wijnliefhebbers

Volledige versie: Occhipinti
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ariana

Jammer dat er nog geen aparte item is van Arianna. Een jonge wijnmaakster uit Vittoria - Siccilië. Ik drink nu de Siccagno 2014 (100% Nero D'Avola). Ik noteerde kers, veel zuren, lichte tannines, beetje kruidig, lichte rode kleur). Ideaal met tomaten in de oven (een populair Tik Tok gerecht met tomaten, feta en pasta). Lekker maar ook vooral omdat het mijn dochter haar verjaardag was).
Soit. Toen ik mijn degustatie opschreef zat ik helemaal naast de aroma's/kenmerken van een doorsnee Nero D'Avola (zwart fruit, krachtige wijn, ...). Haar wijnen zijn vol finesse.
Citaat:Toen ik mijn degustatie opschreef zat ik helemaal naast de aroma's/kenmerken van een doorsnee Nero D'Avola (zwart fruit, krachtige wijn, ...).

Inderdaad. Voor mij de reden waarom ik eigenlijk nooit naar Nero d'Avola grijp. Maar deze klinkt wel als spek voor mijn bek.
en nu pas gezien op de fles 12% alcohol. Je moet het maar doen in het Zuiden
(16-12-2021 11:17 PM)frank schreef: [ -> ]en nu pas gezien op de fles 12% alcohol. Je moet het maar doen in het Zuiden

De blend van Nero d'Avola en Frappato die ze maakt, SP68 is ook zeer goed. En inderdaad lage alcohol percentages, vinnige zuren, maar toch mooi in evenwicht.
Een gehyped domein, en voor de rode vind ik dat verdiend. Haar witte SP68 proefde ik ooit eens in een enoteca in Bologna en vond ik een stuk minder interessant en vooral uitgesproken kenmerken van bio/natuurwijn (geuzetoets, platgetrapte appels die in de boomgaard blijven liggen zijn...).

Zelfde impressie trouwens ook bij de rode vs. de witte wijnen van Emidio Pepe.
Koppelingen