wijnliefhebbers

Volledige versie: 't Overhamme - Aalst
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Op uitnodiging mochten we aanschuiven in restaurant 't Overhamme langs de Brusselsesteenweg in Aalst (richting Asse).

In een aangenaam kader mochten we genieten van:
MAKREEL – ANSJOVIS – EIERVRUCHT – TOMAAT – OLIJF

KABELJAUW – MOSSEL – PREI – KOKOS – “GREEN CURRY”

ZONNEVIS – EEKHOORNTJESBROOD – VIJG – BELLOTA HAM

WILDE EEND – EENDENLEVER – SINAAS – KNOLSLDER – HANENKAM – FREEKEH

APPEL – CHOCOLADE – RODE KOOL

DRUIF – HAZELNOOT – GEITENYOGHURT

Moeilijk om er een topper uit te kiezen. De kabeljauw was heerlijk pittig gekruid, de combinatie van de zonnevis met de bellotaham was toch ook wel een winner. De wilde eend perfect gebakken. Kortom zeker zijn ster waard.

Maar het gaat hem hier om de wijnen natuurlijk.

Omdat onze tafelgasten een uur in de file stonden, gingen wij alvast van start hem de huis aperitief: een mousserende rode Saumur van Arnaud Lambert. Ik was er niet wild van. De huischampagne, waarvan ik de naam niet genoteerd heb, was evenmin onvergetelijk. Na deze ervaringen ging ik voor de wijnkaart. Uiteindelijk werd een flesje wit en rood gekozen:
- De witte Rias Baixas van Bodegas Forjas del Salnes Leirana 2019 was nogal gesloten. Met opwarmen kwamen de geuren wat los in 't glas maar het bleef gans de avond een timide wijn. Ook in de mond geen exuberante fruitbom maar qua finesse mag hij er wel zijn. Het ontbrak een beetje aan 'materie' om de goed gekruide maaltijden te begeleiden. Maar op zich wel een mooie wijn. Ik zou deze binnen een paar jaar wel 's willen drinken.
- De rode was misschien wel een van de beste in een Belgisch restaurant gedronken. We gingen voor de Tenuta Terre Nere - Etna Rosso Calderara Sottana 2017. Ik herinner me dat we van Terre Nere bij Olivier een andere cuvée dronken die ook impressionant was. Wel, hier was 't niet anders. Ik liet de wijn op voorhand opendoen en karaferen en vroeg hem om hem mooi koel te zetten. Ik vreesde dat deze gezien zijn leeftijd nog toe zou zitten, maar de karaf had 'm blijkbaar goed gedaan. Een impressionante neus van rood bosfruit, roosjes, leder en een mineraliteit om het af te maken. De neus werd volledig doorgetrokken in de mond: lengte werd gekoppeld aan finesse. Blind zou dit een grote Gevrey (niveau 1cru van een groot huis) kunnen zijn. Topwijn.

Kortom culinair zeker een geslaagde avond, qua wijnen ook maar dan maak je best een goeie keuze uit de uitgebreide wijnkaart.
Citaat: We gingen voor de Tenuta Terre Nere - Etna Rosso Calderara Sottana 2017. Ik herinner me dat we van Terre Nere bij Olivier een andere cuvée dronken die ook impressionant was

Amai, zal niet goedkoop geweest zijn op restaurant. Die bij mij was de Feudo di Mezzo, Quadro delle Rose. Toen ook zeer Bourgondisch bevonden!
Koppelingen