wijnliefhebbers

Volledige versie: Beaujolais dilemma...
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik hou van de wijnen uit de Beaujolais, of ze gevinifieerd zijn in Maceration (semi) Carbonique of klassiek als een grote Bourgogne.
Op enkele zeldzame uitzonderingen na zijn het wijnen die je vrij jong kan genieten, maar desondanks zijn er toch ook die een paar decennia kunnen rijpen en meestal hangt er een vrij braaf prijskaartje aan.
We werken al met enkele echt interessante domeinen: Lardy, Lapierre, de iets meer tijd vragende wijnen van Louis-Claude Desvignes en zelfs met de echt wel schitterende wijnen van Château des Bachelards. Dan ben je klaar, Beaujolais mag je afstrepen....
Maar dan vallen plots stalen binnen van een mij voordien totaal onbekend domein, een domein bovendien waar een jong, ambitieus iemand recent aan het roer kwam en onmiddellijk converteerde naar bio. Tot overmaat van ramp vind je de wijnen dan ook nog heel goed, vooral zelfs die uit het zogenaamd mindere 2021, wijnen aan 12,5%....
Wat doe je dan als je je eigen import eigenlijk liever wat zou willen afbouwen...? Huh
(20-05-2022 05:06 PM)wvd schreef: [ -> ]Ik hou van de wijnen uit de Beaujolais, of ze gevinifieerd zijn in Maceration (semi) Carbonique of klassiek als een grote Bourgogne.
Op enkele zeldzame uitzonderingen na zijn het wijnen die je vrij jong kan genieten, maar desondanks zijn er toch ook die een paar decennia kunnen rijpen en meestal hangt er een vrij braaf prijskaartje aan.
We werken al met enkele echt interessante domeinen: Lardy, Lapierre, de iets meer tijd vragende wijnen van Louis-Claude Desvignes en zelfs met de echt wel schitterende wijnen van Château des Bachelards. Dan ben je klaar, Beaujolais mag je afstrepen....
Maar dan vallen plots stalen binnen van een mij voordien totaal onbekend domein, een domein bovendien waar een jong, ambitieus iemand recent aan het roer kwam en onmiddellijk converteerde naar bio. Tot overmaat van ramp vind je de wijnen dan ook nog heel goed, vooral zelfs die uit het zogenaamd mindere 2021, wijnen aan 12,5%....
Wat doe je dan als je je eigen import eigenlijk liever wat zou willen afbouwen...? Huh

Lardy en Bachelards schrappen en deze invoeren.
(20-05-2022 05:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-05-2022 05:06 PM)wvd schreef: [ -> ]Ik hou van de wijnen uit de Beaujolais, of ze gevinifieerd zijn in Maceration (semi) Carbonique of klassiek als een grote Bourgogne.
Op enkele zeldzame uitzonderingen na zijn het wijnen die je vrij jong kan genieten, maar desondanks zijn er toch ook die een paar decennia kunnen rijpen en meestal hangt er een vrij braaf prijskaartje aan.
We werken al met enkele echt interessante domeinen: Lardy, Lapierre, de iets meer tijd vragende wijnen van Louis-Claude Desvignes en zelfs met de echt wel schitterende wijnen van Château des Bachelards. Dan ben je klaar, Beaujolais mag je afstrepen....
Maar dan vallen plots stalen binnen van een mij voordien totaal onbekend domein, een domein bovendien waar een jong, ambitieus iemand recent aan het roer kwam en onmiddellijk converteerde naar bio. Tot overmaat van ramp vind je de wijnen dan ook nog heel goed, vooral zelfs die uit het zogenaamd mindere 2021, wijnen aan 12,5%....
Wat doe je dan als je je eigen import eigenlijk liever wat zou willen afbouwen...? Huh

Lardy en Bachelards schrappen en deze invoeren.

Vorige week hier een Lardy 1903 2014 geopend om toch ergens een referentie te hebben, ik had geen recentere in huis. Die bleek toch ook niet slecht, écht Moulin à Vent, maar met Lardy gaan we toch niet verder voor alle stock buiten is.
Zaterdag kwam er een klant langs die bijzonder enthousiast was over een net gedronken Fleurie 2015. Hij vond hem jong al goed, maar nu was de wijn echt geweldig vertelde hij. Ik vind het heel erg dat ze niet goed genoeg verkopen, want ik heb nog niet teveel wijnen uit de Beaujolais gedronken van dat niveau, maar ze zijn "anders" en daar hebben sommigen het blijkbaar moeilijk mee. Jammer. Enfin, ik verdeel nu ook Lapierre en dat is "echte" Beaujolais en daar ben ik ook niet vies van.
Maar geloof het of niet, wat jonge, fruitige wijn betreft heb ik bij de eega meer succes met de nieuwe Nebbiolo 2020 van vriend Christoph.... Rolleyes
Koppelingen