wijnliefhebbers

Volledige versie: Elio Grasso
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Elio Grasso, Barbera d'Asti "Vigna Martina" 2007: Zachte, ietwat alcoholische neus (wijn kwam iets te warm aan tafel), medium body, maar wel mooie structuur. Naar mijn gevoel iets te weinig aciditeit om de 14,5% alcohol helemaal toe te dekken.
Na een kwartiertje open staan begon de wijn verrassend te evolueren; de zuren werden strakker en de wijn werd dus toch nog wat frisser op 't einde. Helaas was de fles daarna al snel leeg.

Kostprijs bij Pizzeria L'Arco in Beringen: 28 euro + 6 euro stopgeld.
Vigna Martina 2008

Gisteren gedronken in de wijnclub in magnumfles. Ik vond dit een zeer geslaagde barbera (100%): zeer evenwichtig, mooi maar niet (over)rijp rood fruit, fijne zuurtjes, elegante stijl. Wel niet goedkoop helaas (60 Euro voor de magnum)

De hele avond was gewijd aan barbera en deze, samen met de barberas van Elio Altare en de Tre Vigne van Clerico Domenico, was een van de betere wijnen van de avond. Veel van de andere barbera's waren veel rijper gevinifieerd, niet slecht voor een glas maar wel snel vermoeiend denk ik
(05-11-2013 10:57 AM)nco schreef: [ -> ]Vigna Martina 2008

Gisteren gedronken in de wijnclub in magnumfles. Ik vond dit een zeer geslaagde barbera (100%): zeer evenwichtig, mooi maar niet (over)rijp rood fruit, fijne zuurtjes, elegante stijl. Wel niet goedkoop helaas (60 Euro voor de magnum)

De hele avond was gewijd aan barbera en deze, samen met de barberas van Elio Altare en de Tre Vigne van Clerico Domenico, was een van de betere wijnen van de avond. Veel van de andere barbera's waren veel rijper gevinifieerd, niet slecht voor een glas maar wel snel vermoeiend denk ik

Clerico bezochten we in 2011, inderdaad een topdomein. We zagen de nieuwe - zeer ambitieuze winery, Domenico was toen echter in zeer slechte gezondheid.
Barbera d'Alba Vigna Martina 2017

Mooie kleur, granaatappelpitjes met purpere schijn. In de neus vooral fris rood fruit en bakken bosbes. Stevige jongen met 15%, maar komt mij niet zo zwaar over. Waarschijnlijk had ik deze wat vroeger mogen openen. Was nu meer pnp en het eerste glas kwam toch vrij streng over met zuren die iets te veel domineerden. Krieken, bramen en iets of wat floraals in de mond. Vrij strak. Naarmate de avond verder ging kwam de wijn meer in balans en evolueerde de smaak naar iets rijper fruit.

In duo met gemarineerde geroosterde kalkoenbout met sinaasappels en een getomateerde saus. Combo was ok.
Barbera d'Alba Vigna Martina 2017

Hopsa, paar jaar verder. Wijn lijkt me helemaal à point nu. Terug pnp. Nog steeds mooi purper, lichte aanzet van wat baksteentjes. De neus kan ik niet goed thuis brengen. Belovend misschien, ruikt rond en rijp en doet me echt zin krijgen in de slok die komen zal.
Zo smaakt ie ook. Geen stroeve kantjes meer, dit is gewoon mooi met een lekkere kruidigheid.

Deze keer met (afhaal) pizza. Met nduja, pikante bedoening.
De wijn kan moeiteloos mee en geeft een zoete afdronk.
(26-04-2024 09:26 PM)ntr0 schreef: [ -> ]Barbera d'Alba Vigna Martina 2017

Hopsa, paar jaar verder. Wijn lijkt me helemaal à point nu. Terug pnp. Nog steeds mooi purper, lichte aanzet van wat baksteentjes. De neus kan ik niet goed thuis brengen. Belovend misschien, ruikt rond en rijp en doet me echt zin krijgen in de slok die komen zal.
Zo smaakt ie ook. Geen stroeve kantjes meer, dit is gewoon mooi met een lekkere kruidigheid.

Deze keer met (afhaal) pizza. Met nduja, pikante bedoening.
De wijn kan moeiteloos mee en geeft een zoete afdronk.

Barbera heeft zo de reputatie dat je dat vroeg moet drinken, maar als je afgaat op de zuren en de bakken fruit, dan is het eigenlijk logisch dat zo’n wijn wel wat langer kan liggen.

Is al te lang geleden dat ik er zelf nog één gedronken heb trouwens… Te veel keuze!
(27-04-2024 08:34 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(26-04-2024 09:26 PM)ntr0 schreef: [ -> ]Barbera d'Alba Vigna Martina 2017

Hopsa, paar jaar verder. Wijn lijkt me helemaal à point nu. Terug pnp. Nog steeds mooi purper, lichte aanzet van wat baksteentjes. De neus kan ik niet goed thuis brengen. Belovend misschien, ruikt rond en rijp en doet me echt zin krijgen in de slok die komen zal.
Zo smaakt ie ook. Geen stroeve kantjes meer, dit is gewoon mooi met een lekkere kruidigheid.

Deze keer met (afhaal) pizza. Met nduja, pikante bedoening.
De wijn kan moeiteloos mee en geeft een zoete afdronk.

Barbera heeft zo de reputatie dat je dat vroeg moet drinken, maar als je afgaat op de zuren en de bakken fruit, dan is het eigenlijk logisch dat zo’n wijn wel wat langer kan liggen.

Is al te lang geleden dat ik er zelf nog één gedronken heb trouwens… Te veel keuze!

Ik denk dat dat inderdaad wel opgaat voor de meeste Barbera's, maar je hebt dan ook wijnen als die van Conterno of de topwijnen van Massolino e.v.a. en dat ontwikkelt heel mooi voor zeker 10 - 15 jaar.
Koppelingen