wijnliefhebbers

Volledige versie: Schloss Reinhartshausen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Straf dat dit ooit zo beroemde domein nog nergens vermeld werd op dit forum.
Maar ja, tijden veranderen, roem vervaagt en er komen nieuwe hypes en dus is dit domein wat in de vergetelheid geraakt. Ik proefde een reeks wijnen nu ruim 15 jaar geleden op Prowein en was toch wel erg gecharmeerd. Zodanig zelfs dat ik en partijtje liet afsturen. Zowat alle wijnen met veel genoegen gedronken in de jaren daarna, op 1 fles na: de Siegelsberg Trocken 2006. Die heb ik al enkele maanden geleden in de frigo gestopt en nu, bij gebrek aan enige andere koele witte, deze uiteindelijk open gesnokt.
Glas uitgegoten en eerste gedachte is: Oei.... dat is voorbij. Maar niet getreurd, neus in het glas en.... oei, inderdaad een stevige peut oxidatie en dat voor hun top-Trocken van Riesling. Dat was toch die druif die de langstlevende witte wijnen produceert, niet...? Enfin, deze niet dus aan de neus te oordelen. Vera blind laten proeven, ze had geen flauw idee wat het was, ze merkte enkel op: versleten wijn. Toch even in de mond en dat gaat beter. Er zit wat oud hout en een spoor droogte, iets van lijnolie, vijgen en ander droog fruit, een klein spoortje abrikoos ook. Wel vrij vol, hoge zuren wat niet onaangenaam is en toch een zekere afdronk. Benieuwd of hij wat open komt later. Voor nu: geef mij toch maar een witte Bourgogne, Chardonnay rijpt blijkbaar toch veel beter dan Riesling...Big Grin
Dit moet nu een dikke €30 kosten en geef mij dan maar de Riesling van Forge! Of misschien had ik ze jonger moeten drinken?
[attachment=5701]
(20-07-2021 06:29 PM)wvd schreef: [ -> ]Straf dat dit ooit zo beroemde domein nog nergens vermeld werd op dit forum.
Maar ja, tijden veranderen, roem vervaagt en er komen nieuwe hypes en dus is dit domein wat in de vergetelheid geraakt. Ik proefde een reeks wijnen nu ruim 15 jaar geleden op Prowein en was toch wel erg gecharmeerd. Zodanig zelfs dat ik en partijtje liet afsturen. Zowat alle wijnen met veel genoegen gedronken in de jaren daarna, op 1 fles na: de Siegelsberg Trocken 2006. Die heb ik al enkele maanden geleden in de frigo gestopt en nu, bij gebrek aan enige andere koele witte, deze uiteindelijk open gesnokt.
Glas uitgegoten en eerste gedachte is: Oei.... dat is voorbij. Maar niet getreurd, neus in het glas en.... oei, inderdaad een stevige peut oxidatie en dat voor hun top-Trocken van Riesling. Dat was toch die druif die de langstlevende witte wijnen produceert, niet...? Enfin, deze niet dus aan de neus te oordelen. Vera blind laten proeven, ze had geen flauw idee wat het was, ze merkte enkel op: versleten wijn. Toch even in de mond en dat gaat beter. Er zit wat oud hout en een spoor droogte, iets van lijnolie, vijgen en ander droog fruit, een klein spoortje abrikoos ook. Wel vrij vol, hoge zuren wat niet onaangenaam is en toch een zekere afdronk. Benieuwd of hij wat open komt later. Voor nu: geef mij toch maar een witte Bourgogne, Chardonnay rijpt blijkbaar toch veel beter dan Riesling...Big Grin
Dit moet nu een dikke €30 kosten en geef mij dan maar de Riesling van Forge! Of misschien had ik ze jonger moeten drinken?

Ik drink riesling ook liever jong. De rieslings die ik liet ouderen werden me soms iets te dik en fruitig, bijna zoetig soms. En idd ook soms wat oxidatief, iets wat je toch niet zoekt bij een riesling.
(21-07-2021 09:13 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-07-2021 06:29 PM)wvd schreef: [ -> ]Straf dat dit ooit zo beroemde domein nog nergens vermeld werd op dit forum.
Maar ja, tijden veranderen, roem vervaagt en er komen nieuwe hypes en dus is dit domein wat in de vergetelheid geraakt. Ik proefde een reeks wijnen nu ruim 15 jaar geleden op Prowein en was toch wel erg gecharmeerd. Zodanig zelfs dat ik en partijtje liet afsturen. Zowat alle wijnen met veel genoegen gedronken in de jaren daarna, op 1 fles na: de Siegelsberg Trocken 2006. Die heb ik al enkele maanden geleden in de frigo gestopt en nu, bij gebrek aan enige andere koele witte, deze uiteindelijk open gesnokt.
Glas uitgegoten en eerste gedachte is: Oei.... dat is voorbij. Maar niet getreurd, neus in het glas en.... oei, inderdaad een stevige peut oxidatie en dat voor hun top-Trocken van Riesling. Dat was toch die druif die de langstlevende witte wijnen produceert, niet...? Enfin, deze niet dus aan de neus te oordelen. Vera blind laten proeven, ze had geen flauw idee wat het was, ze merkte enkel op: versleten wijn. Toch even in de mond en dat gaat beter. Er zit wat oud hout en een spoor droogte, iets van lijnolie, vijgen en ander droog fruit, een klein spoortje abrikoos ook. Wel vrij vol, hoge zuren wat niet onaangenaam is en toch een zekere afdronk. Benieuwd of hij wat open komt later. Voor nu: geef mij toch maar een witte Bourgogne, Chardonnay rijpt blijkbaar toch veel beter dan Riesling...Big Grin
Dit moet nu een dikke €30 kosten en geef mij dan maar de Riesling van Forge! Of misschien had ik ze jonger moeten drinken?

Ik drink riesling ook liever jong. De rieslings die ik liet ouderen werden me soms iets te dik en fruitig, bijna zoetig soms. En idd ook soms wat oxidatief, iets wat je toch niet zoekt bij een riesling.

Anderzijds heb ik prachtige ervaringen met oude Moezel en (vooral) Saar wijnen, maar dat waren dan "liebliche", Auslese's, maar vooral Spätlese's eigenlijk. Ik heb nog steeds enkele flessen van onder meer Zilliken, Kerpen en Von Schubert uit begin jaren 90 en zelfs een paar oudere. Dat komt doordat Vera niet houdt van Riesling en dus blijft dat daar maar liggen. Maar hierbij de belofte er binnenkort aan te beginnen, beter gaat dat niet meer worden denk ik zo.
Koppelingen