Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieuws, artikels.
13-05-2019, 02:07 PM
Bericht: #451
RE: Nieuws, artikels.
(13-05-2019 12:53 PM)Vinogan(s) schreef:  
(13-05-2019 09:59 AM)wvd schreef:  
(13-05-2019 06:19 AM)vinejo schreef:  (die de handpop zijn van...de meest vermogende krachten van het land.)

Iedereen is overal ter wereld de handpop van...de meest vermogende krachten van de wereld. Binnenkort gaan we braaf stemmen. Het enige wat we gaan doen is de verhouding tussen de traditionele partijen bepalen. Niets van wat echt moet gedaan worden wil zal ooit gebeuren, tenzij de machthebber er zelf beter van wordt. Enkel event-driven politics (cfr. recente "maatregelen" bij justitie) om snel nog wat kiezers te lokken maar nooit een realistische lange termijn visie. Klinkt cynisch, maar het is niet anders.

Akkoord
(13-05-2019 06:19 AM)vinejo schreef:  Om nog even kort terug te komen op de initiële vraag over het artikel in HLN. Wat Groen wil is in Belgie een vermogenskadaster opbouwen om de belastingsdruk eerlijker te verdelen (momenteel is die hier vooral geconcentreerd op arbeid, vermogen ontsnapt). Dit systeem bestaat zelfs in Amerika, in Belgie blijft dit een taboe. Vermogende krachten in ons land trachten namelijk alles en iedereen die hierover durft initiatief te nemen belachelijk of verdacht te maken. Men jaagt de gewone mensen schrik aan dat ze aan hun geld (en hun kunst of zelfs hun wijn) gaan zitten. Mission accomplished alweer blijkbaar. Met de bereidwillige hulp van de mainstream media (die de handpop zijn van...de meest vermogende krachten van het land.)

Efkes de teksten bij de hand nemen:

- In de US bestaat een "wealth tax" op vandaag (nog) niet. Persoonlijk vind ik de US trouwens nu niet echt een lichtend voorbeeld, maar dat even terzijde. In Brits Columbia (Canada) bestaat het blijkbaar wel onder 1 of andere vorm. Wel circuleert er in de US een voorstel van Warren en Sanders voor een soort wealth tax. Deze neemt echter een heel andere vorm aan dan de hypothetische Belgische heffing (omdat de maatschappij en het fiscaal regime er ook helemaal anders is). Het is iets helemaal anders om een wealth tax te gaan opleggen aan mensen die vanaf 500K $ een marginaal tarief van 37% belastingen betalen dan aan de belgen die 50% + gemeentebelastingen betalen vanaf het inkomen dat 40K € te boven gaat...

- Bovendien is het spreken over een vermogensheffing hier zeer voorbarig. Het ingediende voorstel op vandaag spreekt niet over belastingen. Het gaat vandaag enkel over het invoeren van een vermogensregister (bijlage). Maw, het volledig in kaart brengen van het vermogen van alle Belgen. Hoe dit in de toekomst gaat aangewend worden, daar kan men nog alle richtingen mee uit en daar spreekt de tekst zich niet over uit (dit allemaal op vandaag al gaan uitwerken was denk ik ook onbegonnen werk).

- En jawel, elk coherent geheel of collectie met een geschatte (door wie dan?) waarde hoger dan 5.000 € zou in dit register terechtkomen. Opnieuw, deze tekst voert geen vermogensheffing in - noch doet het iets aan de verschuiving in de lasten, maar de tekst handelt enkel over de invoering van het register zelf. Wel wordt voorzien dat je je elk jaar ook mag amuseren met het aangeven van je netto vermogen :-) Don zal lachen :-)

Ik ga me hier niet uitspreken over de al dan niet wenselijkheid of haalbaarheid van het initiatief, maar nu weten we tenminste exact waar we over spreken...

Ik had inderdaad even verward met de belasting op meerwaarde die in de VS wel bestaat en hier een even groot taboe is als een vermogenskadaster.

Verder lees ik op Rubestax.com het volgende:
Via de jaarlijkse Amerikaanse belastingaangifte moet het wereldwijde inkomen (uit arbeid dan wel uit vermogen) worden aangegeven. In Amerika moet het arbeidsinkomen dan wel inkomsten als zelfstandige ofwel pensioeninkomsten worden aangegeven. Daarnaast moet ook het inkomen uit vermogen worden aangegeven, dat wil zeggen de daadwerkelijk ontvangen rente, bij aandelen de ontvangen dividenden. Indien bezittingen verkocht worden, valt in principe de behaalde winst (ie is het verschil tussen de verkoopprijs en de koopprijs) in de Amerikaanse belastingheffing. Daarentegen mogen geleden verlies bij verkoop ook verrekend worden.

En ik haalde Amerika niet aan als “goed bezig op fiscaal vlak” maar als voorbeeld dat zélfs in het enorm belastingvrezende Amerika deze onderwerpen minder taboe zijn dan in Belgie.

Bedankt trouwens voor de pdf met het wetsvoorstel van Groen, zeer interessant, haal je dat van een overheidswebsite?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-05-2019, 03:38 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-05-2019 om 03:39 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #452
RE: Nieuws, artikels.
Je kan het voorstel gewoon vinden via de website van de Kamer, zoals bij alle wetsvoorstellen of -ontwerpen.

Zoals gezegd is het fiscaal systeem in de US wel zeer verschillend: in België moeten / mogen rente en dividenden ook aangegeven worden in Vak VII van de aangifte. Het verschil is dat er in BE regimes zijn met een "bevrijdende" roerende voorheffing die dadelijk aan de bron wordt ingehouden (veelal 30%), waardoor dit inkomen later niet meer in de aangifte moet opgenomen worden - maar dat wil dus niet zeggen dat dit onbelast inkomen is (geweest). Meerwaarden dat klopt, enkel in specifieke gevallen is dat in België belastbaar. De keerzijde van de medaille is wel dat hier ook geen verliezen (minderwaarden) worden aanvaard als aftrekbaar - nu net de regel waar DJT gebruik van gemaakt heeft om jaren lang geen US belasting te betalen...
13-05-2019, 10:12 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-05-2019 om 10:14 PM door Mathijs81.)
Bericht: #453
RE: Nieuws, artikels.
(12-05-2019 07:15 PM)vinejo schreef:  
(12-05-2019 11:58 AM)Mathijs81 schreef:  
(12-05-2019 11:54 AM)Jordaens schreef:  Kan je een herinnering al belasten?

Zolang de herinnering een meerwaarde heeft, vinden Groenen en Sossen daar wel een oplossing om in uw portefeuille te zitten Big Grin.
Maar een herinnering is toch zowat recyclage van het geheugen en zou dus in principe aftrekbaar moeten zijn van uw belastingen.
Neem er dan nog eens bij mocht die herinnering over een boswandeling gaan of een bezoek aan een recyclagepark ... premie aanvragen !

Je kan het niet absurd genoeg bedenken met al die linkse r*kkers.

Mathijs

Ach, je hebt blijkbaar liever dat de rechtse partijen in je portefeuille zitten...
jammer dat je niet beter geïnformeerd bent.

Tamelijk onterechte opmerking ... op vlak van milieu kom ik overeen met Groen. Ik heb er ooit nog voor gestemd !
Op alle andere vlakken ben ik door de jaren heen ( meer ) rechts geworden. Nochtans altijd "neutraal" geweest.
Het feit om dagelijks Oostblokkers in mijn buurtwinkel te zien en illegalen op de straat hebben daarvoor gezorgd.
Daarbij nog even een handvol "nieuwe belgen" in een ocmw appartement die onze blok minder leefbaar maken.
Ja ... dan ben ik inderdaad een product van mijn huidige omgeving ... zijn we dat niet allemaal thank you ?

Maar goed ... ik onttrek me van verdere commentaren en zal me concentreren op de wijn ...daarnet nog een mooie Blaufränkisch van Judith Beck gedronken !

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
14-05-2019, 11:28 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-05-2019 om 11:29 AM door wvd.)
Bericht: #454
RE: Nieuws, artikels.
Artikel onlangs verschenen. Blijkt dat er in de regio Bordeaux veel meer kankers voorkomen dan elders in Frankrijk. De oorzaak:

Das Gift auf den Reben
Eine Flasche Wein aus dem bekannten Weinbaugebiet Bordelais bei Bordeaux kann mehrere Tausend Euro kosten. Nun machen zwei einheimische Frauen öffentlich, dass Winzer dort sehr viele Pestizide spritzen – und Menschen davon schwer krank werden.


   

Commentaar lijkt me overbodig...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
14-05-2019, 02:18 PM
Bericht: #455
RE: Nieuws, artikels.
(14-05-2019 11:28 AM)wvd schreef:  Artikel onlangs verschenen. Blijkt dat er in de regio Bordeaux veel meer kankers voorkomen dan elders in Frankrijk. De oorzaak:

Das Gift auf den Reben
Eine Flasche Wein aus dem bekannten Weinbaugebiet Bordelais bei Bordeaux kann mehrere Tausend Euro kosten. Nun machen zwei einheimische Frauen öffentlich, dass Winzer dort sehr viele Pestizide spritzen – und Menschen davon schwer krank werden.




Commentaar lijkt me overbodig...

Hetzelfde geldt voor onze fruitstreek, omgeving Borgloon, Gingelon, Sint-Truiden, zowel qua oorzaak als gevolg jammer genoeg.
14-05-2019, 06:17 PM
Bericht: #456
RE: Nieuws, artikels.
Jedenfalls werde ich dann aus Solidarität nie mehr Flaschen von mehrere Tausend Euros trinken!
(met 6 op 10 voor Duits was ik vroeger altijd behoorlijk tevreden. Zufrieden als het ware).

Veilingmeester N.V. Jordaens
28-05-2019, 03:32 PM
Bericht: #457
RE: Nieuws, artikels.
As prices of Burgundy's Pinot spiral out of the reach of many consumers, so German Pinot is getting ready to fill the void ...

http://www.the-buyer.net/insight/german-...inot-bash/

In blind, we trust Cool
14-06-2019, 09:48 AM
Bericht: #458
RE: Nieuws, artikels.
Interessant stukje over Tavel:

https://timatkin.com/when-is-a-rose-not-a-rose/
17-06-2019, 09:52 PM
Bericht: #459
RE: Nieuws, artikels.
Iemand nog een feestje in het verschiet binnenkort?

https://m.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/i...~a8e5bba4/
17-06-2019, 09:54 PM
Bericht: #460
RE: Nieuws, artikels.
(17-06-2019 09:52 PM)GP1978 schreef:  Iemand nog een feestje in het verschiet binnenkort?

https://m.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/i...~a8e5bba4/

Ideaal om mee in t Laatste Nieuws te komen.
17-06-2019, 10:20 PM
Bericht: #461
RE: Nieuws, artikels.
(17-06-2019 09:54 PM)Fre schreef:  
(17-06-2019 09:52 PM)GP1978 schreef:  Iemand nog een feestje in het verschiet binnenkort?

https://m.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/i...~a8e5bba4/

Ideaal om mee in t Laatste Nieuws te komen.

Hopelijk heeft die geen kurk Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-06-2019, 10:22 PM
Bericht: #462
RE: Nieuws, artikels.
(17-06-2019 09:52 PM)GP1978 schreef:  Iemand nog een feestje in het verschiet binnenkort?

https://m.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/i...~a8e5bba4/

Ongeacht Yquem, maar WTF doet iemand in godsnaam met 20 liter Sauternes wijn Gek?.

Ik moest trouwens ook lachten toen ik "topjaar 2007" las nono

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
17-06-2019, 11:01 PM
Bericht: #463
RE: Nieuws, artikels.
(17-06-2019 10:22 PM)Mathijs81 schreef:  
(17-06-2019 09:52 PM)GP1978 schreef:  Iemand nog een feestje in het verschiet binnenkort?

https://m.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/i...~a8e5bba4/

Ongeacht Yquem, maar WTF doet iemand in godsnaam met 20 liter Sauternes wijn Gek?.

Ik moest trouwens ook lachten toen ik "topjaar 2007" las nono

Mathijs

Voor zoet wit wel hoor Mathijs

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-06-2019, 08:46 AM
Bericht: #464
RE: Nieuws, artikels.
(17-06-2019 10:22 PM)Mathijs81 schreef:  Ik moest trouwens ook lachten toen ik "topjaar 2007" las nono

https://www.robertparker.com/resources/vintage-chart
18-06-2019, 09:39 AM
Bericht: #465
RE: Nieuws, artikels.
20 liter? Welke fles is dit dan?
15, 18, 26 of 30 dacht ik? Of speciaalke mss...
Alee hup, 200 forumleden aan 100 euro en we zijn er !
Elk 10cl Yquem 2007 nono

Live your life to the fullest, because it only happens once...
18-06-2019, 10:13 AM
Bericht: #466
RE: Nieuws, artikels.
(18-06-2019 09:39 AM)Biff schreef:  20 liter? Welke fles is dit dan?
15, 18, 26 of 30 dacht ik? Of speciaalke mss...
Alee hup, 200 forumleden aan 100 euro en we zijn er !
Elk 10cl Yquem 2007 nono

Fout in het artikel.

Is een NABUCHODONOSOR" (15L), dus 20 Flessen van 0,75.
Maar bij HLN drinken ze altijd wijn uit Literflessen! nono

Hier nog een gelijkaardige fles, nr 33
http://www.vin-passion-et-collection.fr/bordeaux/
18-06-2019, 11:36 AM
Bericht: #467
RE: Nieuws, artikels.
(18-06-2019 10:13 AM)GP1978 schreef:  Fout in het artikel.

Is een NABUCHODONOSOR" (15L), dus 20 Flessen van 0,75.
Maar bij HLN drinken ze altijd wijn uit Literflessen! nono
Ja lap, das dus elk maar 7,5 cl nono

Live your life to the fullest, because it only happens once...
18-06-2019, 12:24 PM
Bericht: #468
RE: Nieuws, artikels.
(18-06-2019 08:46 AM)Corto schreef:  
(17-06-2019 10:22 PM)Mathijs81 schreef:  Ik moest trouwens ook lachten toen ik "topjaar 2007" las nono

https://www.robertparker.com/resources/vintage-chart

Vorige week nog een fles Nairac 2007 jaak gemaakt (staat dat hier ergens?). Schitterende wijn vol botrytis.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
18-06-2019, 12:38 PM
Bericht: #469
RE: Nieuws, artikels.
(18-06-2019 12:24 PM)wvd schreef:  
(18-06-2019 08:46 AM)Corto schreef:  
(17-06-2019 10:22 PM)Mathijs81 schreef:  Ik moest trouwens ook lachten toen ik "topjaar 2007" las nono

https://www.robertparker.com/resources/vintage-chart

Vorige week nog een fles Nairac 2007 jaak gemaakt (staat dat hier ergens?). Schitterende wijn vol botrytis.

Uncensored zelfs! Wink
http://www.vinejo.freebb.be/thread-279-p...l#pid89734

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-06-2019, 12:45 PM
Bericht: #470
RE: Nieuws, artikels.
Moh, hier nog één fles Chateau Caillou liggen 2007.
Krijgt nochtans geen grote score op CT...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
18-06-2019, 05:09 PM
Bericht: #471
RE: Nieuws, artikels.
(18-06-2019 12:38 PM)vinejo schreef:  
(18-06-2019 12:24 PM)wvd schreef:  
(18-06-2019 08:46 AM)Corto schreef:  
(17-06-2019 10:22 PM)Mathijs81 schreef:  Ik moest trouwens ook lachten toen ik "topjaar 2007" las nono

https://www.robertparker.com/resources/vintage-chart

Vorige week nog een fles Nairac 2007 jaak gemaakt (staat dat hier ergens?). Schitterende wijn vol botrytis.

Uncensored zelfs! Wink
http://www.vinejo.freebb.be/thread-279-p...l#pid89734

Ja straf! Wellicht doordat we deze wijn niet verkopen (helaas...)? Rolleyes

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
19-06-2019, 12:10 AM
Bericht: #472
RE: Nieuws, artikels.
(18-06-2019 08:46 AM)Corto schreef:  
(17-06-2019 10:22 PM)Mathijs81 schreef:  Ik moest trouwens ook lachten toen ik "topjaar 2007" las nono

https://www.robertparker.com/resources/vintage-chart

Oesje, 2007 is niet zoals 2001 maar behoort volgens mij toch wel tot de betere jaren.
Ik heb er een magnum van liggen. Mag ik hier de regel van 3 toepassenWink
Mijne magnum wordt dan 2000€ huhuh
(zou ik zelf nooit in magnum kopen. Maar de geste van mijn schoonvader neem ik in dankSlurp)
02-07-2019, 04:39 PM
Bericht: #473
RE: Nieuws, artikels.
Zes van onze restaurants blinken op nieuwe lijst Wine Spectator

http://dmvino.be/2019/07/02/zes-van-onze...spectator/

In blind, we trust Cool
05-07-2019, 05:27 PM
Bericht: #474
RE: Nieuws, artikels.
stolen 150 bottles of ultra-expensive wine from an acclaimed Parisian restaurant.

https://www.bosshunting.com.au/vices/mos...restaurant

In blind, we trust Cool
12-07-2019, 11:33 AM
Bericht: #475
RE: Nieuws, artikels.
Aging wine underwater, why not?

https://www.aveine.paris/blog/en/aging-w...r-why-not/

In blind, we trust Cool
14-07-2019, 11:12 AM
Bericht: #476
RE: Nieuws, artikels.
Wie iets meer wil weten over Albariño (Galicië) ... een wijn met veel gezichten zo blijkt, https://perswijn.nl/2019/07/12/aanbevole...o-galicie/

In blind, we trust Cool
22-07-2019, 10:58 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-07-2019 om 10:59 AM door wvd.)
Bericht: #477
RE: Nieuws, artikels.
NYT artikel over witte Etna wijnen: https://www.nytimes.com/2019/07/18/dinin...-ios-share
Een wat overbodig artikel over het gebruik van nieuwe eik in de wijnmaking: https://www.wine-searcher.com/m/2019/07/...to-new-oak

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
24-07-2019, 10:47 AM
Bericht: #478
RE: Nieuws, artikels.
How Winemakers Analyze pH and Its Impact on Wine

https://daily.sevenfifty.com/how-winemak...t-on-wine/

In blind, we trust Cool
24-07-2019, 09:37 PM
Bericht: #479
RE: Nieuws, artikels.
(22-07-2019 10:58 AM)wvd schreef:  NYT artikel over witte Etna wijnen: https://www.nytimes.com/2019/07/18/dinin...-ios-share

Wat me gisteren eraan deed denken om nog wat Etna Bianco van Tenuta delle Terre Nere van Marco de Grazia aan te kopen. Net zoals in het artikel beschreven inderdaad heerlijke Etna wijn met 70% carricante in de 2018 versie.
07-08-2019, 08:28 AM
Bericht: #480
RE: Nieuws, artikels.
In De Gelderlander van vandaag:

Ook 2019 is een topjaar voor de Nederlandse wijn

Terwijl agrariërs bij bosjes klagen over de droogte is er één groep die stilletjes haar zegeningen telt: de wijnboeren. Voor het tweede jaar op rij stevent Nederland af op een topoogst.

HANNEKE VAN HOUWELINGEN

Tien à vijftien jaar geleden sprong het glazuur van je tanden, maar nu geeft wijnkenner Dik Beker de wijntjes van eigen bodem een 7,5. Misschien zelfs een 8.

Dat rapportcijfer wordt alleen maar mooier, voorspelt hij, want de druiven staan er deze zomer prachtig bij. Beker, tevens bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Wijn Producenten, dankt de volle wijnranken aan het gunstige voorjaar. Waar normaal in de eerste week van mei de druiven uitlopen, begon dit proces dit keer twee weken eerder. De druiven krijgen meer tijd om te groeien en zijn smaakvoller wanneer ze medio september worden geoogst.

Beker, eigenaar van wijngaard Betuws Wijndomein in Erichem, is erg enthousiast over de kwaliteit van de druiven die nu nog aan de stok hangen. De recordopbrengst van vorig jaar zullen de boeren niet evenaren, vermoedt hij. ,,In het voorjaar hebben we flinke nachtvorst gehad. Daar zijn de jonge scheuten gevoelig voor. De totale hoeveelheid druiven zal een stuk minder zijn dan vorig jaar.''

Sjacco Jaspers van wijngaard De Holdeurn in Berg en Dal houdt nog een slag om de arm. ,,Voor de oogst in september hebben we nog een paar droge weken nodig en een mooie temperatuur.''

Voortekenen
De voortekenen zijn goed. Lekker warm, weinig neerslag. ,,Een druif heeft een hekel aan water'', zegt Jaspers. ,,Daar moet-ie niet te veel van hebben. Heeft een druif ook niet nodig. De wortels gaan diep de grond in. Of het moet om jonge aanplant gaan.''

Ook voor Hans ter Haar van Wijngoed De Hennepe in Aalten ging 2018 de boeken in als het jaar van de recordoogst. Dit jaar zat ook hem de nachtvorst meerdere keren in de weg. ,,En het fantastisch mooie weer deze zomer was vaak prima, maar de dagen dat het 40 graden was, hebben hun sporen nagelaten. De druiventrossen die al ontbladerd waren, zijn bruin geworden en moeten als verloren worden beschouwd."

Ter Haar ziet de wesp dit jaar een grotere boosdoener zijn dan in andere jaren. ,,Misschien komt het door de hoge temperaturen. Wespen houden van overrijp fruit en beperken zich helaas ook niet tot één plant."

Toch is Ter Haar niet ontevreden. ,,Met een mooie nazomer erbij wordt er in september geoogst. We mogen dan qua volume minder hebben dan vorig jaar, kwalitatief zullen de wijnen niet onderdoen."

De wijnbouw in Nederland zit al sinds 2000 in de lift, toen er druiven op de markt kwamen die met minder zonuren vroegrijp werden. Ideaal voor ons klimaat dus. Ook zijn de druiven beter bestand tegen de beruchte meeldauwschimmel.

Ons land telt nu 139 wijngaarden. Het totaal aantal hectaren steeg in 2018 naar 260, 25 meer dan het jaar ervoor, zo berekende de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Samen produceren de Nederlandse wijnboeren ongeveer 1,2 miljoen flessen wijn, omgerekend 900.000 liter. Daarvan is 70 procent wit en 30 procent rood of rosé.

Volgens Beker wordt al deze wijn door onszelf opgedronken. ,,In vergelijking met landen als Frankrijk en Italië produceren wij een druppeltje. Te weinig om te exporteren. Maar lekker is-ie wel.''

Ter vergelijking: afgelopen jaar liet Nederland 420 miljoen liter wijn importeren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek op verzoek van deze krant. Champagne, port en andere alcoholische dranken gemaakt van druiven werden meegerekend, samen goed voor liefst 1,16 miljard euro.

Beker begon in 2004 wijngaard Betuws Wijndomein. Deze is inmiddels overgenomen door zijn zoon Diederik, die al verschillende prijzen in de wacht sleepte voor zijn smakelijke wijnen. Beker junior is nog optimistischer dan zijn vader. ,,Dit wordt weer een héél goed wijnjaar'', zegt hij.


Ga naar locatie: