wijnliefhebbers

Volledige versie: Marie Galante Audresselles
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Nieuwe corona-golf = dus opnieuw alle hens aan dek op het werk Angry
Wat hebben we geleerd uit de vorige 'edities' ...genieten wanneer het kan.
Et voila, op een uurtje rijden ligt de Opaalkust, het mekka van rust, ruwe zee en de 'fruits de mer'.
Na een stevige wandeling mooi op tijd @ Marie Galante. Verwacht geen chi chi maar authentieke sfeer en 'the place in town' voor de beste zeevruchten schotels.
https://la-marie-galante.business.site/

Apero: Onze keuze: Champagne Deutz Brut classic 65€
(de ander champagne was er eentje van 63€ maar de naam ontgaat me maar kende ik niet)
- couteaux farcis au beurre d'ail 6.5€
- carpaccio de Saint Jacques 12.2€

Plats: Louis Latour Bourgogne Cuvée Latour 38€
Fruits de mer Royal

The best place in town is hier absoluut op zijn plaats. Alle andere restaurants in Audresselles moeten hier de duimen leggen, au petit Bonheur, Chez mimi,...
Vriendelijke ontvangst, op geen moment kom je iets te kort, authentiek karakter maar bovenal waarvoor we kwamen...alles vers uit de zee. De scheermesjes aan 6.5€ zijn hemels Heart. Ik kan deze iedereen aanraden!
De carpaccio van mijn echtgenote, fris, citrus olie,... kusknipoog
Fruits de mer: Krab en kreeft waren zo vers, heel lang geleden dat ik ze nog zo vers en van zo'n omvang gegeten heb.

De champagne en wijn zijn van het gekende type maar vielen zeker in de smaak bij mijn echtgenote en kids (17 & 18 jaar Wink ).
Juist voor den oorlog nog eens de grens over geweest.

Chateau de la Gardine ChateauNeuf du Pape blanc 2018 (56€)

Onbekend is onbemind...was nu niet de fles die ik zou nemen maar ons gezelschap kreeg de vrijgeleide.

Strogeel, honing en bloemen in de neus, volle 'eetwijn' maar mooi in balans met de citrus & meloen toetsjes. Zachte afdronk...

Met,
Cabillaud en croûte au miel, chipes d'oignons et purée aux herbes et sauce à l'orange.

Wonderwel toch een mooie combinatie. Pas op! De 'pla' lijkt zwaar maar gelukkig kreeg deze een moderne toets en bleek het gerecht toch van het lichte kaliber te zijn...mooie mariagekusknipoog
Gisteren nogmaals over de grens richting Audresselles...de 'place to be' om de beste krab en kreeft voor uw neus te krijgen: "Marie Galante". (reserveren is een must)

Hun nieuw huischampagne:
R&L Legras Grand Cru Blanc de Blanc (100% chardonnay - Chouilly)
Fris en levendig in de neus, fijne mousse, citrus, toetsje granny.... en zo pennen ze het neer op hun website:
This Champagne Brut comes from Chouilly – a terroir with a limestone soil – and is made exclusively of Chardonnay. This iconic Champagne – available in the most beautiful Michelin starred restaurants – has become a point of reference for Epicureans as it embodies the House style. A pleasant lemon yellow color with highlights and a fine mousse. On the nose the wine is really fresh and lively. It exhales notes of citrus, lemon with grapefruit dominance. On the palate a lively attack expresses the same fragrances. The finish is soft with notes of yellow fruits.

Ik was fan en het gezelschap ook Slurp @62€
Heerlijk adresje waar wij ook al jaren soms met de hele familie heen gaan. Met een kleine koter op de achterbank wordt de rit van 2 uur wel wat moeilijker dus nu is het al een jaar geleden. Heb me toen mispakt (qua pairing met de fruits de mer) aan de muscadet cru die op hun kaart stond, ik denk een Gorges 2015. Door de lange elevage sur lie was dat eigenlijk een relatief vette, stevige volfruitige witte wijn geworden in plaats van het oestervocht met citroensap dat we toch meestal hier verwachten bij het openen van een muscadet...
Koppelingen