wijnliefhebbers

Volledige versie: Malescot St. Exupéry
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
(11-02-2012 10:45 AM)Matten schreef: [ -> ]Nog nooit onder de indruk van Malescot geweest maar ook te weinig van geproefd..

De 1996 was indrukwekkend !Cool Hier heb je natuurlijk niet veel aan Smile
Merci he Doc huhuh!
(11-02-2012 05:55 PM)Matten schreef: [ -> ]Merci he Doc huhuh!

Ik maak dat wel goed zu !
Big Grin
de 1999 vond ik echt niet lekker, ik had er veel meer van verwacht, maar een 87-score gegeven, op CT ook niet de beste jaargang voor dat kasteel
2003

Wonderwel mooi geslaagd in dit millésime. Perfect op dronk. Vooral de fruitigheid primeert, groene peperbollekes, kruidentuiltje met tijm, ceder en grafiet maken de neus af. Terug zwart fruit en bramen in de mond, voluptueus, evenwichtig en elegant mondgevoel, suave tannines, perfect uitgerijpt, aangename zuurdrempel wat het geheel een frisse finish geeft. Iets minder lengte (6-7 sec) maar voorts een heel mooi geslaagde wijn. 89 (doc)-90 (mrs) CT 91. Dit domein heeft me nog niet ontgoocheld.

92 points Wine Spectator: "Plenty of blackberry and floral aromas with hints of new wood. Full-bodied, chewy and rich with round tannins and a long finish. Very tight. Lovely silky texture. Best after 2009." (03/06) 92 points Robert Parker: "The noteworthy, classic Margauxs from this estate remain under most consumers’ radar. Displaying low acidity and a forward style, the exotic 2003 is undeniably fragrant, complex, and sexy. Its dark ruby/purple color is followed by sumptuous aromas of truffles, underbrush, plums, cassis, and a hint of figs. The tannin is sweet, and the texture is multilayered. This full-bodied, chewy, round, sensual Margaux should evolve gracefully for 15+ years. Bravo!" (04/06) 90 points Wine Enthusiast: "A surprising success from a lesser known chateau. This third growth has produced a finely balanced wine with black fruits and wood flavors." (06/04) 90 points Stephen Tanzer: "Good medium ruby, dark for the vintage. Explosive aromas of roasted currant, coffee, game and leather. Fat and full in the mouth, with an exotic chocolate flavor; chewy and rich but not a sweet style, despite its very low acidity and high pH. The tannins are broad but not dry, and the roasted fruit flavors build impressively on the back. I might have scored this very full-bodied wine even higher except for its slightly rustic character." (May/June 06)
2004
Zeer particulier aroma. Niet echt subtiel, met cocos, gebrande toetsen, rijp zwart fruit, animaliteit. We dronken dit blind (wisten wel welke mogelijkheden er waren) en dachten quasi onmiddellijk aan Malescot St Exupéry, niet omdat dit –Margaux zijnde- de meest vrouwelijke wijn was maar omdat we allebei deze wijn eerder al dronken en, jawél, het atypische karakter herkenden. 90-91 -
Wel vrouwelijk dus maar dan eerder Kim Clijsters dan Sjarapova.


Voor de volledige degustatie (met 3 andere 2004 s ):

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...glass.html
(10-08-2012 11:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]2004
Zeer particulier aroma. Niet echt subtiel, met cocos, gebrande toetsen, rijp zwart fruit, animaliteit. We dronken dit blind (wisten wel welke mogelijkheden er waren) en dachten quasi onmiddellijk aan Malescot St Exupéry, niet omdat dit –Margaux zijnde- de meest vrouwelijke wijn was maar omdat we allebei deze wijn eerder al dronken en, jawél, het atypische karakter herkenden. 90-91 -
Wel vrouwelijk dus maar dan eerder Kim Clijsters dan Sjarapova.


Voor de volledige degustatie (met 3 andere 2004 s ):

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...glass.html
Sorry, even off topic:

Je rook kokos, zeg je. Ik kom kokos niet veel tegen in wijn, maar soms gebeurt het wel. Laatste keer was bij chateau Laroque (St. Emilion) 1999, die ik toen jong had gedronken. De dag erna stevige hoofdpijn van gehad, en telkens ik die wijn opnieuw drink, heb ik de dag erna hoofdpijn. Die kokos, zou dat kunnen wijzen op een wijn die 'overgealcoholisserd' isHuh? Ik blijf er in ieder geval van af...
(10-08-2012 05:07 PM)Jean schreef: [ -> ]
(10-08-2012 11:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]2004
Zeer particulier aroma. Niet echt subtiel, met cocos, gebrande toetsen, rijp zwart fruit, animaliteit. We dronken dit blind (wisten wel welke mogelijkheden er waren) en dachten quasi onmiddellijk aan Malescot St Exupéry, niet omdat dit –Margaux zijnde- de meest vrouwelijke wijn was maar omdat we allebei deze wijn eerder al dronken en, jawél, het atypische karakter herkenden. 90-91 -
Wel vrouwelijk dus maar dan eerder Kim Clijsters dan Sjarapova.


Voor de volledige degustatie (met 3 andere 2004 s ):

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...glass.html
Sorry, even off topic:

Je rook kokos, zeg je. Ik kom kokos niet veel tegen in wijn, maar soms gebeurt het wel. Laatste keer was bij chateau Laroque (St. Emilion) 1999, die ik toen jong had gedronken. De dag erna stevige hoofdpijn van gehad, en telkens ik die wijn opnieuw drink, heb ik de dag erna hoofdpijn. Die kokos, zou dat kunnen wijzen op een wijn die 'overgealcoholisserd' isHuh? Ik blijf er in ieder geval van af...

Ik dacht dat cocos vooral kwam van Amerikaanse eiken vaten. Daarom associeer ik het ook met Spaanse wijnen. Omdat ze in Spanje nogal gemakkelijk Amerikaanse vaten gebruiken. Hoofdpijn heb ik hier evenwel nog nooit van gehad.
(10-08-2012 08:04 PM)carl schreef: [ -> ]
(10-08-2012 05:07 PM)Jean schreef: [ -> ]
(10-08-2012 11:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]2004
Zeer particulier aroma. Niet echt subtiel, met cocos, gebrande toetsen, rijp zwart fruit, animaliteit. We dronken dit blind (wisten wel welke mogelijkheden er waren) en dachten quasi onmiddellijk aan Malescot St Exupéry, niet omdat dit –Margaux zijnde- de meest vrouwelijke wijn was maar omdat we allebei deze wijn eerder al dronken en, jawél, het atypische karakter herkenden. 90-91 -
Wel vrouwelijk dus maar dan eerder Kim Clijsters dan Sjarapova.


Voor de volledige degustatie (met 3 andere 2004 s ):

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...glass.html
Sorry, even off topic:

Je rook kokos, zeg je. Ik kom kokos niet veel tegen in wijn, maar soms gebeurt het wel. Laatste keer was bij chateau Laroque (St. Emilion) 1999, die ik toen jong had gedronken. De dag erna stevige hoofdpijn van gehad, en telkens ik die wijn opnieuw drink, heb ik de dag erna hoofdpijn. Die kokos, zou dat kunnen wijzen op een wijn die 'overgealcoholisserd' isHuh? Ik blijf er in ieder geval van af...

Ik dacht dat cocos vooral kwam van Amerikaanse eiken vaten. Daarom associeer ik het ook met Spaanse wijnen. Omdat ze in Spanje nogal gemakkelijk Amerikaanse vaten gebruiken. Hoofdpijn heb ik hier evenwel nog nooit van gehad.

Ik dacht ook dat het een "hout" aroma was zu...kan Carl bijtreden.
(10-08-2012 10:02 PM)doc schreef: [ -> ]Je rook kokos, zeg je. Ik kom kokos niet veel tegen in wijn, maar soms gebeurt het wel. Laatste keer was bij chateau Laroque (St. Emilion) 1999, die ik toen jong had gedronken. De dag erna stevige hoofdpijn van gehad, en telkens ik die wijn opnieuw drink, heb ik de dag erna hoofdpijn. Die kokos, zou dat kunnen wijzen op een wijn die 'overgealcoholisserd' isHuh? Ik blijf er in ieder geval van af...


Ik dacht dat cocos vooral kwam van Amerikaanse eiken vaten. Daarom associeer ik het ook met Spaanse wijnen. Omdat ze in Spanje nogal gemakkelijk Amerikaanse vaten gebruiken. Hoofdpijn heb ik hier evenwel nog nooit van gehad.


Ik dacht ook dat het een "hout" aroma was zu...kan Carl bijtreden.

Inderdaad, ook volgens mij aroma s die van het hout komen- ik herinner me een Vega Sicilia ("een", alsof ik die geregeld drink Big Grin - ) ik herinner me dus die ene keer dat ik Vega Sicilia dronk dat die enorm naar cocos rook.
Dus Carl zijn uitleg zou wel eens kunnen kloppen.
Zou de cocos vooral niet kunnen komen van de combinatie Amerkiaans eik (veel meer vanille) en de wijze waarop het hout getoast is?
Ik moet dringend beginnen aan mijn opleiding tot sommelier...
Malescot St. Exupéry 1995

De topper van onze Margaux-avond;

Prima bewaard en geeft nu alle troeven prijs. Een mooi huwelijk van rijp zwart fruit, versmolten tannines, genoeg fraicheur... ellanlange afdronk.
Alles mooi in balans gekomen met de nodige kelderrust.
De eerste en enige van de 4 Margaux wijnen die we catalogeerden onder de noemer van typisch -vrouwelijk-Margaux.
Een wijn waarvan ik er graag meer had van zien liggen in mijne wijnfrigo. Jammer, na de '95 heb ik geen Malescot meer gekochtbanghead
Pnt: 93
(06-10-2012 09:23 AM)jr02 schreef: [ -> ]Malescot St. Exupéry 1995

De topper van onze Margaux-avond;

Prima bewaard en geeft nu alle troeven prijs. Een mooi huwelijk van rijp zwart fruit, versmolten tannines, genoeg fraicheur... ellanlange afdronk.
Alles mooi in balans gekomen met de nodige kelderrust.
De eerste en enige van de 4 Margaux wijnen die we catalogeerden onder de noemer van typisch -vrouwelijk-Margaux.
Een wijn waarvan ik er graag meer had van zien liggen in mijne wijnfrigo. Jammer, na de '95 heb ik geen Malescot meer gekochtbanghead
Pnt: 93

Enige Malescot die ik dronk en qua klasse herken in je beschrijving : 1996
De 1999 en 2004 zijn oké maar duidelijk niet van hetzelfde niveau.
(10-08-2012 10:27 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Zou de cocos vooral niet kunnen komen van de combinatie Amerkiaans eik (veel meer vanille) en de wijze waarop het hout getoast is?

cocos, komt inderdaad van het hout maar in degustaties komt het vooral van het parfum van de dames.
(06-10-2012 09:10 PM)de populist schreef: [ -> ]
(10-08-2012 10:27 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Zou de cocos vooral niet kunnen komen van de combinatie Amerkiaans eik (veel meer vanille) en de wijze waarop het hout getoast is?

cocos, komt inderdaad van het hout maar in degustaties komt het vooral van het parfum van de dames.

Big Grin
(05-07-2012 07:24 PM)doc schreef: [ -> ]2003

Wonderwel mooi geslaagd in dit millésime. Perfect op dronk. Vooral de fruitigheid primeert, groene peperbollekes, kruidentuiltje met tijm, ceder en grafiet maken de neus af. Terug zwart fruit en bramen in de mond, voluptueus, evenwichtig en elegant mondgevoel, suave tannines, perfect uitgerijpt, aangename zuurdrempel wat het geheel een frisse finish geeft. Iets minder lengte (6-7 sec) maar voorts een heel mooi geslaagde wijn. 89 (doc)-90 (mrs) CT 91. Dit domein heeft me nog niet ontgoocheld.

92 points Wine Spectator: "Plenty of blackberry and floral aromas with hints of new wood. Full-bodied, chewy and rich with round tannins and a long finish. Very tight. Lovely silky texture. Best after 2009." (03/06) 92 points Robert Parker: "The noteworthy, classic Margauxs from this estate remain under most consumers’ radar. Displaying low acidity and a forward style, the exotic 2003 is undeniably fragrant, complex, and sexy. Its dark ruby/purple color is followed by sumptuous aromas of truffles, underbrush, plums, cassis, and a hint of figs. The tannin is sweet, and the texture is multilayered. This full-bodied, chewy, round, sensual Margaux should evolve gracefully for 15+ years. Bravo!" (04/06) 90 points Wine Enthusiast: "A surprising success from a lesser known chateau. This third growth has produced a finely balanced wine with black fruits and wood flavors." (06/04) 90 points Stephen Tanzer: "Good medium ruby, dark for the vintage. Explosive aromas of roasted currant, coffee, game and leather. Fat and full in the mouth, with an exotic chocolate flavor; chewy and rich but not a sweet style, despite its very low acidity and high pH. The tannins are broad but not dry, and the roasted fruit flavors build impressively on the back. I might have scored this very full-bodied wine even higher except for its slightly rustic character." (May/June 06)

Vorig weekend nog eens Malescot 2003 gedronken, Tn blijft staand. Mooie evolutie, nog aangenaam fris fruit, correct, geen last van z'n millésime maar ook geen hoogvlieger ...Prijzen van dit domein zijn nogal volatiel.
Malescot 2005.

Neus: Een redelijk boerse neus. Sloot, herfstbos, zwart fruit.
In de mond, meer van hetzelfde. Herfstbos, truffel, zwart fruit, natte herfstbladeren.Rijp
Mooie fles
Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
thank you Tienne
(11-08-2013 11:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
thank you Tienne

Aangezien het probleem met de kurk was ik blij dat hij toch nog op niveau presteerde. Dit had ik niet verwacht.
(11-08-2013 11:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
thank you Tienne

Toen was er nog geen sprake van wijnsynchroniteit...
... en toen kwam de Larrivet 1985 op tafel!
(13-08-2013 02:44 PM)Tienne schreef: [ -> ]
(11-08-2013 11:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
thank you Tienne

Toen was er nog geen sprake van wijnsynchroniteit...
... en toen kwam de Larrivet 1985 op tafel!

Inderdaad!
Zonder afspraak twee maal 1985 op één namiddag.
Andere '85 die ik al dronk was de Pavie Desesse.
Dus ik moet toegeven, die Malescot als beste '85 ooit gedronken was eigenlijk de beste van drie... Wink
(13-08-2013 03:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-08-2013 02:44 PM)Tienne schreef: [ -> ]
(11-08-2013 11:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
thank you Tienne

Toen was er nog geen sprake van wijnsynchroniteit...
... en toen kwam de Larrivet 1985 op tafel!

Inderdaad!
Zonder afspraak twee maal 1985 op één namiddag.
Andere '85 die ik al dronk was de Pavie Desesse.
Dus ik moet toegeven, die Malescot als beste '85 ooit gedronken was eigenlijk de beste van drie... Wink

Jo, je vergat de LLC 85 ...WinkCool Ik vermoed dat het aan de omstandigheden lag...
(13-08-2013 05:02 PM)doc schreef: [ -> ]
(13-08-2013 03:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-08-2013 02:44 PM)Tienne schreef: [ -> ]
(11-08-2013 11:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
thank you Tienne

Toen was er nog geen sprake van wijnsynchroniteit...
... en toen kwam de Larrivet 1985 op tafel!

Inderdaad!
Zonder afspraak twee maal 1985 op één namiddag.
Andere '85 die ik al dronk was de Pavie Desesse.
Dus ik moet toegeven, die Malescot als beste '85 ooit gedronken was eigenlijk de beste van drie... Wink

Jo, je vergat de LLC 85 ...WinkCool Ik vermoed dat het aan de omstandigheden lag...

Haha, ik vergeet die fles alweer... Rolleyes was een zwaar avondje toen aan zee blijkbaar ;-)
Ik vrees trouwens dat de Malescot op de tweede plaats komt na deze reminder... Wink
De 2004
Fris mooi rood fruit, wat houtje.
Voor mij perfect op dronk, alles is op zijn plooi, mooie zuurkes vr de fraicheur.
Wel wat tijd geven , gisteren paar glazen en vandaag de rest.... De rest was TOP!!
maar kan gerust nog wat jaartjes mee en dat ga ik ook doen met de resterende flessen
Skøl
(16-03-2014 09:52 PM)Venne schreef: [ -> ]De 2004
Fris mooi rood fruit, wat houtje.
Voor mij perfect op dronk, alles is op zijn plooi, mooie zuurkes vr de fraicheur.
Wel wat tijd geven , gisteren paar glazen en vandaag de rest.... De rest was TOP!!
maar kan gerust nog wat jaartjes mee en dat ga ik ook doen met de resterende flessen
Skøl

thank you vor de tip, heb er een paar liggen applaus)
Ik kan de 2011 krijgen aan 40€. Ik heb dit nog niet gedronken. Is dit een gok waard?
de 2011 nog niet geproefd, de 2010 was wel subliem (wel meer dan het dubbele van de 2011 prijs), is een kasteel dat de laatste jaren wel in kwaliteit is gestegen
(04-11-2014 09:08 PM)Kris G schreef: [ -> ]de 2011 nog niet geproefd, de 2010 was wel subliem (wel meer dan het dubbele van de 2011 prijs), is een kasteel dat de laatste jaren wel in kwaliteit is gestegen

Dan moet die zeer, zeer goed zijn nu.
Ik dronk een aantal jaargangen uit de jaren 80 en begin jaren 90 en toen reeds kon ik deze wijn enorm appreciëren
Een wijn die zich ontwikkelde tot een sublieme zijde-zachte Margaux. Slurp
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen