wijnliefhebbers

Volledige versie: Mas Daumas Gassac, VdP de l' Hérault
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Afgelopen weekend de 2002 opengetrokken.
Hoewel op de achterkant stond dat deze gemakkelijk bewaard tot 15jaar na oogstdatum moet ik bekennen dat dit voor deze fles zeker niet het geval was. De wijn was al flink op zijn retour. Als ik punten moet geven 84
(03-09-2013 12:33 PM)Jeroen schreef: [ -> ]Afgelopen weekend de 2002 opengetrokken.
Hoewel op de achterkant stond dat deze gemakkelijk bewaard tot 15jaar na oogstdatum moet ik bekennen dat dit voor deze fles zeker niet het geval was. De wijn was al flink op zijn retour. Als ik punten moet geven 84

Dat is inderdaad ontgoochelend voor een wijn van dat kaliber. Was ie goed bewaard?
(03-09-2013 01:46 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(03-09-2013 12:33 PM)Jeroen schreef: [ -> ]Afgelopen weekend de 2002 opengetrokken.
Hoewel op de achterkant stond dat deze gemakkelijk bewaard tot 15jaar na oogstdatum moet ik bekennen dat dit voor deze fles zeker niet het geval was. De wijn was al flink op zijn retour. Als ik punten moet geven 84

Dat is inderdaad ontgoochelend voor een wijn van dat kaliber. Was ie goed bewaard?

De ervaringen op deze thread doen concluderen dat de wijnen van het domein op z'n minst grillig kunnen genoemd worden en dat z'n dure prijzen zeker niet altijd de verwachtingen inlosen. Staat al een gans tijd niet meer op m'n lijstje alhoewel ik nog een flesje of twee witte over heb. Laatste keer toch een meer dan goeie ervaring mee gehad (after all)...Volgens mij hebben de rode trouwens echt wat jaartjes nodig.
Lag al enkele jaren rustig in de kelder, niveau was ook goed.
Een paar weken een "simpele" cotes du Rhone van 2005 (minder dan 9euro/fles)gedronken en deze was best te pruimen. Zo zie je maar
(03-09-2013 10:16 PM)Jeroen schreef: [ -> ]Lag al enkele jaren rustig in de kelder, niveau was ook goed.
Een paar weken een "simpele" cotes du Rhone van 2005 (minder dan 9euro/fles)gedronken en deze was best te pruimen. Zo zie je maar

Zo lees ik het graag.thumbsup
Moulin de gassac.
Guilhem Blanc , un vin comme autrefois.
Cava, goei saus van gemaakt
(19-10-2014 12:29 PM)Venne schreef: [ -> ]Moulin de gassac.
Guilhem Blanc , un vin comme autrefois.
Cava, goei saus van gemaakt

Wat bedoel je hiermee Venne? Ik dronk ook al de Moulin de Gassac Guilhem Blanc gekocht bij 1 Jour1Vin. Was niet slecht als ik mij goed herinner maar kreeg de code NMK ( Niet meer kopen)

En de Cava een flop?
Als ik me goed herinner betekenen de cava's van Venne dikwijls ça va.
Cava is ça va ja :-)
Hey Don , was idd niet slecht maar zeker niet waw en niet bij te kopen :-)

"Un vin comme autrefois" stond op de fles

Ben wat rood en wit aan het proberen te laten liggen, dien rooie 2001 steekt al lang mijn ogen uit
En gisteren heeft den 2001 mijn ogen uitgestoken:-)
Was "proeverijke" watte WTF , zal wel verslagje komen in degustaties,in naastliggend dorp en daar id glazen gegoten.
Een drietal uur ervoor opengedaan en stelde niks voor qua neus. Vlug caraf in en reservefles gaan kiezen. En stilaan kwam hij meer en meer open. Een jaar of 6 geleden ook al eens opengedaan en was toen NTZ.
Resultaat is een bescheiden maar brede neus en een elegante bouche. Opt einde nog wat stevig trekwerk dat beetje stoorde maar toch mijn tweede beste daumas. Andere was een 94 denk ik op leeftijd. Deze wijn moet je dus wat tijd geven in de fles en als hij pas uit de fles komt. Mijn volgende 2001 gaat over 10 jaar open. 2001 was wel een topjaar.
2001 was heel mooi, had wat tijd nodig in het glas, maar dan evenwicht en finesse. Kan inderdaad nog een stuk verder.

Een superproeverijke die Leuven-Brussel XII, Carl had alle registers open getrokken ... heb er enorm van genoten en deze tasting zit zeker bij de toppertjes. Kijk al uit naar de volgende edities van Leuven-Brussel.
De stichter van dit domein Aimé Guibert is tijdens het weekend overleden.
http://www.wine-searcher.com/m/2016/05/l...kers-death
Mas Daumas Blanc 2015

De schitterende strogele kleur verraadt een redelijk volle wijn. De neus is alvast heel aromatisch. Rijpe ananas, natte steen, acacia honing, bloemetjes, hars. In de mond zijdezacht, fluwelig, men verwacht bijna iets zoetig maar de zuurtjes zorgen voor een voldoende fris gevoel. Honing met een agrumetoetsje. Mooie (oeps) lengte, een complete wijn om even bij stil te staan. We zijn echter mooi blijven zitten. ;-)
(11-04-2018 09:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]Mas Daumas Blanc 2015

De schitterende strogele kleur verraadt een redelijk volle wijn. De neus is alvast heel aromatisch. Rijpe ananas, natte steen, acacia honing, bloemetjes, hars. In de mond zijdezacht, fluwelig, men verwacht bijna iets zoetig maar de zuurtjes zorgen voor een voldoende fris gevoel. Honing met een agrumetoetsje. Mooie (oeps) lengte, een complete wijn om even bij stil te staan. We zijn echter mooi blijven zitten. ;-)
Ooit zeeeeer lang geleden een rooie 1985? gedronken en toen wel onder de indruk. Maar toen ook niet omgevallenWink
(11-04-2018 09:57 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(11-04-2018 09:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]Mas Daumas Blanc 2015

De schitterende strogele kleur verraadt een redelijk volle wijn. De neus is alvast heel aromatisch. Rijpe ananas, natte steen, acacia honing, bloemetjes, hars. In de mond zijdezacht, fluwelig, men verwacht bijna iets zoetig maar de zuurtjes zorgen voor een voldoende fris gevoel. Honing met een agrumetoetsje. Mooie (oeps) lengte, een complete wijn om even bij stil te staan. We zijn echter mooi blijven zitten. ;-)
Ooit zeeeeer lang geleden een rooie 1985? gedronken en toen wel onder de indruk. Maar toen ook niet omgevallenWink

Bij mij is dat ook bijzonder lang geleden. Ik vond indertijd de eerste jaren, 1982 en 1983 wel top, maar latere jaren konden me minder bekoren. Ook de eerste witte vond ik wel wat hebben.
(11-04-2018 09:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]Mas Daumas Blanc 2015

De schitterende strogele kleur verraadt een redelijk volle wijn. De neus is alvast heel aromatisch. Rijpe ananas, natte steen, acacia honing, bloemetjes, hars. In de mond zijdezacht, fluwelig, men verwacht bijna iets zoetig maar de zuurtjes zorgen voor een voldoende fris gevoel. Honing met een agrumetoetsje. Mooie (oeps) lengte, een complete wijn om even bij stil te staan. We zijn echter mooi blijven zitten. ;-)

Het heeft geen zin om bovenstaande opnieuw te herhalen maar toch kort enkele impressies. Op basis van de neus verwachte ik een zoete, volle wijn. Vooral rijpe ananas. Dat tropisch fruit was wel in de mond aanwezig maar m knap gecounterd door fijne zuren. De wijn is droog voor de duidelijkheid. Lang in de mond en in de afdronk. Grote wijn.
Deze nog eens bovengehaald.

Mas de Daumas Gassac 2014

I.G.P. Saint-Guilhem-le-Désert Cité d'Aniane (Vin de Pays de L'Hérault)
V. Guibert de la Vaissière, Aniane
77% Cabernet Sauvignon - 7% Merlot - 5% Cabernet Franc - 3% Petit Verdot - 2% Malbec - 2% Pinot - 4% Zeldzame druiven.
M.D. - 13,5% vol. - De Coninck Brussel - 34 €

Toch geen kneusje, volgens mij. En ook geen "overbodige" cabernet sauvignon volgens mij. Misschien doet die 6% "agent x" zijn werk. En allicht ook het terroir. De wijn heeft pit maar ook al veel rondeur. Doet wat aan syrah-invloed denken, al weet ik helemaal niet of die er iets mee te maken heeft...

De kleur is erg donker, ook voor 77% cabernet sauvignon. Mooi om naar te kijken. Heel veel divers rood en zwart fruit in neus en mond. Erg fris mondgevoel. Behoorlijke lengte eindigend op tabak en krieken. Het hout is goed versmolten, de tannines ook. Wordt dit beter met de jaren? Geen idee, maar ik heb nog één fles en die gaat er binnen dit en twee jaar in elk geval aan. Dit is nu te mooi om af te blijven.
Mas de Daumas Gassac 2013 I.G.P. Saint-Guilhem-le-Désert Cité d'Aniane

Zoals geweten een min of meer Bordeauxblend uit het zuiden met behoorlijk wat diepgang.
De kleur, het concentraat en de eerste geurimpressies laten al vermoeden dat je hier een méér dan behoorlijke wijn in het glas hebt. Wat ik hier neerschrijf zijn bevindingen op dag 2. Gisteren kwam hij vlak na opening, zoals ik al vermoedde, nogal streng en stug over. Wijn had duidelijk wat nood aan ademhappen. Vandaag is dit een openbaring. Neus van donker fruit, cassis, violet, tabak en een subtiele houttoets. De tannines zijn present maar fijn en afgemeten. Heerlijk rond en vol in de mond, echt een streling op de tong met een afdronk die je o zo naar het volgende glaasje laat verlangen. Dit is natuurlijk niet een echt goedkope Languedoc en soms lees je hierover minder goede dingen. Maar reken mij met deze 2013 toch maar bij de hevige fans.
(16-08-2018 09:05 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Mas de Daumas Gassac 2013 I.G.P. Saint-Guilhem-le-Désert Cité d'Aniane

Zoals geweten een min of meer Bordeauxblend uit het zuiden met behoorlijk wat diepgang.
De kleur, het concentraat en de eerste geurimpressies laten al vermoeden dat je hier een méér dan behoorlijke wijn in het glas hebt. Wat ik hier neerschrijf zijn bevindingen op dag 2. Gisteren kwam hij vlak na opening, zoals ik al vermoedde, nogal streng en stug over. Wijn had duidelijk wat nood aan ademhappen. Vandaag is dit een openbaring. Neus van donker fruit, cassis, violet, tabak en een subtiele houttoets. De tannines zijn present maar fijn en afgemeten. Heerlijk rond en vol in de mond, echt een streling op de tong met een afdronk die je o zo naar het volgende glaasje laat verlangen. Dit is natuurlijk niet een echt goedkope Languedoc en soms lees je hierover minder goede dingen. Maar reken mij met deze 2013 toch maar bij de hevige fans.

Hmmm, mooi beschreven... zin om hem te proeven....
Denk dat het idd zo een van die wijnen is die- zonder de nodige preparatie- onterecht een slechte indruk kan geven. Velen trekken de fles open, drinken hem leeg met 4 en zijn achteraf ontgoocheld over de kwaliteit. Terwijl de wijn gewoon geen tijd heeft gehad om zich te tonen. De cabernet heeft hier veel mee te maken. Vandaar dat met Medoc wijnen veelal hetzelfde gebeurt...
Moulin de Gassac rood 2018
Een neus van zwart fruit en vooral bosbessen met kruidige hints.
Een geconcentreerd mond met zijdeachtige tannines die voldoen aan een zuurtegraad met zwart fruit smaken, het geheel heeft een mooi volume, het is evenwichtig en vrij lang.

Moulin de Gassac wit 2018.
De neus was op citrusvruchten met inbegrip van grapefruit en witte vruchten met inbegrip van peer.
De mond was vrij geconcentreerd met een zuurgraad die zich meer manifesteerde van het midden van de mond en op de finish, het was niet onaangenaam en zelfs evenwichtig genoeg.
(11-04-2018 09:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]Mas Daumas Blanc 2015

De schitterende strogele kleur verraadt een redelijk volle wijn. De neus is alvast heel aromatisch. Rijpe ananas, natte steen, acacia honing, bloemetjes, hars. In de mond zijdezacht, fluwelig, men verwacht bijna iets zoetig maar de zuurtjes zorgen voor een voldoende fris gevoel. Honing met een agrumetoetsje. Mooie (oeps) lengte, een complete wijn om even bij stil te staan. We zijn echter mooi blijven zitten. ;-)

Vier jaar later mijn laatste flesje van deze wijn aan het opzzzzz…degusteren.
Had m klaar staan voor zaterdag, maar t is er niet van gekomen.
Raar, een witte?
Ja, vond dat die ná de rode mocht komen, een droge wijn maar wel 12 g restsuiker.
Dus zondag met mijn schoonzoons verder genuttigd. Ging perfect bij de veganistische schotels…(@Vee)
Nu aan het verder drinken en, goh, echt wel enorm lekker.
Sorry, Kempie, Vince en Baldrick Wink

[attachment=6100]
Pagina's: 1 2
Koppelingen