wijnliefhebbers

Volledige versie: Château Charmant
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Wedden dat niemand op het forum al van dit Château gehoord heeft?

Dit stond reeds jaren klaar in de kelder bij een vriend en zondag werd de verjaardag gevierd met vrienden en familie en dus werd ik gesommeerd om dit open te prutsen. Prutsen zeg ik. Ik had mijn Durand niet bij uiteraard en dus wat paniek, maar toen zag ik dat het een veel bredere kurk was dan die aankan. Een 5 liter fles van 2004 en de kurk had nog de densiteit van mousse... Met geen middel uit te krijgen en na veel gefoefel het laatste deel in de fles zien glijden met een overvloed aan kleine stukjes kurk(stof). Dan maar via filtertje in een karaf, serveren, karaf terug vullen, serveren, karaf opnieuw vullen,.... u heeft het concept begrepen.
[attachment=6249]
En de wijn op deze heerlijke zomeravond in de kasteeltuin onder eeuwenoude bomen?
Ik heb nog nooit van mijn leven van deze producent gehoord, maar hij bestaat echt! het is in een klein magazijntje aan de straat in Margaux met de kleine wijngaard er rond. Geen idee hoe de wijn gemaakt is, maar misschien kwam het door de sfeer, het heerlijke eten en de verzamelde meute, maar ik vond hem heel goed. Duidelijk een rijpere Médoc, rond en soepel, fruitig nog, helemaal af en op de afdronk nog wat tannine zelfs. Geen hoogvlieger, geen grote finesse of complexiteit, maar paste perfect aan tafel.
(02-08-2022 04:52 PM)wvd schreef: [ -> ]Wedden dat niemand op het forum al van dit Château gehoord heeft?

Dit stond reeds jaren klaar in de kelder bij een vriend en zondag werd de verjaardag gevierd met vrienden en familie en dus werd ik gesommeerd om dit open te prutsen. Prutsen zeg ik. Ik had mijn Durand niet bij uiteraard en dus wat paniek, maar toen zag ik dat het een veel bredere kurk was dan die aankan. Een 5 liter fles van 2004 en de kurk had nog de densiteit van mousse... Met geen middel uit te krijgen en na veel gefoefel het laatste deel in de fles zien glijden met een overvloed aan kleine stukjes kurk(stof). Dan maar via filtertje in een karaf, serveren, karaf terug vullen, serveren, karaf opnieuw vullen,.... u heeft het concept begrepen.

En de wijn op deze heerlijke zomeravond in de kasteeltuin onder eeuwenoude bomen?
Ik heb nog nooit van mijn leven van deze producent gehoord, maar hij bestaat echt! het is in een klein magazijntje aan de straat in Margaux met de kleine wijngaard er rond. Geen idee hoe de wijn gemaakt is, maar misschien kwam het door de sfeer, het heerlijke eten en de verzamelde meute, maar ik vond hem heel goed. Duidelijk een rijpere Médoc, rond en soepel, fruitig nog, helemaal af en op de afdronk nog wat tannine zelfs. Geen hoogvlieger, geen grote finesse of complexiteit, maar paste perfect aan tafel.

Komt ie…..
……..
………
………
Charmante TN, Werner!
(02-08-2022 04:52 PM)wvd schreef: [ -> ]Wedden dat niemand op het forum al van dit Château gehoord heeft?

Dit stond reeds jaren klaar in de kelder bij een vriend en zondag werd de verjaardag gevierd met vrienden en familie en dus werd ik gesommeerd om dit open te prutsen. Prutsen zeg ik. Ik had mijn Durand niet bij uiteraard en dus wat paniek, maar toen zag ik dat het een veel bredere kurk was dan die aankan. Een 5 liter fles van 2004 en de kurk had nog de densiteit van mousse... Met geen middel uit te krijgen en na veel gefoefel het laatste deel in de fles zien glijden met een overvloed aan kleine stukjes kurk(stof). Dan maar via filtertje in een karaf, serveren, karaf terug vullen, serveren, karaf opnieuw vullen,.... u heeft het concept begrepen.

En de wijn op deze heerlijke zomeravond in de kasteeltuin onder eeuwenoude bomen?
Ik heb nog nooit van mijn leven van deze producent gehoord, maar hij bestaat echt! het is in een klein magazijntje aan de straat in Margaux met de kleine wijngaard er rond. Geen idee hoe de wijn gemaakt is, maar misschien kwam het door de sfeer, het heerlijke eten en de verzamelde meute, maar ik vond hem heel goed. Duidelijk een rijpere Médoc, rond en soepel, fruitig nog, helemaal af en op de afdronk nog wat tannine zelfs. Geen hoogvlieger, geen grote finesse of complexiteit, maar paste perfect aan tafel.
Hoeveel wilt u wedden?
(02-08-2022 10:07 PM)rlin schreef: [ -> ]
(02-08-2022 04:52 PM)wvd schreef: [ -> ]Wedden dat niemand op het forum al van dit Château gehoord heeft?

Dit stond reeds jaren klaar in de kelder bij een vriend en zondag werd de verjaardag gevierd met vrienden en familie en dus werd ik gesommeerd om dit open te prutsen. Prutsen zeg ik. Ik had mijn Durand niet bij uiteraard en dus wat paniek, maar toen zag ik dat het een veel bredere kurk was dan die aankan. Een 5 liter fles van 2004 en de kurk had nog de densiteit van mousse... Met geen middel uit te krijgen en na veel gefoefel het laatste deel in de fles zien glijden met een overvloed aan kleine stukjes kurk(stof). Dan maar via filtertje in een karaf, serveren, karaf terug vullen, serveren, karaf opnieuw vullen,.... u heeft het concept begrepen.

En de wijn op deze heerlijke zomeravond in de kasteeltuin onder eeuwenoude bomen?
Ik heb nog nooit van mijn leven van deze producent gehoord, maar hij bestaat echt! het is in een klein magazijntje aan de straat in Margaux met de kleine wijngaard er rond. Geen idee hoe de wijn gemaakt is, maar misschien kwam het door de sfeer, het heerlijke eten en de verzamelde meute, maar ik vond hem heel goed. Duidelijk een rijpere Médoc, rond en soepel, fruitig nog, helemaal af en op de afdronk nog wat tannine zelfs. Geen hoogvlieger, geen grote finesse of complexiteit, maar paste perfect aan tafel.
Hoeveel wilt u wedden?

Big Grin
Voor 3,5 liter Charmant!
(02-08-2022 10:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(02-08-2022 10:07 PM)rlin schreef: [ -> ]
(02-08-2022 04:52 PM)wvd schreef: [ -> ]Wedden dat niemand op het forum al van dit Château gehoord heeft?

Dit stond reeds jaren klaar in de kelder bij een vriend en zondag werd de verjaardag gevierd met vrienden en familie en dus werd ik gesommeerd om dit open te prutsen. Prutsen zeg ik. Ik had mijn Durand niet bij uiteraard en dus wat paniek, maar toen zag ik dat het een veel bredere kurk was dan die aankan. Een 5 liter fles van 2004 en de kurk had nog de densiteit van mousse... Met geen middel uit te krijgen en na veel gefoefel het laatste deel in de fles zien glijden met een overvloed aan kleine stukjes kurk(stof). Dan maar via filtertje in een karaf, serveren, karaf terug vullen, serveren, karaf opnieuw vullen,.... u heeft het concept begrepen.

En de wijn op deze heerlijke zomeravond in de kasteeltuin onder eeuwenoude bomen?
Ik heb nog nooit van mijn leven van deze producent gehoord, maar hij bestaat echt! het is in een klein magazijntje aan de straat in Margaux met de kleine wijngaard er rond. Geen idee hoe de wijn gemaakt is, maar misschien kwam het door de sfeer, het heerlijke eten en de verzamelde meute, maar ik vond hem heel goed. Duidelijk een rijpere Médoc, rond en soepel, fruitig nog, helemaal af en op de afdronk nog wat tannine zelfs. Geen hoogvlieger, geen grote finesse of complexiteit, maar paste perfect aan tafel.
Hoeveel wilt u wedden?
Big Grin
Voor 3,5 liter Charmant!
Wat een eigenaardige hoeveelheid. 4,7 flessen. O, ja 5 flessen oude Belgische maat (68-70 cl). Een toenmalige kleine cru bourgeois uit Margaux, die men in de jaren 70 alhier links en rechts vond aan circa 1,5 tot 2 € de fles. Net als veel wijnen uit die tijd wist men alleen door het etiket dat men een 'Vin de Bordeaux' tot zich nam. Zelfs in hele goede jaren was deze wijn maar gewoon drinkbaar. Veel van de rest had allerlei fouten. Zelfs de GCC haalden met moeite het huidige cru bourgeois niveau. Er heeft zich in de wijnbouw en wijnbereiding een kwalitatieve omslag ten goede voorgedaan in de laatste 50 jaren.
(03-08-2022 09:33 PM)rlin schreef: [ -> ]
(02-08-2022 10:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(02-08-2022 10:07 PM)rlin schreef: [ -> ]
(02-08-2022 04:52 PM)wvd schreef: [ -> ]Wedden dat niemand op het forum al van dit Château gehoord heeft?

Dit stond reeds jaren klaar in de kelder bij een vriend en zondag werd de verjaardag gevierd met vrienden en familie en dus werd ik gesommeerd om dit open te prutsen. Prutsen zeg ik. Ik had mijn Durand niet bij uiteraard en dus wat paniek, maar toen zag ik dat het een veel bredere kurk was dan die aankan. Een 5 liter fles van 2004 en de kurk had nog de densiteit van mousse... Met geen middel uit te krijgen en na veel gefoefel het laatste deel in de fles zien glijden met een overvloed aan kleine stukjes kurk(stof). Dan maar via filtertje in een karaf, serveren, karaf terug vullen, serveren, karaf opnieuw vullen,.... u heeft het concept begrepen.

En de wijn op deze heerlijke zomeravond in de kasteeltuin onder eeuwenoude bomen?
Ik heb nog nooit van mijn leven van deze producent gehoord, maar hij bestaat echt! het is in een klein magazijntje aan de straat in Margaux met de kleine wijngaard er rond. Geen idee hoe de wijn gemaakt is, maar misschien kwam het door de sfeer, het heerlijke eten en de verzamelde meute, maar ik vond hem heel goed. Duidelijk een rijpere Médoc, rond en soepel, fruitig nog, helemaal af en op de afdronk nog wat tannine zelfs. Geen hoogvlieger, geen grote finesse of complexiteit, maar paste perfect aan tafel.
Hoeveel wilt u wedden?
Big Grin
Voor 3,5 liter Charmant!
Wat een eigenaardige hoeveelheid. 4,7 flessen. O, ja 5 flessen oude Belgische maat (68-70 cl). Een toenmalige kleine cru bourgeois uit Margaux, die men in de jaren 70 alhier links en rechts vond aan circa 1,5 tot 2 € de fles. Net als veel wijnen uit die tijd wist men alleen door het etiket dat men een 'Vin de Bordeaux' tot zich nam. Zelfs in hele goede jaren was deze wijn maar gewoon drinkbaar. Veel van de rest had allerlei fouten. Zelfs de GCC haalden met moeite het huidige cru bourgeois niveau. Er heeft zich in de wijnbouw en wijnbereiding een kwalitatieve omslag ten goede voorgedaan in de laatste 50 jaren.

Dit was een fles van 5 liter, een maat die ik nog nergens gezien had.
(03-08-2022 11:54 PM)wvd schreef: [ -> ]
(03-08-2022 09:33 PM)rlin schreef: [ -> ]
(02-08-2022 10:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(02-08-2022 10:07 PM)rlin schreef: [ -> ]
(02-08-2022 04:52 PM)wvd schreef: [ -> ]Wedden dat niemand op het forum al van dit Château gehoord heeft?

Dit stond reeds jaren klaar in de kelder bij een vriend en zondag werd de verjaardag gevierd met vrienden en familie en dus werd ik gesommeerd om dit open te prutsen. Prutsen zeg ik. Ik had mijn Durand niet bij uiteraard en dus wat paniek, maar toen zag ik dat het een veel bredere kurk was dan die aankan. Een 5 liter fles van 2004 en de kurk had nog de densiteit van mousse... Met geen middel uit te krijgen en na veel gefoefel het laatste deel in de fles zien glijden met een overvloed aan kleine stukjes kurk(stof). Dan maar via filtertje in een karaf, serveren, karaf terug vullen, serveren, karaf opnieuw vullen,.... u heeft het concept begrepen.

En de wijn op deze heerlijke zomeravond in de kasteeltuin onder eeuwenoude bomen?
Ik heb nog nooit van mijn leven van deze producent gehoord, maar hij bestaat echt! het is in een klein magazijntje aan de straat in Margaux met de kleine wijngaard er rond. Geen idee hoe de wijn gemaakt is, maar misschien kwam het door de sfeer, het heerlijke eten en de verzamelde meute, maar ik vond hem heel goed. Duidelijk een rijpere Médoc, rond en soepel, fruitig nog, helemaal af en op de afdronk nog wat tannine zelfs. Geen hoogvlieger, geen grote finesse of complexiteit, maar paste perfect aan tafel.
Hoeveel wilt u wedden?
Big Grin
Voor 3,5 liter Charmant!
Wat een eigenaardige hoeveelheid. 4,7 flessen. O, ja 5 flessen oude Belgische maat (68-70 cl). Een toenmalige kleine cru bourgeois uit :rolleyes:Margaux, die men in de jaren 70 alhier links en rechts vond aan circa 1,5 tot 2 € de fles. Net als veel wijnen uit die tijd wist men alleen door het etiket dat men een 'Vin de Bordeaux' tot zich nam. Zelfs in hele goede jaren was deze wijn maar gewoon drinkbaar. Veel van de rest had allerlei fouten. Zelfs de GCC haalden met moeite het huidige cru bourgeois niveau. Er heeft zich in de wijnbouw en wijnbereiding een kwalitatieve omslag ten goede voorgedaan in de laatste 50 jaren.

Dit was een fles van 5 liter, een maat die ik nog nergens gezien had.

Dat was mijn “joke” dus hè. Dat er van die 5 liter nog 3,5 over waren…Rolleyes
(04-08-2022 01:06 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(03-08-2022 11:54 PM)wvd schreef: [ -> ]
(03-08-2022 09:33 PM)rlin schreef: [ -> ]
(02-08-2022 10:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(02-08-2022 10:07 PM)rlin schreef: [ -> ]
(02-08-2022 04:52 PM)wvd schreef: [ -> ]Wedden dat niemand op het forum al van dit Château gehoord heeft?

Dit stond reeds jaren klaar in de kelder bij een vriend en zondag werd de verjaardag gevierd met vrienden en familie en dus werd ik gesommeerd om dit open te prutsen. Prutsen zeg ik. Ik had mijn Durand niet bij uiteraard en dus wat paniek, maar toen zag ik dat het een veel bredere kurk was dan die aankan. Een 5 liter fles van 2004 en de kurk had nog de densiteit van mousse... Met geen middel uit te krijgen en na veel gefoefel het laatste deel in de fles zien glijden met een overvloed aan kleine stukjes kurk(stof). Dan maar via filtertje in een karaf, serveren, karaf terug vullen, serveren, karaf opnieuw vullen,.... u heeft het concept begrepen.

En de wijn op deze heerlijke zomeravond in de kasteeltuin onder eeuwenoude bomen?
Ik heb nog nooit van mijn leven van deze producent gehoord, maar hij bestaat echt! het is in een klein magazijntje aan de straat in Margaux met de kleine wijngaard er rond. Geen idee hoe de wijn gemaakt is, maar misschien kwam het door de sfeer, het heerlijke eten en de verzamelde meute, maar ik vond hem heel goed. Duidelijk een rijpere Médoc, rond en soepel, fruitig nog, helemaal af en op de afdronk nog wat tannine zelfs. Geen hoogvlieger, geen grote finesse of complexiteit, maar paste perfect aan tafel.
Hoeveel wilt u wedden?
Big Grin
Voor 3,5 liter Charmant!
Wat een eigenaardige hoeveelheid. 4,7 flessen. O, ja 5 flessen oude Belgische maat (68-70 cl). Een toenmalige kleine cru bourgeois uit :rolleyes:Margaux, die men in de jaren 70 alhier links en rechts vond aan circa 1,5 tot 2 € de fles. Net als veel wijnen uit die tijd wist men alleen door het etiket dat men een 'Vin de Bordeaux' tot zich nam. Zelfs in hele goede jaren was deze wijn maar gewoon drinkbaar. Veel van de rest had allerlei fouten. Zelfs de GCC haalden met moeite het huidige cru bourgeois niveau. Er heeft zich in de wijnbouw en wijnbereiding een kwalitatieve omslag ten goede voorgedaan in de laatste 50 jaren.

Dit was een fles van 5 liter, een maat die ik nog nergens gezien had.

Dat was mijn “joke” dus hè. Dat er van die 5 liter nog 3,5 over waren…Rolleyes

Ha, dat had ik niet door. De fles was dan ook helemaal leeg. We hebben daarna zelfs nog een paar andere flessen open gesnokt...
Koppelingen