(02-03-2021 03:39 PM)Dave schreef: [ -> ]VCB 2006
Laatste fles en "punching above it's weight" zoals al de vorige flessen. Hier en daar wat lichte tertiaire toetsten, maar het fruit en de fraicheur zijn intact.
Dat was nog eens "steal" aan 7€/fles indertijd 
Ondertussen meer dan 20€, zie ik

(02-03-2021 07:20 PM)vinejo schreef: [ -> ] (02-03-2021 07:11 PM)Olivier schreef: [ -> ] (02-03-2021 03:39 PM)Dave schreef: [ -> ]VCB 2006
Laatste fles en "punching above it's weight" zoals al de vorige flessen. Hier en daar wat lichte tertiaire toetsten, maar het fruit en de fraicheur zijn intact.
Dat was nog eens "steal" aan 7€/fles indertijd 
Ondertussen meer dan 20€, zie ik 
Ja maar die 7 euro was ergens in de afprijsbakken hoor 
Ja, absoluut!
Tijdens het Carrefour-wijnfestival kostte dat 13-14€, denk ik. En een paar weken later stonden alle restjes aan -30% en nog wat later aan -50%.
De échte koopjes deed je dus na het wijnfestival ;-)
2008 in het glas. Toch een overrijp toetsje dat me deze keer minder bevalt.
(05-03-2021 09:10 PM)vinejo schreef: [ -> ] (05-03-2021 07:40 PM)claret schreef: [ -> ]2008 in het glas. Toch een overrijp toetsje dat me deze keer minder bevalt.
Doet me hier wat aan denken..
http://www.vinejo.freebb.be/thread-699-p...l#pid47716
Klopt van die gebrande toetsen. In combinatie met dat gestoofde, overrijpe echt wel minder aangenaam. Vreemd, want deze exacte wijn is me in het verleden meermaals goed bevallen. Soit, was laatste flesje.
Net de 2008 geopend.
Plop en onmiddellijk een walm.
Totaal gekurkt.

.
Belle Vue van t zelfde jaar geopend dan maar.
(24-04-2021 02:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]Net de 2008 geopend.
Plop en onmiddellijk een walm.
Totaal gekurkt.
.
Belle Vue van t zelfde jaar geopend dan maar.
Un Vraix Canon Bouché bouché
Maar toch ook
Mathijs
Gisteren had ik nog eens de 2008 van deze overachiever uit Fronsac in het glas.
Toen de wijn in het glas kwam was ik enthousiast: wel al tertiaire aroma's, maar toch ook nog wat fruit te bespeuren. In de mond mooi geëvolueerd, mét nog een mooie portie fruit, aangenaam evenwichtig mondgevoel en knappe lengte: kortom, knappe wijn!
De wijn kwam op dat moment net uit de kelder, pop and pour, dus was mooi fris. Naarmate de wijn warmer werd, kwam de alcohol er steeds meer door en dat deed 'm geen goed. Nog wat later begon de wijn snel achteruit te gaan, misschien onder invloed van zuurstof én temperatuur? Het was nog niet écht oxidatief, maar je voelde het aankomen. Twee uur later was er niks meer aan, dus het laatst kwartje fles was voor de gootsteen.
Typische oude(re) Bordeaux, zeker?
(08-09-2025 02:43 PM)Dave schreef: [ -> ]Gisteren had ik nog eens de 2008 van deze overachiever uit Fronsac in het glas.
Toen de wijn in het glas kwam was ik enthousiast: wel al tertiaire aroma's, maar toch ook nog wat fruit te bespeuren. In de mond mooi geëvolueerd, mét nog een mooie portie fruit, aangenaam evenwichtig mondgevoel en knappe lengte: kortom, knappe wijn!
De wijn kwam op dat moment net uit de kelder, pop and pour, dus was mooi fris. Naarmate de wijn warmer werd, kwam de alcohol er steeds meer door en dat deed 'm geen goed. Nog wat later begon de wijn snel achteruit te gaan, misschien onder invloed van zuurstof én temperatuur? Het was nog niet écht oxidatief, maar je voelde het aankomen. Twee uur later was er niks meer aan, dus het laatst kwartje fles was voor de gootsteen.
Typische oude(re) Bordeaux, zeker?
Eerder typisch voor die wijn denk ik. Eerder ook al wat oxidatieve toetsen gemerkt. Veel merlot, is daar gevoelig aan. En overextractie vermoed ik.
(08-09-2025 02:59 PM)vinejo schreef: [ -> ] (08-09-2025 02:43 PM)Dave schreef: [ -> ]Gisteren had ik nog eens de 2008 van deze overachiever uit Fronsac in het glas.
Toen de wijn in het glas kwam was ik enthousiast: wel al tertiaire aroma's, maar toch ook nog wat fruit te bespeuren. In de mond mooi geëvolueerd, mét nog een mooie portie fruit, aangenaam evenwichtig mondgevoel en knappe lengte: kortom, knappe wijn!
De wijn kwam op dat moment net uit de kelder, pop and pour, dus was mooi fris. Naarmate de wijn warmer werd, kwam de alcohol er steeds meer door en dat deed 'm geen goed. Nog wat later begon de wijn snel achteruit te gaan, misschien onder invloed van zuurstof én temperatuur? Het was nog niet écht oxidatief, maar je voelde het aankomen. Twee uur later was er niks meer aan, dus het laatst kwartje fles was voor de gootsteen.
Typische oude(re) Bordeaux, zeker?
Eerder typisch voor die wijn denk ik. Eerder ook al wat oxidatieve toetsen gemerkt. Veel merlot, is daar gevoelig aan. En overextractie vermoed ik.
Da's jammer want 2008 zou zeker nog mooi moeten zijn. En die wat koelere kalkgronden in Fronsac hebben m.i. de toekomst voor zich. Als Bx een beetje uit het sukkelstraatje geraakt natuurlijk...