wijnliefhebbers

Volledige versie: Kerst en oudejaar
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
Oudejaar ...

Eerst een bubbeltje meegebracht voor de collega's en corona-proof elk achter zijn bureau een goed glas gedronken.

Thuis dan een fles Pape Clement Blanc 2013 ontkurkt, waarvan ik vrees dat ze een lichte oxidatie had ( iets te noterig in de neus, maar mond & afdronk zaten nog sterk ).

Klapper van de avond was de Almaviva 2007 - nog hopen overschot, en oh zo krachtig.

Mathijs
(31-12-2020 04:51 PM)Jef schreef: [ -> ]Waarom Gek?

Twijfel tussen, eventjes over nadenken.
(01-01-2021 03:17 PM)150pk schreef: [ -> ]
(01-01-2021 02:03 PM)soiando schreef: [ -> ]
(31-12-2020 07:05 PM)150pk schreef: [ -> ]Hier wordt het al starter bij de hapjes champagne louis roederer
Bij het voorgerecht (foiegras) een witte Ronco Di Sassi
Bij het hoofdgerecht (hert) Pontet Canet 2006.

Maak er allen een fijne avond van en hopelijk kunnen we in de loop van volgend jaar eens wat leden ontmoeten!

Ik heb ook Pontet Canet 2006 liggen, laat je weten hoe die was?

Die was fantastisch.

Ik heb een halve fles gedecanteerd gedurende 3uur.
Toen kwam hij mooi open.
Cassis, rode vruchten, tintje hout, leer.
Tannines voor mij al mooi in balans.
Een afdronk om u tegen te zeggen lang en zacht.
Paste perfect bij het hert.
Samen met mijn vader gedronken en vond het één van de beste wijnen die hij ooit gedronken had.

Kan hij nog verbeteren?
Ik weet het niet, ik vond hem in ieder geval fantastisch.
dikke 95/100

Ik zou zeggen heb je enkele flessen liggen doe dan maar eentje open.
Anders openen op een speciaal moment.

Thanksapplaus
(31-12-2020 03:39 PM)soiando schreef: [ -> ]
(31-12-2020 01:35 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

Jij ook, Soiando, geniet ervan! De line-up ziet er alvast zeer goed uit.

Wink
(31-12-2020 01:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef: [ -> ]Hoofdgerecht Beef Wellington met Haut-Tropchaut Pomerol 2000

Vorig jaar had een van mijn “studenten” een fles Pomerol Haut Tropchaut mee, ik kende het domein niet. Het werd een grote verrassing want dit bleek een uitmuntende wijn te zijn.
Benieuwd hoe ie bij jullie in de smaak zal vallen!

Hier zonet een Sociando 2011 opengetrokken, had daar nog eens zin in ;-)

(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef: [ -> ]Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

cheers

Ik heb de Haut-Tropchaut nog maar een 2-tal jaar in mijn bezit.
Hopelijk werd deze in het verleden goed bewaard, volgens de verkoper wel - maar ja tzijn maar woorden he.
Tasting notes volgen in ieder geval.

Tasting notes : zie rubriek Bordeaux - Haut-Tropchaud
(31-12-2020 01:01 PM)soiando schreef: [ -> ]Deze avond starten we met champagne Vrancken brut en enkele hapjes

Bij het voorgerecht van open lasagne met kingkrab en een fijn sausje een witte Beaune 2014 van Le Bout du Monde "En Lulune"

Hoofdgerecht Beef Wellington met Haut-Tropchaut Pomerol 2000

Daarna nog wat kaas met een glaasje Burtons vintage port 1982

Prettig eindejaar aan alle forumleden & moderatoren en hopelijk een gezond en goed 2021

De witte Beaune 2014 :

13%alc - goud gekregen op feminalise 2016

Recht uit de fles, goudgeel van kleur.
Mooi vet tranend, de neus is licht rokerig en wat nootjes ook.
Na het opwalsen een totaal andere wijn : citrus vanille accacia
In de mond komen de nootjes en het rokerige naar voor, daarna een mooie frisheid van citrusfruit met voldoende materie gevolgd door een behoorlijk lange afdronk.
Mooie wijn met toch al wat evolutie.
Even diep in het mistige geheugen graven om iets over de wijnen van de laatste week te schrijven.
Geen al te zotte dingen geopend, maar wel een paar mooie flessen gedronken.

Kerstavond enkel wit gedronken.
Oesters en wat hapjes, gevolgd door coquilles met pasta en currysausje met paprika en courgette.

Goisot St Bris Exogyra Virgula '18
Deze was wat rijper en lager in aciditeit dan ik gewoon ben van deze wijn. Blijft mooi, maar ik verkies deze toch in een iets minder warm jaar.

Jean-Luc Colombo Saint-Péray Sillon d'Argent '17
Eerste kennismaking met deze wijn (en producent). Aangename verrassing, mooie combo van fruit (citrus, steenfruit en exotisch fruit), redelijk wat body en rondeur in de mond (10m vatrijping). Dit alles wordt ondersteund door genoeg aciditeit om het geheel fris te houden.

Op kerstdag kwam er wel rood aan te pas bij het hoofdgerecht van hertenkalf.

Chateau Langlois Crémant de Loire Brut NV
Zowat mijn huisbubbel met ruim de helft chenin, aangevuld met chardonnay en cabernet franc. Stelt eigenlijk nooit teleur.

Michele Chiarlo Barolo Palás '15
Deze Barolo is weliswaar nog jong, maar zeker al vlot te drinken en heel genietbaar. Rood fruit, aardse toetsen, fijn mondgevoel met tannines die nog merkbaar zijn maar zeker niet storend met eten erbij. Mooie pairing met het hertenkalf.

Odinstal Wachenheimer Schlossberg Rieslaner Auslese '14
Uit een halfje. Citrustoetsen en samenspel zoet/zuren pasten goed bij de bûche van citroen en meringue. Lange afdronk. Uiteraard nog wat jong voor een auslese, was dus niet erg complex.

Oudejaar dan.

Begonnen met de rosé versie van de Crémant de Loire van Langlois.

Domain Pellé Menetou-Salon Vignes de Ratier '17
Bij de carpaccio's van zalm en coquilles deze SB gedronken. Iets vollere SB (zuidgerichte percelen) die een élévage sur lies en gedeeltelijk op hout krijgt, wat zorgt voor extra complexiteit en wat rondeur. Aan aciditeit en mineraliteit echter geen gebrek, waardoor de wijn zeer fris overkomt. Mooi.

Chateau Belle-Vue Haut-Médoc '10
Het was er op Kerst niet meer van gekomen, dus maar een fles opengesnokt op oudejaar. Gedecanteerd, twee uur lucht gegeven en dan terug de fles in. De wijn is veel meer op zijn plooi dan twee jaar terug, maar komt wel nog steeds relatief jong over. Hout begint geïntegreerd te geraken, maar is nog iets te nadrukkelijk aanwezig naar mijn smaak. Alle typische médoc-elementen zijn aanwezig en qua mondgevoel toont dit wel al mooi. Ik ga nog even wachten met een volgende fles, maar dit is/wordt zeker een overachiever.

Domaine Richeaume Cuvée Tradition '15
Heel donker in het glas, veel blauw fruit en cassis in neus en mond. De combo van syrah, merlot, cs, grenache en een beetje tempranillo toont zijn kracht zonder zwaar over te komen. Best mooi gemaakt, maar kan duidelijk nog wat flesrijping gebruiken. Kon niet opboksen tegen de Belle-Vue op de dag zelf en was maar half leeg. Op dag twee iets meer open met toetsen van zwarte olijven die op de voorgrond traden en ook wat meer kruidigheid.
Dit is voorzien voor vanavond.
Latour Martillac 2015 Mgm met gerookte lende en coquilles.
Daarna Brouilly van Clos de la Roilettes 2018,C9P Clos du Caillou Les Saffres 2018 en Calon Segur 2008 met stoofpotje van lams.
(31-12-2023 04:02 PM)Jef schreef: [ -> ]Dit is voorzien voor vanavond.
Latour Martillac 2015 Mgm met gerookte lende en coquilles.
Daarna Brouilly van Clos de la Roilettes 2018,C9P Clos du Caillou Les Saffres 2018 en Calon Segur 2008 met stoofpotje van lams.

Benieuwd naar die Calon 2008…
(Kocht je via mij ooit nog aan en primeur dacht ik ;-) )
Kaasfondue met Vire Clesse vanavond, die geen hout heeft gezien. Lijkt mij op voorhand heerlijk!
Enkele koppels over de vloer. Geen echte kenners. Maar wil toch zelf ook genieten. Daarom schenk ik een St Romain 2020 van Morey Coffinet bij de vis en de Morey VV, Chambolle & Gevrey 2015 van Remi Jeanniard bij 't vlees. Eens zien of ze 't verschil merken. ;-)

De Champagne is van de hand van forum favoriet Rochet Bocard.
(31-12-2023 05:24 PM)Fre schreef: [ -> ]Enkele koppels over de vloer. Geen echte kenners. Maar wil toch zelf ook genieten. Daarom schenk ik een St Romain 2020 van Morey Coffinet bij de vis en de Morey VV, Chambolle & Gevrey 2015 van Remi Jeanniard bij 't vlees. Eens zien of ze 't verschil merken. ;-)

De Champagne is van de hand van forum favoriet Rochet Bocard.

Ik sluit me aan bij de forum favoriet en ik vermoed dat er toch een paar gaan verschieten van je Bourgognes! Veel pret vanavond! cheers
Pagina's: 1 2 3
Koppelingen