wijnliefhebbers

Volledige versie: Grote wijnen vs met de hand plukken
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik zag een statement passeren van iemand op sociale media :

“Alle grote wijnen zijn gemaakt van druiven die met de hand geplukt zijn.”

En met grote wijnen wordt Clos Rougeard, Rayas, etc bedoeld.

Intrigerende vraag…

Kunnen jullie aan voorbeelden denken van grote wijnen die gemaakt zijn van druiven die met de machine geoogst zijn?
(13-10-2021 04:23 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ik zag een statement passeren van iemand op sociale media :

“Alle grote wijnen zijn gemaakt van druiven die met de hand geplukt zijn.”

En met grote wijnen wordt Clos Rougeard, Rayas, etc bedoeld.

Intrigerende vraag…

Kunnen jullie aan voorbeelden denken van grote wijnen die gemaakt zijn van druiven die met de machine geoogst zijn?

Dat was zo vroeger, de tijd van de "zwepende vingers". Momenteel bestaan er oogstmachines die zeer secuur kunnen werken en zelfs triage achteraf overbodig zouden maken. Ik weet dat men op Saint-Pierre met een state of the art machine werkt, maar ik weet niet of ze er alles mee plukken. En Saint-Pierre produceert de laatste jaren toch wel 1 van de allermooiste wijnen uit Saint-Julien.
Sterk hellende wijngaarden zullen nog wel met de hand moeten geplukt worden en dat heeft zijn voor en na. Eén van die nadelen blijkt het vinden van goede plukkers te zijn. Elk jaar een strijd hoorde ik hier en daar en recent nog van 1 me erg bekend topdomein. Daar vroegen ze aan collega's om hun plukkers door te verwijzen als bij hen het werk klaar was want het oogsten van hun laatste percelen zou dit jaar zelfs kunnen uitlopen tot in november!
(13-10-2021 05:25 PM)wvd schreef: [ -> ]
(13-10-2021 04:23 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ik zag een statement passeren van iemand op sociale media :

“Alle grote wijnen zijn gemaakt van druiven die met de hand geplukt zijn.”

En met grote wijnen wordt Clos Rougeard, Rayas, etc bedoeld.

Intrigerende vraag…

Kunnen jullie aan voorbeelden denken van grote wijnen die gemaakt zijn van druiven die met de machine geoogst zijn?

Dat was zo vroeger, de tijd van de "zwepende vingers". Momenteel bestaan er oogstmachines die zeer secuur kunnen werken en zelfs triage achteraf overbodig zouden maken. Ik weet dat men op Saint-Pierre met een state of the art machine werkt, maar ik weet niet of ze er alles mee plukken. En Saint-Pierre produceert de laatste jaren toch wel 1 van de allermooiste wijnen uit Saint-Julien.
Sterk hellende wijngaarden zullen nog wel met de hand moeten geplukt worden en dat heeft zijn voor en na. Eén van die nadelen blijkt het vinden van goede plukkers te zijn. Elk jaar een strijd hoorde ik hier en daar en recent nog van 1 me erg bekend topdomein. Daar vroegen ze aan collega's om hun plukkers door te verwijzen als bij hen het werk klaar was want het oogsten van hun laatste percelen zou dit jaar zelfs kunnen uitlopen tot in november!

Is natuurlijk hard werken, en zeg nu zelf: wie wil nog hard werken? Gek?
Oh ja er kwamen deze week wel een paar kandidaten op tv tijdens het Journaal, dit kwam letterlijk uit hun mond: "de laatste dagen hebben we echt hard gewerkt, zelf een beetje nachtwerk" ...huhuh maar geen idee of zij kandidaat zijn om hun handen vuil te maken nono

Enfin, alle gekheid op een stokje... respect als je de bv. in Moezel bent en ze die steile hellingen ziet trotseren.
(13-10-2021 05:25 PM)wvd schreef: [ -> ]
(13-10-2021 04:23 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ik zag een statement passeren van iemand op sociale media :

“Alle grote wijnen zijn gemaakt van druiven die met de hand geplukt zijn.”

En met grote wijnen wordt Clos Rougeard, Rayas, etc bedoeld.

Intrigerende vraag…

Kunnen jullie aan voorbeelden denken van grote wijnen die gemaakt zijn van druiven die met de machine geoogst zijn?

Dat was zo vroeger, de tijd van de "zwepende vingers". Momenteel bestaan er oogstmachines die zeer secuur kunnen werken en zelfs triage achteraf overbodig zouden maken. Ik weet dat men op Saint-Pierre met een state of the art machine werkt, maar ik weet niet of ze er alles mee plukken. En Saint-Pierre produceert de laatste jaren toch wel 1 van de allermooiste wijnen uit Saint-Julien.
Sterk hellende wijngaarden zullen nog wel met de hand moeten geplukt worden en dat heeft zijn voor en na. Eén van die nadelen blijkt het vinden van goede plukkers te zijn. Elk jaar een strijd hoorde ik hier en daar en recent nog van 1 me erg bekend topdomein. Daar vroegen ze aan collega's om hun plukkers door te verwijzen als bij hen het werk klaar was want het oogsten van hun laatste percelen zou dit jaar zelfs kunnen uitlopen tot in november!

Over wat een “grote wijn” is kan je natuurlijk discussiëren, maar Saint-Pierre is een 4e cru classé. Persoonlijk nooit gedronken, dus ik geloof best dat dit een zeer goede wijn, maar kan dit mee met de absolute top in Bordeaux?
(13-10-2021 06:50 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(13-10-2021 05:25 PM)wvd schreef: [ -> ]
(13-10-2021 04:23 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ik zag een statement passeren van iemand op sociale media :

“Alle grote wijnen zijn gemaakt van druiven die met de hand geplukt zijn.”

En met grote wijnen wordt Clos Rougeard, Rayas, etc bedoeld.

Intrigerende vraag…

Kunnen jullie aan voorbeelden denken van grote wijnen die gemaakt zijn van druiven die met de machine geoogst zijn?

Dat was zo vroeger, de tijd van de "zwepende vingers". Momenteel bestaan er oogstmachines die zeer secuur kunnen werken en zelfs triage achteraf overbodig zouden maken. Ik weet dat men op Saint-Pierre met een state of the art machine werkt, maar ik weet niet of ze er alles mee plukken. En Saint-Pierre produceert de laatste jaren toch wel 1 van de allermooiste wijnen uit Saint-Julien.
Sterk hellende wijngaarden zullen nog wel met de hand moeten geplukt worden en dat heeft zijn voor en na. Eén van die nadelen blijkt het vinden van goede plukkers te zijn. Elk jaar een strijd hoorde ik hier en daar en recent nog van 1 me erg bekend topdomein. Daar vroegen ze aan collega's om hun plukkers door te verwijzen als bij hen het werk klaar was want het oogsten van hun laatste percelen zou dit jaar zelfs kunnen uitlopen tot in november!

Over wat een “grote wijn” is kan je natuurlijk discussiëren, maar Saint-Pierre is een 4e cru classé. Persoonlijk nooit gedronken, dus ik geloof best dat dit een zeer goede wijn, maar kan dit mee met de absolute top in Bordeaux?

Ok, next time krijg je hem in t glas Big Grin
Behoorlijk groot toch voor mij, niveau Lagrange.
Citaat: Ok, next time krijg je hem in t glas Big Grin
Behoorlijk groot toch voor mij, niveau Lagrange.

Ah ja, in duo met Mouton. Perfect! Tongue
(13-10-2021 09:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat: Ok, next time krijg je hem in t glas Big Grin
Behoorlijk groot toch voor mij, niveau Lagrange.

Ah ja, in duo met Mouton. Perfect! Tongue

Mouton Cadet van 1982 heb ik idd nog liggen!
(Echt!)
(13-10-2021 06:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-10-2021 06:50 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(13-10-2021 05:25 PM)wvd schreef: [ -> ]
(13-10-2021 04:23 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ik zag een statement passeren van iemand op sociale media :

“Alle grote wijnen zijn gemaakt van druiven die met de hand geplukt zijn.”

En met grote wijnen wordt Clos Rougeard, Rayas, etc bedoeld.

Intrigerende vraag…

Kunnen jullie aan voorbeelden denken van grote wijnen die gemaakt zijn van druiven die met de machine geoogst zijn?

Dat was zo vroeger, de tijd van de "zwepende vingers". Momenteel bestaan er oogstmachines die zeer secuur kunnen werken en zelfs triage achteraf overbodig zouden maken. Ik weet dat men op Saint-Pierre met een state of the art machine werkt, maar ik weet niet of ze er alles mee plukken. En Saint-Pierre produceert de laatste jaren toch wel 1 van de allermooiste wijnen uit Saint-Julien.
Sterk hellende wijngaarden zullen nog wel met de hand moeten geplukt worden en dat heeft zijn voor en na. Eén van die nadelen blijkt het vinden van goede plukkers te zijn. Elk jaar een strijd hoorde ik hier en daar en recent nog van 1 me erg bekend topdomein. Daar vroegen ze aan collega's om hun plukkers door te verwijzen als bij hen het werk klaar was want het oogsten van hun laatste percelen zou dit jaar zelfs kunnen uitlopen tot in november!

Over wat een “grote wijn” is kan je natuurlijk discussiëren, maar Saint-Pierre is een 4e cru classé. Persoonlijk nooit gedronken, dus ik geloof best dat dit een zeer goede wijn, maar kan dit mee met de absolute top in Bordeaux?

Ok, next time krijg je hem in t glas Big Grin
Behoorlijk groot toch voor mij, niveau Lagrange.
Ieder zijn meug natuurlijk, maar Saint-Pierre zit de laatste jaren wel een niveau boven Lagrange zn op niveau Léoville-Barton of zelfs nog wat hoger. En dat die dan 150 jaar geleden aan minder over de toonbank ging vind ik niet zo relevant meer... Binnen enkele jaren ga je me gelijk geven, Saint-Pierre zit momenteel net onder de absolute top.
(13-10-2021 06:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-10-2021 06:50 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(13-10-2021 05:25 PM)wvd schreef: [ -> ]
(13-10-2021 04:23 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ik zag een statement passeren van iemand op sociale media :

“Alle grote wijnen zijn gemaakt van druiven die met de hand geplukt zijn.”

En met grote wijnen wordt Clos Rougeard, Rayas, etc bedoeld.

Intrigerende vraag…

Kunnen jullie aan voorbeelden denken van grote wijnen die gemaakt zijn van druiven die met de machine geoogst zijn?

Dat was zo vroeger, de tijd van de "zwepende vingers". Momenteel bestaan er oogstmachines die zeer secuur kunnen werken en zelfs triage achteraf overbodig zouden maken. Ik weet dat men op Saint-Pierre met een state of the art machine werkt, maar ik weet niet of ze er alles mee plukken. En Saint-Pierre produceert de laatste jaren toch wel 1 van de allermooiste wijnen uit Saint-Julien.
Sterk hellende wijngaarden zullen nog wel met de hand moeten geplukt worden en dat heeft zijn voor en na. Eén van die nadelen blijkt het vinden van goede plukkers te zijn. Elk jaar een strijd hoorde ik hier en daar en recent nog van 1 me erg bekend topdomein. Daar vroegen ze aan collega's om hun plukkers door te verwijzen als bij hen het werk klaar was want het oogsten van hun laatste percelen zou dit jaar zelfs kunnen uitlopen tot in november!

Over wat een “grote wijn” is kan je natuurlijk discussiëren, maar Saint-Pierre is een 4e cru classé. Persoonlijk nooit gedronken, dus ik geloof best dat dit een zeer goede wijn, maar kan dit mee met de absolute top in Bordeaux?

Ok, next time krijg je hem in t glas Big Grin
Behoorlijk groot toch voor mij, niveau Lagrange.
Ieder zijn meug natuurlijk, maar Saint-Pierre zit de laatste jaren wel een niveau boven Lagrange, eerder op niveau Léoville-Barton of zelfs nog wat hoger. En dat die dan 150 jaar geleden aan minder over de toonbank ging vind ik niet zo relevant meer... Binnen enkele jaren ga je me gelijk geven, Saint-Pierre zit momenteel net onder de absolute top.
Denk niet dat ik St Pierre onderschat (“ behoorlijk groot” schreef ik)
Denk eerder dat jij Lagrange onderschat. Sleepy

En hier op t forum een beetje komen beweren dat 1855 niet meer relevant is… Allez gij…? Rolleyes
(14-10-2021 09:05 AM)vinejo schreef: [ -> ]Denk niet dat ik St Pierre onderschat (“ behoorlijk groot” schreef ik)
Denk eerder dat jij Lagrange onderschat. Sleepy

En hier op t forum een beetje komen beweren dat 1855 niet meer relevant is… Allez gij…? Rolleyes

Sorry daarvoor, 'k zal die klassering nooit meer in vraag stellen....Big Grin

Ik heb zelf aardig wat Lagrange gehad en ik zal het uitstekende werk van Marcel Ducasse daar nooit onderschatten. Ik heb Saint Pierre gedronken uit de jaren 70 en 80 dat was (net als vele anderen toen) een wat rustiekere middenmoter die veel tijd nodig had. In de jaren 80 in ieder geval sterk ingehaald en achtergelaten door Lagrange, daarover kunnen we het roerend eens zijn. De opmars van Saint Pierre is voor mij begonnen met 2003. Ik kan me daarin vergissen want 2003 was het eerste jaar dat ik terug jaarlijks de jonge Bordeaux proefde. Ik vond 2004 zelfs nog beter (!) en heb daar toen zelfs een kistje van gekocht., nog een fles of 5 van over, nog zeer mooi! Maar vanaf 2005 (logisch...) en zeker 2008 wordt het echt een succesverhaal en met 2015 wordt echt in een grotere versnelling geschakeld. 2015 en 2016 zijn topwijnen en doen weinig onder voor Poyferré of Barton (ken Las Cases en Ducru amper) en dus top in Saint-Julien. Misschien heeft het ook iets te maken met de warmere jaren want Saint-Pierre heeft zowat het hoogste aandeel CS (of eerder het laagste Merlot) in gans de Médoc (samen met Durfort-Vivens als ik me niet vergis).
Trouwens (tip), Branaire stoot ook door naar de hogere regionen en die prijs zit nog beter. Heel andere stijl wel.
Helaas nog geen 2018 geproefd (tiens, hoe komt dat...Rolleyes ) en ik hoop dan ook in februari de 2019 te kunnen gaan proeven, maar ik vrees een beetje dat "Après-Corona" de geplogenheden van de UGCB veranderd zijn en dat ze liever 2cl plastieken flesjes gaan blijven rondsturen dan met de hele zwik op wandel te gaan. Het einde van een tijdperk? We zullen zien, benieuwd...
(14-10-2021 09:48 AM)wvd schreef: [ -> ]
(14-10-2021 09:05 AM)vinejo schreef: [ -> ]Denk niet dat ik St Pierre onderschat (“ behoorlijk groot” schreef ik)
Denk eerder dat jij Lagrange onderschat. Sleepy

En hier op t forum een beetje komen beweren dat 1855 niet meer relevant is… Allez gij…? Rolleyes

Sorry daarvoor, 'k zal die klassering nooit meer in vraag stellen....Big Grin

Ik heb zelf aardig wat Lagrange gehad en ik zal het uitstekende werk van Marcel Ducasse daar nooit onderschatten. Ik heb Saint Pierre gedronken uit de jaren 70 en 80 dat was (net als vele anderen toen) een wat rustiekere middenmoter die veel tijd nodig had. In de jaren 80 in ieder geval sterk ingehaald en achtergelaten door Lagrange, daarover kunnen we het roerend eens zijn. De opmars van Saint Pierre is voor mij begonnen met 2003. Ik kan me daarin vergissen want 2003 was het eerste jaar dat ik terug jaarlijks de jonge Bordeaux proefde. Ik vond 2004 zelfs nog beter (!) en heb daar toen zelfs een kistje van gekocht., nog een fles of 5 van over, nog zeer mooi! Maar vanaf 2005 (logisch...) en zeker 2008 wordt het echt een succesverhaal en met 2015 wordt echt in een grotere versnelling geschakeld. 2015 en 2016 zijn topwijnen en doen weinig onder voor Poyferré of Barton (ken Las Cases en Ducru amper) en dus top in Saint-Julien. Misschien heeft het ook iets te maken met de warmere jaren want Saint-Pierre heeft zowat het hoogste aandeel CS (of eerder het laagste Merlot) in gans de Médoc (samen met Durfort-Vivens als ik me niet vergis).
Trouwens (tip), Branaire stoot ook door naar de hogere regionen en die prijs zit nog beter. Heel andere stijl wel.
Helaas nog geen 2018 geproefd (tiens, hoe komt dat...Rolleyes ) en ik hoop dan ook in februari de 2019 te kunnen gaan proeven, maar ik vrees een beetje dat "Après-Corona" de geplogenheden van de UGCB veranderd zijn en dat ze liever 2cl plastieken flesjes gaan blijven rondsturen dan met de hele zwik op wandel te gaan. Het einde van een tijdperk? We zullen zien, benieuwd...

De 2003 vond ik ook zeer mooi, en zeer toegankelijk jong. Ooit nog gekocht in wijnfestival Auchan aan iets van…25 euro? Laatst gedronken in 2018, gaf mtoen 91
http://www.vinejo.freebb.be/thread-230-p...l#pid85483
Ja, die Branaire, die moeten we in t oog houden.
Maar ja, moet ik nu echt nóg meer Bordeaux kopen…?
Oké, dan, als ze flesjes van 50cl beginnen te verkopen…Big Grin
(14-10-2021 05:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-10-2021 09:48 AM)wvd schreef: [ -> ]
(14-10-2021 09:05 AM)vinejo schreef: [ -> ]Denk niet dat ik St Pierre onderschat (“ behoorlijk groot” schreef ik)
Denk eerder dat jij Lagrange onderschat. Sleepy

En hier op t forum een beetje komen beweren dat 1855 niet meer relevant is… Allez gij…? Rolleyes

Sorry daarvoor, 'k zal die klassering nooit meer in vraag stellen....Big Grin

Ik heb zelf aardig wat Lagrange gehad en ik zal het uitstekende werk van Marcel Ducasse daar nooit onderschatten. Ik heb Saint Pierre gedronken uit de jaren 70 en 80 dat was (net als vele anderen toen) een wat rustiekere middenmoter die veel tijd nodig had. In de jaren 80 in ieder geval sterk ingehaald en achtergelaten door Lagrange, daarover kunnen we het roerend eens zijn. De opmars van Saint Pierre is voor mij begonnen met 2003. Ik kan me daarin vergissen want 2003 was het eerste jaar dat ik terug jaarlijks de jonge Bordeaux proefde. Ik vond 2004 zelfs nog beter (!) en heb daar toen zelfs een kistje van gekocht., nog een fles of 5 van over, nog zeer mooi! Maar vanaf 2005 (logisch...) en zeker 2008 wordt het echt een succesverhaal en met 2015 wordt echt in een grotere versnelling geschakeld. 2015 en 2016 zijn topwijnen en doen weinig onder voor Poyferré of Barton (ken Las Cases en Ducru amper) en dus top in Saint-Julien. Misschien heeft het ook iets te maken met de warmere jaren want Saint-Pierre heeft zowat het hoogste aandeel CS (of eerder het laagste Merlot) in gans de Médoc (samen met Durfort-Vivens als ik me niet vergis).
Trouwens (tip), Branaire stoot ook door naar de hogere regionen en die prijs zit nog beter. Heel andere stijl wel.
Helaas nog geen 2018 geproefd (tiens, hoe komt dat...Rolleyes ) en ik hoop dan ook in februari de 2019 te kunnen gaan proeven, maar ik vrees een beetje dat "Après-Corona" de geplogenheden van de UGCB veranderd zijn en dat ze liever 2cl plastieken flesjes gaan blijven rondsturen dan met de hele zwik op wandel te gaan. Het einde van een tijdperk? We zullen zien, benieuwd...

De 2003 vond ik ook zeer mooi, en zeer toegankelijk jong. Ooit nog gekocht in wijnfestival Auchan aan iets van…25 euro? Laatst gedronken in 2018, gaf mtoen 91
http://www.vinejo.freebb.be/thread-230-p...l#pid85483
Ja, die Branaire, die moeten we in t oog houden.
Maar ja, moet ik nu echt nóg meer Bordeaux kopen…?
Oké, dan, als ze flesjes van 50cl beginnen te verkopen…Big Grin

Zelfs ik heb recent nog wat Bx gekocht...Blush
Nu al spijt van
(14-10-2021 05:33 PM)wvd schreef: [ -> ]
(14-10-2021 05:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-10-2021 09:48 AM)wvd schreef: [ -> ]
(14-10-2021 09:05 AM)vinejo schreef: [ -> ]Denk niet dat ik St Pierre onderschat (“ behoorlijk groot” schreef ik)
Denk eerder dat jij Lagrange onderschat. Sleepy

En hier op t forum een beetje komen beweren dat 1855 niet meer relevant is… Allez gij…? Rolleyes

Sorry daarvoor, 'k zal die klassering nooit meer in vraag stellen....Big Grin

Ik heb zelf aardig wat Lagrange gehad en ik zal het uitstekende werk van Marcel Ducasse daar nooit onderschatten. Ik heb Saint Pierre gedronken uit de jaren 70 en 80 dat was (net als vele anderen toen) een wat rustiekere middenmoter die veel tijd nodig had. In de jaren 80 in ieder geval sterk ingehaald en achtergelaten door Lagrange, daarover kunnen we het roerend eens zijn. De opmars van Saint Pierre is voor mij begonnen met 2003. Ik kan me daarin vergissen want 2003 was het eerste jaar dat ik terug jaarlijks de jonge Bordeaux proefde. Ik vond 2004 zelfs nog beter (!) en heb daar toen zelfs een kistje van gekocht., nog een fles of 5 van over, nog zeer mooi! Maar vanaf 2005 (logisch...) en zeker 2008 wordt het echt een succesverhaal en met 2015 wordt echt in een grotere versnelling geschakeld. 2015 en 2016 zijn topwijnen en doen weinig onder voor Poyferré of Barton (ken Las Cases en Ducru amper) en dus top in Saint-Julien. Misschien heeft het ook iets te maken met de warmere jaren want Saint-Pierre heeft zowat het hoogste aandeel CS (of eerder het laagste Merlot) in gans de Médoc (samen met Durfort-Vivens als ik me niet vergis).
Trouwens (tip), Branaire stoot ook door naar de hogere regionen en die prijs zit nog beter. Heel andere stijl wel.
Helaas nog geen 2018 geproefd (tiens, hoe komt dat...Rolleyes ) en ik hoop dan ook in februari de 2019 te kunnen gaan proeven, maar ik vrees een beetje dat "Après-Corona" de geplogenheden van de UGCB veranderd zijn en dat ze liever 2cl plastieken flesjes gaan blijven rondsturen dan met de hele zwik op wandel te gaan. Het einde van een tijdperk? We zullen zien, benieuwd...

De 2003 vond ik ook zeer mooi, en zeer toegankelijk jong. Ooit nog gekocht in wijnfestival Auchan aan iets van…25 euro? Laatst gedronken in 2018, gaf mtoen 91
http://www.vinejo.freebb.be/thread-230-p...l#pid85483
Ja, die Branaire, die moeten we in t oog houden.
Maar ja, moet ik nu echt nóg meer Bordeaux kopen…?
Oké, dan, als ze flesjes van 50cl beginnen te verkopen…Big Grin

Zelfs ik heb recent nog wat Bx gekocht...Blush
Nu al spijt van

woeha
Koppelingen