2018, Friuli Colli Orientali

Redelijk subtiele neus, met citrus, mineraliteit en naarmate de wijn open staat meer en meer groene kruidigheid. In de mond komt hij heel fris binnen, maar ik had net iets meer zuurtjes verwacht. Niet dat de wijn zwaar overkomt, maar het mondgevoel komt ietwat vlak over.

Aan bijna 20€ had ik iets meer verwacht van deze wijn.

Een regio die ik vaak links laat liggen. Ik koop wel geregeld een fles Friulano van Ermacora bij Van Eccelpoel. Ook de Ribolla Gialla en Malvasia van Ermacora vond ik goed (die hebben ze wel niet bij Van Eccelpoel). Geen absolute topwijnen, maar aan een euro of 12 heel goede kwaliteit.

Ben ook een grote liefhebber van Schioppettino, maar dat is niet eenvoudig te vinden jammer genoeg.

Mijn interesse in Friulano was gewekt na een zeer goede van Tenuta Sant’Helena, maar de wijnen zouden niet meer uit elkaar kunnen liggen qua profiel...

In de streek interesseert refosco mij ook wel om me eens in te verdiepen..

Friulano waag ik me niet meer aan na alle teleurstellingen behalve......de Friulano´s van Miani. Wat een wijnen zijn dat! en dat geldt voor alles wat dat huis maakt. Eenzame hoogte voor mij in zijn soort.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor trebbiano. 97% is niets bijzonders en dan komt ineens de Trebbiano van Valentini in je glas en ben je compleet uit je sokken geblazen. Hoe is het toch mogelijk dat een domein in staat is om van een inferieur druivenras een wijn te maken die 10x beter is dan alle andere domeinen. En dan kunnen deze wijnen nog 25 jaar oud worden ook. Ongekend bijzonder.

Hulde voor Miani en Valentini dus! respect

De Trebbiano van Valentini wordt echter niet gemaakt van een inferieur druivenras. Trebbiano Abruzzese is een andere en kwalitatief ook betere druif dan pakweg de Trebbiano Toscano. Het is wel zo dat nog veel Trebbiano d'Abruzzo (de wijn) wordt gemaakt met de mindere Trebbiano variëteiten. Er zijn ook wijndomeinen die wat meer onder de radar blijven omdat ze niet de internationale reputatie hebben van Valentini, maar Ian d'Agata beschouwt Tiberio's 'Fonte Canale' toch ook als 1 van de 15 beste witte wijnen van Italië.

En Friulano wordt in het algemeen niet beschouwd als een druif om topwijnen van te maken, maar er zijn er wel een paar. Zelf goeie ervaring met de Ronco della Chiesa van Borgo del Tiglio, die heel lang kan bewaren.

Net even teruggezocht want het zei me niets. Ik heb de Tiberio Fonte Canale 2 x in mijn glas gehad maar maakte geen indruk. Kan uiteraard aan mij liggen.

De Ronco della Chiesa ken ik niet. Je maakt me nieuwsgierig. Ik ga een paar jaargangen kopen.
(15-04-2020 10:47 AM)wvd schreef: [ -> ]
(15-04-2020 10:15 AM)33S schreef: [ -> ]
(14-04-2020 02:47 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(14-04-2020 11:10 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(14-04-2020 10:41 AM)33S schreef: [ -> ]
(13-04-2020 02:16 PM)Olivier schreef: [ -> ]Friulano San Pietro 2018, Friuli Colli Orientali

Redelijk subtiele neus, met citrus, mineraliteit en naarmate de wijn open staat meer en meer groene kruidigheid. In de mond komt hij heel fris binnen, maar ik had net iets meer zuurtjes verwacht. Niet dat de wijn zwaar overkomt, maar het mondgevoel komt ietwat vlak over.

Aan bijna 20€ had ik iets meer verwacht van deze wijn.

Een regio die ik vaak links laat liggen. Ik koop wel geregeld een fles Friulano van Ermacora bij Van Eccelpoel. Ook de Ribolla Gialla en Malvasia van Ermacora vond ik goed (die hebben ze wel niet bij Van Eccelpoel). Geen absolute topwijnen, maar aan een euro of 12 heel goede kwaliteit.

Ben ook een grote liefhebber van Schioppettino, maar dat is niet eenvoudig te vinden jammer genoeg.

Mijn interesse in Friulano was gewekt na een zeer goede van Tenuta Sant’Helena, maar de wijnen zouden niet meer uit elkaar kunnen liggen qua profiel...

In de streek interesseert refosco mij ook wel om me eens in te verdiepen..

Friulano waag ik me niet meer aan na alle teleurstellingen behalve......de Friulano´s van Miani. Wat een wijnen zijn dat! en dat geldt voor alles wat dat huis maakt. Eenzame hoogte voor mij in zijn soort.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor trebbiano. 97% is niets bijzonders en dan komt ineens de Trebbiano van Valentini in je glas en ben je compleet uit je sokken geblazen. Hoe is het toch mogelijk dat een domein in staat is om van een inferieur druivenras een wijn te maken die 10x beter is dan alle andere domeinen. En dan kunnen deze wijnen nog 25 jaar oud worden ook. Ongekend bijzonder.

Hulde voor Miani en Valentini dus! respect

De Trebbiano van Valentini wordt echter niet gemaakt van een inferieur druivenras. Trebbiano Abruzzese is een andere en kwalitatief ook betere druif dan pakweg de Trebbiano Toscano. Het is wel zo dat nog veel Trebbiano d'Abruzzo (de wijn) wordt gemaakt met de mindere Trebbiano variëteiten. Er zijn ook wijndomeinen die wat meer onder de radar blijven omdat ze niet de internationale reputatie hebben van Valentini, maar Ian d'Agata beschouwt Tiberio's 'Fonte Canale' toch ook als 1 van de 15 beste witte wijnen van Italië.

En Friulano wordt in het algemeen niet beschouwd als een druif om topwijnen van te maken, maar er zijn er wel een paar. Zelf goeie ervaring met de Ronco della Chiesa van Borgo del Tiglio, die heel lang kan bewaren.

Inderdaad, zeer juist! Lees er Ian's bijbel maar op na. En dat was de wijn die ik zocht: Ronca della Chiesa! Ooit nog gewerkt met Nicola Manferrari, die man was werkelijk bezeten van elk klein detail en dat proef je gewoon in de wijnen die hij maakt. Zijn Studio di Bianco vond ik één van de mooiste witte wijnen van Italië.

Ik ken deze wijn dus niet. Interessant. De bijbel van Ian ga ik zeker niet lezen. Ik ben enorm blij dat ie vertrokken is (daar denken we ongetwijfeld anders over Smile ). De wijnwereld verandert continu en snel. Te veel oude garde winewriters kunnen het al lang niet meer bijhouden. Nu David Schildknecht nog weg (die kon het 10 jaar geleden al niet meer bijhouden bij WA) en alles is weer een beetje up-to-date.
(15-04-2020 01:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]De bijbel van Ian ga ik zeker niet lezen. Ik ben enorm blij dat ie vertrokken is (daar denken we ongetwijfeld anders over Smile ). De wijnwereld verandert continu en snel. Te veel oude garde winewriters kunnen het al lang niet meer bijhouden. Nu David Schildknecht nog weg (die kon het 10 jaar geleden al niet meer bijhouden bij WA) en alles is weer een beetje up-to-date.


Dat hij het niet meer kan bijhouden, dat is wel heel kort door de bocht. En nadat je nota bene zelf de mist inging over Valentini, zowat de bekendste witte wijn van Italië, komt dat bij mij toch nogal verwaand over.

Je kan zeggen dat zijn smaak/beoordeling niet overeenkomt met die van jou, maar vooralsnog ben ik niemand tegengekomen die meer weet over Italiaanse wijn dan Ian d'Agata. En dan veel breder dan louter Piemonte en Toscane.
(15-04-2020 05:32 PM)33S schreef: [ -> ]
(15-04-2020 01:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]De bijbel van Ian ga ik zeker niet lezen. Ik ben enorm blij dat ie vertrokken is (daar denken we ongetwijfeld anders over Smile ). De wijnwereld verandert continu en snel. Te veel oude garde winewriters kunnen het al lang niet meer bijhouden. Nu David Schildknecht nog weg (die kon het 10 jaar geleden al niet meer bijhouden bij WA) en alles is weer een beetje up-to-date.


Dat hij het niet meer kan bijhouden, dat is wel heel kort door de bocht. En nadat je nota bene zelf de mist inging over Valentini, zowat de bekendste witte wijn van Italië, komt dat bij mij toch nogal verwaand over.

Je kan zeggen dat zijn smaak/beoordeling niet overeenkomt met die van jou, maar vooralsnog ben ik niemand tegengekomen die meer weet over Italiaanse wijn dan Ian d'Agata. En dan veel breder dan louter Piemonte en Toscane.

Dat er verschillende trebbiano druiven zijn met verschillende DNA profielen en benamingen wist ik niet en vind ik persoonlijk ook niet zo interessant. Dat is mijn tekortkoming omdat mijn interesse daar niet ligt (net zoals het hele proces van wijn maken mij bijvoorbeeld ook totaal niet interesseert). Dus ongetwijfeld heb jij daarin helemaal gelijk. Blijft mijn mening dat voor mij de trebbiano druif in het algemeen een inferieure druif is overeind.
Mooi dat je aangeeft dat de Valentini zowat de bekendste witte wijn van Italië is. Dat zegt iets over jouw passie voor Italiaanse wijnen. Ik ken namelijk heel veel wijnfreaks uit verschillende landen die allemaal nog nooit van Valentini hebben gehoord. Cervaro is volgens mij de bekendste witte wijn van Italie op dit moment maar goed, ik weet maar betrekkelijk weinig van wijn.
Ik gaf ook al aan dat jullie mening over Ian anders is dan de mijne, dus niet verrassend. Prima
(15-04-2020 05:58 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Dat hij het niet meer kan bijhouden, dat is wel heel kort door de bocht. En nadat je nota bene zelf de mist inging over Valentini, zowat de bekendste witte wijn van Italië, komt dat bij mij toch nogal verwaand over.

Je kan zeggen dat zijn smaak/beoordeling niet overeenkomt met die van jou, maar vooralsnog ben ik niemand tegengekomen die meer weet over Italiaanse wijn dan Ian d'Agata. En dan veel breder dan louter Piemonte en Toscane.


Dat er verschillende trebbiano druiven zijn met verschillende DNA profielen en benamingen wist ik niet en vind ik persoonlijk ook niet zo interessant. Dat is mijn tekortkoming omdat mijn interesse daar niet ligt (net zoals het hele proces van wijn maken mij bijvoorbeeld ook totaal niet interesseert). Dus ongetwijfeld heb jij daarin helemaal gelijk. Blijft mijn mening dat voor mij de trebbiano druif in het algemeen een inferieure druif is overeind.
Mooi dat je aangeeft dat de Valentini zowat de bekendste witte wijn van Italië is. Dat zegt iets over jouw passie voor Italiaanse wijnen. Ik ken namelijk heel veel wijnfreaks uit verschillende landen die allemaal nog nooit van Valentini hebben gehoord. Cervaro is volgens mij de bekendste witte wijn van Italie op dit moment maar goed, ik weet maar betrekkelijk weinig van wijn.
Ik gaf ook al aan dat jullie mening over Ian anders is dan de mijne, dus niet verrassend. Prima

Er is nauwelijks een verwantschap tussen de Trebbiano Toscano en de Trebbiano Abruzzese, maar soit. Het is de naamgeving die voor verwarring zorgt. Dus uw stelling blijft niet overeind, maar ik heb al begrepen dat u niet zo graag wordt tegengesproken, dus ik zal er niet verder op in gaan.

Zelf interesseer ik mij ook nauwelijks in het wijnmaakproces, dus dat hebben we alvast gemeen Wink

Ik zal op mijn beurt mijn woorden terugnemen over Valentini, zal misschien niet de bekendste witte wijn van Italië zijn, maar wordt wel beschouwd als zowat de beste witte wijn van Italië. Scusi hiervoor. In Italië zelf zal dit waarschijnlijk wel één van de bekendste witte wijnen zijn, maar soit.

Zoals ik zei mogen we best van mening verschillen over Ian zijn smaak/beoordelingen, maar zeggen dat hij het niet meer kan bijhouden, is gewoon ronduit verkeerd. Zijn twee boeken bewijzen het tegendeel.
[/quote]

Er is nauwelijks een verwantschap tussen de Trebbiano Toscano en de Trebbiano Abruzzese, maar soit. Het is de naamgeving die voor verwarring zorgt. Dus uw stelling blijft niet overeind, maar ik heb al begrepen dat u niet zo graag wordt tegengesproken, dus ik zal er niet verder op in gaan.

Zelf interesseer ik mij ook nauwelijks in het wijnmaakproces, dus dat hebben we alvast gemeen Wink

Ik zal op mijn beurt mijn woorden terugnemen over Valentini, zal misschien niet de bekendste witte wijn van Italië zijn, maar wordt wel beschouwd als zowat de beste witte wijn van Italië. Scusi hiervoor.

Zoals ik zei mogen we best van mening verschillen over Ian zijn smaak/beoordelingen, maar zeggen dat hij het niet meer kan bijhouden, is gewoon ronduit verkeerd. Zijn twee boeken bewijzen het tegendeel.
[/quote]

Haha, ik word heel graag tegengesproken hoor en ben zelfs gewoon aardig Smile. Zolang er maar respect is voor elkaars mening en dat mis ik hier regelmatig (waarbij ik niet bedoel dat dit nu het geval is maar in het algemeen). Dank voor de les in de "Trebbiano". Weer iets geleerd en inderdaad erg verwarrend door de naamgeving.
En ik ga helemaal met jou mee mbt de Trebbiano van Valentini. Voor mij is het de beste witte wijn van Italië en misschien heb je wel gelijk dat het de meest bekende is. Geen idee.

Over Ian gaan we het niet eens worden......Ik zal er niet te veel inhoudelijk op in gaan (ik leg graag een keer onder het genot van een glas wijn uit waar mijn uitspraken onder andere op gebaseerd zijn. Je zal versteld staan waarom hij vervangen is bij Vinous)....verder alleen maar respect voor wat ie betekend heeft voor de wijnwereld.
(15-04-2020 09:50 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Haha, ik word heel graag tegengesproken hoor en ben zelfs gewoon aardig Smile. Zolang er maar respect is voor elkaars mening en dat mis ik hier regelmatig (waarbij ik niet bedoel dat dit nu het geval is maar in het algemeen). Dank voor de les in de "Trebbiano". Weer iets geleerd en inderdaad erg verwarrend door de naamgeving.
En ik ga helemaal met jou mee mbt de Trebbiano van Valentini. Voor mij is het de beste witte wijn van Italië en misschien heb je wel gelijk dat het de meest bekende is. Geen idee.

Over Ian gaan we het niet eens worden......Ik zal er niet te veel inhoudelijk op in gaan (ik leg graag een keer onder het genot van een glas wijn uit waar mijn uitspraken onder andere op gebaseerd zijn. Je zal versteld staan waarom hij vervangen is bij Vinous)....verder alleen maar respect voor wat ie betekend heeft voor de wijnwereld.

cheers ik zal ook een 'wijntje' meebrengen dan Tongue
[/quote]

cheers ik zal ook een 'wijntje' meebrengen dan Tongue
[/quote]

Afgesproken! En liever een wijntje meebrengen van 20 euro met een goed verhaal dan iets anoniem groots. Straks gaan ze hier nog denken dat ik een snob ben die alleen tevreden ben als iets duur is ang-el
(15-04-2020 09:50 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Over Ian gaan we het niet eens worden......Ik zal er niet te veel inhoudelijk op in gaan (ik leg graag een keer onder het genot van een glas wijn uit waar mijn uitspraken onder andere op gebaseerd zijn. Je zal versteld staan waarom hij vervangen is bij Vinous)....verder alleen maar respect voor wat ie betekend heeft voor de wijnwereld.

Ik heb het genoegen gehad Ian enkele malen persoonlijk te ontmoeten en ik kan je zeggen dat ik in mijn toch wel lange "carrière" als wijnliefhebber niemand, maar dan ook NIEMAND ben tegengekomen met een dergelijke parate kennis van alles wat je je maar kan voorstellen in verband met wijn. De man is erg intelligent (hij is trouwens pediater van opleiding) en heeft een geheugen om een olifant jaloers te maken. Alleen al om een boek over Italiaanse druiven te schrijven dat zo leesbaar is, faut le faire! Ik was o.a. door hem uitgenodigd om deel te nemen aan een seminarie in Barolo. Daar waren nog enkele andere bekenden uit de wijnwereld aanwezig, o.a. degene die hem opvolgt bij Vinous en enkele mensen die voor bvb Decanter schrijven. Ik kan je vertellen dat IEDEREEN daar aanwezig de allergrootste bewondering heeft voor Ian, dus wat jij hier verspreidt lijkt me vrij grote nonsens. Maak je bewering dus maar waar!
Het zou kunnen dat je smaak niet met de zijne overeenkomt, maar als ik jouw voorkeuren zie, twijfel ik daar toch wel aan nono, behalve dat Ian's smaak uiteraard een heel stuk breder is.
(16-04-2020 10:20 AM)wvd schreef: [ -> ]
(15-04-2020 09:50 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Over Ian gaan we het niet eens worden......Ik zal er niet te veel inhoudelijk op in gaan (ik leg graag een keer onder het genot van een glas wijn uit waar mijn uitspraken onder andere op gebaseerd zijn. Je zal versteld staan waarom hij vervangen is bij Vinous)....verder alleen maar respect voor wat ie betekend heeft voor de wijnwereld.

Ik heb het genoegen gehad Ian enkele malen persoonlijk te ontmoeten en ik kan je zeggen dat ik in mijn toch wel lange "carrière" als wijnliefhebber niemand, maar dan ook NIEMAND ben tegengekomen met een dergelijke parate kennis van alles wat je je maar kan voorstellen in verband met wijn. De man is erg intelligent (hij is trouwens pediater van opleiding) en heeft een geheugen om een olifant jaloers te maken. Alleen al om een boek over Italiaanse druiven te schrijven dat zo leesbaar is, faut le faire! Ik was o.a. door hem uitgenodigd om deel te nemen aan een seminarie in Barolo. Daar waren nog enkele andere bekenden uit de wijnwereld aanwezig, o.a. degene die hem opvolgt bij Vinous en enkele mensen die voor bvb Decanter schrijven. Ik kan je vertellen dat IEDEREEN daar aanwezig de allergrootste bewondering heeft voor Ian, dus wat jij hier verspreidt lijkt me vrij grote nonsens. Maak je bewering dus maar waar!
Het zou kunnen dat je smaak niet met de zijne overeenkomt, maar als ik jouw voorkeuren zie, twijfel ik daar toch wel aan nono, behalve dat Ian's smaak uiteraard een heel stuk breder is.

Hmm goed lezen blijft ook erg moeilijk. Jouw betoog gaat weer over iets waar het niet om gaat. Zoals ik al aangaf niets dan respect voor wat Ian weet en gedaan heeft voor de wijnwereld. Dat respect heb ik ook voor Broadbent, Robinson, Schildknecht, Parker en zo zijn er nog een aantal op te noemen. IEDEREEN, maar dan ook IEDEREEN (om jouw krachtterm te gebruiken) zal de allergrootste bewondering voor deze personen hebben. Je krijgt volledig gelijk maar dat had ik in mijn vorige mail ook al aangegeven.
Dus het is onnodig om 1 van jouw wijnhelden extra te verdedigen (als je het toch niet kan laten, vooral doen). Daar gaat het namelijk helemaal niet om. Het gaat erom dat de moderne wijnwereld zo enorm veranderd is dat een aantal oude rotten (nogmaals met alle respect) niet meer kunnen bijbenen en het daardoor beter is dat ze, met alle lof en eer, vertrekken. Vrijwillig al dan niet gedwongen. In geval van het laatste zal dit uiteraard vanuit respect oogpunt niet openbaar worden gemaakt.

Voor mij niet van belang maar ook ik heb Ian een aantal keren ontmoet. Zie Neal Martin 4 keer per jaar op intieme prive tastings en spreek hem paar keer per maand (we hebben totaal niet dezelfde smaak maar niet van belang). Heb wekelijks prive contact met Monica Larner en Jeb Dunnuck. En Stephan Reinhardt is een goede vriend van me.

Jij vindt het allemaal nonsens en dat vind ik prima.

(mijn komst op dit forum is gelukkig niet met stille trom gebeurd, grijze muizen zijn er al genoeg in de wereld Wink )
(16-04-2020 10:56 AM)Vinoco schreef: [ -> ](mijn komst op dit forum is gelukkig niet met stille trom gebeurd, grijze muizen zijn er al genoeg in de wereld Wink )

Ah, maar dat ben ik dan weer helemaal met je eens! Smile

Ik begrijp je betoog niet goed vrees ik (ben nogal dom). Uiteraard kijken vele jongeren anders naar wijn, hebben geen kelder meer, drinken mede daardoor dikwijls liever jongere wijnen enz., maar dat neemt toch niet weg dat diepgaande kennis nu eenmaal diepgaande kennis blijft? We hadden het er al ergens over dat het jammer is dat "aankomende" liefhebbers en schrijvelaars niet meer in de (financiële) mogelijkheid zijn om referentie wijnen te proeven. Dat verandert inderdaad de manier waarop naar bepaalde wijnregio's gekeken wordt. Ik denk dan in de eerste plaats aan Bourgogne, maar ook Barolo gaat wat die richting uit en ook de topwijnen van Bordeaux zijn al decennia lang veel te duur.
Met Neal Martin kom ik soms overeen, soms niet, zoals het gaat en hetzelfde met de meeste andere die je noemt.

Maar de vraag was (wie a zegt moet b zeggen): waarom is volgens jou Ian d'Agatha bij Vinous vertrokken / aan de deur gezet?
Koppelingen