wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine des Bosquets La Colline 2014
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Na een periode van toenemende belangstelling voor Rhône-wijnen, met name Châteauneuf du Pape, waar de voorkeur van RP niet vreemd aan was, ontstaat er een zekere afkeer van deze wijnen. Dit komt vooral door het toenemende alcoholgehalte van veel (Zuidelijke) Rhône-wijnen en de hernieuwde belangstelling voor lichtere, frissere, elegantere wijnen. Maar ik denk dat wijnen uit deze regio zeker hun plaats aan tafel verdienen, vooral dan in het wildseizoen en op koude winteravonden.
[attachment=5880]
2014 was zeker niet het beste Rhône jaar van het afgelopen decennium, maar het heeft een aantal zeer charmante, reeds plezierig drinkbare wijnen voortgebracht.
Zo ook deze 100% Grenache van oude stokken. La Colline is de hoogste wijngaard van het domein, maar die heeft daardoor ook de hele dag zon. In 2014 was het één van de twee parcellaires (de andere is Le Lieu dit...), intussen bottelt Julien 5 verschillende crus, maar deze krijgt voorlopig nog de meeste aandacht. La Colline is iets krachtiger dan Le Lieu dit... en in hele warme jaren vind ik het soms wat te veel, alleszins in zijn jeugd, dan heb ik liever de Lieu dit. Niet deze want na zeven jaar is dit nu voor mij perfect op dronk. Zeer mooi blauw en rood fruit, een vleugje kruiden, een vleugje "garrigue", mondvullend zonder een zweem van warm of overrijp, krachtige, opmerkelijk lange aromatische afdronk. Alcohol is er genoeg (15%), maar dat merk je pas als je de wijn op hebt... Wink
(23-11-2021 04:26 PM)wvd schreef: [ -> ]Maar ik denk dat wijnen uit deze regio zeker hun plaats aan tafel verdienen, vooral dan in het wildseizoen en op koude winteravonden.

Volledig mee een cheers
In de aanloop en tijdens de winterse maanden komt hier met de regelmaat van de klok ook een Rhône op tafel. Meestal in combi met een rijkelijk diner. Zowel noord als zuid krijgen hier een kans maar wit komt het minst aan bod.
Velen moeten wel de minimum leeftijd van 10 bereikt hebben alvorens ze aan tafel mogen en de alcohol...tja Werner beschrijft het zo mooi: "dat merk je pas als je de wijn op hebt" Wink
Hazenrug, herten- of lamsragout, marcassin, truffel, hazenpaté...laat maar komen huhuh
....Oh en een Vacqueyras bij Confit de canard Slurp
(Domaine de La Charbonnière kreeg ik bij de Confit de Canard in onze B&B in Valensole) https://www.domainedelacharbonniere.com/
Zeker mee eens, hier wordt ook vaak een Rhone geserveerd bij de stevige kost. Heerlijke maaltijdbegeleiders. In de goede wijnen heb ik ook nooit last van het alcoholpercentage. Bovendien vind ik de prijs-kwaliteitverhouding echt goed in vooral de zuid rhone.
Deze gisteren teruggevonden tijdens kelderopruiming en dan maar direct ter tafel genodigd. Tot mijn niet geringe verbazing was dit al bijzonder aangenaam te drinken, zeker voor een quasi 100% Mourvèdre. Of zou het komen doordat...... (wat denk je?)
[attachment=6013]
Koppelingen