wijnliefhebbers

Volledige versie: Lunch bij Brut172
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
1 x per 3 maanden gaan we met een clubje restaurant eigenaren (Je krijgt de groeten van Adrian Daan Wink ) ergens lunchen op de maandag.
Gisteren was het weer zover en plaats delict was het in mijn ogen mooiste restaurant van de Benelux: Brut172.
iedereen neemt een fles wit en rood mee en uiteraard zoals altijd proeven we blind.

De gerechten waren stuk voor stuk 2 sterren, waarbij de koude soep van Foie met ijs van zoete kersen een absolute 3 ster ervaring was. Zeker bij deze temperaturen. Waanzinnig.

Raveneau Valmur Grand Cru 2013: Zeer romige dikke wijn voor een Chablis. Niemand haalde er Chablis uit. Kan wel wat lucht gebruiken. 95/100

Lamy Pillot Le Montrachet 2017: Duidelijk nog zeer jong. Hout is nog niet helemaal geintegreerd. Al wel heel goed te drinken. Ingetogen kracht. Zeer lang. Ik gok een Chevalier Montrachet uit 2017. 96+/100

Leroy Puligny Montrachet Sous le Puits 1e Cru 2009: Gunflint, schaaldieren, kalk, citrus. Klassieke stijl Bourgogne. In alles een grote wijn. 280 flessen in totaal gemaakt. 97/100

Stag's Leap Cask 23 2008: De "stoffige" neus bracht me meteen naar Italië. Met wat lucht verdween dit en kwamen de typische Cabernet kenmerken naar boven. Echte oude wereld stijl en ik heb dan ook geen sec aan nieuwe wereld gedacht. Mijn gok was Montrose 2010. 94/100

Maybach Amoenus 2010: Wooow! Iedereen stil aan tafel. Zwoele sexy tonen van rood fruit. Kersen en frambozen. Wat chocolade. Zo jong nog maar al zo geweldig lekker. Poederachtige tannines. Cult domein van de oprichters van Mercedes. Flessen halen helaas maar zelden Europa. WOTD 98/100

Cos D'Estournel 1989: Direct herkenbaar. Très Bordeaux! Potloodslijpsel, Ceder, Balsamico, truffel, leer. Ondanks al deze tertiaire tonen nog zeer krachtig en vol. Mooie Bordeaux! Mijn gok Cos D'Estournel 1995 of 1996. 96/100

Roederer Cristal 1989: Champagne aan het einde van een reeks wijnen brengt mij vaak nog meer vreugde dan aan de start. Zo ook deze keer. Duidelijk een gerijpte champagne. Geen mousse meer waarneembaar in het glas maar duidelijk in de mond. Wat tonen van caramel en boenwas maar ook een bepaalde frisheid. Met wat lucht wordt hij steeds fitter. Voor mij geen blanc de blancs. Heel mooi. 94/100
Thanks, doe maar terug John Wink

Het lijkt me inderdaad een hele ervaring daar. Ik heb helaas nooit bij Beluga gedineerd, maar laat ik het zo zeggen, volgens mij is meneer van Wolde wel iemand met een duidelijk mening en visie.
(11-08-2020 09:37 AM)Vmk schreef: [ -> ]Thanks, doe maar terug John Wink

Het lijkt me inderdaad een hele ervaring daar. Ik heb helaas nooit bij Beluga gedineerd, maar laat ik het zo zeggen, volgens mij is meneer van Wolde wel iemand met een duidelijk mening en visie.

Hans is absoluut een "Character". Zegt wat ie denkt en voert uit wat in zijn hoofd zit. Als hij wat vaker richting Michelin gelikt had ipv zeggen dat het zijn stijl is en als het zijn gasten niet bevalt ze beter weg blijven (bijvoorbeeld mbt zijn muziekkeuze en volume) was de 3e ster al lang gevallen. Man naar mijn hart. Laat maar weten als je er een keer gaat eten. Er komt nog een speciale tafel in een kas in de kruidentuin. Dat moet geweldig zijn in de winter.
(11-08-2020 09:11 AM)Vinoco schreef: [ -> ]1 x per 3 maanden gaan we met een clubje restaurant eigenaren (Je krijgt de groeten van Adrian Daan Wink ) ergens lunchen op de maandag.
Gisteren was het weer zover en plaats delict was het in mijn ogen mooiste restaurant van de Benelux: Brut172.
iedereen neemt een fles wit en rood mee en uiteraard zoals altijd proeven we blind.

De gerechten waren stuk voor stuk 2 sterren, waarbij de koude soep van Foie met ijs van zoete kersen een absolute 3 ster ervaring was. Zeker bij deze temperaturen. Waanzinnig.

Raveneau Valmur Grand Cru 2013: Zeer romige dikke wijn voor een Chablis. Niemand haalde er Chablis uit. Kan wel wat lucht gebruiken. 95/100

Lamy Pillot Le Montrachet 2017: Duidelijk nog zeer jong. Hout is nog niet helemaal geintegreerd. Al wel heel goed te drinken. Ingetogen kracht. Zeer lang. Ik gok een Chevalier Montrachet uit 2017. 96+/100

Leroy Puligny Montrachet Sous le Puits 1e Cru 2009: Gunflint, schaaldieren, kalk, citrus. Klassieke stijl Bourgogne. In alles een grote wijn. 280 flessen in totaal gemaakt. 97/100

Stag's Leap Cask 23 2008: De "stoffige" neus bracht me meteen naar Italië. Met wat lucht verdween dit en kwamen de typische Cabernet kenmerken naar boven. Echte oude wereld stijl en ik heb dan ook geen sec aan nieuwe wereld gedacht. Mijn gok was Montrose 2010. 94/100

Maybach Amoenus 2010: Wooow! Iedereen stil aan tafel. Zwoele sexy tonen van rood fruit. Kersen en frambozen. Wat chocolade. Zo jong nog maar al zo geweldig lekker. Poederachtige tannines. Cult domein van de oprichters van Mercedes. Flessen halen helaas maar zelden Europa. WOTD 98/100

Cos D'Estournel 1989: Direct herkenbaar. Très Bordeaux! Potloodslijpsel, Ceder, Balsamico, truffel, leer. Ondanks al deze tertiaire tonen nog zeer krachtig en vol. Mooie Bordeaux! Mijn gok Cos D'Estournel 1995 of 1996. 96/100

Roederer Cristal 1989: Champagne aan het einde van een reeks wijnen brengt mij vaak nog meer vreugde dan aan de start. Zo ook deze keer. Duidelijk een gerijpte champagne. Geen mousse meer waarneembaar in het glas maar duidelijk in de mond. Wat tonen van caramel en boenwas maar ook een bepaalde frisheid. Met wat lucht wordt hij steeds fitter. Voor mij geen blanc de blancs. Heel mooi. 94/100

Amaaai, schoon lunchke met grote wijnen maar van die Maybach wijn had ik nog nooit zelfs maar gehoord. Ook wij eindigen al eens met een mooi schuimpje, dat "clears the mouth", hebben wij ook wel graag.
(11-08-2020 12:17 PM)wvd schreef: [ -> ]Amaaai, schoon lunchke met grote wijnen maar van die Maybach wijn had ik nog nooit zelfs maar gehoord. Ook wij eindigen al eens met een mooi schuimpje, dat "clears the mouth", hebben wij ook wel graag.

Klopt. Helaas was deze Cristal 89 te rijp om de mond weer fris te maken. Wat dat betreft had een jonge champagne beter gepast, maar goed. Blind is blind.
Op het etiket van Maybach zie je de poort van de garage waar het ooit begon voor de familie. In die garage werd de 1e Mercedes gebouwd. Hoe groot is dat imperium geworden....geweldig.

mbt "schoon lunchke" is het altijd mooi om te zien wat sterrenchefs uit de kast halen als er een groepje komt eten bestaand uit een aantal eigenaren van andere sterrenrestaurants. Volgens mij zijn ze stuk voor stuk zenuwachtig als "de concurrentie" komt eten. Wink
(11-08-2020 12:56 PM)Vinoco schreef: [ -> ]mbt "schoon lunchke" is het altijd mooi om te zien wat sterrenchefs uit de kast halen als er een groepje komt eten bestaand uit een aantal eigenaren van andere sterrenrestaurants. Volgens mij zijn ze stuk voor stuk zenuwachtig als "de concurrentie" komt eten. Wink

Inderdaad een schoon lunchke! Proberen de chefs op die gelegenheden nieuwe recepten uit, of koken ze wat er in hun restaurants op de kaart staat?

Champagne als afsluiter nog nooit geprobeerd, maar lijkt me zo gek niet. In iedere geval wat frisser dan heel wat (voornamelijk Franse) dessertwijnen.
(11-08-2020 01:16 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(11-08-2020 12:56 PM)Vinoco schreef: [ -> ]mbt "schoon lunchke" is het altijd mooi om te zien wat sterrenchefs uit de kast halen als er een groepje komt eten bestaand uit een aantal eigenaren van andere sterrenrestaurants. Volgens mij zijn ze stuk voor stuk zenuwachtig als "de concurrentie" komt eten. Wink

Inderdaad een schoon lunchke! Proberen de chefs op die gelegenheden nieuwe recepten uit, of koken ze wat er in hun restaurants op de kaart staat?

Champagne als afsluiter nog nooit geprobeerd, maar lijkt me zo gek niet. In iedere geval wat frisser dan heel wat (voornamelijk Franse) dessertwijnen.

Wat me altijd opvalt is dat chefs (zo ook gisteren) van tevoren aangeven dat ze wat nieuwe gerechtjes er tussen steken. Dat doen ze vooral uit onzekerheid denk ik waarbij ze dan achteraf bij "kritiek" altijd nog kunnen zeggen dat het gerecht nog niet helemaal af is....
En het is ook bijna altijd te veel. Gisteren hadden we ook 10 gangen en dat was way too much!
*Akkoord met de Champagne op het einde ipv in t begin (wanneer de zuren veel harder aankomen)
*Die Mercedeswijn, is dat cabernet sauvignon?
*Kan je wat meer zeggen over de specifieke muziekkeuze?
*Zeven wijnen, dus éen of méer zijn niet vermeld. Vermelden niet waard?
(11-08-2020 04:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]*Akkoord met de Champagne op het einde ipv in t begin (wanneer de zuren veel harder aankomen)
*Die Mercedeswijn, is dat cabernet sauvignon?
*Kan je wat meer zeggen over de specifieke muziekkeuze?
*Zeven wijnen, dus éen of méer zijn niet vermeld. Vermelden niet waard?

De Maybach is 100% Cabernet Sauvignon inderdaad.
Hij draait altijd lounge muziek in zijn restaurant en een paar tandjes harder dan de muziek doorgaans in andere restaurants staat. In zijn vorige restaurant (Beluga, Maastricht **) had hij een dj booth in de bar gedeelte waar hij regelmatig vanaf een uur of 22.30/23.00 zelf ging "draaien".

Alle wijnen zijn vermeld. Het waren er 7 in totaal. 1 persoon had er 1 bij. We moesten allemaal nog een aardig stuk rijden dus was het goed zo.
(11-08-2020 04:31 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(11-08-2020 04:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]*Akkoord met de Champagne op het einde ipv in t begin (wanneer de zuren veel harder aankomen)
*Die Mercedeswijn, is dat cabernet sauvignon?
*Kan je wat meer zeggen over de specifieke muziekkeuze?
*Zeven wijnen, dus éen of méer zijn niet vermeld. Vermelden niet waard?

De Maybach is 100% Cabernet Sauvignon inderdaad.
Hij draait altijd lounge muziek in zijn restaurant en een paar tandjes harder dan de muziek doorgaans in andere restaurants staat. In zijn vorige restaurant (Beluga, Maastricht **) had hij een dj booth in de bar gedeelte waar hij regelmatig vanaf een uur of 22.30/23.00 zelf ging "draaien".

Alle wijnen zijn vermeld. Het waren er 7 in totaal. 1 persoon had er 1 bij. We moesten allemaal nog een aardig stuk rijden dus was het goed zo.

Oo de vrek Big Grin
Thanks.
Ziet er lekker uit, kun je nog wat meer foto's delen van het eten?
7 flessen met 4, best braafjes geweest.
(11-08-2020 06:36 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Ziet er lekker uit, kun je nog wat meer foto's delen van het eten?
7 flessen met 4, best braafjes geweest.

Heel braaf geweest Rolleyes .Ik rij nooit met te veel alcohol op en bij een lunch blijf ik nooit slapen. Bij een diner eigenlijk altijd.
Dank om de foto s in een formaat te posten waarbij het systeem zelf niet moet verkleinen (met die storende gele rand als gevolg). thumbsup
Wow, netjes!
Ziet er heerlijk uit, bedankt om deze even te posten.

Heb nu wel weer honger...
Bediening ziet er tip top uit!
(11-08-2020 08:48 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Ziet er heerlijk uit, bedankt om deze even te posten.

Heb nu wel weer honger...

Ik ken je niet persoonlijk maar denk een globaal beeld te hebben van waar je van houdt. Dan denk ik dat de stijl van koken van Hans jou erg kan bekoren. Hij zit heel erg op puur. Haalt het liefst al zijn producten binnen een straal van 10 km van zijn restaurant. Een aanrader in ieder geval.
Slurp

Ideetje om eens heen te gaan. Prachtige omgeving ook daar.
(11-08-2020 10:10 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(11-08-2020 08:48 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Ziet er heerlijk uit, bedankt om deze even te posten.

Heb nu wel weer honger...

Ik ken je niet persoonlijk maar denk een globaal beeld te hebben van waar je van houdt. Dan denk ik dat de stijl van koken van Hans jou erg kan bekoren. Hij zit heel erg op puur. Haalt het liefst al zijn producten binnen een straal van 10 km van zijn restaurant. Een aanrader in ieder geval.

Ja dat is meestal wel de stijl dat ik opzoek.
Alhoewel een kreeftje in de boter met een Chardonnay ook
nog nooit afgeslagen werd.
Bedankt voor de tip.
Hoe zit het met de wijnkaart?
Koppelingen