wijnliefhebbers
Dom Coche-Dury, Meursault - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Bourgogne (/forum-5.html)
+--- Discussie: Dom Coche-Dury, Meursault (/thread-1035.html)


Dom Coche-Dury, Meursault - Roeland V - 19-03-2011 09:59 PM

Gisteren had ik de kans om de 2008 te drinken van deze prachtige chardonnay;

In één zin: de mooiste Meursault, zelfs witte Bourgogne in zijn geheel, die ik ooit gedronken heb.

Intense neus met diep strak maar rijp fruit, tikkeltje maar bijzonder elegant hout en een citrustoets die alles bijzonder spannend hield. Hij geurde al mineraal wat ik zelden bij chardonnay heb meegemaakt.
De smaak stond zo strak als de botoxhuid van Bart Kaëll.
Mineralen en citrus en hout stonden als de heilige drievuldigheid te blinken. Kan nog mooi evolueren.
top.
(91/100)

gelukkig mijn fles niet dus ken de prijs niet (en wil die allicht ook niet weten...)


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 19-03-2011 10:39 PM

Héhé, mooi beschreven... Wink
Maar idd, een cult-domein waarvan je weinig de gelegenheid hebt om het te proeven...


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - doc - 19-03-2011 11:10 PM

De smaak stond zo strak als de botoxhuid van Bart Kaëll Big Grin Een Chardonnay met wat fijne zuren en citrus is top, zo heb ik ze het liefst. Bourgogne mill. 2009 is er een stukje naast, dus kopen in 2008, gelijk heb je. Love your TN's !! Deze wijn nog niet geproefd en is mij niet gekend...


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Venne - 20-03-2011 12:52 AM

niet gekend.... brengt me op een idee! :-)
Is 09 zo een tegenvaller in wit in bourgogne?


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - doc - 20-03-2011 12:58 AM

Ik heb deze namiddag niet veel optiisme over 2009, missen aciditeit , heet jaar en wat ik geproefd heb van Verget mist wat diepgang en fruit, mijn madam was het trouwens eens met mij. Sommige leken mij dan wat "aangezuurd", tevens ook naar de mening van een mede degustator...


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Venne - 20-03-2011 01:06 AM

Verget zou dat toch niet mogen doen hé...
Ik ga eens stillekes beginnen met mijn witte bourgognes van 03 en 04 ... zullen nu wel op hun plooi zijn? 03 was geen goed jaar in witte bourgognes en nu zijn ze plots wel goed ... bizar:-)


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - doc - 20-03-2011 01:11 AM

Met Chimay nooit geen probleem...Slurp Weet je waar ik m'n Chimay van 't vat het liefst drink, Venne, op het terras van brasserie "Eau Blanche" in Lompret, één van die gecatalogeerde dorpjes uit Henegouwen. Ok off topic , maar who cares ,iedereen slaapt toch...


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - don quichotte - 20-03-2011 01:17 AM

(20-03-2011 01:11 AM)dr_magooo schreef:  .................Ok off topic , maar who cares ,iedereen slaapt toch...

Kom aan boy.Wink


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Venne - 20-03-2011 01:18 AM

ik heb mijn beste chimay gedronken met Zanker Salesman Rob waar ik eens lang geleden een dagje mee de baan op was.... ook ergens in een klein dorpje in Wallonië.... moet zo tegen de middag geweest zijn... ne man of 4 in een fris staminée en het was zeer warm buiten.... stukje kaas erbij een gesprekken over het leven... daar is de liefde voor Chimay ontstaan... moet in de zomer van 99 geweest zijn....
In de buurt van SSS kunnen we dat nog eens overdoen! :-)


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - doc - 20-03-2011 01:23 AM

Don is duidelijk wakker as ever, in SSS SSS doen we dat over , beloofd.. met gesprekken over leven, ...Don je bent uitgenodigd in Walllonië. Die Zanker is dat een Jood ?


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Venne - 20-03-2011 01:29 AM

nee....broer van AEG , Castor , Zanussi en Electrolux


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Olaf - 20-03-2011 05:25 PM

(19-03-2011 09:59 PM)Roeland V schreef:  Gisteren had ik de kans om de 2008 te drinken van deze prachtige chardonnay;

In één zin: de mooiste Meursault, zelfs witte Bourgogne in zijn geheel, die ik ooit gedronken heb.

Intense neus met diep strak maar rijp fruit, tikkeltje maar bijzonder elegant hout en een citrustoets die alles bijzonder spannend hield. Hij geurde al mineraal wat ik zelden bij chardonnay heb meegemaakt.
De smaak stond zo strak als de botoxhuid van Bart Kaëll.
Mineralen en citrus en hout stonden als de heilige drievuldigheid te blinken. Kan nog mooi evolueren.
top.
(91/100)

gelukkig mijn fles niet dus ken de prijs niet (en wil die allicht ook niet weten...)

Mooie fles Roeland.
Het is 'de mooiste Meursault, zelfs witte Bourgogne in zijn geheel, die je ooit gedronken hebt', je vindt hem 'top' en dan zie ik toch maar een score van 91/100 Huh

Olaf.


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Roeland V - 20-03-2011 11:48 PM

Wel, Olaf:
1) 91 is al een monsterscore (ik heb dat op school niet veel gehaald hoor...)
2) het is niet omdat die fles voor mij (persoonlijk) zo goed was, dat daarom 91 een verkeerde/te lage beoordeling zou zijn.
Ik heb immers nog nooit de allerbeste appellaties (als je dat al kan veralgemenen) geproefd binnen witte Bourgogne (bv. de Corton-Charlemagnes of (Bienvenues/Batard) Montrachets). Als je weet dat je nog nooit de allerhoogste top geproefd hebt, moet je uw puntenschaal juist stellen vind ik en dan is 91 al immens hoog.

Reden waarom ik trouwens vind dat er bijzonder hoog/te hoog gescoord wordt op het forum, maar dit geheel ter zijde.

Meer dan 90 geven geldt enkel voor de allerbeste wijnen ter wereld met dan in de 90-schaal nog verdere gradatie tot het nec plus ultra.

Veel te veel mensen zijn te beïnvloed door R. Parker die tegenwoordig niet minder geeft dan 85 ... Mijn puntenkader is eerder dat van J. Robinson. En dan is 90+ al bijzonder hoog.


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 21-03-2011 09:09 AM

(20-03-2011 11:48 PM)Roeland V schreef:  Meer dan 90 geven geldt enkel voor de allerbeste wijnen ter wereld met dan in de 90-schaal nog verdere gradatie tot het nec plus ultra.

Veel te veel mensen zijn te beïnvloed door R. Parker die tegenwoordig niet minder geeft dan 85 ... Mijn puntenkader is eerder dat van J. Robinson. En dan is 90+ al bijzonder hoog.

Puntenkader hier is dat van vinejo (vinejo points Big Grin )
En dat is gebaseerd op... dat van Parker.

Gaf net een 95/100 voor de Haut bailly 2008 - heb mij nog ingehouden. Is beter dan de VCC die 93 krijgt van mij. Elk puntje telt, maar t zijn beide topwijnen.

Trouwens, ik denk toch dat een Coche Dury (al is het "maar" een Meursault") wel tot de top van witte Bourgogne hoort hoor Cool

Maar enfin, t zijn maar punten - is totaal subjectief maar soms wel leuk om geven / lezen Wink
(en t is vooral de beschrijving die telt en die was--zoals we van ons wijnkonijn gewoon zijn- alweer fingerlickin' Slurp )


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - gertt - 21-03-2011 09:22 AM

en hoe zit het met de Carlpunten watte?Cool


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - carl - 21-03-2011 12:17 PM

(21-03-2011 09:22 AM)gertt schreef:  en hoe zit het met de Carlpunten watte?Cool


Daar ik deze wijn niet gedronken heb kan ik hier geen punten geven maar ik moet toegeven dat ik ook nogal beïnvloed ben door Parker op dat gebied. Ik geef ook zelden minder dan 85 Blush


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 21-03-2011 06:19 PM

(21-03-2011 12:17 PM)carl schreef:  
(21-03-2011 09:22 AM)gertt schreef:  en hoe zit het met de Carlpunten watte?Cool


Daar ik deze wijn niet gedronken heb kan ik hier geen punten geven maar ik moet toegeven dat ik ook nogal beïnvloed ben door Parker op dat gebied. Ik geef ook zelden minder dan 85 Blush

Geen reden om beschaamd te zijn , integendeel: ge drinkt genen brol meer.. Wink


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - carl - 22-03-2011 01:55 PM

(21-03-2011 06:19 PM)vinejo schreef:  
(21-03-2011 12:17 PM)carl schreef:  
(21-03-2011 09:22 AM)gertt schreef:  en hoe zit het met de Carlpunten watte?Cool


Daar ik deze wijn niet gedronken heb kan ik hier geen punten geven maar ik moet toegeven dat ik ook nogal beïnvloed ben door Parker op dat gebied. Ik geef ook zelden minder dan 85 Blush

Geen reden om beschaamd te zijn , integendeel: ge drinkt genen brol meer.. Wink

Ofwel proef ik gewoon slecht Cool


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - koen - 22-03-2011 02:10 PM

(22-03-2011 01:55 PM)carl schreef:  Ofwel proef ik gewoon slecht Cool

ofwel zie je het zonnetje in elke wijn


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - frank - 08-04-2012 08:32 PM

Gisteren bij de asperges de fijnste Meursault ooit gedronken (niet dat ik veel Meursaults drink maar kom ...).

Les rougeots 2004
in de neus (zachte boter, citrus, ananas) op de tong heerlijk vettig en fris tegelijkertijd. Wat een klassewijn die te 'vlug' geledigd werd (we hadden helaas geen magnum). Uniek te combineren met asperges en een botersausje maar deze krachtige wijn kan alles aan. Als ik hier dan toch punten op moet geven, voor sfeer en gezelligheid (9) en voor de smaak ook 9


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 08-04-2012 09:13 PM

(08-04-2012 08:32 PM)frank schreef:  Gisteren bij de asperges de fijnste Meursault ooit gedronken (niet dat ik veel Meursaults drink maar kom ...).

Les rougeots 2004
in de neus (zachte boter, citrus, ananas) op de tong heerlijk vettig en fris tegelijkertijd. Wat een klassewijn die te 'vlug' geledigd werd (we hadden helaas geen magnum). Uniek te combineren met asperges en een botersausje maar deze krachtige wijn kan alles aan. Als ik hier dan toch punten op moet geven, voor sfeer en gezelligheid (9) en voor de smaak ook 9

En hoe was de cuisson? Wink


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - frank - 24-04-2012 10:16 PM

ditmaal geen Meursault gedronken maar een Volnay 1 Cru 2004, pinot noir kers, humus, fluwelige wijn, top, een wijn om in te bijten en lang van te genieten aan een haardvuur


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - frank - 11-04-2019 08:09 PM

Meursault - 2009
Eerst 2 uur gedecanteerd in de ijskast om wat te ontplooien maar wel niet te koud in het glas gedronken zodat de aroma's nog voldoende merkbaar waren.
In de neus wat boter maar citrus en peer (onrijp) overheerst toch.
Geen spoor van veroudering noch vettigheoid. Vrij strakke wijn, heel veel fraicheur in een warm jaar.
Chapeau. Damned mijn laatste 2009.
Geen aperowijn, begeleider van 'vol a vent'. Wonderlijke chemie. 93


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - FRANCISPICCART - 11-04-2019 09:03 PM

(11-04-2019 08:09 PM)frank schreef:  Meursault - 2009
Geen aperowijn, begeleider van 'vol a vent'. Wonderlijke chemie. 93

Dat noem ik dan toch een veredelde "vol-au-vent" eten!thumbsup


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - jr02 - 11-04-2019 09:16 PM

(11-04-2019 08:09 PM)frank schreef:  Meursault - 2009
Damned mijn laatste 2009.

watte fijn te lezen dat deze top cult wijn gedronken kan worden bij een vol au vent.
Vol au vent is er bij mij met hopen in de koeling maar deze wijn zal er helaas nooit in te vinden zijn banghead
of vergis ik mij van wijn?


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 11-04-2019 09:43 PM

Hopelijk op domein gekocht, Frank? Daar is deze wijn naar verluidt nog betaalbaar...


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - frank - 12-04-2019 10:36 AM

(11-04-2019 09:43 PM)vinejo schreef:  Hopelijk op domein gekocht, Frank? Daar is deze wijn naar verluidt nog betaalbaar...

Betaalbaar is veel gezegd. De medewerker van een wijnhandelaar, toevallig ook een vriend, doet daar jaarlijks de pluk waardoor ze een heel beperkt deeltje van de wijnen kunnen kopen. Vandaar. En jaarlijks koop ik één flesje.


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - jr02 - 12-04-2019 11:56 AM

(12-04-2019 10:36 AM)frank schreef:  
(11-04-2019 09:43 PM)vinejo schreef:  Hopelijk op domein gekocht, Frank? Daar is deze wijn naar verluidt nog betaalbaar...

Betaalbaar is veel gezegd. De medewerker van een wijnhandelaar, toevallig ook een vriend, doet daar jaarlijks de pluk waardoor ze een heel beperkt deeltje van de wijnen kunnen kopen. Vandaar. En jaarlijks koop ik één flesje.

Respect @ Frank respect omdat er toch nog genoten wordt van deze icoon wijnen en ze niet alleen de kelders in verdwijnen als belegging.


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - frank - 12-04-2019 06:27 PM

(12-04-2019 11:56 AM)jr02 schreef:  
(12-04-2019 10:36 AM)frank schreef:  
(11-04-2019 09:43 PM)vinejo schreef:  Hopelijk op domein gekocht, Frank? Daar is deze wijn naar verluidt nog betaalbaar...

Betaalbaar is veel gezegd. De medewerker van een wijnhandelaar, toevallig ook een vriend, doet daar jaarlijks de pluk waardoor ze een heel beperkt deeltje van de wijnen kunnen kopen. Vandaar. En jaarlijks koop ik één flesje.

Respect @ Frank respect omdat er toch nog genoten wordt van deze icoon wijnen en ze niet alleen de kelders in verdwijnen als belegging.
Je kan ook beleggen in vriendschappenCool


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - wvd - 12-04-2019 06:55 PM

(12-04-2019 06:27 PM)frank schreef:  
(12-04-2019 11:56 AM)jr02 schreef:  
(12-04-2019 10:36 AM)frank schreef:  
(11-04-2019 09:43 PM)vinejo schreef:  Hopelijk op domein gekocht, Frank? Daar is deze wijn naar verluidt nog betaalbaar...

Betaalbaar is veel gezegd. De medewerker van een wijnhandelaar, toevallig ook een vriend, doet daar jaarlijks de pluk waardoor ze een heel beperkt deeltje van de wijnen kunnen kopen. Vandaar. En jaarlijks koop ik één flesje.

Respect @ Frank respect omdat er toch nog genoten wordt van deze icoon wijnen en ze niet alleen de kelders in verdwijnen als belegging.
Je kan ook beleggen in vriendschappenCool

thumbsup


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Vinoco - 02-05-2020 10:51 PM

We dachten dat we klaar waren maar de eigenaar van het restaurant trok nog een laatste flesje open als dank voor de mooie avond. Ook in Duitsland zijn ze klaar met de hele Corona lock-down blijkbaar...

Blind in het glas.

Het is toch niet waar! Wederom dezelfde toets in de neus als de 2 vorige wijnen. De eigenaar begint te lachen en ontmaskert meteen de fles. Meursault Coche Dury 2011. Nu perfect op dronk! The Master of Meursault in optima forma. Weinig notities meer. Gewoon poten op tafel en genieten met wijnvrienden. 96/100


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - WilD - 02-05-2020 11:13 PM

Super John, geniet zeapplaus


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - TheWineVet - 03-05-2020 11:04 PM

(02-05-2020 10:51 PM)Vinoco schreef:  We dachten dat we klaar waren maar de eigenaar van het restaurant trok nog een laatste flesje open als dank voor de mooie avond. Ook in Duitsland zijn ze klaar met de hele Corona lock-down blijkbaar...

Blind in het glas.

Het is toch niet waar! Wederom dezelfde toets in de neus als de 2 vorige wijnen. De eigenaar begint te lachen en ontmaskert meteen de fles. Meursault Coche Dury 2011. Nu perfect op dronk! The Master of Meursault in optima forma. Weinig notities meer. Gewoon poten op tafel en genieten met wijnvrienden. 96/100
Dus alleen de Roulot ontbrak nog...


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Vinoco - 10-06-2020 05:36 PM

Met grote regelmaat krijg ik iets moois in mijn glas waar ik immens van kan genieten. Ik besef als geen ander dat ik op dat vlak zeer bevoorrecht ben en vind dan ook weinig zo leuk als andere wijnliefhebbers te laten meegenieten van uitzonderlijke wijnen. Morgen is een speciale dag en eet ik bij Brut172 net buiten Maastricht waar ik ook slaap. Zoals altijd neem ik eigen wijnen mee en dus morgen niet anders. 2 goede wijnvrienden van mij vergezellen me aan tafel en dus heb ik zojuist 5 bijzondere flessen uit de kelder gehaald. 1 van de witte wijnen ontroert me keer op keer als het in mijn glas komt. Volgens mij is er namelijk geen 2e wijn ter wereld waarvan iedereen die er ervaring mee heeft zal zeggen dat er niets te vinden is wat beter is dan dit domein......morgen mag ik het weer ervaren. En ondanks dat de andere wijnen in ons glas, Coche Dury Genevrieres en Le Montrachet DRC, zeer bijzonder zijn....zullen ze verbleken bij die andere witte wijn....nog 1 nachtje slapen.....

ps rood gaat Petrus en Le Pin worden...zal ook binnen te houden zijn wijn


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - BartS - 10-06-2020 06:02 PM

(10-06-2020 05:36 PM)Vinoco schreef:  Met grote regelmaat krijg ik iets moois in mijn glas waar ik immens van kan genieten. Ik besef als geen ander dat ik op dat vlak zeer bevoorrecht ben en vind dan ook weinig zo leuk als andere wijnliefhebbers te laten meegenieten van uitzonderlijke wijnen. Morgen is een speciale dag en eet ik bij Brut172 net buiten Maastricht waar ik ook slaap. Zoals altijd neem ik eigen wijnen mee en dus morgen niet anders. 2 goede wijnvrienden van mij vergezellen me aan tafel en dus heb ik zojuist 5 bijzondere flessen uit de kelder gehaald. 1 van de witte wijnen ontroert me keer op keer als het in mijn glas komt. Volgens mij is er namelijk geen 2e wijn ter wereld waarvan iedereen die er ervaring mee heeft zal zeggen dat er niets te vinden is wat beter is dan dit domein......morgen mag ik het weer ervaren. En ondanks dat de andere wijnen in ons glas, Coche Dury Genevrieres en Le Montrachet DRC, zeer bijzonder zijn....zullen ze verbleken bij die andere witte wijn....nog 1 nachtje slapen.....

ps rood gaat Petrus en Le Pin worden...zal ook binnen te houden zijn wijn


Laat het smaken!


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 10-06-2020 07:14 PM

(10-06-2020 05:36 PM)Vinoco schreef:  Met grote regelmaat krijg ik iets moois in mijn glas waar ik immens van kan genieten. Ik besef als geen ander dat ik op dat vlak zeer bevoorrecht ben en vind dan ook weinig zo leuk als andere wijnliefhebbers te laten meegenieten van uitzonderlijke wijnen. Morgen is een speciale dag en eet ik bij Brut172 net buiten Maastricht waar ik ook slaap. Zoals altijd neem ik eigen wijnen mee en dus morgen niet anders. 2 goede wijnvrienden van mij vergezellen me aan tafel en dus heb ik zojuist 5 bijzondere flessen uit de kelder gehaald. 1 van de witte wijnen ontroert me keer op keer als het in mijn glas komt. Volgens mij is er namelijk geen 2e wijn ter wereld waarvan iedereen die er ervaring mee heeft zal zeggen dat er niets te vinden is wat beter is dan dit domein......morgen mag ik het weer ervaren. En ondanks dat de andere wijnen in ons glas, Coche Dury Genevrieres en Le Montrachet DRC, zeer bijzonder zijn....zullen ze verbleken bij die andere witte wijn....nog 1 nachtje slapen.....

ps rood gaat Petrus en Le Pin worden...zal ook binnen te houden zijn wijn

Is het die fles Richard die ingepakt is?
Kan ook eens lekker zijn, als je van anijs houdt natuurlijk. Wink


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Vinoco - 10-06-2020 07:39 PM

(10-06-2020 07:14 PM)vinejo schreef:  Is het die fles Richard die ingepakt is?
Kan ook eens lekker zijn, als je van anijs houdt natuurlijk. Wink

Yep, die fles is het wijn Richard 2007 haha


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 10-06-2020 07:56 PM

Is t Laville Haut Brion?


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Vinoco - 10-06-2020 08:10 PM

(10-06-2020 07:56 PM)vinejo schreef:  Is t Laville Haut Brion?

Ah ok, ik dacht dat je een grap maakte. Smile
Het is D'auvenay Puligny Montrachet en La Richarde 2007


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 10-06-2020 08:15 PM

(10-06-2020 08:10 PM)Vinoco schreef:  
(10-06-2020 07:56 PM)vinejo schreef:  Is t Laville Haut Brion?

Ah ok, ik dacht dat je een grap maakte. Smile
Het is D'auvenay Puligny Montrachet en La Richarde 2007

Jaja was grapje- maar zonder te weten wat de wijn was Rolleyes
Heb je Laville al gedronken? (Retorische vraag wellicht)


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Vinoco - 10-06-2020 08:21 PM

(10-06-2020 08:15 PM)vinejo schreef:  Jaja was grapje- maar zonder te weten wat de wijn was Rolleyes
Heb je Laville al gedronken? (Retorische vraag wellicht)

Ja een aantal keer. Ik ben Fan! kan ook geweldig ouderen.


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Biff - 10-06-2020 09:07 PM

(10-06-2020 05:36 PM)Vinoco schreef:  Met grote regelmaat krijg ik iets moois in mijn glas waar ik immens van kan genieten. Ik besef als geen ander dat ik op dat vlak zeer bevoorrecht ben en vind dan ook weinig zo leuk als andere wijnliefhebbers te laten meegenieten van uitzonderlijke wijnen. Morgen is een speciale dag en eet ik bij Brut172 net buiten Maastricht waar ik ook slaap. Zoals altijd neem ik eigen wijnen mee en dus morgen niet anders. 2 goede wijnvrienden van mij vergezellen me aan tafel en dus heb ik zojuist 5 bijzondere flessen uit de kelder gehaald. 1 van de witte wijnen ontroert me keer op keer als het in mijn glas komt. Volgens mij is er namelijk geen 2e wijn ter wereld waarvan iedereen die er ervaring mee heeft zal zeggen dat er niets te vinden is wat beter is dan dit domein......morgen mag ik het weer ervaren. En ondanks dat de andere wijnen in ons glas, Coche Dury Genevrieres en Le Montrachet DRC, zeer bijzonder zijn....zullen ze verbleken bij die andere witte wijn....nog 1 nachtje slapen.....

ps rood gaat Petrus en Le Pin worden...zal ook binnen te houden zijn wijn
Olalala...
Geniet van jullie avond Smile


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Vinoco - 13-06-2020 10:02 AM

Afgelopen donderdag met 2 Duitse vrienden een fantastische avond gehad bij Brut172 net buiten Maastricht. Lafleur 1996 had kurk (heb meer gekurkte flessen Lafleur gehad dan niet.....Gek? ) maar dat mocht de pret niet drukken.

De hoogtepunten van de avond:

Coche Dury Genevrieres 2006: Een neus to die for. Gunflint tot in perfectie. Je wilt blijven ruiken. Een wijn die balanceert op een koord maar er nooit afvalt. In alles is elegantie troef maar in niets komt ie te kort. Godendrank. Ontroerend mooi. Mijn kameraden weten (nog) niet ze drinken maar we geven 3 x de perfecte score. Wij kan niet mooier zijn. 100/100...…….ik wist wel beter maar dat mag geen invloed hebben op de score van deze wijn....


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 13-06-2020 10:39 AM

(13-06-2020 10:02 AM)Vinoco schreef:  Afgelopen donderdag met 2 Duitse vrienden een fantastische avond gehad bij Brut172 net buiten Maastricht. Lafleur 1996 had kurk (heb meer gekurkte flessen Lafleur gehad dan niet.....Gek? ) maar dat mocht de pret niet drukken.

De hoogtepunten van de avond:

Coche Dury Genevrieres 2006: Een neus to die for. Gunflint tot in perfectie. Je wilt blijven ruiken. Een wijn die balanceert op een koord maar er nooit afvalt. In alles is elegantie troef maar in niets komt ie te kort. Godendrank. Ontroerend mooi. Mijn kameraden weten (nog) niet ze drinken maar we geven 3 x de perfecte score. Wij kan niet mooier zijn. 100/100...…….ik wist wel beter maar dat mag geen invloed hebben op de score van deze wijn....

Die gunflint, is dat het geroosterde waar men ook op LpdV steeds lyrisch over is?


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Vinoco - 13-06-2020 10:43 AM

(13-06-2020 10:39 AM)vinejo schreef:  Die gunflint, is dat het geroosterde waar men ook op LpdV steeds lyrisch over is?

Geroosterd is voor mij toch iets anders. Dit is echt wel vuursteen, kruitdampen. Wat je op nieuwjaar om 1 uur 's nachts ruikt van het afgestoken vuurwerk. Smoking gun.shoot


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - Biff - 14-06-2020 09:48 AM

(13-06-2020 10:43 AM)Vinoco schreef:  Dit is echt wel vuursteen, kruitdampen. Wat je op nieuwjaar om 1 uur 's nachts ruikt van het afgestoken vuurwerk. Smoking gun.shoot
Voila, nu kan ik het me voorstellen, de geur komt me direkt in de neus thumbsup


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 30-10-2020 12:00 PM

Artikel over Coche Dury waarin ook iets wordt vermeld over aangekochte druiven. Toen in 2016 de opbrengst dramatisch laag was heeft Coche druiven aangekocht uit de Macon(!) en verwerkt in zijn generieke Bourgogne.

https://www.bourgogneaujourdhui.com/fr/actualites/coche-dury-la-tete-sur-les-epaules-et-les-pieds-a-la-vigne-_1021.4.htm

Vandaag is hun etiket blijkbaar veranderd, het woordje Domaine staat er niet meer bij, op die manier is het voor de consument onmogelijk te weten of de wijn uitsluitend is gemaakt van enkel druiven van het domein zelf...een hiaat in de wetgeving.


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - vinejo - 05-11-2021 07:54 AM

Een stukje over die “gunflint” aroma s waar sommige wijnsnobs zo lyrisch over doen en die zo typisch zouden zijn voor Coche Dury maar even goed te vinden zijn in andere wijnen die reductief gemaakt zijn.

Jancis vindt de Dog Point chardonnay (25 euro) trouwens beter dan Coche Dury Cool

There was a fascinating article by Jancis Robinson, written back in 2018, where she talked of the disappointment of opening two bottles of Coche-Dury, one a village Meursault in 2010, one a Bourgogne Blanc in 2011. Coche-Dury is one of the most sought-after producers of white Burgundy without a shadow of a doubt.The Coche style has a very prominent signature – aside from the purity of the fruit and the bright acidity of the wines, there is particular set of aromas and nuances that seduce white Burgundy drinkers. It isn’t just peculiar to Coche, but it is a significant marker for their wines. To pin a few descriptors to them, I have heard tasters employ terms such as ‘struck match’ or ‘struck flint’, ‘smoky bacon fat’ , ‘toasted nut’ – to describe the smoky, toasty nuances. The origin of these characters, which seem much more prevalent today, lie in the approach to winemaking – it is a byproduct of what is known as ‘reductive winemaking’, which is an approach that seeks to exclude oxygen during ageing resulting in these ‘reduced’ sulphide notes that we try to describe. The word ‘reduction’ in winemaking is the opposite of oxidation, in that it is a chemical reaction that involves a dissociation from oxygen. To produce a wine in a reductive Burgundian style, you choose older oak for ageing as the pores of the wood are closed to oxygen, and you do not rack the wine (empty the vessel and refill), nor do you practise lees-stirring or batonnage (when the fine yeasty deposit is agitated in the barrel). It is a less interventionist style of winemaking in many respects.
Since issues concerning wines oxidising early have caused some concern with certain Burgundian estates, the general trend has certainly headed towards this style of winemaking. And it is not just Burgundians that employ these techniques; we have seen a whole host of New World producers adopt the same approach. It is a distinct stylistic decision that seeks to ape the Burgundian style. It doesn’t always work well – the wines need to have a good structure for it to be successful and that means a taut minerally acidity. I have tasted some disappointing, loose-knit styles that fail to convince and come across as mere caricatures.
After her disappointment, Jancis shared a 2017 Dog Point Chardonnay from Marlborough, New Zealand with her guest, and both concluded it was the more exciting wine.


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - BartS - 05-11-2021 09:40 AM

(05-11-2021 07:54 AM)vinejo schreef:  Een stukje over die “gunflint” aroma s waar sommige wijnsnobs zo lyrisch over doen en die zo typisch zouden zijn voor Coche Dury maar even goed te vinden zijn in andere wijnen die reductief gemaakt zijn.

Jancis vindt de Dog Point chardonnay (25 euro) trouwens beter dan Coche Dury Cool

There was a fascinating article by Jancis Robinson, written back in 2018, where she talked of the disappointment of opening two bottles of Coche-Dury, one a village Meursault in 2010, one a Bourgogne Blanc in 2011. Coche-Dury is one of the most sought-after producers of white Burgundy without a shadow of a doubt.The Coche style has a very prominent signature – aside from the purity of the fruit and the bright acidity of the wines, there is particular set of aromas and nuances that seduce white Burgundy drinkers. It isn’t just peculiar to Coche, but it is a significant marker for their wines. To pin a few descriptors to them, I have heard tasters employ terms such as ‘struck match’ or ‘struck flint’, ‘smoky bacon fat’ , ‘toasted nut’ – to describe the smoky, toasty nuances. The origin of these characters, which seem much more prevalent today, lie in the approach to winemaking – it is a byproduct of what is known as ‘reductive winemaking’, which is an approach that seeks to exclude oxygen during ageing resulting in these ‘reduced’ sulphide notes that we try to describe. The word ‘reduction’ in winemaking is the opposite of oxidation, in that it is a chemical reaction that involves a dissociation from oxygen. To produce a wine in a reductive Burgundian style, you choose older oak for ageing as the pores of the wood are closed to oxygen, and you do not rack the wine (empty the vessel and refill), nor do you practise lees-stirring or batonnage (when the fine yeasty deposit is agitated in the barrel). It is a less interventionist style of winemaking in many respects.
Since issues concerning wines oxidising early have caused some concern with certain Burgundian estates, the general trend has certainly headed towards this style of winemaking. And it is not just Burgundians that employ these techniques; we have seen a whole host of New World producers adopt the same approach. It is a distinct stylistic decision that seeks to ape the Burgundian style. It doesn’t always work well – the wines need to have a good structure for it to be successful and that means a taut minerally acidity. I have tasted some disappointing, loose-knit styles that fail to convince and come across as mere caricatures.
After her disappointment, Jancis shared a 2017 Dog Point Chardonnay from Marlborough, New Zealand with her guest, and both concluded it was the more exciting wine.

Interessant. Thanks. Zal wel kloppen, want PYCM maakt wijnen op dezelfde manier en heeft dezelfde aroma's (noot: dronk meerdere cuvées PYCM, nog nooit Coche-Dury, dus kan niet vergelijken maar enkel afgaan op wat (hier) geschreven werd en wordt). Persoonlijk vind ik dit ook zeer aangename aroma's, maar ieder zijne meug natuurlijk.


RE: Dom Coche-Dury, Meursault - wvd - 05-11-2021 05:01 PM

(05-11-2021 09:40 AM)BartS schreef:  
(05-11-2021 07:54 AM)vinejo schreef:  Een stukje over die “gunflint” aroma s waar sommige wijnsnobs zo lyrisch over doen en die zo typisch zouden zijn voor Coche Dury maar even goed te vinden zijn in andere wijnen die reductief gemaakt zijn.

Jancis vindt de Dog Point chardonnay (25 euro) trouwens beter dan Coche Dury Cool

There was a fascinating article by Jancis Robinson, written back in 2018, where she talked of the disappointment of opening two bottles of Coche-Dury, one a village Meursault in 2010, one a Bourgogne Blanc in 2011. Coche-Dury is one of the most sought-after producers of white Burgundy without a shadow of a doubt.The Coche style has a very prominent signature – aside from the purity of the fruit and the bright acidity of the wines, there is particular set of aromas and nuances that seduce white Burgundy drinkers. It isn’t just peculiar to Coche, but it is a significant marker for their wines. To pin a few descriptors to them, I have heard tasters employ terms such as ‘struck match’ or ‘struck flint’, ‘smoky bacon fat’ , ‘toasted nut’ – to describe the smoky, toasty nuances. The origin of these characters, which seem much more prevalent today, lie in the approach to winemaking – it is a byproduct of what is known as ‘reductive winemaking’, which is an approach that seeks to exclude oxygen during ageing resulting in these ‘reduced’ sulphide notes that we try to describe. The word ‘reduction’ in winemaking is the opposite of oxidation, in that it is a chemical reaction that involves a dissociation from oxygen. To produce a wine in a reductive Burgundian style, you choose older oak for ageing as the pores of the wood are closed to oxygen, and you do not rack the wine (empty the vessel and refill), nor do you practise lees-stirring or batonnage (when the fine yeasty deposit is agitated in the barrel). It is a less interventionist style of winemaking in many respects.
Since issues concerning wines oxidising early have caused some concern with certain Burgundian estates, the general trend has certainly headed towards this style of winemaking. And it is not just Burgundians that employ these techniques; we have seen a whole host of New World producers adopt the same approach. It is a distinct stylistic decision that seeks to ape the Burgundian style. It doesn’t always work well – the wines need to have a good structure for it to be successful and that means a taut minerally acidity. I have tasted some disappointing, loose-knit styles that fail to convince and come across as mere caricatures.
After her disappointment, Jancis shared a 2017 Dog Point Chardonnay from Marlborough, New Zealand with her guest, and both concluded it was the more exciting wine.

Interessant. Thanks. Zal wel kloppen, want PYCM maakt wijnen op dezelfde manier en heeft dezelfde aroma's (noot: dronk meerdere cuvées PYCM, nog nooit Coche-Dury, dus kan niet vergelijken maar enkel afgaan op wat (hier) geschreven werd en wordt). Persoonlijk vind ik dit ook zeer aangename aroma's, maar ieder zijne meug natuurlijk.

Zoals elke hype zal ook Coche-Dury wel een tikje overroepen zijn zeker en PYCM gaat precies zo'n beetje dezelfde weg op de laatste tijd.
Al iets geproefd van François Gaunoux?