wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau Joanin Bécot
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Heeft er iemand concrete ervaring met Joanin Bécot? Eventueel de 2006? Met als eigenares de dochter van Beausejour Bécot uit St-Emilion, Juliette als ik me niet vergis.
Helaas ni... Ik heb 'm al een aantal keren willen kopen, maar is nooit gelukt (2008 in 't festival van Auchan was uitverkocht tegen dat ik er geraakt ben; prijs/kwaliteit zeer aantrekkelijk als je de scores bekijkt.
Er staan nog wat magnums in Auchan Roncq. (Ook van Lynch Bages, Beauséjour Bécot)
@ Matten: van de 2008?
Ik vrees '07. (ben niet zeker)
Heb twee flesjes 2006 liggen, nog niet geproefd.
Dronk één maal de 2004 en vond dit een zeer knappe wijn.

@Roberto: Thanks!
Is inderdaad P/Q een heel mooie wijn.
Heb wat kisten van de 2005 liggen en de laatste twee jaar jaarlijks geproefd en dat is super maar nog vol in ontwikkeling. Nog even wachten maar lang gaat het niet meer duren. Heb ook een magnum 2006 liggen dus ben benieuwd naar een proefnotitie.

Is inderdaad van Juliette van Beausejour Bécot.
Net de 2006 geopend, eerste indruk is niet overtuigend... Confused
toch ook serieus gestegen in prijs tijdens de wijnfestivals in Auchan:

de 2006 kocht ik daar nog aan 12.5
de 2008 aan 13.5 als ik mij niet vergis,
de 2009 nu aan 18.5!!
(08-09-2011 08:14 PM)Hugel schreef: [ -> ]toch ook serieus gestegen in prijs tijdens de wijnfestivals in Auchan:

de 2006 kocht ik daar nog aan 12.5
de 2008 aan 13.5 als ik mij niet vergis,
de 2009 nu aan 18.5!!

Ja, inderdaad, is ook de reden waarom ik de 2006 opentrok (tegen mijn principe in om momenteel jaargang 2006 te mijden) - wou eens proeven of ie dit waard is.
Ondertussen is de wijn wel bijzonder mooi open gekomen, in de neus dat typische Saint-Emilion fruitgebak (frambozen, besjes), een zeer opvallende maar fijne minerale touch (potloodslijpsel) en zelfs wat peper.
De mond is al wat zachter (met wat koffietoetsen) maar op het einde bijten zowel zuren als tannines redelijk door.
Ben nu wél overtuigd, dit komt goed, misschien zelfs héél goed.
Als ik in Auchan geraak neem ik sowieso een paar flesjes 09 mee.
(08-09-2011 08:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-09-2011 08:14 PM)Hugel schreef: [ -> ]toch ook serieus gestegen in prijs tijdens de wijnfestivals in Auchan:

de 2006 kocht ik daar nog aan 12.5
de 2008 aan 13.5 als ik mij niet vergis,
de 2009 nu aan 18.5!!

Ja, inderdaad, is ook de reden waarom ik de 2006 opentrok (tegen mijn principe in om momenteel jaargang 2006 te mijden) - wou eens proeven of ie dit waard is.
Ondertussen is de wijn wel bijzonder mooi open gekomen, in de neus dat typische Saint-Emilion fruitgebak (frambozen, besjes), een zeer opvallende maar fijne minerale touch (potloodslijpsel) en zelfs wat peper.
De mond is al wat zachter (met wat koffietoetsen) maar op het einde bijten zowel zuren als tannines redelijk door.
Ben nu wél overtuigd, dit komt goed, misschien zelfs héél goed.
Als ik in Auchan geraak neem ik sowieso een paar flesjes 09 mee.

Als je in Achan geraakt, ben ik wel geïnteresseerd in een 3-tal stuks ;-))
Dan toch de 2009 na karafferen aan de lippen gezet in deze voorlopig lege gelagzaal. Onmiddellijk na het schenken komt er aangename kruidigheid in de neus, die verdwijnt evenwel tamelijk vlug. Mooi cassis, wat rokerig, beetje drop, zwarte peper. Zachte aanzet (75% Merlot - 25% CF), cassis, overwicht zwart fruit, geniet de souplesse en de opvallende toegankelijkheid van de jonge Merlot, rijpe zachte tannines, klein bittertje op 't eind. Goeie lengte en aangename frisheid. Gewoon LEKKER ja, nu al !
Las net Jo z'n TN hierboven, die mineraliteit zit er hier idd weer schoon in.
De prijs is ondertussen al niet meer zo goedkoop maar de fles is wel het proberen waard, al was het maar voor ééntje. Deed ik trouwens ook. 21.45 euro.
Hmm TN die me aanzet om er te kopen, maar is toch niet goedkoop he. En als je dat met Aiguilhe vergelijkt?
Dag 2:

De mineraliteit overheerst nog meer in de neus dan gisteren naast de punch cassis. Terug zwarte kersen met kruidige inslag en wat gebrande toetsen, koffie en bittertje in de mond. Zéér veelbelovend voor binnen enkele jaren (tannines en mooie zuurdrempel). Absoluut geslaagd ! Een alternatief voor de meerwaarde zoeker aan betaalbare prijzen in de Bdx 2009 (ik vind 20 euro hier toch meer dan de moeite).
ik heb getwijfeld om hem aan -10% te kopen in de Collishop, maar nen mens kan nie alles kopen wat 'm wilt hé Sad (de 3,70 € die ik deze avond met Euromillions heb gewonnen zijn daarvoor net onvoldoende Confused)

bij de volgende -10% actie toch eens proeffleske kopen Smile
(12-10-2011 10:58 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Dag 2:

De mineraliteit overheerst nog meer in de neus dan gisteren naast de punch cassis. Terug zwarte kersen met kruidige inslag en wat gebrande toetsen, koffie en bittertje in de mond. Zéér veelbelovend voor binnen enkele jaren (tannines en mooie zuurdrempel). Absoluut geslaagd ! Een alternatief voor de meerwaarde zoeker aan betaalbare prijzen in de Bdx 2009 (ik vind 20 euro hier toch meer dan de moeite).

Cool! Dan lijkt mij deze wijn een stuk authentieker dan l'Aiguilhe? Van l'Aiguilhe proefde ik de '07 en vond die zwoel en niet verfijnd. Blind waarschijnlijk eerder aan Rhône gedacht..
Wil hier toch nog eens terug verwijzen naar de Croix Lartigue (08) van Derenoncourt eerder besproken. Is ook een hele brok spijs. Zouden die eens blind naast elkaar moeten zettten. Beiden na dagje karaf vormen die een schoon koppel. Zelfde prijsklasse en sterk concurrerend.

http://www.vinejo.freebb.be/thread-1242....t=lartigue
Oké, wanneer doen we dat Doc wijn?
(14-10-2011 02:41 PM)Matten schreef: [ -> ]Oké, wanneer doen we dat Doc wijn?

Ik geef een seintje als ik ze in huis heb Wink
Dan zet ik er nog een andere Castillon tegenover Slurp.
Château Joanin Bécot 2009

Na enige tijd nog eens zin in een Bordeaux... daar ik na jaargang 2005 Bordeaux, om voor de hand liggende redenen links liet liggen, tot ik mij opnieuw liet verleiden tot de fel bejubelde jaargang 2009 was het wikken en wegen wat ik zou opentrekken.

De keuze viel uiteindelijk op de Château Joanin Bécot 2009. Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve. Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015. Ik hoef je zeker niet te vertellen wie het waarschijnlijk bij het rechte eind heeft...

Direct na openen vrij tot zeer gesloten. In de mond licht bitter. Direct voor een uurtje of twee de karaf in. Ook na een zuurstofkuurtje niet al te uitbundig in de neus. Bosvruchten, kersen, peper en vrij mineralig. In de mond overtuigender dan in de neus: zacht en soepel, zeker geen krachtpatser, donker fruit, fris en een bittertje op het eind, zachte tannines die misschien nog niet helemaal versmolten zijn.

Aangename en lekkere wijn maar op dit moment voor mij ook niet echt top. Benieuwd hoe dit evolueert binnen enkele jaartjes, maar aan 21 euro is mijns inziens de grens van een gerechtvaardigde p/k toch stilaan overschreden, althans voor wat je anno 2013 in het glas krijgt.
Citaat:Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve.

woeha woeha woeha woeha woeha

Citaat:Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015.

woeha

De 2009 laat ik nog zeker 5 a 10 jaar in de kelder.
De 2010: zeker nog 10 jaar rust nodig in die kelder.
De 2002 begint nu top te worden.
De 2002 kocht ik aan minder dan 10 Euro.(koopje) ( aankooppunt: melkerij 1)
De 2009 en 2010 rond de 18 Euro. (aankooppunt : melkerij 2)
(26-05-2013 02:14 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
Citaat:Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve.

woeha woeha woeha woeha woeha

Citaat:Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015.

woeha

De 2009 laat ik nog zeker 5 a 10 jaar in de kelder.
De 2010: zeker nog 10 jaar rust nodig in die kelder.
De 2002 begint nu top te worden.
De 2002 kocht ik aan minder dan 10 Euro.(koopje) ( aankooppunt: melkerij 1)
De 2009 en 2010 rond de 18 Euro. (aankooppunt : melkerij 2)

Mijn resterend 5-tal 2009 gaat ook schoon een aantal jaren blijven liggen waar ze nu liggen. Hoe schat je jaargang 2010 in Don?
(26-05-2013 03:34 PM)Innesto schreef: [ -> ]
(26-05-2013 02:14 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
Citaat:Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve.

woeha woeha woeha woeha woeha

Citaat:Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015.

woeha

De 2009 laat ik nog zeker 5 a 10 jaar in de kelder.
De 2010: zeker nog 10 jaar rust nodig in die kelder.
De 2002 begint nu top te worden.
De 2002 kocht ik aan minder dan 10 Euro.(koopje) ( aankooppunt: melkerij 1)
De 2009 en 2010 rond de 18 Euro. (aankooppunt : melkerij 2)

Mijn resterend 5-tal 2009 gaat ook schoon een aantal jaren blijven liggen waar ze nu liggen. Hoe schat je jaargang 2010 in Don?

Weet ik niet; heb de 2010 nog niet gedegusteerd.Maar als ik mijn ervaring aan de 2008 toets die ik verleden jaar dronk was deze nog in een zeer gesloten fase en heeft nog zeker 5 a 10 jaar nodig.
En aangezien ik de 2010 als een echt bewaarjaar beschouw verwacht ik meer dan 10 jaar nog voor hij op punt is.
De 2009 plan ik vroeger te drinken.( +/- 5 jaar?)
(27-05-2013 12:39 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(26-05-2013 03:34 PM)Innesto schreef: [ -> ]
(26-05-2013 02:14 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
Citaat:Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve.

woeha woeha woeha woeha woeha

Citaat:Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015.

woeha

De 2009 laat ik nog zeker 5 a 10 jaar in de kelder.
De 2010: zeker nog 10 jaar rust nodig in die kelder.
De 2002 begint nu top te worden.
De 2002 kocht ik aan minder dan 10 Euro.(koopje) ( aankooppunt: melkerij 1)
De 2009 en 2010 rond de 18 Euro. (aankooppunt : melkerij 2)

Mijn resterend 5-tal 2009 gaat ook schoon een aantal jaren blijven liggen waar ze nu liggen. Hoe schat je jaargang 2010 in Don?

Weet ik niet; heb de 2010 nog niet gedegusteerd.Maar als ik mijn ervaring aan de 2008 toets die ik verleden jaar dronk was deze nog in een zeer gesloten fase en heeft nog zeker 5 a 10 jaar nodig.
En aangezien ik de 2010 als een echt bewaarjaar beschouw verwacht ik meer dan 10 jaar nog voor hij op punt is.
De 2009 plan ik vroeger te drinken.( +/- 5 jaar?)

B&D alsook Bernard Burtschy zitten er dan toch niet zo ver langs: "Plage de dégustation idéale : Entre 2015 et 2020".
(26-05-2013 01:40 PM)Innesto schreef: [ -> ]Château Joanin Bécot 2009

Na enige tijd nog eens zin in een Bordeaux... daar ik na jaargang 2005 Bordeaux, om voor de hand liggende redenen links liet liggen, tot ik mij opnieuw liet verleiden tot de fel bejubelde jaargang 2009 was het wikken en wegen wat ik zou opentrekken.

De keuze viel uiteindelijk op de Château Joanin Bécot 2009. Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve. Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015. Ik hoef je zeker niet te vertellen wie het waarschijnlijk bij het rechte eind heeft...

Direct na openen vrij tot zeer gesloten. In de mond licht bitter. Direct voor een uurtje of twee de karaf in. Ook na een zuurstofkuurtje niet al te uitbundig in de neus. Bosvruchten, kersen, peper en vrij mineralig. In de mond overtuigender dan in de neus: zacht en soepel, zeker geen krachtpatser, donker fruit, fris en een bittertje op het eind, zachte tannines die misschien nog niet helemaal versmolten zijn.

Aangename en lekkere wijn maar op dit moment voor mij ook niet echt top. Benieuwd hoe dit evolueert binnen enkele jaartjes, maar aan 21 euro is mijns inziens de grens van een gerechtvaardigde p/k toch stilaan overschreden, althans voor wat je anno 2013 in het glas krijgt.

Château Joanin Bécot 2009

Anderhalf jaar later presenteert deze wijn zich al geheel anders... Rijp maar fris fruit, mokka, zoethout en een subtiel toetsje hout. De tannines zijn soepel, rond en al aardig versmolten.

Jaargang 2009 van Joanin Bécot begint stilaan op dronk te komen. Voor mij misschien wel de beste Bordeaux 2009 die ik al dronk in de prijsvork 15 euro - 20 euro. Meer dan mooie Bordeaux die binnen dit en jaar wel eens héél mooi en verrassend uit de hoek zou kunnen komen. Gelukkig heb ik nog enkele flesjes liggen...
[attachment=1041]
(08-09-2011 08:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-09-2011 08:14 PM)Hugel schreef: [ -> ]toch ook serieus gestegen in prijs tijdens de wijnfestivals in Auchan:

de 2006 kocht ik daar nog aan 12.5
de 2008 aan 13.5 als ik mij niet vergis,
de 2009 nu aan 18.5!!

Ja, inderdaad, is ook de reden waarom ik de 2006 opentrok (tegen mijn principe in om momenteel jaargang 2006 te mijden) - wou eens proeven of ie dit waard is.
Ondertussen is de wijn wel bijzonder mooi open gekomen, in de neus dat typische Saint-Emilion fruitgebak (frambozen, besjes), een zeer opvallende maar fijne minerale touch (potloodslijpsel) en zelfs wat peper.
De mond is al wat zachter (met wat koffietoetsen) maar op het einde bijten zowel zuren als tannines redelijk door.
Ben nu wél overtuigd, dit komt goed, misschien zelfs héél goed.
Als ik in Auchan geraak neem ik sowieso een paar flesjes 09 mee.

Voor Valentijn een wijn uitgekozen met roze capsule.
De 2006 Joanin Bécot.
Eerste neus: boter, boter en boter. Veel boter dus. Beetje té veel boter eigenlijk.
Bij een tweede snuif heb ik amandelkoekjes.
Een derde snuif: rijpe braambessen.
Vierde snuif: potloodpunt, jawel.
Dit wordt beter met de snuif.
Plots ook cacao en tabak.
Snel een slok.
Zet zacht aan, dan een harder middenstuk, smelt naar t einde toe in de mond.
Rokerig in de afdronk.
Benieuwd wat dit geeft bij de zelfgemaakte pizzas van M&M Smile
(14-02-2015 06:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-09-2011 08:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-09-2011 08:14 PM)Hugel schreef: [ -> ]toch ook serieus gestegen in prijs tijdens de wijnfestivals in Auchan:

de 2006 kocht ik daar nog aan 12.5
de 2008 aan 13.5 als ik mij niet vergis,
de 2009 nu aan 18.5!!

Ja, inderdaad, is ook de reden waarom ik de 2006 opentrok (tegen mijn principe in om momenteel jaargang 2006 te mijden) - wou eens proeven of ie dit waard is.
Ondertussen is de wijn wel bijzonder mooi open gekomen, in de neus dat typische Saint-Emilion fruitgebak (frambozen, besjes), een zeer opvallende maar fijne minerale touch (potloodslijpsel) en zelfs wat peper.
De mond is al wat zachter (met wat koffietoetsen) maar op het einde bijten zowel zuren als tannines redelijk door.
Ben nu wél overtuigd, dit komt goed, misschien zelfs héél goed.
Als ik in Auchan geraak neem ik sowieso een paar flesjes 09 mee.

Voor Valentijn een wijn uitgekozen met roze capsule.
De 2006 Joanin Bécot.
Eerste neus: boter, boter en boter. Veel boter dus. Beetje té veel boter eigenlijk.
Bij een tweede snuif heb ik amandelkoekjes.
Een derde snuif: rijpe braambessen.
Vierde snuif: potloodpunt, jawel.
Dit wordt beter met de snuif.
Plots ook cacao en tabak.
Snel een slok.
Zet zacht aan, dan een harder middenstuk, smelt naar t einde toe in de mond.
Rokerig in de afdronk.
Benieuwd wat dit geeft bij de zelfgemaakte pizzas van M&M Smile

Nu al de rest van de fles (halfleeg, pardon, halfvol) aan het uitdrinken. Niet dat ik al zoo veel zin had in wijn - enfin, eigenlijk wel Blush maar omdat ik gisteren al het gevoel had van "oeps ik heb zoiets van" "aiaiaiai oeioeioei ik heb een licht voorgevoel dat ik zoiets heb van oeioeioei... Het zou wel eens kunnen dat die wijn snel gaat oxideren.
Merlot heeft dat hé.
En ik denk dat mijn voorgevoel terecht was.
Enfin, t is precies al beter eigenlijk.
In t begin echt een sletterige neus. Weer die ranzige boter.
Ik had de vacuvin erop gedaan- soms heb ik t gevoel dat de O2 eruit trekken nog nefaster is voor de wijn.
Eerste slok is niet fluwelig, rood fruit en blauwe bes met een harde ondertoon zelfs, licht uitdrogend ook.
Tweede slok is zachter maar nu met onderliggende bitterheid.
Ik kan dit heden geen écht geslaagde wijn noemen. Ben nog niet overtuigd van het vrouwmanschap van dochter Bécot.
Misschien is men ondertussen wat afgestapt van de (overdreven) moderne stijl van vinifieren...?
Men zal me met een betere fles moeten overtuigen om dit huis nog aan te schaffen.
Nochtans een mooie afdronk merk ik nu Rolleyes
Een sletterige neus... Nog nooit tegengekomen... Wat moet ik me daar bij voorstellen?
Pagina's: 1 2
Koppelingen