wijnliefhebbers

Volledige versie: Marie-Pierre Chevassu-Fassenet, Jura
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Als Vince naar een wijnstreek trekt, ook al is het de zesde keer, blijft hij zoeken naar des pepites, hidden gems waarvan nog geen kat gehoord heeft. Hiervoor telefoneert hij naar het bureau van toerisme en de inlichtingendienst, ondervraagt hij zijn buurvrouw, bidt hij tot Bacchus, doorzoekt hij blogs, fora en ontelbare wijnboeken.
En telkens weer slaagt hij in zijn opzet.

Marie-Pierre Chevassu-Fassenet is een moeder van 3 meisjes en runt tegelijkertijd een wijndomein van 4,5 ha.
Chapeau.
En al zeker als je wijnen meer dan de moeite zijn.
Ik opende gisteren de
Trousseau 2020.
Dag 1 had dit even tijd nodig om open te komen (is ook piepjong natuurlijk) maar was dan zeer trousseau getypeerd. Werd met het glas beter, en echt wel in de lijn van de betere trousseaus die ik drink. Niet de elegantie van Gahier of de complexiteit (of bewaarkracht) van Aviet, maar heel zuivere, fruitig-kruidige wijn met een hoge genotsfactor.
Dag twee was de wijn zachter en langer, maar de eerste glazen hadden…de gevreesde gout de souris…
Eigenaardig genoeg was dit bij de glazen daarna weer veel minder aanwezig en kon ik gelukkig zeer genieten van deze bijzonder betaalbare (12 euro) Jurawijn.
Het vierde kindje van Marie Pierre mag er zeker zijn…!
(12-11-2021 08:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]Als Vince naar een wijnstreek trekt, ook al is het de zesde keer, blijft hij zoeken naar des pepites, hidden gems waarvan nog geen kat gehoord heeft. Hiervoor telefoneert hij naar het bureau van toerisme en de inlichtingendienst, ondervraagt hij zijn buurvrouw, bidt hij tot Bacchus, doorzoekt hij blogs, fora en ontelbare wijnboeken.
En telkens weer slaagt hij in zijn opzet.

Marie-Pierre Chevassu-Fassenet is een moeder van 3 meisjes en runt tegelijkertijd een wijndomein van 4,5 ha.
Chapeau.
En al zeker als je wijnen meer dan de moeite zijn.
Ik opende gisteren de
Trousseau 2020.
Dag 1 had dit even tijd nodig om open te komen (is ook piepjong natuurlijk) maar was dan zeer trousseau getypeerd. Werd met het glas beter, en echt wel in de lijn van de betere trousseaus die ik drink. Niet de elegantie van Gahier of de complexiteit (of bewaarkracht) van Aviet, maar heel zuivere, fruitig-kruidige wijn met een hoge genotsfactor.
Dag twee was de wijn zachter en langer, maar de eerste glazen hadden…de gevreesde gout de souris…
Eigenaardig genoeg was dit bij de glazen daarna weer veel minder aanwezig en kon ik gelukkig zeer genieten van deze bijzonder betaalbare (12 euro) Jurawijn.
Het vierde kindje van Marie Pierre mag er zeker zijn…!
Grappig, ik had deze gisterenavond ook in mijn handen, tot mijn oog viel op de Chambolle van Sigaut (zie topic). Ik ga deze toch nog een jaartje of zo laten liggen.
Werkt de wijnbouwster op natuurlijke wijze?
(13-11-2021 01:55 PM)Fre schreef: [ -> ]
(12-11-2021 08:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]Als Vince naar een wijnstreek trekt, ook al is het de zesde keer, blijft hij zoeken naar des pepites, hidden gems waarvan nog geen kat gehoord heeft. Hiervoor telefoneert hij naar het bureau van toerisme en de inlichtingendienst, ondervraagt hij zijn buurvrouw, bidt hij tot Bacchus, doorzoekt hij blogs, fora en ontelbare wijnboeken.
En telkens weer slaagt hij in zijn opzet.

Marie-Pierre Chevassu-Fassenet is een moeder van 3 meisjes en runt tegelijkertijd een wijndomein van 4,5 ha.
Chapeau.
En al zeker als je wijnen meer dan de moeite zijn.
Ik opende gisteren de
Trousseau 2020.
Dag 1 had dit even tijd nodig om open te komen (is ook piepjong natuurlijk) maar was dan zeer trousseau getypeerd. Werd met het glas beter, en echt wel in de lijn van de betere trousseaus die ik drink. Niet de elegantie van Gahier of de complexiteit (of bewaarkracht) van Aviet, maar heel zuivere, fruitig-kruidige wijn met een hoge genotsfactor.
Dag twee was de wijn zachter en langer, maar de eerste glazen hadden…de gevreesde gout de souris…
Eigenaardig genoeg was dit bij de glazen daarna weer veel minder aanwezig en kon ik gelukkig zeer genieten van deze bijzonder betaalbare (12 euro) Jurawijn.
Het vierde kindje van Marie Pierre mag er zeker zijn…!
Grappig, ik had deze gisterenavond ook in mijn handen, tot mijn oog viel op de Chambolle van Sigaut (zie topic). Ik ga deze toch nog een jaartje of zo laten liggen.
Werkt de wijnbouwster op natuurlijke wijze?

Ik dacht van niet, vandaar mijn verrassing toen die muis kwam opdagen Wink
geen natuurlijke wijnen, geen bio label of biodynamie, ze is wel voorzichtig met sulfiteren en werkt 'en fito sanitaire'. Van opleiding is ze ingenieur agronome.
De pinot noir 2020 in het glas.
Mooie roodfruitkruidige wijn.
Redelijk eenvoudig maar goed gemaakt.
Eergisteren bij onverwacht bezoek (iemand die durfde buitenkomen bij 35 graden) de chardonnay 2019 geopend.
De neus doet aan chenin blanc denken, met die gestoofde appeltjes. In de mond gaat Fre voor chardonnay, mss iets uit de Jura?
Mooi!
Eerlijk? Mij deed deze wijn denken aan de Ganevat die we twee weken terug proefden. Zelfde aroma s, zelfde evenwicht, zelfde lichte droogte in de afdronk (maar t was dus wel heel warm natuurlijk Cool )
Nu, op dag drie, enorm smakelijk.
Chevassu in zijn rode is meer dan ok, maar ze maken volgens mij wel het verschil met hun witte.
PQ is dit absolute top.
[attachment=6193]
(20-06-2022 07:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]Eergisteren bij onverwacht bezoek (iemand die durfde buitenkomen bij 35 graden) de chardonnay 2019 geopend.
De neus doet aan chenin blanc denken, met die gestoofde appeltjes. In de mond gaat Fre voor chardonnay, mss iets uit de Jura?
Mooi!
Eerlijk? Mij deed deze wijn denken aan de Ganevat die we twee weken terug proefden. Zelfde aroma s, zelfde evenwicht, zelfde lichte droogte in de afdronk (maar t was dus wel heel warm natuurlijk Cool )
Nu, op dag drie, enorm smakelijk.
Chevassu in zijn rode is meer dan ok, maar ze maken volgens mij wel het verschil met hun witte.
PQ is dit absolute top.

Mooie strip op de achtergrond. Een van de beste boeken ooit.
(20-06-2022 09:09 PM)BartS schreef: [ -> ]
(20-06-2022 07:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]Eergisteren bij onverwacht bezoek (iemand die durfde buitenkomen bij 35 graden) de chardonnay 2019 geopend.
De neus doet aan chenin blanc denken, met die gestoofde appeltjes. In de mond gaat Fre voor chardonnay, mss iets uit de Jura?
Mooi!
Eerlijk? Mij deed deze wijn denken aan de Ganevat die we twee weken terug proefden. Zelfde aroma s, zelfde evenwicht, zelfde lichte droogte in de afdronk (maar t was dus wel heel warm natuurlijk Cool )
Nu, op dag drie, enorm smakelijk.
Chevassu in zijn rode is meer dan ok, maar ze maken volgens mij wel het verschil met hun witte.
PQ is dit absolute top.

Mooie strip op de achtergrond. Een van de beste boeken ooit.

Inderdaad, de perfect match met een wijn uit het Jura tijdperk ;-)
Koppelingen