wijnliefhebbers

Volledige versie: Armand Aucoeur, Morgon Vieilles Vignes '18
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Deze zat onder andere in mijn geamputeerde bestelling bij Cora. 7,49 euro.

Mooie wijn, maar beetje vreemd, bedenkend dat het Morgon is.
Zeer geconcentreerd donkerrood, mooie geconcentreerde en nadrukkelijke fruitneus. In de mond verbazend zoet, matige zuren (tannines hadden we niet echt verwacht).
Atypisch zou ik zo zeggen. Helemaal geen slechte wijn, hoor, maar bij gamay had ik me toch iets anders voorgesteld. 't Zal de opwarming van de aarde wel weer geweest zijn.
2018 in de Beaujolais was inderdaad een erg warm jaar. Een tijdje terug dronk ik de Morgon Lapierre van datzelfde jaar en ook daar was het kenmerkende zuurtje afwezig.
(19-10-2020 08:58 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]2018 in de Beaujolais was inderdaad een erg warm jaar. Een tijdje terug dronk ik de Morgon Lapierre van datzelfde jaar en ook daar was het kenmerkende zuurtje afwezig.

Net als 2015 en dat vond en vind ik een topjaar!
(19-10-2020 12:13 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-10-2020 08:58 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]2018 in de Beaujolais was inderdaad een erg warm jaar. Een tijdje terug dronk ik de Morgon Lapierre van datzelfde jaar en ook daar was het kenmerkende zuurtje afwezig.

Net als 2015 en dat vond en vind ik een topjaar!

Jij bent duidelijk geen purist Smile
(19-10-2020 01:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(19-10-2020 12:13 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-10-2020 08:58 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]2018 in de Beaujolais was inderdaad een erg warm jaar. Een tijdje terug dronk ik de Morgon Lapierre van datzelfde jaar en ook daar was het kenmerkende zuurtje afwezig.

Net als 2015 en dat vond en vind ik een topjaar!

Jij bent duidelijk geen purist Smile
Ik hou ook erg van 2014 in Beaujolais dat misschien meer rasvolle wijnen opleverde, maar anderzijds, die 2015 zijn toch oh zo vol en fruitig en zo gemakkelijk te appreciëren en aangezien ik steeds luier wordt... Blush
Nog eens een fles geprobeerd. Toch echt wel veel te zoet naar mijn zin, daar had ik geen Morgon voor gekocht...
(08-11-2020 10:30 PM)Rik Martens schreef: [ -> ]Nog eens een fles geprobeerd. Toch echt wel veel te zoet naar mijn zin, daar had ik geen Morgon voor gekocht...

Uw Morgon niet in het warenhuis kopen, Rik Sleepy
Zou kunnen, Jo. Maar geldt het dan alleen voor Morgon? Want de rest van mijn bestellingen bij Cora en Colruyt waren O.K. Alleen loopt bij de eerste de besteldienst te zeer in de honderd om er nog beroep op te doen. Bij de tweede kan ik mijn wijn hier om de hoek gaan afhalen, dat scheelt.
(09-11-2020 09:40 AM)Rik Martens schreef: [ -> ]Zou kunnen, Jo. Maar geldt het dan alleen voor Morgon? Want de rest van mijn bestellingen bij Cora en Colruyt waren O.K. Alleen loopt bij de eerste de besteldienst te zeer in de honderd om er nog beroep op te doen. Bij de tweede kan ik mijn wijn hier om de hoek gaan afhalen, dat scheelt.

Goede vraag. Dat geldt vooral voor (Grand) Bourgogne, Loire, Jura, Noordelijke Rhone denk ik. Voor Bordeaux is het zelfs béter ze in warenhuizen te kopen.
Colruyt Klassewijnen is zeker een uitzondering, hoewel je ook daar de absolute toppers uit die streken (PQ bedoel ik ook) niet zal vinden.
Overigens is het Arnaud Aucoeur, mijn excuses. En de Guide Hachette loopt b.v. nogal hoog op met dit familiedomein.
(09-11-2020 06:59 PM)Rik Martens schreef: [ -> ]Overigens is het Arnaud Aucoeur, mijn excuses. En de Guide Hachette loopt b.v. nogal hoog op met dit familiedomein.

Aucoeur is niet slecht, maar kon me ook nooit écht overtuigen. 't Is pas toen ik dingen als Foillard, Thévenet, Lapalu, Lapierre, etc heb geproefd, dat ik écht zot van Bojo ben geworden.

Ook wel een andere prijscategorie, natuurlijk...
(09-11-2020 09:06 PM)Dave schreef: [ -> ]'t Is pas toen ik dingen als Foillard, Thévenet, Lapalu, Lapierre, etc heb geproefd, dat ik écht zot van Bojo ben geworden.

Ook wel een andere prijscategorie, natuurlijk...

Dave, heb je ook Mee Godard al geproefd?
(10-11-2020 08:35 AM)Corto schreef: [ -> ]
(09-11-2020 09:06 PM)Dave schreef: [ -> ]'t Is pas toen ik dingen als Foillard, Thévenet, Lapalu, Lapierre, etc heb geproefd, dat ik écht zot van Bojo ben geworden.

Ook wel een andere prijscategorie, natuurlijk...

Dave, heb je ook Mee Godard al geproefd?

Oh yeah! Fantastische wijnen hé. Ik heb er laatst ook een deel van bijgekocht.
Wel "meer" serieus van stijl. Worden ook weer prijzig, maar zijn echt topwijnen hé.
Buiten wat ik hierboven opgelijst heb trouwens ook al heel goeie dingen geproefd van Capréoles, Descombes, Damien Cocquelet, Le château de Grand Pré (Romain Zordan), Chateau Cambon en ik zal er nog wel vergeten.

Om maar te zeggen dat de Bojo-liefde hier groot is.
Aan tafel is Bojo ook breed inzetbaar, net doordat je die verschillende stijlen hebt: van frisse, vlot drinkende wijnen tot bijna-Bourgognes.

Heb je trouwens al Gamay uit de Loire geprobeerd? Daar zijn ook mooie dingen te ontdekken. Domaine Sérol vind ik daar bijvoorbeeld heel goed.
(10-11-2020 12:04 PM)Dave schreef: [ -> ]Heb je trouwens al Gamay uit de Loire geprobeerd? Daar zijn ook mooie dingen te ontdekken. Domaine Sérol vind ik daar bijvoorbeeld heel goed.

Nog niet geprobeerd. Bedankt voor de tip(s).
(10-11-2020 12:04 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-11-2020 08:35 AM)Corto schreef: [ -> ]
(09-11-2020 09:06 PM)Dave schreef: [ -> ]'t Is pas toen ik dingen als Foillard, Thévenet, Lapalu, Lapierre, etc heb geproefd, dat ik écht zot van Bojo ben geworden.

Ook wel een andere prijscategorie, natuurlijk...

Dave, heb je ook Mee Godard al geproefd?

Oh yeah! Fantastische wijnen hé. Ik heb er laatst ook een deel van bijgekocht.
Wel "meer" serieus van stijl. Worden ook weer prijzig, maar zijn echt topwijnen hé.
Buiten wat ik hierboven opgelijst heb trouwens ook al heel goeie dingen geproefd van Capréoles, Descombes, Damien Cocquelet, Le château de Grand Pré (Romain Zordan), Chateau Cambon en ik zal er nog wel vergeten.

Om maar te zeggen dat de Bojo-liefde hier groot is.
Aan tafel is Bojo ook breed inzetbaar, net doordat je die verschillende stijlen hebt: van frisse, vlot drinkende wijnen tot bijna-Bourgognes.

Heb je trouwens al Gamay uit de Loire geprobeerd? Daar zijn ook mooie dingen te ontdekken. Domaine Sérol vind ik daar bijvoorbeeld heel goed.
En deze als toevoeging uit de Beaujolais:
Cyrille Vuillod, Jérôme Balmet, Julie Balagny, Denis Baldin, Lilian Bauchet.

Ook in de Auvergne streek worden zeer mooie dingen gemaakt.
Gamay uit de Loire kan ook zeer mooi zijn zoals Dave eerder schreef.
(10-11-2020 02:03 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(10-11-2020 12:04 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-11-2020 08:35 AM)Corto schreef: [ -> ]
(09-11-2020 09:06 PM)Dave schreef: [ -> ]'t Is pas toen ik dingen als Foillard, Thévenet, Lapalu, Lapierre, etc heb geproefd, dat ik écht zot van Bojo ben geworden.

Ook wel een andere prijscategorie, natuurlijk...

Dave, heb je ook Mee Godard al geproefd?

Oh yeah! Fantastische wijnen hé. Ik heb er laatst ook een deel van bijgekocht.
Wel "meer" serieus van stijl. Worden ook weer prijzig, maar zijn echt topwijnen hé.
Buiten wat ik hierboven opgelijst heb trouwens ook al heel goeie dingen geproefd van Capréoles, Descombes, Damien Cocquelet, Le château de Grand Pré (Romain Zordan), Chateau Cambon en ik zal er nog wel vergeten.

Om maar te zeggen dat de Bojo-liefde hier groot is.
Aan tafel is Bojo ook breed inzetbaar, net doordat je die verschillende stijlen hebt: van frisse, vlot drinkende wijnen tot bijna-Bourgognes.

Heb je trouwens al Gamay uit de Loire geprobeerd? Daar zijn ook mooie dingen te ontdekken. Domaine Sérol vind ik daar bijvoorbeeld heel goed.
En deze als toevoeging uit de Beaujolais:
Cyrille Vuillod, Jérôme Balmet, Julie Balagny, Denis Baldin, Lilian Bauchet.

Ook in de Auvergne streek worden zeer mooie dingen gemaakt.
Gamay uit de Loire kan ook zeer mooi zijn zoals Dave eerder schreef.

En Nicolas Chemarin!!
En alles van de familie Jambon!
(10-11-2020 02:03 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(10-11-2020 12:04 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-11-2020 08:35 AM)Corto schreef: [ -> ]
(09-11-2020 09:06 PM)Dave schreef: [ -> ]'t Is pas toen ik dingen als Foillard, Thévenet, Lapalu, Lapierre, etc heb geproefd, dat ik écht zot van Bojo ben geworden.

Ook wel een andere prijscategorie, natuurlijk...

Dave, heb je ook Mee Godard al geproefd?

Oh yeah! Fantastische wijnen hé. Ik heb er laatst ook een deel van bijgekocht.
Wel "meer" serieus van stijl. Worden ook weer prijzig, maar zijn echt topwijnen hé.
Buiten wat ik hierboven opgelijst heb trouwens ook al heel goeie dingen geproefd van Capréoles, Descombes, Damien Cocquelet, Le château de Grand Pré (Romain Zordan), Chateau Cambon en ik zal er nog wel vergeten.

Om maar te zeggen dat de Bojo-liefde hier groot is.
Aan tafel is Bojo ook breed inzetbaar, net doordat je die verschillende stijlen hebt: van frisse, vlot drinkende wijnen tot bijna-Bourgognes.

Heb je trouwens al Gamay uit de Loire geprobeerd? Daar zijn ook mooie dingen te ontdekken. Domaine Sérol vind ik daar bijvoorbeeld heel goed.
En deze als toevoeging uit de Beaujolais:
Cyrille Vuillod, Jérôme Balmet, Julie Balagny, Denis Baldin, Lilian Bauchet.

Ook in de Auvergne streek worden zeer mooie dingen gemaakt.
Gamay uit de Loire kan ook zeer mooi zijn zoals Dave eerder schreef.

Waar koop je die Bojo's, Greg?
Altijd benieuwd om nieuwe dingen te ontdekken,
ook uit de Auvergne, trouwens. Dus alle tips zijn
welkom Wink
Wat ik straf vind als er over Beaujolais gepraat wordt is dat de meesten nu zelfs niet eens meer refereren naar de man die eigenlijk zowat de pionier is van de renouveau in de streek namelijk Jean-Paul Brun. Zijn "gewone" Beaujolais à l'ancienne is zowat de wijn die mij alreeds in de jaren 80 attent maakte op de ommekeer. Jean-Paul is bijna uit het niets begonnen en heeft zich helemaal opgewerkt en zijn wijnen worden in de internationale pers nog steeds bij de top van de regio gerekend.
Nog iemand iets van geproefd recentelijk?
(10-11-2020 03:32 PM)wvd schreef: [ -> ]Wat ik straf vind als er over Beaujolais gepraat wordt is dat de meesten nu zelfs niet eens meer refereren naar de man die eigenlijk zowat de pionier is van de renouveau in de streek namelijk Jean-Paul Brun. Zijn "gewone" Beaujolais à l'ancienne is zowat de wijn die mij alreeds in de jaren 80 attent maakte op de ommekeer. Jean-Paul is bijna uit het niets begonnen en heeft zich helemaal opgewerkt en zijn wijnen worden in de internationale pers nog steeds bij de top van de regio gerekend.
Nog iemand iets van geproefd recentelijk?

Nope! Brun staat nog op mijn lijstje, samen met Bouland, Desvignes, Clos de la Roillette, etc.
(10-11-2020 02:36 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-11-2020 02:03 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(10-11-2020 12:04 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-11-2020 08:35 AM)Corto schreef: [ -> ]
(09-11-2020 09:06 PM)Dave schreef: [ -> ]'t Is pas toen ik dingen als Foillard, Thévenet, Lapalu, Lapierre, etc heb geproefd, dat ik écht zot van Bojo ben geworden.

Ook wel een andere prijscategorie, natuurlijk...

Dave, heb je ook Mee Godard al geproefd?

Oh yeah! Fantastische wijnen hé. Ik heb er laatst ook een deel van bijgekocht.
Wel "meer" serieus van stijl. Worden ook weer prijzig, maar zijn echt topwijnen hé.
Buiten wat ik hierboven opgelijst heb trouwens ook al heel goeie dingen geproefd van Capréoles, Descombes, Damien Cocquelet, Le château de Grand Pré (Romain Zordan), Chateau Cambon en ik zal er nog wel vergeten.

Om maar te zeggen dat de Bojo-liefde hier groot is.
Aan tafel is Bojo ook breed inzetbaar, net doordat je die verschillende stijlen hebt: van frisse, vlot drinkende wijnen tot bijna-Bourgognes.

Heb je trouwens al Gamay uit de Loire geprobeerd? Daar zijn ook mooie dingen te ontdekken. Domaine Sérol vind ik daar bijvoorbeeld heel goed.
En deze als toevoeging uit de Beaujolais:
Cyrille Vuillod, Jérôme Balmet, Julie Balagny, Denis Baldin, Lilian Bauchet.

Ook in de Auvergne streek worden zeer mooie dingen gemaakt.
Gamay uit de Loire kan ook zeer mooi zijn zoals Dave eerder schreef.

En Nicolas Chemarin!!
En alles van de familie Jambon!

Chemarin nog nooit van gehoord.
Bedankt voor de tip.

Jambon Philippe?

Maar er zijn er uiteraard zoveel...
Een jaar of 6 geleden schrok ik toen mensen zeiden dat ze 500 flessen wijn liggen hadden.
De wijnwereld is zo groot en divers.
Met de wijnbouwers die je dan al jaarlijks wilt opvolgen raak je na verloop van tijd al makkelijk aan 25 flessen per wijnbouwer me dunkt.
Dus als je slechts 10 domeinen volgt.
Zonder al de proefflessen of een fles waarvan je maar 1 kon kopen.
Omwille van schaarste of gewoon boven je budget...
(10-11-2020 02:46 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-11-2020 02:03 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(10-11-2020 12:04 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-11-2020 08:35 AM)Corto schreef: [ -> ]
(09-11-2020 09:06 PM)Dave schreef: [ -> ]'t Is pas toen ik dingen als Foillard, Thévenet, Lapalu, Lapierre, etc heb geproefd, dat ik écht zot van Bojo ben geworden.

Ook wel een andere prijscategorie, natuurlijk...

Dave, heb je ook Mee Godard al geproefd?

Oh yeah! Fantastische wijnen hé. Ik heb er laatst ook een deel van bijgekocht.
Wel "meer" serieus van stijl. Worden ook weer prijzig, maar zijn echt topwijnen hé.
Buiten wat ik hierboven opgelijst heb trouwens ook al heel goeie dingen geproefd van Capréoles, Descombes, Damien Cocquelet, Le château de Grand Pré (Romain Zordan), Chateau Cambon en ik zal er nog wel vergeten.

Om maar te zeggen dat de Bojo-liefde hier groot is.
Aan tafel is Bojo ook breed inzetbaar, net doordat je die verschillende stijlen hebt: van frisse, vlot drinkende wijnen tot bijna-Bourgognes.

Heb je trouwens al Gamay uit de Loire geprobeerd? Daar zijn ook mooie dingen te ontdekken. Domaine Sérol vind ik daar bijvoorbeeld heel goed.
En deze als toevoeging uit de Beaujolais:
Cyrille Vuillod, Jérôme Balmet, Julie Balagny, Denis Baldin, Lilian Bauchet.

Ook in de Auvergne streek worden zeer mooie dingen gemaakt.
Gamay uit de Loire kan ook zeer mooi zijn zoals Dave eerder schreef.

Waar koop je die Bojo's, Greg?
Altijd benieuwd om nieuwe dingen te ontdekken,
ook uit de Auvergne, trouwens. Dus alle tips zijn
welkom Wink
Jan van Altrovino en Hans van Desolari.

Van bij Hans is ook zeker de samenwerking van Marc Soyard met Benoït Kilian de moeite om te proberen.
(10-11-2020 03:32 PM)wvd schreef: [ -> ]Wat ik straf vind als er over Beaujolais gepraat wordt is dat de meesten nu zelfs niet eens meer refereren naar de man die eigenlijk zowat de pionier is van de renouveau in de streek namelijk Jean-Paul Brun. Zijn "gewone" Beaujolais à l'ancienne is zowat de wijn die mij alreeds in de jaren 80 attent maakte op de ommekeer. Jean-Paul is bijna uit het niets begonnen en heeft zich helemaal opgewerkt en zijn wijnen worden in de internationale pers nog steeds bij de top van de regio gerekend.
Nog iemand iets van geproefd recentelijk?
Nee, waar te krijgen?
(11-11-2020 07:01 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(10-11-2020 02:36 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-11-2020 02:03 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(10-11-2020 12:04 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-11-2020 08:35 AM)Corto schreef: [ -> ]
(09-11-2020 09:06 PM)Dave schreef: [ -> ]'t Is pas toen ik dingen als Foillard, Thévenet, Lapalu, Lapierre, etc heb geproefd, dat ik écht zot van Bojo ben geworden.

Ook wel een andere prijscategorie, natuurlijk...

Dave, heb je ook Mee Godard al geproefd?

Oh yeah! Fantastische wijnen hé. Ik heb er laatst ook een deel van bijgekocht.
Wel "meer" serieus van stijl. Worden ook weer prijzig, maar zijn echt topwijnen hé.
Buiten wat ik hierboven opgelijst heb trouwens ook al heel goeie dingen geproefd van Capréoles, Descombes, Damien Cocquelet, Le château de Grand Pré (Romain Zordan), Chateau Cambon en ik zal er nog wel vergeten.

Om maar te zeggen dat de Bojo-liefde hier groot is.
Aan tafel is Bojo ook breed inzetbaar, net doordat je die verschillende stijlen hebt: van frisse, vlot drinkende wijnen tot bijna-Bourgognes.

Heb je trouwens al Gamay uit de Loire geprobeerd? Daar zijn ook mooie dingen te ontdekken. Domaine Sérol vind ik daar bijvoorbeeld heel goed.
En deze als toevoeging uit de Beaujolais:
Cyrille Vuillod, Jérôme Balmet, Julie Balagny, Denis Baldin, Lilian Bauchet.

Ook in de Auvergne streek worden zeer mooie dingen gemaakt.
Gamay uit de Loire kan ook zeer mooi zijn zoals Dave eerder schreef.

En Nicolas Chemarin!!
En alles van de familie Jambon!

Chemarin nog nooit van gehoord.
Bedankt voor de tip.

Jambon Philippe?

Maar er zijn er uiteraard zoveel...
Een jaar of 6 geleden schrok ik toen mensen zeiden dat ze 500 flessen wijn liggen hadden.
De wijnwereld is zo groot en divers.
Met de wijnbouwers die je dan al jaarlijks wilt opvolgen raak je na verloop van tijd al makkelijk aan 25 flessen per wijnbouwer me dunkt.
Dus als je slechts 10 domeinen volgt.
Zonder al de proefflessen of een fles waarvan je maar 1 kon kopen.
Omwille van schaarste of gewoon boven je budget...
(10-11-2020 02:46 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-11-2020 02:03 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(10-11-2020 12:04 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-11-2020 08:35 AM)Corto schreef: [ -> ]
(09-11-2020 09:06 PM)Dave schreef: [ -> ]'t Is pas toen ik dingen als Foillard, Thévenet, Lapalu, Lapierre, etc heb geproefd, dat ik écht zot van Bojo ben geworden.

Ook wel een andere prijscategorie, natuurlijk...

Dave, heb je ook Mee Godard al geproefd?

Oh yeah! Fantastische wijnen hé. Ik heb er laatst ook een deel van bijgekocht.
Wel "meer" serieus van stijl. Worden ook weer prijzig, maar zijn echt topwijnen hé.
Buiten wat ik hierboven opgelijst heb trouwens ook al heel goeie dingen geproefd van Capréoles, Descombes, Damien Cocquelet, Le château de Grand Pré (Romain Zordan), Chateau Cambon en ik zal er nog wel vergeten.

Om maar te zeggen dat de Bojo-liefde hier groot is.
Aan tafel is Bojo ook breed inzetbaar, net doordat je die verschillende stijlen hebt: van frisse, vlot drinkende wijnen tot bijna-Bourgognes.

Heb je trouwens al Gamay uit de Loire geprobeerd? Daar zijn ook mooie dingen te ontdekken. Domaine Sérol vind ik daar bijvoorbeeld heel goed.
En deze als toevoeging uit de Beaujolais:
Cyrille Vuillod, Jérôme Balmet, Julie Balagny, Denis Baldin, Lilian Bauchet.

Ook in de Auvergne streek worden zeer mooie dingen gemaakt.
Gamay uit de Loire kan ook zeer mooi zijn zoals Dave eerder schreef.

Waar koop je die Bojo's, Greg?
Altijd benieuwd om nieuwe dingen te ontdekken,
ook uit de Auvergne, trouwens. Dus alle tips zijn
welkom Wink
Jan van Altrovino en Hans van Desolari.

Van bij Hans is ook zeker de samenwerking van Marc Soyard met Benoït Kilian de moeite om te proberen.
(10-11-2020 03:32 PM)wvd schreef: [ -> ]Wat ik straf vind als er over Beaujolais gepraat wordt is dat de meesten nu zelfs niet eens meer refereren naar de man die eigenlijk zowat de pionier is van de renouveau in de streek namelijk Jean-Paul Brun. Zijn "gewone" Beaujolais à l'ancienne is zowat de wijn die mij alreeds in de jaren 80 attent maakte op de ommekeer. Jean-Paul is bijna uit het niets begonnen en heeft zich helemaal opgewerkt en zijn wijnen worden in de internationale pers nog steeds bij de top van de regio gerekend.
Nog iemand iets van geproefd recentelijk?
Nee, waar te krijgen?

Zit al sinds mensenheugenis bij De Kok.
Koppelingen