Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hertog Jan, Zedelgem
11-10-2018, 08:22 PM
Bericht: #41
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Ik kreeg in augustus een uitnodiging (zie hieronder) van Hertog Jan en vond het toen al veel te duur (sharing plates, dat alleen al). Maar wat er nu gevraagd wordt is toch wel te gek.

Gert, Ruige (chef van LESS) en zijn team hopen om u op één van deze bijzondere avonden, telkens om 19u, te mogen verwelkomen.
DJ Buscemi zal beide avonden, live, en met een aangepaste soundtrack verzorgen.

*Zaiyu Hasegawa is owner chef van restaurant DEN**, Tokyo - Japan,
DEN is gekozen als "Best Restaurant in Japan 2018", No.2 in the Asia´s 50 Best en No.17 in the World's 50 best. Restaurants Asia op plaats 2 en op plaats 17 wereldwijd.

Totaalprijs pp : 175 euro
(totaalmenu sharing plates, dranken inbegrepen)
Uw reservatie wordt bevestigd na betaling. 50 plaatsen per avond beschikbaar.
12-10-2018, 10:20 AM
Bericht: #42
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Ik zie hier het Hof Van Cleve passeren als goed alternatief, maar de prijzen zijn daar praktisch hetzelfde.
260/315 voor de menu, 365/435 met wijnen.
Reken daar nog de apero, water en koffie bij en de prijzen zijn vergelijkbaar...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
15-10-2018, 08:21 PM
Bericht: #43
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Hertog Jan, zaterdag 13 oktober.
Na een dagje in een zonovergoten Brugge rond te kuieren, om 20u richting Hertog Jan.
Het is ons eerste bezoek aan een 3* zaak, de verwachtingen zijn hoog gespannen!

We worden heel vriendelijk ontvangen en worden naar onze tafel begeleid. Tafeltje voor 2, aan het raam, met zicht op de hele zaal, ideaal!
We gaan zitten en worden voor een 2e keer welkom geheten door sommelier en rechterhand van Chef Gert, Joachim.
Er wordt heel vakkundig een stoffen servet op onze schoot gemikt dmv een houten vorkje, classy Smile
Voor mn vrouw brengen ze een krukje, om de handtas op te plaatsen mevrouw, classy Smile

We worden een derde keer welkom geheten door nog iemand anders, die ons verteld dat we de formule 'Hertog Jan integraal all in' (485pp) hebben gekozen en of die keuze nog klopt, tuurlijk, doen!
Kiezen we de dranken formule (160pp), includes apero, wijnen, waters en koffie, of kiezen we uit de wijnkaart?
Ervaring leert ons dat wijnen echt wel duur zijn dus kiezen we de aangepaste formule.

De champagnekar komt langs, André Clouet blijkt de huischampagne te zijn.
Brut (25pp), rosé (30pp) of vintage (35pp) zijn er voor handen.
We kiezen beiden de Brut. Er wordt een royal glas ingeschonken.

Er volgen 4 (!) hapjes:

zalm/komkommer/ dille
rillette BBQ style
West-Vlaams Rood Rund
koffie/aardappel/vanille

en die worden allemaal met hetzelfde glas champagne genuttigd. Ik ben nogal een 'rappe' drinker, maar de hoeveelheid is echt dik oké, en het glas gaat effectief de 4 hapjes mee!

Daarna worden we gevraagd of we even de keuken willen zien.
We tronen mee, en krijgen een inkijk in de keuken. Dit blijkt het oude gedeelte van de boerderij te zijn, die geklasseerd is dus mocht er heel weinig, zo niks veranderd worden.
Indrukwekkend! 12 chefs lopen heen en terug, allemaal rond hun eigen eilandje. Amuses, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert....
We krijgen daar zowaar nog een laatste hapje aangeboden.

passievrucht/ganzelever/zoethout

Terug naar onze plaats, intussen liggen onze servietten terug mooi opgevouwd op hun plaats.
Nu volgen er 5 (!) voorgerechtjes.

kaviaar/chips/plankton
"la vie en rose"
coquille/aardpeer/rammenas
parelhoen/cèpes/kruiden
witte truffel/aardappel/zoete ui

Dan volgt het hoofdgerecht.

Wagyu "Stroganoff"


We verkiezen om de 2 (!) desserts te skippen en gaan voor de kaasplank (8pp) surplus.
De kaaskar komt langs en we kiezen een 5tal kazen.

Of we koffie willen? Uiteraard.
Gevolgd door de snoepjeskar!
Cuberdons, marsmellow, mellowcakes, vlaai uit Dendermonde (geboortestad Chef Gert), framboostaart, 4 smaken macerons,...

We sluiten af met 2 huisgemaakte Limoncello (15pp), voor mij de 'gewone' citroen, voor de vrouw de bloedsinaasappel.


En nu de wijnen Wink
Geen notities, dat ging hier nu echt niet.
Telkens we ergens gaan eten vraag ik om de wijnen die we aangeboden krijgen tijdens de maaltijd te noteren.
Nergens wordt daarop ingegaan, vreemd.
Dit keer vroeg ik gewoon niks, met als gevolg dat ik onvolledige info heb, maar das nog beter dan niksWink


1. Een tokaj uit Hongarije
2. Een Touraine, Loire
3. Virginia Dare Viognier Two Arrowheads California 2013
(Coppola Winefamily blijkbaar)
4. Tempos Vega Oremus Furmint 2015
5.Braida Barbera d'Asti Montebruna 2016
6.Mosaique Bergen, Indian Pale Lager 4.5%
7.Vinatigo Volcanic Wines Tenerife 2016
8. Madeira

Stuk voor stuk lekkere wijn die bij de gerechten passen.
Prijs kwaliteit helemaal niet oké, maar dat weten we natuurlijk reeds wanneer we reserveren.
Dit is nu eenmaal de gastronomische top van België en dat moet wat kosten.
Hertog Jan sluit de deuren op 23 december en dus blijft er slecht 1 3* over in België.

Voelen we ons bedrogen of uitgekleed?
Helemaal niet, de prijs van de menu stond vast, idem voor de aangepaste drankformule, beide prijzen wisten we vooraf.
Voor kaas moet er altijd bijbetaald worden en de limoncello hebben we zelf bijgevraagd!
Wanneer je iedere dag 1.48 euro pp spaart dan eet je op de laatste dag van het jaar de "all in menu" met bijpassende drankformule.... çava tochWink , er wordt door sommigen meer gerookt per dag Smile

Totaalprijsje 2 personen all in: 1083 euro Blush

Het is een avond die we in alle waarschijnlijkheid maar 1 keer in ons leven zullen meemaken, dinerend in een 3* Michelin, dus hebben we er geen spijt van.

Na de maaltijd worden we door iemand van het restaurant terug naar ons hotel gebracht, in de Jaguar, classySmile

Owja, nog enkele richtprijsjes onthouden voor mn medewijnliefhebbers!

Veuve Cliquot La Grande Dame 2006 400 euro.
Pol Roger Cuvee Winston Churchill 450 euro.

Chateau Ormes de Pez 2011, St Estephe 120 euro
Chateau Haut-Bailley 2007, Pessac Leognan 275 euro
Chateau Leoville-Poyferré 2010 410 euro
Chateau Ducru-Beaucaillou 1985 520 euro
Chateau Angelus 1982 995 euro
Chateau Latour 1983 1325 euro
Chateau Margaux 1982 2950 euro

Live your life to the fullest, because it only happens once...
15-10-2018, 09:38 PM
Bericht: #44
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Leuk dat je je ervaring wilde delen! Klinkt culinair top. Mag ook wel voor die prijs. Persoonlijk zou ik het er niet voor over hebben maar iedereen moet dat voor zich uitmaken nietwaar.
15-10-2018, 09:43 PM
Bericht: #45
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Ik lach me te pletter als ik die wijnprijzen zie ... nono

When I was younger, I preferred sex ... as I grow older, I prefer wine !
15-10-2018, 10:17 PM
Bericht: #46
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Merci voor het mooi verslagje! Is duur, maar zoals je zegt, je weet het op voorhand, en als de verwachtingen ingelost worden, dan heb je een avond om lang te herinneren... En een mens mag al eens zot doen, zeker? Smile

Verre vide je te plains, verre plein je te vide.
15-10-2018, 11:37 PM
Bericht: #47
RE: Hertog Jan, Zedelgem

Citaat:Na de maaltijd worden we door iemand van het restaurant terug naar ons hotel gebracht, in de Jaguar, classy


En dan? ……..Rolleyes

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
16-10-2018, 08:16 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-10-2018 om 08:17 AM door Fre.)
Bericht: #48
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(15-10-2018 11:37 PM)don quichotte schreef:  
Citaat:Na de maaltijd worden we door iemand van het restaurant terug naar ons hotel gebracht, in de Jaguar, classy


En dan? ……..Rolleyes

Den Don vliegt liever per heli. wijn
16-10-2018, 08:45 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-10-2018 om 08:48 AM door Biff.)
Bericht: #49
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Merci Fre en Olivier!
Idd, we mogen al es profiteren!
Toeval wil dat er smorgens een mama van 34 werd begraven bij ons op de streek. Aangereden met de fiets, op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.
Ze laat een man en 4 kinderen achter.
We mogen al es profiteren....
(15-10-2018 11:37 PM)don quichotte schreef:  En dan? ……..Rolleyes
Voor ons was dat es een ervaring Don!
Onze daily drivers zijn Nissan Smile

Live your life to the fullest, because it only happens once...
16-10-2018, 11:20 AM
Bericht: #50
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Citaat:Den Don vliegt liever per heli

ah nee, Don Quichotte rijdt op een oud paard he Wink

Verre vide je te plains, verre plein je te vide.
16-10-2018, 12:40 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-10-2018 om 01:09 PM door don quichotte.)
Bericht: #51
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(16-10-2018 11:20 AM)Olivier schreef:  
Citaat:Den Don vliegt liever per heli

ah nee, Don Quichotte rijdt op een oud paard he Wink

Ik insinueerde eigenlijk iets anders.
En daarna?....Rolleyes

Zie den dikke Van Dale
Betekenis 'dan'

dan (bijwoord)
1 (van tijd) op die tijd; = daarna: eerst ik en dan jij
2………...

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
16-10-2018, 02:32 PM
Bericht: #52
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Sorry Biff, maar culinaire top zou ik toch mijn eigen ervaringen met Hertog Jan niet omschrijven. Ik heb eerlijk gezegd nooit begrepen waarom ze überhaupt drie sterren hebben gekregen. Hetzelfde heb ik wel van meerdere michelinsterren rond het Brugse (o.a. Sel Gris en Sans Cravate).
Zonder reclame te willen maken kan je voor een fractie van de prijs een betere ervaring beleven bij bijvoorbeeld Pieter Clement.

Ik begrijp eerlijk gezegd die fascinatie niet van stellar prijzen te betalen om het één keer te hebben meegemaakt. Dat heeft werkelijk niets te maken met fantastisch dineren.
16-10-2018, 03:05 PM
Bericht: #53
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(16-10-2018 02:32 PM)bowmore schreef:  Sorry Biff, maar culinaire top zou ik toch mijn eigen ervaringen met Hertog Jan niet omschrijven.
Ik begrijp eerlijk gezegd die fascinatie niet van stellar prijzen te betalen om het één keer te hebben meegemaakt. Dat heeft werkelijk niets te maken met fantastisch dineren.
Geen erg Bowmore, elk zn mening nietwaar!
Maar, je bent er dus ook al geweest.
Bij ons gaat het om de beleving, een namiddagje Brugge, liefst in de toeristenluwe buurt, dan ons klaarmaken op hotel, kostuum aan, stropdas, schoenen blinken....
Wij proberen dit 1× op een jaar te doen en kijken daar dan enorm naar uit! Zoals ik al zei is dit pq helemaal verkeerd, maar als ik enkel goed wil eten kan ik gerust in onze streek blijven, keuze genoeg.
Ons gaat het dus idd over 'es meegemaakt hebben'.
Ik reserveerde op zondag 14 januari en de eerstvolgende zaterdagavond die vrij was was dus zaterdag laatst. Blijkbaar zijn er toch wel wat mensen die die fascinatie delen...

Bij ons op het werk rijdt er ene op een Cervelo van 5000 euro, das ook iets wat ik niet snap. Of iemand die per dag 8 euro rookt....

Live your life to the fullest, because it only happens once...
16-10-2018, 03:13 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-10-2018 om 03:13 PM door bowmore.)
Bericht: #54
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(16-10-2018 03:05 PM)Biff schreef:  Of iemand die per dag 8 euro rookt....
Toen ik nog havana's rookte was dat meer dan 8€ per dag. Was het wel waard vond ik.
16-10-2018, 05:39 PM
Bericht: #55
RE: Hertog Jan, Zedelgem
Inderdaad, ieder zijn smaak en ik begrijp Biff heel goed. Zelf hou ik het ook een ietsje bescheidener, maar een bevriend echtpaar frequenteerde al zowat alle sterrenrestaurants in België en zij plaatsten Hertog Jan toch vrij hoog op hun lijstje.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
16-10-2018, 06:34 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-10-2018 om 06:37 PM door Biff.)
Bericht: #56
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(16-10-2018 03:13 PM)bowmore schreef:  
(16-10-2018 03:05 PM)Biff schreef:  Of iemand die per dag 8 euro rookt....
Toen ik nog havana's rookte was dat meer dan 8€ per dag. Was het wel waard vond ik.
Monte Cristo, Cohiba?
(16-10-2018 05:39 PM)wvd schreef:  Inderdaad, ieder zijn smaak en ik begrijp Biff heel goed. Zelf hou ik het ook een ietsje bescheidener, maar een bevriend echtpaar frequenteerde al zowat alle sterrenrestaurants in België en zij plaatsten Hertog Jan toch vrij hoog op hun lijstje.
thumbsup
Wij doen meestal 1 per jaar, gaande van 1*, 2* of zoals nu 3*.
Er is ieder jaar wel een reden Wink
Maar, ik moet ook zeggen dat het verschil tussen 1, 2 en 3 volgens ons nu ook zo groot niet is.
Behalve het dubbel van prijs danSmile

Live your life to the fullest, because it only happens once...
16-10-2018, 08:52 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-10-2018 om 08:57 PM door bowmore.)
Bericht: #57
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(16-10-2018 06:34 PM)Biff schreef:  Wij doen meestal 1 per jaar, gaande van 1*, 2* of zoals nu 3*.
Er is ieder jaar wel een reden Wink
Maar, ik moet ook zeggen dat het verschil tussen 1, 2 en 3 volgens ons nu ook zo groot niet is.
Behalve het dubbel van prijs danSmile
Ik begrijp wel wat je wilt Biff maar gebruik dat geld eens voor een kleine uitstap naar Cote d Opale en ga daar eens naar La Sirene (http://lasirene-capgrisnez.com/) en zak daarna naar je hotel in St Valery sur Somme (ik ga altijd naar hier http://www.relais-guillaume-de-normandy....omme.html) af om d agneau prés salé te eten. Denk dat je een mooiere beleving zal meemaken.

En inderdaad Cohiba maar ook Montecristo
16-10-2018, 09:34 PM
Bericht: #58
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(16-10-2018 08:52 PM)bowmore schreef:  Ik begrijp wel wat je wilt Biff maar gebruik dat geld eens voor een kleine uitstap naar Cote d Opale en ga daar eens naar La Sirene (http://lasirene-capgrisnez.com/) en zak daarna naar je hotel in St Valery sur Somme (ik ga altijd naar hier http://www.relais-guillaume-de-normandy....omme.html) af om d agneau prés salé te eten. Denk dat je een mooiere beleving zal meemaken.
Bedankt voor de tip!
Toeval wil dat we al langer die richting uit willen!

Live your life to the fullest, because it only happens once...
16-10-2018, 10:31 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-10-2018 om 10:37 PM door jr02.)
Bericht: #59
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(16-10-2018 09:34 PM)Biff schreef:  
(16-10-2018 08:52 PM)bowmore schreef:  Ik begrijp wel wat je wilt Biff maar gebruik dat geld eens voor een kleine uitstap naar Cote d Opale en ga daar eens naar La Sirene (http://lasirene-capgrisnez.com/) en zak daarna naar je hotel in St Valery sur Somme (ik ga altijd naar hier http://www.relais-guillaume-de-normandy....omme.html) af om d agneau prés salé te eten. Denk dat je een mooiere beleving zal meemaken.
Bedankt voor de tip!
Toeval wil dat we al langer die richting uit willen!

Tip:
au p'tit bonheur in Audresselles, klein restaurantje, mooie gezellige terras en Belgische kok/eigenaar die het vak leerde aan de kokschool 'Ter Duinen' Koksijde Slurp
http://auptitbonheur.org/index.html

Ieder jaar staat er bij ons ook een toppertje op de planning. Volgend weekend eens Antwerpen een bezoekje brengen en eens proeven van de kookkunsten van Sergio in 'the Jane'...ang-el
17-10-2018, 08:31 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-10-2018 om 08:33 AM door Biff.)
Bericht: #60
RE: Hertog Jan, Zedelgem
(16-10-2018 10:31 PM)jr02 schreef:  Volgend weekend eens Antwerpen een bezoekje brengen en eens proeven van de kookkunsten van Sergio in 'the Jane'...ang-el
Bedankt voor de tip!
Mooi!
Ben ik ook es benieuwd naar, de vrouw liet die naam reeds vallen voor volgend jaar Wink
(16-10-2018 12:40 PM)don quichotte schreef:  Ik insinueerde eigenlijk iets anders.
En daarna?....Rolleyes

Zie den dikke Van Dale
Betekenis 'dan'

dan (bijwoord)
1 (van tijd) op die tijd; = daarna: eerst ik en dan jij
2………...
Of hoe iets heel verkeerd kan geïnterpreteerd worden Don!
En dan?
Nog nagenieten in de hotelkamer hè; )

Live your life to the fullest, because it only happens once...


Ga naar locatie: