wijnliefhebbers

Volledige versie: Portugal - Herdade dos Lagos
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Deze namiddag even binnen bij Vinejo en wie zat daar ook?
Alex!
Hij bracht een schoon flesje Portugese biodynamische wijn mee, van het wijnhuis waarvoor hij verdeler is in België.

Reserva 2004
Cépages: Arganez (= tempranillo), Syrah

Blijft minstens 24 maanden op het domein: 12m in eiken vaten en tenminste 12m rijping op fles

Frisse, aangenaam fruitige neus met o.a. klein zwart fruit, ceder en op een gegeven moment zuiver potlood.
Fraicheur en finesse in de mond met ook toetsen van leder.
Mooi!!

Prijs: 13€


[attachment=131][attachment=131][attachment=132]
Bijzonder lekkere wijn- door Alex zelf ontdekt, bravo!

Alex

het was een eer om ze jullie te laten ontdekken, maar vooral een gevoel van tevredenheid en een warm gevoel in de borst, dat kenners zoals Bert en Jo van deze wijn hebben kunnen genieten.

foutje die ik gisteren gemaakt heb: Het is 12 maanden rijping op vaten - min 12 op fles

Technische Fiche

Binnenkort zal ik een gratis workshop geven over dit Portugees huis, met een kleine verticale (2003-4-5) van de reserva.

Hier heb je alvast Kris Van De Sompel die dezelfde wijn maar 2005 beoordeeld op megavino 2010: http://www.youtube.com/watch?v=phMLRmVeE1I
(31-12-2010 04:28 PM)Alex schreef: [ -> ]dat kenners zoals Bert en Jo van deze wijn hebben kunnen genieten.

Oeioei, ik durf me nooit kenner noemen...
Liefhebber!
Of wijn-zot
applaus
(31-12-2010 05:57 PM)Bert schreef: [ -> ]
(31-12-2010 04:28 PM)Alex schreef: [ -> ]dat kenners zoals Bert en Jo van deze wijn hebben kunnen genieten.

Oeioei, ik durf me nooit kenner noemen...
Liefhebber!
Of wijn-zot
applaus

[Afbeelding: the-lines-of-my-thoughts01.jpg]

Alex

dat is het domein ja.
Nikolaus Kramer is ondertussen een heel goede vriend van me. Is een duitser die in Lisabon woont. Heel vriendelijke meneer! Maar aan de video te zien, klikte het precies niet met de interviewer Smile

Op de video kan je zien dat ze de wijn maken in een extern bedrijf (zoals veel wijngaarden tegenwoordig). Ze gebruiken er de faciliteiten maar het is nog steeds de oenoloog António Saramag samen met Dietmar Ochsenreiter. Maar ze zijn nu bezig aan het investeren om alles in eigen beheer te doen.
Ik ben van plan om mij eens meer te gaan verdiepen in de Portugese wijnen, kan naast Alex uiteraard, nog iemand anders mij een paar kennismakingen aanbevelen. Dronk onlangs een lekkere Portugese (Alentejano Tinto da Anfora 2007) voor niet veel geld op restaurant en die is mij zeer goed bevallen. Zoals Jo geloof ik reeds postte viel mij op hoeveel fraîcheur die wijn had , dit in tegenstelling tot m'n beperkte ervaring met Spaanse wijnen. (tot nu toe log, vanille, alcohol enz...) cheers
(21-01-2011 04:28 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Ik ben van plan om mij eens meer te gaan verdiepen in de Portugese wijnen, kan naast Alex uiteraard, nog iemand anders mij een paar kennismakingen aanbevelen. Dronk onlangs een lekkere Portugese (Alentejano Tinto da Anfora 2007) voor niet veel geld op restaurant en die is mij zeer goed bevallen. Zoals Jo geloof ik reeds postte viel mij op hoeveel fraîcheur die wijn had , dit in tegenstelling tot m'n beperkte ervaring met Spaanse wijnen. (tot nu toe log, vanille, alcohol enz...) cheers

Zelf goede ervaringen met Quinta Do Filoco en Esperao, gamma te koop bij Wijnkennis. Ik denk idd dat Porto zeer veel te bieden, toevallig of niet viel bij mij ook steeds die fraîcheur op!
Als het niet te ver is: restaurant Casa Iberico in Diest heeft een interessante wijnkaart (hoofdzakelijk Spaans, maar ook Portugees) door samenwerking met een aantal invoerders. De wijnkaart werkt strikt volgens stopgeld-principe (10 EUR/fles), zodat je zelfs toppers aan een relatief schappelijke prijs kan drinken. De kaart bevat veel wijnen uit het topgamma (betaalbaar door stopgeld-principe).
http://www.casaiberico.be/
Het quasi-volledige gamma Niepoort staat op de kaart. Xisto vind ik persoonlijk ook een heel lekkere Portugese wijn (samenwerking tussen Quinta do Crasto & Cazes van Lynch-Bages) maar is wel niet goedkoop.
Het restaurant ontving het voorbije jaar heel wat aandacht van de pers + Gault Millau Ambassadeur van de Mediterrane Keuken.
Bij mijn maatje Steven van Wijnhuis Tinto hebben ze de zeer mooie Casa de Mouraz, elk jaar ook in de wijnkoopgids van FdA. 8,25 euro.
Bedankt voor de tips jongens. Meteeen gebumpt dus.
Koppelingen