wijnliefhebbers

Volledige versie: Castello di Radda, Chianti Classico
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Chianti Classico 2020

Heel leuke neus met kersjes. Oh stop, daarbij moet wat uitleg, want je leest het vaak he, aroma’s van kersen, maar hoe meer Chianti ik drink hoe meer ik besef dat dat als beschrijving eigenlijk gewoon niet zoveel zegt. Want je hebt Sangiovese met zwarte, rijpe, zelfs zoete kersen; je hebt het ander extreem, nl van die heel zure kersen; en dan een heel spectrum daartussen, waar het vooral de bijkomende aroma’s zijn die mee bepalen hoe de wijn zich onderscheidt.

Bij deze Castello di Radda zit ik mooi tussen de zure, vinnige kersen van een Badia a Coltibuono en de rijpere, zoetere kersen van een Querciabella. Wat bijkomend deze wijn heel interessant maakt, zijn hartige aroma’s die ik associeer met Aziatische kruiden (allspice bvb wat ook weer een mix is van kruidnagel, peper, kaneel).

In de mond mooi geïntegreerde zuren tegen een suave mondgevoel. In de achtergrond fijne, elegante tannines die meer als een sluier in de wijn hangen dan bonkig op je papillen te kloppen. Een licht kersenpitbittertje maakt het af.

Dit is een heel evenwichtige Chianti, die het midden houdt tussen verschillende stijlen en daarom dan ook veel vrienden zal maken, zonder de liefhebber te vervelen.

En dat voor een 14€. Leve Chianti!
(29-01-2023 04:51 PM)Olivier schreef: [ -> ]Chianti Classico 2020

Heel leuke neus met kersjes. Oh stop, daarbij moet wat uitleg, want je leest het vaak he, aroma’s van kersen, maar hoe meer Chianti ik drink hoe meer ik besef dat dat als beschrijving eigenlijk gewoon niet zoveel zegt. Want je hebt Sangiovese met zwarte, rijpe, zelfs zoete kersen; je hebt het ander extreem, nl van die heel zure kersen; en dan een heel spectrum daartussen, waar het vooral de bijkomende aroma’s zijn die mee bepalen hoe de wijn zich onderscheidt.

Bij deze Castello di Radda zit ik mooi tussen de zure, vinnige kersen van een Badia a Coltibuono en de rijpere, zoetere kersen van een Querciabella. Wat bijkomend deze wijn heel interessant maakt, zijn hartige aroma’s die ik associeer met Aziatische kruiden (allspice bvb wat ook weer een mix is van kruidnagel, peper, kaneel).

In de mond mooi geïntegreerde zuren tegen een suave mondgevoel. In de achtergrond fijne, elegante tannines die meer als een sluier in de wijn hangen dan bonkig op je papillen te kloppen. Een licht kersenpitbittertje maakt het af.

Dit is een heel evenwichtige Chianti, die het midden houdt tussen verschillende stijlen en daarom dan ook veel vrienden zal maken, zonder de liefhebber te vervelen.

En dat voor een 14€. Leve Chianti!

Heerlijk beschreven!
Fijne TN!
Grazie, signori Smile
Koppelingen