Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Food-Wine pairing, wijn en gerecht
16-09-2013, 12:06 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-09-2013 om 12:20 PM door 33S.)
Bericht: #221
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(14-09-2013 03:48 PM)don quichotte schreef:  
(14-09-2013 02:58 PM)shiraz schreef:  
(14-09-2013 02:33 PM)33S schreef:  Interessant, is die Marsala een beetje de moeite? Ik dacht ook een fles te proberen bij m'n volgende bestelling.

Nu we toch bezig zijn: welke wijn zouden jullie bij bakharing schenken? Ik weet het, een pak minder exclusief dan kreeft, maar mijn vrouw kreeg het in haar kop om dit in huis te halen en op zaterdagavond wil ik toch een fles opendoen Smile

Ik twijfel tussen een eenvoudige Trebbiano d'Abruzzo van Masciarelli en een droge Riesling van Fritz Haag.

Riesling is denk ik een goede keus. Een wijn op basis van sauvignon blanc is denk ik ook niet slecht, een single malt wisky (eentje met wat rokerige toetsen) of een manzanilla sherry is ook te proberen.

Eergisteren dronk ik nog een Muscadet Sevre & Maine bij goed gekruide sardinnekes. (Pierre Luneau-Papin 2010 Terre de Pierre "Butte de la Roche)
Vond dit buitengewoon lekker.
Moet volgens mij ook bij een krachtige bakharing passen.

In ieder geval smakelijk.

Het is uiteindelijk de Riesling geworden, zeer strakke wijn met zuren die bleven tintelen op de tong. Werd in goede zin getemperd door het zoute van de vis. Misschien had een wijn met een zekere zilte toets nog beter geweest.

Gisteren en een tijdje geleden ook een interessante match gevonden: Pecorinokaas met Mostarda (= fruit op siroop waaraan mosterpoeder is toegevoegd) en salami met Lambrusco. Een tijd geleden gematcht met de Lambrusco di Sorbara "Vigna del Cristo" DOC 2012 secco van Cavicchioli, gisteren met een wat banalere, maar eveneens droge Lambrusco van Medici Ermete. Als de Lambrusco goed is, is dit een aangename combinatie, maar misschien ga ik volgende keer eens voor een lichtzoete Lambrusco (amabile).

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
20-10-2013, 10:31 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-10-2013 om 10:33 AM door doc.)
Bericht: #222
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Hamrolletjes met kaassaus en een St Joseph Blanc 2010 van Dom. du Chêne. Perfecte match ! Witlof en het anijsbittertje in de wijn die vol genoeg overkwam voor deze intense smaken. Het saliene karakter met de ham...

Buvez du vin et vivez joyeux !
20-10-2013, 12:44 PM
Bericht: #223
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-10-2013 10:31 AM)doc schreef:  Hamrolletjes met kaassaus en een St Joseph Blanc 2010 van Dom. du Chêne. Perfecte match ! Witlof en het anijsbittertje in de wijn die vol genoeg overkwam voor deze intense smaken. Het saliene karakter met de ham...

Slurp Ik krijg er zo'n honger van!

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
20-10-2013, 10:21 PM
Bericht: #224
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
panna cotta met coulis van frambozen en een glaasje moscato d'asti. Echt eens proberen!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
20-10-2013, 10:57 PM
Bericht: #225
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-10-2013 10:21 PM)Olivier schreef:  panna cotta met coulis van frambozen en een glaasje moscato d'asti. Echt eens proberen!

Weinig perfectere matchen geweten! (Mss Antwerp-Vitosha Sofia)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-10-2013, 12:23 PM
Bericht: #226
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
kreeft met geconfijte tomaat: tomaat en wijn blijft vrij moeilijk maar ik zou er een goede (vrij droge) spatlese bij durven zetten, liefst met enige leeftijd

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
22-10-2013, 01:54 PM
Bericht: #227
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(22-10-2013 12:23 PM)jazzper schreef:  kreeft met geconfijte tomaat: tomaat en wijn blijft vrij moeilijk maar ik zou er een goede (vrij droge) spatlese bij durven zetten, liefst met enige leeftijd

Ik denk dat een iets oudere vintage champagne ook moet lukken

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
25-10-2013, 09:57 AM
Bericht: #228
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(22-10-2013 01:54 PM)shiraz schreef:  
(22-10-2013 12:23 PM)jazzper schreef:  kreeft met geconfijte tomaat: tomaat en wijn blijft vrij moeilijk maar ik zou er een goede (vrij droge) spatlese bij durven zetten, liefst met enige leeftijd

Ik denk dat een iets oudere vintage champagne ook moet lukken

zeker en vast

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
17-11-2013, 03:30 PM
Bericht: #229
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Wat zouden jullie drinken bij spaghetti carbonara?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-11-2013, 04:09 PM
Bericht: #230
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(17-11-2013 03:30 PM)Olivier schreef:  Wat zouden jullie drinken bij spaghetti carbonara?

Niet de 1ste prijs voor originaliteit maar wel lekker....Dolcetto of ne Barbera zonder nieuw hout.
17-11-2013, 05:53 PM
Bericht: #231
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Rum Cola

Wine is sunlight , held together by water !
17-11-2013, 06:00 PM
Bericht: #232
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(17-11-2013 05:53 PM)Venne schreef:  Rum Cola

Big Grin

Buvez du vin et vivez joyeux !
17-11-2013, 06:09 PM
Bericht: #233
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ik zou durven opteren voor een witte wijn (Frans = Bourgogne of Italiaans = Toscaans) met wat houtlagering.

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
17-11-2013, 08:37 PM
Bericht: #234
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Zat ook in die richting te denken, Shiraz. Zal ik volgende keer eens proberen. Bedankt voor de tips.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-11-2013, 10:19 PM
Bericht: #235
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ik denk dat er "in de literatuur" meestal wit wordt aangeraden, maar mijn eerste keuze is altijd Barbera.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
20-12-2013, 04:48 PM
Bericht: #236
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
wat drink je bij hutsepot met schenkel?

Neen Venne, geen rum-cola Rolleyes

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
20-12-2013, 05:06 PM
Bericht: #237
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Boers gerecht = boerse wijn?

Iets uit de Rhone? Grenache? Of een Palm Royale.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
20-12-2013, 07:52 PM
Bericht: #238
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-12-2013 04:48 PM)Olivier schreef:  wat drink je bij hutsepot met schenkel?

Neen Venne, geen rum-cola Rolleyes

Nen Duitsen riesling met wat houtlagering

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
20-12-2013, 08:34 PM
Bericht: #239
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-12-2013 04:48 PM)Olivier schreef:  wat drink je bij hutsepot met schenkel?

Neen Venne, geen rum-cola Rolleyes

Nen bruine trappist ...

Buvez du vin et vivez joyeux !
21-12-2013, 04:29 PM
Bericht: #240
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Coquilles met aardpeer en nootjes. Iemand een idee?
Heeft er ooit iemand champagne gekocht in de colruyt? Welke kunnen jullie aanraden?

merci!


Ga naar locatie: