wijnliefhebbers

Volledige versie: Sébastien Magnien, Meursault, Pommard
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Jawel, alweer een Magnien op dit forum, de vijfde al.
Gevestigd in Meursault nam deze wijnbouwer in 2004 de helft van de wijngaarden over van Domaine Parigot.
Hij deed ervaring op bij illustere namen als Nicolas Rossignol-Trapet in Gevrey-Chambertin en Olivier Leflaive in Puligny-Montrachet.

Oli en ik proefden gisteren de Pommard " Les Petits Noizons " 2008.
De neus is heel aards, met zwart fruit en minerale toetsen.
In de mond is dit behoorlijk complex, mooi in evenwicht, heel klein beetje 2008 rusticiteit maar tegelijkertijd toch wel fijn. Mooie afdronk met blauwe bes en grafiet. Oli dacht aan een Gevrey. En inderdaad, als hij de Evocelles van Boillot ernaast zette was de gelijkenis treffend.
Ik prefereerde echter toch deze mooie, typische Pommard van een mooie, typische Magnien Wink

Veel dank aan Jef voor deze fles, ze heeft ons zeer gesmaakt!
Hautes Côtes de Beaune Blanc 2019

Eventjes wat info lenen van Vitis Vin:

De vinificatie neemt 18 tot 25 dagen in beslag, in tegenstelling tot de meer courante 10 tot 12 dagen in de Bourgogne. Hierdoor kan de extractie op een tragere manier verlopen. De fermentatie en malolactische gisting gebeuren in houten vaten. De daaropvolgende rijping start met een 12 maanden durend verblijf in houten vaten, waarbij het percentage nieuwe vaten wordt beperkt. Dit wordt gevolgd door 6 maanden in inox cuves.

De houttoets is meteen merkbaar in de neus met wat kruidigheid en een vleug vanille, maar is elegant en ondersteunt de aroma's van citrus, appel en witte bloesems.
Frisse aciditeit en een minerale toets in de mond, gekoppeld aan het citrusfruit. Correct volume en afdronk.
Geslaagde wijn die goed paste bij een vispannetje met zalm en schelvis. Als aperitief vond ik de houttoets nog iets te prominent. Benieuwd hoe dit verder evolueert. Mijn laatste fles geef ik nog wat rust.
(12-06-2022 10:52 AM)redacteur schreef: [ -> ]Hautes Côtes de Beaune Blanc 2019

Eventjes wat info lenen van Vitis Vin:

De vinificatie neemt 18 tot 25 dagen in beslag, in tegenstelling tot de meer courante 10 tot 12 dagen in de Bourgogne. Hierdoor kan de extractie op een tragere manier verlopen. De fermentatie en malolactische gisting gebeuren in houten vaten. De daaropvolgende rijping start met een 12 maanden durend verblijf in houten vaten, waarbij het percentage nieuwe vaten wordt beperkt. Dit wordt gevolgd door 6 maanden in inox cuves.

De houttoets is meteen merkbaar in de neus met wat kruidigheid en een vleug vanille, maar is elegant en ondersteunt de aroma's van citrus, appel en witte bloesems.
Frisse aciditeit en een minerale toets in de mond, gekoppeld aan het citrusfruit. Correct volume en afdronk.
Geslaagde wijn die goed paste bij een vispannetje met zalm en schelvis. Als aperitief vond ik de houttoets nog iets te prominent. Benieuwd hoe dit verder evolueert. Mijn laatste fles geef ik nog wat rust.

18,5 euro bij Vitis Vin zag ik, zijn geld wel waard dus..?
Dat vind ik wel een correcte prijs. In betaalde iets van 14 ter plaatse.
Koppelingen