wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau Soutard st Emilion GCClassé
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
L' Honeur des presses 1998

In 1998 bottelde Xavier de Ligneris zijn perswijn (die normaal gezien gedeeltelijk gemengd wordt met de lekwijn) totaal apart. Ik kocht deze fles in St Emilion zelf (l ' Envers du Décors, resto van de Ligneris, echte aanrader)

Redelijk lichte kleur, lactisch in de neus, toffe, romig en... hét typische aroma voor merlot, FRUITGEBAK. Zuiver fruitgebak - nog in de oven-. Aardbei, frambozentaart. Zeer zacht en verrassend weinig tannine maar ook wat te dilué naar mijn goesting.

85/100
(10-12-2010 08:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]L' Honeur des presses 1998

In 1998 bottelde Xavier de Ligneris zijn perswijn (die normaal gezien gedeeltelijk gemengd wordt met de lekwijn) totaal apart. Ik kocht deze fles in St Emilion zelf (l ' Envers du Décors, resto van de Ligneris, echte aanrader)

De wijn , nooit gedronken. Maar l' Envers du Décors is inderdaad een aanrader.
Soutard 2001

Blind gekregen en niet herkend als Bordeaux. Soutard heeft dan ook een atypische neus. Zeer rijp rood fruit, een aroma dat zuidelijker aandoet. De druiven worden dan ook zeer laat (en dus zeer rijp) geplukt.
De tweede dag was deze wijn nog een stuk beter. Mooi!!
Deze namiddag een mooie Soutard 1999 geproefd.
Weeïg rood fruit, tabak, mineraal, selderij, cacao. In de mond is hij lichtvoetig ondanks zijn kracht. Heel mooi versmolten, lang en zijdezacht.
91
Koppelingen