wijnliefhebbers

Volledige versie: Brusserie Durbuy
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Een familie uitje bracht ons in Durbuy. Over de middag namen we Menu Brusserie. Mijn verwachtingen waren beperkt: een tv kok die zijn naam ontleent aan een zaak waar hij zelden komt. Maar kijk, mijn vooroordeel was onterecht. Alle gerechtjes van t menu waren zeer lekker, de prijs relatief schappelijk (65 euro voor 4 gangen).
Je kon aangepaste wijnen kiezen (30 euro pp), er was een beperkte wijnkaart met enkele bekende en minder bekende referenties, een mooi aanbod.
Maar ik vroeg de wijnbijbel van Le Sanglier op (het restaurant is ondergronds met elkaar verbonden).

Ik ging voor 2 witte en 1 rode:
Anne Boisson - Aligoté 2018
Fijne maar lichtvoetige wijn. Mineraal maar eigenlijk te licht voor bij de toast met gerookte paling, parmezaan en ganzenlever.
Een mooie Aligoté maar ik heb toch al betere gedronken.

La grande Cote van Cotat 2019
Citrus en wit steenfruit in de neus. De mond is een samenspel van rijp fruit en het strakke van de Sauvignon. Redelijk mineraal ook. Grote Sauvignon. Fantastische lengte.

Guiberteau- Saumur 2019
Guiberteau op zijn top. Pure verfijning en elegantie. Heerlijk bij het stukje hinde.

Dus voor mij is Brusserie wel een aanrader, als je de streek aan t verkennen bent.
Merci voor het verslagje. We waren er hier vandaag toevallig over bezig dat we hier eens naartoe moeten.
(12-11-2023 11:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]Merci voor het verslagje. We waren er hier vandaag toevallig over bezig dat we hier eens naartoe moeten.

Doen! Maar wel op tijd reserveren.
(13-11-2023 07:37 AM)Fre schreef: [ -> ]
(12-11-2023 11:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]Merci voor het verslagje. We waren er hier vandaag toevallig over bezig dat we hier eens naartoe moeten.

Doen! Maar wel op tijd reserveren.

Zeker doen!!!! Met de reden dat wij in Durbuy een vakantiehuis aan het bouwen zijn, komen we er regelmatig en nog nooit teleurgesteld. Den Marc Coucke* heeft daar stevig de touwtjes in handen, zo MOET Wout Bru 4 avondshiften aanwezig (verdeeld tss La Grand Verre & Brusserie) en zijn publiek komen begroeten. Den Bru is eigenlijk wel een sympathieke man die verdomd goed kan koken...
De wijnkelder is wat geslonken na de doortocht van al het water maar nog steeds leuk om eens te zien.
*Ook qua bouwvoorwaarden heeft Marcske wat in de pap te brokken Confused
Marcske eiste ook in Désiree 'van onze bekende Hollandse patissier' de 4 dagen aanwezigheid....dus daar liep het verkeerd en keerde Roger van Damme de rug toe.
De dochter van mijn schoonbroer is er sommelier.
Gisteren 2de geworden in beste sommelier van Belgie.
23 jaar pas,dus zal ze het wel eens worden,denk ik.
(13-11-2023 03:17 PM)Jef schreef: [ -> ]De dochter van mijn schoonbroer is er sommelier.
Gisteren 2de geworden in beste sommelier van Belgie.
23 jaar pas,dus zal ze het wel eens worden,denk ik.

Proficiat, was gisteren in het journaal. Helaas moesten de 2 dames de duimen leggen tegen de heer.
(13-11-2023 03:17 PM)Jef schreef: [ -> ]De dochter van mijn schoonbroer is er sommelier.
Gisteren 2de geworden in beste sommelier van Belgie.
23 jaar pas,dus zal ze het wel eens worden,denk ik.

Margaux Baelemans?
Correct,Balemans en achternicht van Emma Bale.
Koppelingen