wijnliefhebbers

Volledige versie: Tribeca
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Morgen is het weer zover en komen we nog eens samen om (hopelijk) belachelijk mooie wijnen te proeven en drinken. Deze keer op verplaatsing in Nederland, restaurant Tribeca bij Eindhoven.
Of de degustatie onvergetelijk wordt? Laat ons zeggen, de kans is vrij groot. Dit wordt het menu:

[attachment=6555]

Je kent intussen het concept: iedereen brengt 1 witte en 1 rode mee waarvan hij denkt dat die interessant is voor de anderen. Mijn selectie is al geleverd en ik heb dit jaar geprobeerd om wat buiten de lijntjes te kleuren. Als ik weer niet vergeet wat foto's te nemen, mag je volgende week een verslagje verwachten.
(05-05-2023 09:39 AM)wvd schreef: [ -> ]Morgen is het weer zover en komen we nog eens samen om (hopelijk) belachelijk mooie wijnen te proeven en drinken. Deze keer op verplaatsing in Nederland, restaurant Tribeca bij Eindhoven.
Of de degustatie onvergetelijk wordt? Laat ons zeggen, de kans is vrij groot. Dit wordt het menu:



Je kent intussen het concept: iedereen brengt 1 witte en 1 rode mee waarvan hij denkt dat die interessant is voor de anderen. Mijn selectie is al geleverd en ik heb dit jaar geprobeerd om wat buiten de lijntjes te kleuren. Als ik weer niet vergeet wat foto's te nemen, mag je volgende week een verslagje verwachten.

Persoonlijk heb ik het altijd moeilijk om (goede) wijnen te proeven bij een topmenu. Enerzijds vraagt het eten teveel van mijn aandacht, anderzijds tonen de wijnen zich soms compleet anders dan wanneer je ze apart proeft.
Plus het gevoel van verzadiging dat in zulke gevallen wel eens de kop durft opsteken.
Wel benieuwd naar de (blinde) commentaren op de wijnen.
(05-05-2023 10:33 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-05-2023 09:39 AM)wvd schreef: [ -> ]Morgen is het weer zover en komen we nog eens samen om (hopelijk) belachelijk mooie wijnen te proeven en drinken. Deze keer op verplaatsing in Nederland, restaurant Tribeca bij Eindhoven.
Of de degustatie onvergetelijk wordt? Laat ons zeggen, de kans is vrij groot. Dit wordt het menu:



Je kent intussen het concept: iedereen brengt 1 witte en 1 rode mee waarvan hij denkt dat die interessant is voor de anderen. Mijn selectie is al geleverd en ik heb dit jaar geprobeerd om wat buiten de lijntjes te kleuren. Als ik weer niet vergeet wat foto's te nemen, mag je volgende week een verslagje verwachten.

Persoonlijk heb ik het altijd moeilijk om (goede) wijnen te proeven bij een topmenu. Enerzijds vraagt het eten teveel van mijn aandacht, anderzijds tonen de wijnen zich soms compleet anders dan wanneer je ze apart proeft.
Plus het gevoel van verzadiging dat in zulke gevallen wel eens de kop durft opsteken.
Wel benieuwd naar de (blinde) commentaren op de wijnen.
Ben het daar helemaal mee eens, maar ik vermoed dat het wel goed zal geregeld worden met telkens enkele wijnen in de pauze tussen de gerechten. Het gaat uuuuren duren...
Zoveel eten… Precies La Grande Bouffe?
(05-05-2023 11:36 AM)Olivier schreef: [ -> ]Zoveel eten… Precies La Grande Bouffe?
Dat hangt af van de geserveerde porties.
(05-05-2023 11:36 AM)Olivier schreef: [ -> ]Zoveel eten… Precies La Grande Bouffe?

[attachment=6558]
Een van de betere restaurants van NL. Ben benieuwd naar je ervaring.
Smakelijk!
(05-05-2023 01:46 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-05-2023 11:36 AM)Olivier schreef: [ -> ]Zoveel eten… Precies La Grande Bouffe?

Haha. And finally, Monsieur, a wafer-thin mint!
(05-05-2023 01:03 PM)rlin schreef: [ -> ]
(05-05-2023 11:36 AM)Olivier schreef: [ -> ]Zoveel eten… Precies La Grande Bouffe?
Dat hangt af van de geserveerde porties.

Dat zullen hapjes zijn denk en hoop ik, want zelfs al duurt dat daar een uur of vijf, het tikt aan op den duur en ik kan nu beduidend minder aan dan 10 of 20 jaar geleden.
Ik moet toegeven dat bij het aanschouwen van het menu ik gelijkaardige bedenkingen had: La Grande Bouffe kwam ook in mij op :-) (wat een heerlijke film toch)

Ik hoop dat de hoeveelheid nog zal meevallen want ik ben er in de eerste plaats voor de wijnen natuurlijk.

Wat ik wel tof vind, is dat de wijnen blind door elkaar geserveerd worden. Je weet dus niet welke wijn door wie werd meegebracht. Wat 'biased drinking' uitsluit. Ik ga voor mezelf toch punten proberen geven nog voor het etiket wordt onthuld. Zeer benieuwd (of ik er zelfs mijn wijnen uithaal).
(05-05-2023 04:00 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-05-2023 01:03 PM)rlin schreef: [ -> ]
(05-05-2023 11:36 AM)Olivier schreef: [ -> ]Zoveel eten… Precies La Grande Bouffe?
Dat hangt af van de geserveerde porties.

Dat zullen hapjes zijn denk en hoop ik, want zelfs al duurt dat daar een uur of vijf, het tikt aan op den duur en ik kan nu beduidend minder aan dan 10 of 20 jaar geleden.

Voor 250 euro hapjes Big Grin. Ok.
(05-05-2023 04:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-05-2023 04:00 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-05-2023 01:03 PM)rlin schreef: [ -> ]
(05-05-2023 11:36 AM)Olivier schreef: [ -> ]Zoveel eten… Precies La Grande Bouffe?
Dat hangt af van de geserveerde porties.

Dat zullen hapjes zijn denk en hoop ik, want zelfs al duurt dat daar een uur of vijf, het tikt aan op den duur en ik kan nu beduidend minder aan dan 10 of 20 jaar geleden.

Voor 250 euro hapjes Big Grin. Ok.

Da's 250€ all in hé.... en 14 "mini" gerechtjes, we gaan niet met honger buiten gaan, geloof me....
Ik heb met mijn wijnkeuze een beetje "buiten de lijntjes" gekleurd. Ook daar benieuwd naar de reacties.
(05-05-2023 04:42 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-05-2023 04:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-05-2023 04:00 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-05-2023 01:03 PM)rlin schreef: [ -> ]
(05-05-2023 11:36 AM)Olivier schreef: [ -> ]Zoveel eten… Precies La Grande Bouffe?
Dat hangt af van de geserveerde porties.

Dat zullen hapjes zijn denk en hoop ik, want zelfs al duurt dat daar een uur of vijf, het tikt aan op den duur en ik kan nu beduidend minder aan dan 10 of 20 jaar geleden.

Voor 250 euro hapjes Big Grin. Ok.

Da's 250€ all in hé.... en 14 "mini" gerechtjes, we gaan niet met honger buiten gaan, geloof me....
Ik heb met mijn wijnkeuze een beetje "buiten de lijntjes" gekleurd. Ook daar benieuwd naar de reacties.

Ah, jullie gaan bij de gerechten aangepaste wijnen drinken en daartussen telkens de wijnen die jullie zelf meebrachten?
Dat wordt echt wel een bacchanaal..Tongue
(05-05-2023 06:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-05-2023 04:42 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-05-2023 04:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-05-2023 04:00 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-05-2023 01:03 PM)rlin schreef: [ -> ]
(05-05-2023 11:36 AM)Olivier schreef: [ -> ]Zoveel eten… Precies La Grande Bouffe?
Dat hangt af van de geserveerde porties.

Dat zullen hapjes zijn denk en hoop ik, want zelfs al duurt dat daar een uur of vijf, het tikt aan op den duur en ik kan nu beduidend minder aan dan 10 of 20 jaar geleden.

Voor 250 euro hapjes Big Grin. Ok.

Da's 250€ all in hé.... en 14 "mini" gerechtjes, we gaan niet met honger buiten gaan, geloof me....
Ik heb met mijn wijnkeuze een beetje "buiten de lijntjes" gekleurd. Ook daar benieuwd naar de reacties.

Ah, jullie gaan bij de gerechten aangepaste wijnen drinken en daartussen telkens de wijnen die jullie zelf meebrachten?
Dat wordt echt wel een bacchanaal..Tongue

Je hebt het niet door, Jo. De sommelier weet welke wijnen het zijn en hij brengt ze naar eigen inzicht op tafel.
(05-05-2023 07:20 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-05-2023 06:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-05-2023 04:42 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-05-2023 04:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-05-2023 04:00 PM)wvd schreef: [ -> ]
(05-05-2023 01:03 PM)rlin schreef: [ -> ]
(05-05-2023 11:36 AM)Olivier schreef: [ -> ]Zoveel eten… Precies La Grande Bouffe?
Dat hangt af van de geserveerde porties.

Dat zullen hapjes zijn denk en hoop ik, want zelfs al duurt dat daar een uur of vijf, het tikt aan op den duur en ik kan nu beduidend minder aan dan 10 of 20 jaar geleden.

Voor 250 euro hapjes Big Grin. Ok.

Da's 250€ all in hé.... en 14 "mini" gerechtjes, we gaan niet met honger buiten gaan, geloof me....
Ik heb met mijn wijnkeuze een beetje "buiten de lijntjes" gekleurd. Ook daar benieuwd naar de reacties.

Ah, jullie gaan bij de gerechten aangepaste wijnen drinken en daartussen telkens de wijnen die jullie zelf meebrachten?
Dat wordt echt wel een bacchanaal..Tongue

Je hebt het niet door, Jo. De sommelier weet welke wijnen het zijn en hij brengt ze naar eigen inzicht op tafel.

Toch wel hoor, wist ik Wink
Maar als je zegt all in veronderstelt dat mét wijnen.
Wat niet zo is, gezien jullie ze zelf meebrengen.
Een heerlijke namiddag gehad. Een aantal gevestigde waarden tussen een aantal ontdekkingen...

Culinair was ook een openbaring. Er werd geschoven in de menu, maar het aantal gangen werd er niet minder om, maar mijn vrees vooraf was ongegrond. Alles was 'behapbaar'. Mooie pairing & goeie preparatie door de sommelier.

Later meer...
(06-05-2023 08:50 PM)Fre schreef: [ -> ]Een heerlijke namiddag gehad. Een aantal gevestigde waarden tussen een aantal ontdekkingen...

Culinair was ook een openbaring. Er werd geschoven in de menu, maar het aantal gangen werd er niet minder om, maar mijn vrees vooraf was ongegrond. Alles was 'behapbaar'. Mooie pairing & goeie preparatie door de sommelier.

Later meer...

Zeeeeeeeeeeeeeeeer benieuwd naar de comments…
(en of bvb L If goed scoorde…)
Aangepast menu:
[attachment=6561]
[attachment=6560]
Dit kregen we voorgeschoteld, niet noodzakelijk in deze volgorde (maar ik doe m'n best.):
[attachment=6562]
[attachment=6563]
[attachment=6564]
Kunststukjes!
Het was, zonder enige zweem van twijfel, de lunch van m'n leven.
De rustige, vriendschappelijke sfeer in de keukenkamer (helemaal voor ons!) in ongezien in een **, je bent net op bezoek bij vrienden. Dat rolletje zet reeds de toon, een ongelooflijk smaakbommetje.

[attachment=6565]
[attachment=6566]
[attachment=6568]
[attachment=6569]
[attachment=6567]
[attachment=6570]
[attachment=6571]
[attachment=6572]
[attachment=6573]
[attachment=6574]
[attachment=6575]
[attachment=6576]
Ziet er heerlijk uit!
Ziet er geweldig uit!
(06-05-2023 09:00 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-05-2023 08:50 PM)Fre schreef: [ -> ]Een heerlijke namiddag gehad. Een aantal gevestigde waarden tussen een aantal ontdekkingen...

Culinair was ook een openbaring. Er werd geschoven in de menu, maar het aantal gangen werd er niet minder om, maar mijn vrees vooraf was ongegrond. Alles was 'behapbaar'. Mooie pairing & goeie preparatie door de sommelier.

Later meer...

Zeeeeeeeeeeeeeeeer benieuwd naar de comments…
(en of bvb L If goed scoorde…)

L 'If 2014 was goed met mooie tannines van het zachte type, al goed te drinken, voor mij een aangenamere wijn dan beide Médocs. Helaas blijkt dit voor meer dan 150€ te gaan en ik vind dat je voor dat geld in Bordeaux veel interessantere wijnen kan vinden, maar dat is gewoon mijn gedacht natuurlijk. Ik vond Ornellaia de mooiste van de Cabernet / Merlot wijnen.
Nog eentje vergeten, deze witte asperge me Yuzu en Oscietra komt na de scheermesjes en voor de patat.
[attachment=6578]
En misschien iets over de wijnen? Wink
(08-05-2023 07:28 PM)Olivier schreef: [ -> ]En misschien iets over de wijnen? Wink

Zoals je wellicht wel begrijpt, heeft niemand nota's genomen. Zodra ik wat tijd heb, zal ik wel wat posten. Nu eerst nog een mailing ineen draaien over Saint-Cosme.
Hier alvast een bespiegeling over de witte wijnen. Sorry in 't Engels, gewoon copy/paste van YS.

Did not take any notes, nobody did. All wines showed at their very best, perfectly managed and served by a sommelier who really knew his job, very rare these days.
- Cherubibi Subsidium Spumante The Subsidium Zero Dosaggio Riserva is composed of approximately equal parts Chardonnay and Pinot Noir. The harvest takes place between the end of August and the beginning of September. Both grapes are prepared slightly differently: the Pinot Noir is very lightly crushed, while for the Chardonnay, the classic soft crush is preferred. The crus vinify separately and are blended after a rest period. )After a minimum of 60 months of aging, the deposit is removed by hand and the same wine is used to fill up and nothing else is added.
- Ulysse Collin Les Perrières Blanc de Blancs This is a broad, open opulent style that has much in common with a Côte de Beaune Blanc, very powerful at 13%.
- Ulysse Collin Les Maillons Blanc de Noirs Nice to taste these side by side. Indeed the first nose has something in common with the Cherubini, but is somewhat more on the oxidative side and also fuller in body with less mineral aftertaste.
- Antoine Jobard Meursault Blagny premier cru 2019 my neighbours at the table found the nose reminiscent of Coche-Dury. I wouldn't know, but it was a textbook Meursault with that fresh touch Blagny brings, lovely wine and to me, already perfectly drinkable. We put this (blind, all was 100% blind) next to the
- Raveneau Chablis 1°cru Montée de Tonnerre 2011 Totally different nose with that "flowerpot" aroma, wet pottery, you know and then one should always have to think of Kimmeridgien. This was àpoint to me and made a lot more impression than another Raveneau I had a few months ago and left me 100% indifferent.
- A. Christmann IDIG Königbach Riesling 2021 A nice young Riesling GG that took me some time to find out what the grape variety was and than, of course, how could I not have noticed that! Needs some time and was a bit difficult at first after both Chardonnays, but opened up really nice and became more open after some time but we moved on to
- Bürklin-Wolf Kirchenstück Riesling GG 2009 this had a more open nose, quite rich also, and to me more typed "Riesling", quite logic, 12 years older. At best but will keep at this level for many more years I guess.
- Skurfberg Die ouwingerreeks Olifantsrivier 2014 I loved this wine. Had no clue what it could be and was not the only one... Maybe Riesling, but no, Chardonnay maybe, rich as this was. Finally we came to Chenin Blanc, because the nice acidity, but this was a bit more rounded than Saumur, so... Never had such a nice SA white, just loved it.
(10-05-2023 09:14 AM)wvd schreef: [ -> ]Hier alvast een bespiegeling over de witte wijnen. Sorry in 't Engels, gewoon copy/paste van YS.

Did not take any notes, nobody did. All wines showed at their very best, perfectly managed and served by a sommelier who really knew his job, very rare these days.
- Cherubibi Subsidium Spumante The Subsidium Zero Dosaggio Riserva is composed of approximately equal parts Chardonnay and Pinot Noir. The harvest takes place between the end of August and the beginning of September. Both grapes are prepared slightly differently: the Pinot Noir is very lightly crushed, while for the Chardonnay, the classic soft crush is preferred. The crus vinify separately and are blended after a rest period. )After a minimum of 60 months of aging, the deposit is removed by hand and the same wine is used to fill up and nothing else is added.
- Ulysse Collin Les Perrières Blanc de Blancs This is a broad, open opulent style that has much in common with a Côte de Beaune Blanc, very powerful at 13%.
- Ulysse Collin Les Maillons Blanc de Noirs Nice to taste these side by side. Indeed the first nose has something in common with the Cherubini, but is somewhat more on the oxidative side and also fuller in body with less mineral aftertaste.
- Antoine Jobard Meursault Blagny premier cru 2019 my neighbours at the table found the nose reminiscent of Coche-Dury. I wouldn't know, but it was a textbook Meursault with that fresh touch Blagny brings, lovely wine and to me, already perfectly drinkable. We put this (blind, all was 100% blind) next to the
- Raveneau Chablis 1°cru Montée de Tonnerre 2011 Totally different nose with that "flowerpot" aroma, wet pottery, you know and then one should always have to think of Kimmeridgien. This was àpoint to me and made a lot more impression than another Raveneau I had a few months ago and left me 100% indifferent.
- A. Christmann IDIG Königbach Riesling 2021 A nice young Riesling GG that took me some time to find out what the grape variety was and than, of course, how could I not have noticed that! Needs some time and was a bit difficult at first after both Chardonnays, but opened up really nice and became more open after some time but we moved on to
- Bürklin-Wolf Kirchenstück Riesling GG 2009 this had a more open nose, quite rich also, and to me more typed "Riesling", quite logic, 12 years older. At best but will keep at this level for many more years I guess.
- Skurfberg Die ouwingerreeks Olifantsrivier 2014 I loved this wine. Had no clue what it could be and was not the only one... Maybe Riesling, but no, Chardonnay maybe, rich as this was. Finally we came to Chenin Blanc, because the nice acidity, but this was a bit more rounded than Saumur, so... Never had such a nice SA white, just loved it.

YS? Moesten wij dat kennen, meester?
(10-05-2023 02:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-05-2023 09:14 AM)wvd schreef: [ -> ]Hier alvast een bespiegeling over de witte wijnen. Sorry in 't Engels, gewoon copy/paste van YS.

Did not take any notes, nobody did. All wines showed at their very best, perfectly managed and served by a sommelier who really knew his job, very rare these days.
- Cherubibi Subsidium Spumante The Subsidium Zero Dosaggio Riserva is composed of approximately equal parts Chardonnay and Pinot Noir. The harvest takes place between the end of August and the beginning of September. Both grapes are prepared slightly differently: the Pinot Noir is very lightly crushed, while for the Chardonnay, the classic soft crush is preferred. The crus vinify separately and are blended after a rest period. )After a minimum of 60 months of aging, the deposit is removed by hand and the same wine is used to fill up and nothing else is added.
- Ulysse Collin Les Perrières Blanc de Blancs This is a broad, open opulent style that has much in common with a Côte de Beaune Blanc, very powerful at 13%.
- Ulysse Collin Les Maillons Blanc de Noirs Nice to taste these side by side. Indeed the first nose has something in common with the Cherubini, but is somewhat more on the oxidative side and also fuller in body with less mineral aftertaste.
- Antoine Jobard Meursault Blagny premier cru 2019 my neighbours at the table found the nose reminiscent of Coche-Dury. I wouldn't know, but it was a textbook Meursault with that fresh touch Blagny brings, lovely wine and to me, already perfectly drinkable. We put this (blind, all was 100% blind) next to the
- Raveneau Chablis 1°cru Montée de Tonnerre 2011 Totally different nose with that "flowerpot" aroma, wet pottery, you know and then one should always have to think of Kimmeridgien. This was àpoint to me and made a lot more impression than another Raveneau I had a few months ago and left me 100% indifferent.
- A. Christmann IDIG Königbach Riesling 2021 A nice young Riesling GG that took me some time to find out what the grape variety was and than, of course, how could I not have noticed that! Needs some time and was a bit difficult at first after both Chardonnays, but opened up really nice and became more open after some time but we moved on to
- Bürklin-Wolf Kirchenstück Riesling GG 2009 this had a more open nose, quite rich also, and to me more typed "Riesling", quite logic, 12 years older. At best but will keep at this level for many more years I guess.
- Skurfberg Die ouwingerreeks Olifantsrivier 2014 I loved this wine. Had no clue what it could be and was not the only one... Maybe Riesling, but no, Chardonnay maybe, rich as this was. Finally we came to Chenin Blanc, because the nice acidity, but this was a bit more rounded than Saumur, so... Never had such a nice SA white, just loved it.

YS? Moesten wij dat kennen, meester?

Sorry, bedoel "Your Say" op Vinous
Betalend dus?
Van wie zijn de TN s?
Pagina's: 1 2
Koppelingen