wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Jean Grivot
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Schitterend, maar duur domein in Vosne. Proefde eerder hun Clos de Vougeot. (1 schitterende magnum 2000) Tijdens Oudjaar een flesje Les Pruliers 2003 (Nuits-St-Georges 1er cru) tussen het andere drinkgeweld gesmokkeld. Had een vermoeden dat dit veel te jong zou zijn en zo was dat. (5 jaar?) Mooie neus met veel rood fruit en in de mond veel vulling en structuur. Klasse! (89-90 pp)
Matten, dank voor wat Bourgogne hier op het forum en ik voeg er ook nog wat Bourgogne aan toe:

Dit weekend hier de Gevrey-Chambertin VV 2004 Marchand Freres bij de 'Chapon au vin' gedaan samen met een natuurlijke Morgon van Georges Descombes 2007. Resultaat was fantastisch lekker. Daarbij een mooie Volnay-Santenots Premier Cru 2003 van Hospices de Beaune gedronken. Perfect op dronk en met een mooie vrouwelijke rondheid.
Yep, klaar om opnieuw de Bourgogne te ontdekken: de liefde is terug Wink.

Zijn dat trouwens betaalbare wijnen?
14,00€ voor de G-Chambertin, 10,00€ voor de Morgon en van de Volnay weet ik het zo niet.

Onlangs nog een goed glas Bourgogne van Domaine de la Vougeraie gedronken. "En Bollery" 2006 die komt van een wijngaard uit Flagey-Echezeaux tussen de grote pinot noir wijngaarden maar zelf is gemaakt van......... 100% gamay. 16,00€
Leuke prijzen, maar op het domein neem ik aan?

Nooit van die Flagey-Echézeaux gehoord. Is ook zo'n lappendeken..
De G-Chambertin prijs was op het domein maar hij was goed voor de saus en niet meer. De Morgon komt van Laurent Melotte in België en de En Bollery komt van Concept Vins uit Grimbergen.

Flagey-Echézeaux is een gemeente bekend van de Grand Cru's Échezeaux and Grands Échezeaux die deel uitmaken van de 8 Grand Cru's van Vosne Romanée. Het dorp ligt recht tegenover Vosne-Romanee aan de andere kant van de N74.

Die Volnay-Santenots wijngaarden liggen trouwens op het grondgebied van Meursault maar men mag de rode wijnen onder de Volnay AOC onderbrengen.
jawohl olaf , dan koopt ge toch ook altijd per 60 flessen bij Laurent :-) Als ik het goed gelezen heb dus 2 flessen wijn in da gerecht? Ik dacht dat die chapon meer iets was om jaune bij te kappen met morilles :-)
Zondag nog eens de '03 Les Pruliers kunnen proeven. Dik in orde, maar laat maar 5 jaar liggen. Heeft zeker de body ervoor (wat een kleur) en zal dan pas wat tertiaire aroma's beginnen te ontwikkelen.
Maandag een absolute grootheid in het glas gekregen: Richebourg 2000 van Jean Grivot.

Grivot is een van de toppers in de Côte de Nuits. Maakt fantastische Clos de Vougeot, maar ook Nuits-Saint-Georges en andere wijnen. Een van zijn beste wijnen is Richebourg, een grand cru uit Vosne Romanée. Ik ga er weinig over zeggen. Voordeel van een minder jaar als 2000 is dat toppers sneller toegankelijk zijn. Dat was ook voor deze kanjer het geval, maar zou toch met nog eens 5 jaar kelderrust gebaat zijn Blush. Grootse Bourgogne met kleur, body, vulling en lengte. Zeer puur van stijl. Nu al bijna mooi versmolten palet van bosgrond en krieken. Betere Bourgogne heb ik eigenlijk nooit gedronken. Wel vergelijkbare kwaliteit.
Tegenwoordig ook paar flesjes bij Olivier te koop als nieuw domein in 't gamma. Goeie keus dus blijkbaar.
(18-01-2012 07:42 PM)Matten schreef: [ -> ]Maandag een absolute grootheid in het glas gekregen: Richebourg 2000 van Jean Grivot.

Grivot is een van de toppers in de Côte de Nuits. Maakt fantastische Clos de Vougeot, maar ook Nuits-Saint-Georges en andere wijnen. Een van zijn beste wijnen is Richebourg, een grand cru uit Vosne Romanée. Ik ga er weinig over zeggen. Voordeel van een minder jaar als 2000 is dat toppers sneller toegankelijk zijn. Dat was ook voor deze kanjer het geval, maar zou toch met nog eens 5 jaar kelderrust gebaat zijn Blush. Grootse Bourgogne met kleur, body, vulling en lengte. Zeer puur van stijl. Nu al bijna mooi versmolten palet van bosgrond en krieken. Betere Bourgogne heb ik eigenlijk nooit gedronken. Wel vergelijkbare kwaliteit.

Ooit één maal Grivot geproefd (de Clos de Vougeot bij Lambrecht), heb mij even moeten zetten toen.
Oeps, ben mis, heb grivot geproefd bij Thienpont vorig jaar en dit jaar.
Ik vewarde even met Clos frantin, zie hier:

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...-laur.html
Heb laatst de Malconsorts Vosne-R '06 van Bichot geopend. Stond in Colruyt bij al die kortingen he (+- 37 euro). Beter meer gekocht...
Dit schreef Burghound over de Richebourg 2000:

Note: Grivot told me that he believes that the 2000 Richebourg is among his best ever

Producer note: Etienne Grivot reported that the 2000 malos were extremely slow, only just finishing before the harvest and none of the wines have been racked. Interestingly, few of the wines had notes of reduction or gas. He plans to bottle the wines in April or May.

As I mentioned in Issue one, the quality of the Grivot wines seems to have finally hit their stride. For further analysis, see the Richebourg tasting at the end of this Issue.

Tasting note: Incredibly rich and lavish in its forward, generous yet intense fruit with powerful flavors underpinned by dusty tannins and a superbly long finish. Structured, vibrant and pungent. This is really quite dense for the vintage though it should drink well after a decade or so of bottle age. An incredible success for the vintage.
Heb ook op die degustatie van Thienpont enkele van z'n wijnen gedronken (Richebourg was er niet bij denk ek). Ik en mn compagnie waren dr ook allemaal efkes nie goe van... Gezien het zware geschut dat we daarvoor al gedronken hadden (VCC, Trilogie, du Tertre,...), was het des te indrukwekkender. Wel heel duur (al is ook dat missch relatief).
(19-01-2012 12:41 AM)vinejo schreef: [ -> ]Oeps, ben mis, heb grivot geproefd bij Thienpont vorig jaar en dit jaar.
Ik vewarde even met Clos frantin, zie hier:

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...-laur.html

De grands echezaux van Clos frantin stond trouwens bij de kelderresten van Colruyt.
(09-03-2011 02:16 PM)Matten schreef: [ -> ]Zondag nog eens de '03 Les Pruliers kunnen proeven. Dik in orde, maar laat maar 5 jaar liggen. Heeft zeker de body ervoor (wat een kleur) en zal dan pas wat tertiaire aroma's beginnen te ontwikkelen.

Ik zeg zelf dat deze wijn nog 5 jaar moet liggen, maar ontkurk toch de eerste van mijn 2 flessen. Damn. Klasse, maar veel te jong. Dit is eigenlijk zowat het niveau van een grand cru (misschien net niet). Les Saint Georges, Les Vaucrains en Les Cailles zijn kanshebbers om ooit (en virtueel zijn ze dat) tot de grand cru status verheven te worden, maar te oordelen naar deze wijn, is ook Les Pruliers van Grivot een mogelijke kanshebber. Strak ('03?), heb ze liever iets ronder en zachter. Pure pinot.
(24-05-2012 10:31 PM)Matten schreef: [ -> ]
(09-03-2011 02:16 PM)Matten schreef: [ -> ]Zondag nog eens de '03 Les Pruliers kunnen proeven. Dik in orde, maar laat maar 5 jaar liggen. Heeft zeker de body ervoor (wat een kleur) en zal dan pas wat tertiaire aroma's beginnen te ontwikkelen.

Ik zeg zelf dat deze wijn nog 5 jaar moet liggen, maar ontkurk toch de eerste van mijn 2 flessen. Damn.

Zo kennen we u ;-)

(24-05-2012 10:31 PM)Matten schreef: [ -> ]heb ze liever iets ronder en zachter. Pure pinot.

Zo kennen we u ook ;-)
Big Grin Yep, nu ik erover denk, deze wijn zou echt jouw ding zijn Wink.
ohlaohla... binnen 5 jaar kan ik die ook wel eens proeven Wink
Koppelingen