wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau Lagrange
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Ook nog gedronken afgelopen weekend was chateau Lagrange uit het jaartal 1997. Alhoewel 97 niet een echt topjaar was, was deze wijn dat wel. De kleur was mooi geëvolueerd naar het baksteen rood. In de neus vonden we natte bladeren en okkernoten en wat toetsen van pelswild.
In de afdronk waren de tannines mooi versmolten en gaf hij een lange afdronk, deze wijn moet niet langer in de kelder blijven liggen. Knappe wijn uit een minder jaar, 91-92 punten
Dag Jeroen,
bij mij is deze ook al op tafel geweest, naast (o.a.) Lagrange van 1998 tot 2004:
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/po...-door-bert
Lagrange is een van mijn lievelingshuizen, heb er al verschillende jaargangen van gedronken, ik had een paar manden geleden eentje van 81 gedronken, die was echt geweldig tewijl die van 85 echt tegen sloeg.
Bert, Jeroen,

heb zelf begin december ook nog de Lagrange 97 geproefd en moet zeggen dat ik dicht bij de mening van Jeroen aanleun.
In de Bert-proeverij werd hij niet zo hoog gequoteerd, ik zit ergens tussen de 2 meningen in, een score van 88-89.

Lagrange is inderdaad een heel mooi huis, ben zelf ook fan, heb er ook verschillende jaargangen van liggen (97 wel de oudste).

Heb ooit die 2 kisten 97 op de kop getikt ergens voor een 18 Euro per fles, zeker niet te veel voor zo'n prima wijn.
Blind geproefd twee weken geleden.

Eerste indruk: what's that ?! watte Een Rhône met (heel) veel putteke watte?

Na enkele minuten in het glas werd hij (ietsiepietsie) herkenbaarder maar dan nog ... Amaai wat een verrassing!

Zeer (eerder bizarre) animale neus, donker fruit en kruiden.
In de mond vooral kruiden en chocola. Medium zuren.
Tannines mooi zacht afgerond.
(86/100)

Na enkele minuten in het glas evolueerde hij positief (88/100)

Indien de alcohol niet zo mooi beheerst was, kon hij doorgaan voor een Nieuwe wereld-wijn (Z-Afrika, Australië).

De meest atypische Lagrange ooit geproefd.

Wat een ongelooflijk schril contrast in vergelijking met de Lafon Rochet 2002 die er net voor geproefd werd.Exclamation
[attachment=6]Hier overigens een fotooke van de drie geproefde flessen...
In ieder geval beter dan de fles (Lagrange 2003) die ik een week eerder had opengedaan: reeds bij het ontkurken kwam er een herkenbare geur vrij: NATTE ROTTE GAZETTEN! Alles weggieten was de enige mogelijkheid (gekocht in Zwitserland, dus terugbrengen was geen optie). Bummer!
Tiens, bizar, het was nochtans in 2006 dat ik Ch Lagrange mee geoogst heb en af en toe naast/tussen de ranken heb geplast.
Big Grin

(t was te ver om van de wijngaarden terug te lopen naar de slaapvertrekken, you see...)
dus normaal pist gij in uw slaapkamer?
Barre Big Grin
@Roeland:
Dat heb ik nu ook al veel gehad bij 2003-Bordeaux, dat animale in de neus. Lichte reductie misschien, gelukkig gaat het er veelal uit na wat O2... Anderzijds, opende gisteren een Chevalier 2003 die me niet erg aanstond. Vanavond verder proeven, in dat geval, zie andere topic.
En die Lafon, open je daar een topic over? heb dan ook nog wat te zeggen over de 2002Wink
scores van de Domaine de Chevalier 2003 gaan achteruit in verhouding met de tastingdatum : hoe ouder, hoe lager de score
ik heb zo'n beetje het gevoel dat 2003 alles of niks is in bdx : hangt precies echt van wijn tot wijn af
Deze avond een flesje ontkurkt Lagrange 1993.

Deze keer niet veel woorden; heerlijk genieten over gans de lijn.Slurp
Met wat achtergrondmuziek van Cesaria Evora en mijn dag kan niet meer stuk.Rolleyes
Alléé , das nu straf... pas ook nog de 93 gedronken met mijn schoonvader.... dat is bdx
Wel de moment om hem binnen te spelen denk ik?
Afgelopen weekend de 2002 gedronken.

Deze begint mooi op dronk te komen, er zijn nog wel wat tannines aanwezig maar niet storend, ik verwacht deze wijn binnen 2 a 3 jaar op zijn top, maar is echt wel een heel mooie wijn 92+
Hé Jeroen,
je hebt de score gepikt van op de proeverij bij mij thuis!
Smile
En het goede nieuws is dat ik nog 16 flesjes heb liggen :-)
You lucky bast/*+ Smile
Ik nog 2, en ben er tevreden mee
0x 2002 Sad

enkel Lagrange 2005 (5 stuks) + 2006 (1x) liggen : ik zal dus nog veel geduld moeten hebben Confused
ook nog 1x 2008 en primeur
haa, die 2006 zal zeer goed zijn want ... die heb ik geoogst !

(hoewel Lagrange echt niet grondig selecteert na de oogst, believe me...)
Als die nog veel meer zouden selecteren zou het niveau nog enkele trappen hoger zijn.

Reden waarom Lagrange bv. in 2007 (veel rotte druiven) niet goed is.
(26-09-2010 09:45 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Deze avond een flesje ontkurkt Lagrange 1993.

Deze keer niet veel woorden; heerlijk genieten over gans de lijn.Slurp
Met wat achtergrondmuziek van Cesaria Evora en mijn dag kan niet meer stuk.Rolleyes

Don,

'k Beklaag mij dat ik mijn 93's al binnen heb. Tjuu.

Doc
Heb er twee gedronken van 1994 in het laatste halve jaar en ben niet onder de indruk. Heb nog een fles liggen. Voor wie doe je dat dan open: als schoonmoeder komt of een etikettedrinker? Big Grin
(06-11-2010 02:14 PM)Roeland V schreef: [ -> ]haa, die 2006 zal zeer goed zijn want ... die heb ik geoogst !

(hoewel Lagrange echt niet grondig selecteert na de oogst, believe me...)
Als die nog veel meer zouden selecteren zou het niveau nog enkele trappen hoger zijn.

Reden waarom Lagrange bv. in 2007 (veel rotte druiven) niet goed is.

Waarom zouden ze meer moeite moeten doen wanneer alles toch elk jaar verkocht geraakt .... Het probleem van elk (top-)chateau.
En Lagrange is eigendom van Suntory, Japanners...
Laten de Japs dan toe dat de teugels wat los zijn bij 't oogsten?
Gelukkig marcheren hun TV's nog...
(06-11-2010 02:37 PM)Tom schreef: [ -> ]En Lagrange is eigendom van Suntory, Japanners...
Laten de Japs dan toe dat de teugels wat los zijn bij 't oogsten?
Gelukkig marcheren hun TV's nog...

Vroeger was dat inderdaad eigendom van Suntory maar ik denk dat die het al terug verkocht hebben, hoor.
Mijn nummer 1 in de top 5 van 2010 is gekend...

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/
(09-12-2010 01:49 PM)vinejo schreef: [ -> ]Mijn nummer 1 in de top 5 van 2010 is gekend...

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/

is jouw nummer 1 niet Cos 2002? Wink
Nie meer..
Lagrange 1990 kreeg dezelfde punten (97) maar gaf een extra dimensie ...
Vraagje:
als je zo'n oude wijn gaat drinken, carafeer je die dan of maakt dit de wijn dood?
Heb nog een Lagrange 1998 liggen en weet niet goed wat het beste zou zijn voor deze wijn?
of zou het beste zijn: gewoon nog wat laten liggen? watte Smile
Ik ben FAN ! Van Lagrange, maar ook van jou, Vinejo ! Schitterend stukje op het blog !!!
@Hugel

Alle Lagranges die ik tot nu toe heb gedronken (2000, 2001, 2002 en 2003) waren eigenlijk allemaal te jong, maar wel heel lekker ! Die 1998 van jou zal nu wel ongeveer op dronk zijn, maar volgens mij kan je 'm nog gerust een paar jaar laten rusten hoor (als je Vinejo zijn stukje leest over de 1990). Het hangt er maar van af of je er van kan afblijven ;-))))

Ik ga mijn laatste fles 2000 alleszins nog zo lang mogelijk koesteren....

Alex

(09-12-2010 03:07 PM)Hugel schreef: [ -> ]Vraagje:
als je zo'n oude wijn gaat drinken, carafeer je die dan of maakt dit de wijn dood?
Heb nog een Lagrange 1998 liggen en weet niet goed wat het beste zou zijn voor deze wijn?
of zou het beste zijn: gewoon nog wat laten liggen? watte Smile

heel oude wijnen karafeer ik niet graag. (persoonlijk) Jonge wijnen wel. Dan kunnen ze wat ademen en versoepelen de tannines en komen andere smaken en geuren open.
Probleem die ik al heb gehad met oude wijnen en karaf is dat je ze geen uren moet laten staan of ze oxideren. Dus liever fles een uurke op voorhand openmaken. (again => persoonlijk)
(09-12-2010 05:01 PM)Alex schreef: [ -> ][quote='Hugel' pid='7287' dateline='1291900044']

heel oude wijnen karafeer ik niet graag. (persoonlijk) Jonge wijnen wel. Dan kunnen ze wat ademen en versoepelen de tannines en komen andere smaken en geuren open.
Probleem die ik al heb gehad met oude wijnen en karaf is dat je ze geen uren moet laten staan of ze oxideren. Dus liever fles een uurke op voorhand openmaken. (again => persoonlijk)


Ik heb ongeveer dezelfde benadering.

Ik maak zelfs nog onderscheid tussen een oude Bourgogne en een oude Bordeaux.
Een oude Bourgogne decanteren vind ik gewoonweg doodzonde. Deze hebben meestal een te fragiel aroma dat snel stuk wordt geslagen bij decanteren.
Bij een oude Bordeaux durf ik het wel eens doen als deze veel droesem heeft en dan nog in een smalle karaf.

Volgens mij is het beter deze wijnen op een gepast tijdstip te ontkurken.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Koppelingen