wijnliefhebbers
Sasscaia/Guidalberto - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Italië (/forum-13.html)
+--- Forum: Toscane, midden-Italië (/forum-17.html)
+--- Discussie: Sasscaia/Guidalberto (/thread-145.html)


Sasscaia/Guidalberto - Roeland V - 08-01-2010 05:45 PM

Voor de liefhebbers en zij die goesting hebben:
vanaf deze week start bij Licata de primeurverkoop/voorverkoop van Sassicaia 2007. (aan -15% op gewone prijs )

De laatste jaren vliegt de hele voorraad van S binnen de 2 weken de deur uit.
(voor heel de Benelux begot).

(Heb me zelf 2 Magnums aangeschaft, want 2007 in Toscane was schitterend)


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Kris G - 08-01-2010 06:00 PM

iemand enige ervaring mee of dit zijn geld waard is?


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - barre - 08-01-2010 06:12 PM

wat is dat, -15% op de gewone prijs? ben zeker geinteresseerd, maar ik kan moeilijk 100 euro aan een fles geven


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Roeland V - 10-01-2010 11:38 AM

Zonder enige vooringenomenheid kan ik toch wel zeggen dat Sassicaia veruit de beste Italiaanse wijn is die ik ooit heb gedronken. Krijgt van elke wijncriticus (in elk jaar) steevast meer dan 92/100 en in sommige jaren 100/100 (bv. Parker aan de '85).

Deze laatste wijn heb ik één keer kunnen drinken en is simpelweg de beste wijn die ik ooit in mijn leven heb gedronken ...

Normaliter komt hij (telkens nieuwe jaargang) aan 110 € en nu in primeur aan 93 €.


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - vinejo - 10-01-2010 12:21 PM

Allez rap, Barre, t is géén 100 euro héhuhuh


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Pat Leoville - 22-05-2010 11:46 AM

Heeft iemand de tweede wijn van Sassicaia, namelijk Guidalberto
al gedronken?


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - vinejo - 22-05-2010 12:54 PM

Jawel, de 2006 (danku Steven dr)
Was gewoon eh... subliem.

Edit: Heb ondertussen mijn (korte) TN teruggevonden:
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/post/6899462/bondig-gezondigd


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Roeland V - 23-05-2010 02:03 PM

Ps: Guidalberto is geen tweede wijn van Sas.

Het is een totaal andere wijn, van een compleet andere wijngaard.
Maar idd wel heel lekker. Wink


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - stevendr - 23-05-2010 02:15 PM

Blij dat je ervan genoten hebt Jo.

Ik koop geregeld wat Italiaanse wijnen die ik niet ken en soms zit er wel een mooie ontdekking bij.

Kocht onlans de "Terra di Lavoro 2007". Heeft iemand dit al gedronken?


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Roeland V - 25-05-2010 12:49 PM

Steven,

Zeker nog vijf jaar afblijven: is momenteel wel al mooi (mineraals) maar redelijk gesloten.

Kan gemakkelijk 15+ evolueren!


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Alex - 20-08-2010 10:05 PM

woot maandag heb ik mijn 6 fleskes Sassiscaia en 6 Guidalberto Tenuta San Guido)-)-punk


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Christiaan - 08-01-2011 12:26 AM

Iemand een idee of een Sassicaia 1981 nog tedrinken is? Heb er 2 gekregen applaus


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Alex - 08-01-2011 09:38 AM

probeert en laat het ons weten Smile
de wijn kan zeker 20 jaar mee. 30 weet ik niet


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Roeland V - 08-01-2011 11:18 AM

Hm Alex, niet elk jaar hoor.

In de beste jaren kan Sas idd gemakkelijk 25 jaar mee ( de 85 die 100/100 kreeg van nonkel Bob proefde schitterend verleden jaar en kan zeker nog een vijftal jaar mee).

Maar andere recente jaren zullen het nooit méér dan 20 jaar uitzingen.
De meeste "Sassen" zijn op hun hoogtepunt zo tussen de 8 en 20 jaar.


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Christiaan - 08-01-2011 01:05 PM

ik laat het jullie weten achter het weekend Wink


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Vinogan(s) - 26-12-2012 11:19 AM

Gisteren de eer en het genoegen gehad om Sassicaia te mogen drinken; zowel 2001 als 2003.

2001: ronduit schitterend. Beste cabernet die ik al dronk. Niks groenigs, gewoon klasse; hout mooi geintegreerd, iets geevolueerde kleur, super afdronk. De geur spatte ook uit het glas.

2003: qua neus veel discreter; in de mond gelijklopend als hierboven, met merkelijk minder diepte, maar nog steeds topklasse. Je merkt wel dat 2003 een minder goed jaar was. Qua kleur was deze wel nog merkelijk donkerder zonder evolutie.

Ik ga hier geen score (proberen) opplakken, maar zit zéér hoog (2001 eigenlijk de beste wijn die ik al dronk? Of toch Fuligni Riserva 2001?).

Vinogan(s)


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - vinejo - 26-12-2012 01:53 PM

(26-12-2012 11:19 AM)Vinogan(s) schreef:  Gisteren de eer en het genoegen gehad om Sassicaia te mogen drinken; zowel 2001 als 2003.

2001: ronduit schitterend. Beste cabernet die ik al dronk. Niks groenigs, gewoon klasse; hout mooi geintegreerd, iets geevolueerde kleur, super afdronk. De geur spatte ook uit het glas.

2003: qua neus veel discreter; in de mond gelijklopend als hierboven, met merkelijk minder diepte, maar nog steeds topklasse. Je merkt wel dat 2003 een minder goed jaar was. Qua kleur was deze wel nog merkelijk donkerder zonder evolutie.

Ik ga hier geen score (proberen) opplakken, maar zit zéér hoog (2001 eigenlijk de beste wijn die ik al dronk? Of toch Fuligni Riserva 2001?).

Vinogan(s)

Hey, Italofieleke Wink
Was de 2001 Bordeaux-like? Of zelfs Loire achtig?
Dronk deze wijn naar mijn weten nog nooit (tenzij iemand hier n komt melden dat ik ooit op een of andere degustatie... Rolleyes )


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Vinogan(s) - 26-12-2012 04:57 PM

Naar mijn beperkte ervaring met Loire-wijnen (en in mindere mate ook bordeaux) toch vooral bordeaux-stijl (maar dan zonder enige merlot :-); het % franc is ook beperkt tot +- 15%). Fenomenale diepte en puurheid, waarbij de kracht wonderwel gepaard gaat met de typische elegantie van San Guido. Meesterlijk gemaakt en topkwaliteit qua fruit.

Ikzelf heb geen enkele fles (enkel Guidalberto), maar in de familie zit er een echte Italie-zot die ook de forse prijs wil betalen, en bij speciale gelegenheden verschijnt er dan zo eens iets op tafel...

't is trouwens zijn schuld dat ik zelf in de wijn ben gerold ;-)

Vinogan(s)


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - vinejo - 26-12-2012 07:01 PM

(26-12-2012 04:57 PM)Vinogan(s) schreef:  Naar mijn beperkte ervaring met Loire-wijnen (en in mindere mate ook bordeaux) toch vooral bordeaux-stijl (maar dan zonder enige merlot :-); het % franc is ook beperkt tot +- 15%). Fenomenale diepte en puurheid, waarbij de kracht wonderwel gepaard gaat met de typische elegantie van San Guido. Meesterlijk gemaakt en topkwaliteit qua fruit.

Ikzelf heb geen enkele fles (enkel Guidalberto), maar in de familie zit er een echte Italie-zot die ook de forse prijs wil betalen, en bij speciale gelegenheden verschijnt er dan zo eens iets op tafel...

't is trouwens zijn schuld dat ik zelf in de wijn ben gerold ;-)

Vinogan(s)

Ah ja, t is juist, Guidalberto is familie van Sas. Die dronk ik wel al, schitterende wijn!


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Dave - 19-08-2013 08:49 AM

Vrijdag de Guidalberto 2007 (blind) gedronken naast Brunello 2004 van Gianni Brunelli en Léoville Poyferré 2004: Eerst toasty neus, met geconcentreerd donker fruit, lichte kruidigheid. In het begin niet zo indrukwekkend, maar na verloop van tijd werd de neus aantrekkelijker. In de mond verrassend open en toegankelijk met mooi rijp fruit. Hout is aanwezig, maar op een mooie manier. Schone frisheid ook. Eigenlijk te jong gedronken, want dit wordt de volgende jaren nog fijner en subtieler, maar nu al schitterend. 92


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Innesto - 19-08-2013 01:23 PM

(19-08-2013 08:49 AM)Dave schreef:  Vrijdag de Guidalberto 2007 (blind) gedronken naast Brunello 2004 van Gianni Brunelli en Léoville Poyferré 2004: Eerst toasty neus, met geconcentreerd donker fruit, lichte kruidigheid. In het begin niet zo indrukwekkend, maar na verloop van tijd werd de neus aantrekkelijker. In de mond verrassend open en toegankelijk met mooi rijp fruit. Hout is aanwezig, maar op een mooie manier. Schone frisheid ook. Eigenlijk te jong gedronken, want dit wordt de volgende jaren nog fijner en subtieler, maar nu al schitterend. 92

Ben ik mis als ik uit je drie TN's besluit dat de Guidalberto (aan "Duitse" ca. 30 euro) p/k de beste koop is van drie?


RE: Sasscaia 2007 voorverkoop - Dave - 19-08-2013 02:40 PM

(19-08-2013 01:23 PM)Innesto schreef:  
(19-08-2013 08:49 AM)Dave schreef:  Vrijdag de Guidalberto 2007 (blind) gedronken naast Brunello 2004 van Gianni Brunelli en Léoville Poyferré 2004: Eerst toasty neus, met geconcentreerd donker fruit, lichte kruidigheid. In het begin niet zo indrukwekkend, maar na verloop van tijd werd de neus aantrekkelijker. In de mond verrassend open en toegankelijk met mooi rijp fruit. Hout is aanwezig, maar op een mooie manier. Schone frisheid ook. Eigenlijk te jong gedronken, want dit wordt de volgende jaren nog fijner en subtieler, maar nu al schitterend. 92

Ben ik mis als ik uit je drie TN's besluit dat de Guidalberto (aan "Duitse" ca. 30 euro) p/k de beste koop is van drie?

Ik weet het ni: de drie wijnen hebben destijds ongeveer evenveel gekost (zie post over Poyferré), denk ik. Maar Poyferré is nu niet meer betaalbaar (voor mij).

Brunelli en Guidalberto kosten volgens mij ongeveer evenveel en dan komt het volgens mij echt neer op stijl, smaak en eventueel food-combinatie.

Zoals gezegd; ik schatte deze 2 flessen ongeveer even hoog in, maar je kan niet zomaar vergelijken, want het waren ook andere jaargangen (misschien is Brunelli 2007 wel veel beter dan 2004 ?).

Let's put it this way: je zal door geen van de twee ontgoocheld worden, denk ik.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinogan(s) - 13-12-2013 08:56 AM

Gisteren Guidalberto 08 gedronken (60/40 cs/merlot).

Was goed, donker fruit, wat mineraliteit en kruiden. Bij start (was wat koud ook) licht groenige/vegetale neus en wat hard in de mond (onrijpe cabernet?) - niet zo fijn.

Na verloop van tij (2 tal uur) komt dit wel goed, zeer open en toegankelijk met mooi evenwicht. Tannines al versmolten.

Is voor mij perfect op dronk. Vind de 08 eigenlijk een tikje minder dan de 05, is een wat 'kleinere' wijn - in lijn met het jaar denk ik.

Vinogan(s)


RE: Sasscaia/Guidalberto - Kris G - 13-12-2013 02:04 PM

(13-12-2013 08:56 AM)Vinogan(s) schreef:  Gisteren Guidalberto 08 gedronken (60/40 cs/merlot).

Was goed, donker fruit, wat mineraliteit en kruiden. Bij start (was wat koud ook) licht groenige/vegetale neus en wat hard in de mond (onrijpe cabernet?) - niet zo fijn.

Na verloop van tij (2 tal uur) komt dit wel goed, zeer open en toegankelijk met mooi evenwicht. Tannines al versmolten.

Is voor mij perfect op dronk. Vind de 08 eigenlijk een tikje minder dan de 05, is een wat 'kleinere' wijn - in lijn met het jaar denk ik.

Vinogan(s)

wil/kan je er een score op plakken? hoe scoort die op P/K gebied?


RE: Sasscaia/Guidalberto - Franzo - 13-12-2013 04:02 PM

Ik al verschillende keren de 2006 gedronken (gekocht aan 22 euro) en die was telkens top. Maar ik zou er zelf wel geen 35 euro aan geven, voor die prijs kan je ongetwijfeld nog beter vinden.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinogan(s) - 13-12-2013 04:45 PM

22 € is wel topprijs! Hoe speel je dat klaar? Ben nog niet aan mijn flessen 06 of 07 begonnen.

Betaal zelf 28-30 € per fles.

Voor de 08 vind ik de P/K niet top. Als ik streng ben (rekening houdend met de mindere beginfase) zou ik 88/89 geven.


RE: Sassicaia/Guidalberto - Kris G - 13-12-2013 05:46 PM

Sassicaia 1998 was één van mijn mooiste wijnervaringen ooit, ik zie me zeker zelf eens een Sas kopen, dit eerder dan hun 2e wijn, ergens weet je dat de beste druiven in de 1e wijn zitten, ik ben ook niet zo'n fan van 2e wijnen in Bordeaux


RE: Sasscaia/Guidalberto - Bert - 13-12-2013 11:59 PM

Clos du Marquis is anders toch redelijk te pruimen...


RE: Sassicaia/Guidalberto - Kris G - 14-12-2013 12:37 AM

(13-12-2013 11:59 PM)Bert schreef:  Clos du Marquis is anders toch redelijk te pruimen...

Smile volledig mee eens! maar dit is geen 2e wijn hé, komt van een aparte wijngaard, LLC heeft sinds kort trouwens een "echte" 2e wijn : Le Petit Lion du Marquis de Las Cases

wie voegt er eens een "i" toe in de titel? Wink


RE: Sasscaia/Guidalberto - Innesto - 14-12-2013 01:02 PM

(14-12-2013 12:37 AM)Kris G schreef:  
(13-12-2013 11:59 PM)Bert schreef:  Clos du Marquis is anders toch redelijk te pruimen...

Smile volledig mee eens! maar dit is geen 2e wijn hé, komt van een aparte wijngaard, LLC heeft sinds kort trouwens een "echte" 2e wijn : Le Petit Lion du Marquis de Las Cases

wie voegt er eens een "i" toe in de titel? Wink

Is dat ook niet het geval voor "Guidalberto" en "Sassicaia"?

Ten eerste is het een compleet andere druivensamenstelling: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot versus 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc.

Vervolgens meen ik mij te herinneren dat de druiven voor de Guidalberto van een compleet andere wijngaard komen. Het kapelletje op het etiket verwijst naar deze wijngaard als ik mij niet vergis.

Ik zou eerder Le Difese catalogeren als een tweede of derde wijn naar analogie met de tweede en derde wijnen van menig chateau in Bordeaux. Voor Le Difese worden als ik mij niet vergis naast druiven van jonge wijnstokken ook druiven van gepachte wijngaarden gebruikt.


RE: Sassicaia/Guidalberto - Kris G - 14-12-2013 01:09 PM

thank you voor de interessante info!


RE: Sasscaia/Guidalberto - Innesto - 14-12-2013 01:14 PM

Kris,

Bij Le Difese heb ik hetzelfde gevoel als bij de meeste, zo niet alle, tweede wijnen uit Bordeaux. Te veel geld voor de geboden kwaliteit.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Kris G - 14-12-2013 01:20 PM

(14-12-2013 01:14 PM)Innesto schreef:  Kris,

Bij Le Difese heb ik hetzelfde gevoel als bij de meeste, zo niet alle, tweede wijnen uit Bordeaux. Te veel geld voor de geboden kwaliteit.

cheers ik kan me 100% terugvinden in jouw standpunt, ik heb hier geen enkele 2e bdx wijn liggen (Clos du Marquis beschouw ik zoals reeds eerder vermeld niet als een 2e wijn)

wanneer je bij een Brunello van een 1e of 2e wijn spreekt is wel iets minder evident/duidelijk vind ik (Riserva <> gewone Brunello), de Rosso kun je dan wel als 2e (of 3e?) wijn beschouwen vind ik, en die durf ik eigenlijk soms wel eens kopen


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinogan(s) - 14-12-2013 01:48 PM

(14-12-2013 01:02 PM)Innesto schreef:  
(14-12-2013 12:37 AM)Kris G schreef:  
(13-12-2013 11:59 PM)Bert schreef:  Clos du Marquis is anders toch redelijk te pruimen...

Smile volledig mee eens! maar dit is geen 2e wijn hé, komt van een aparte wijngaard, LLC heeft sinds kort trouwens een "echte" 2e wijn : Le Petit Lion du Marquis de Las Cases

wie voegt er eens een "i" toe in de titel? Wink

Is dat ook niet het geval voor "Guidalberto" en "Sassicaia"?

Ten eerste is het een compleet andere druivensamenstelling: 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 10% Sangiovese versus 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc.

Vervolgens meen ik mij te herinneren dat de druiven voor de Guidalberto van een compleet andere wijngaard komen. Het kapelletje op het etiket verwijst naar deze wijngaard als ik mij niet vergis.

Ik zou eerder Le Difese catalogeren als een tweede of derde wijn naar analogie met de tweede en derde wijnen van menig chateau in Bordeaux. Voor Le Difese worden als ik mij niet vergis naast druiven van jonge wijnstokken ook druiven van gepachte wijngaarden gebruikt.

Akkoord en correct. Enkel zit er in Guidalberto sinds jaargang 2005 geen sangiovese meer.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Innesto - 14-12-2013 02:43 PM

(14-12-2013 01:48 PM)Vinogan(s) schreef:  
(14-12-2013 01:02 PM)Innesto schreef:  
(14-12-2013 12:37 AM)Kris G schreef:  
(13-12-2013 11:59 PM)Bert schreef:  Clos du Marquis is anders toch redelijk te pruimen...

Smile volledig mee eens! maar dit is geen 2e wijn hé, komt van een aparte wijngaard, LLC heeft sinds kort trouwens een "echte" 2e wijn : Le Petit Lion du Marquis de Las Cases

wie voegt er eens een "i" toe in de titel? Wink

Is dat ook niet het geval voor "Guidalberto" en "Sassicaia"?

Ten eerste is het een compleet andere druivensamenstelling: 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 10% Sangiovese versus 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc.

Vervolgens meen ik mij te herinneren dat de druiven voor de Guidalberto van een compleet andere wijngaard komen. Het kapelletje op het etiket verwijst naar deze wijngaard als ik mij niet vergis.

Ik zou eerder Le Difese catalogeren als een tweede of derde wijn naar analogie met de tweede en derde wijnen van menig chateau in Bordeaux. Voor Le Difese worden als ik mij niet vergis naast druiven van jonge wijnstokken ook druiven van gepachte wijngaarden gebruikt.

Akkoord en correct. Enkel zit er in Guidalberto sinds jaargang 2005 geen sangiovese meer.

Klopt, vanaf jaargang 2006 meer Cabernet Sauvignon (60%) in combinatie met enkel nog Merlot (40%). Ik ben echter nog niet aan mijn "recentere" jaargangen die ik heb liggen begonnen.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Innesto - 11-08-2014 04:21 PM

Guidalberto Toscana IGT 2009

Hele mooie blinkende robijnrode kleur in het glas. In de neus direct heel open en intens. Overweldigende aroma's van rijp donker fruit: bramen, bosbessen,... Mooie mineraliteit, kruidigheid, iets getoast,... prachtige complexe, haast bedwelmende neus. In de mond aanvankelijk geenszins het verlengde van de neus,... iets teleurstellend zelfs. Meer gesloten, bessenfruit dat wel duidelijk prominent aanwezig was, ietwat zurig... Maar na een uurtje of twee open gestaan te hebben ronduit prachtig in de mond. Mooi rijp zwart fruit, sappig, bessen, toetsje mokka en chocolade, een vleugje peperigheid, heel mooie niet bijtende frisse zuren, mooie geïntegreerde en zachte tannines,... en een elegante en lange afdronk als finale. Prachtige mooie uitgebalanceerde wijn. Na wat zuurstof nu al perfect toegankelijk met nog wat marge om nog beter worden vermoed ik.


RE: Sasscaia/Guidalberto - GP1978 - 11-02-2019 10:04 PM

Monica Larner heeft de 2016 100/100 gegeven.

De prijs zal weer zot gaan zijn!


RE: Sasscaia/Guidalberto - jr02 - 12-02-2019 10:03 AM

(11-02-2019 10:04 PM)GP1978 schreef:  Monica Larner heeft de 2016 100/100 gegeven.

De prijs zal weer zot gaan zijn!

https://www.liv-ex.com/2019/02/sassicaia-2016-released-wine-soaring-achievement/?mc_cid=c96ea72f7c&mc_eid=626a9dbc1a

Op het eerste zicht release iets goedkoper dan de 2015.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinogan(s) - 12-02-2019 10:45 AM

(11-02-2019 10:04 PM)GP1978 schreef:  Monica Larner heeft de 2016 100/100 gegeven.

De prijs zal weer zot gaan zijn!

Om de score na officiële release wat bij te stellen naar beneden waarschijnlijk...

Klein kadootje voor het 50 jarig bestaan van sassicaia...


RE: Sasscaia/Guidalberto - Innesto - 17-02-2019 12:34 PM

Guidalberto 2016 is nochtans echt heel mooi met nog mooiere vooruitzichten wat mij betreft, op basis van mijn bevindingen en niet op basis van de bevindingen van de "puntenplakkers". Je kan blijven discussiëren over de scores die ze toekennen maar hun bevindingen kloppen globaal gezien wel in het geval van deze jaargang op San Guido.

Guidalberto 2015 liet ik bewust aan mij voorbij gaan wegens te duur voor wat uit de fles kwam.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinogan(s) - 17-02-2019 02:53 PM

(17-02-2019 12:34 PM)Innesto schreef:  Guidalberto 2016 is nochtans echt heel mooi met nog mooiere vooruitzichten wat mij betreft, op basis van mijn bevindingen en niet op basis van de bevindingen van de "puntenplakkers". Je kan blijven discussiëren over de scores die ze toekennen maar hun bevindingen kloppen globaal gezien wel in het geval van deze jaargang op San Guido.

Guidalberto 2015 liet ik bewust aan mij voorbij gaan wegens te duur voor wat uit de fles kwam.

De bevindingen voor beide lopen in hetzelfde jaar in mijn ogen toch vaak uit mekaar

Je kan de bevindingen van de merlot van guidalberto soms toch moeilijk vergelijken met de cabernet van sassicaia - allez, mijn gedacht hè


RE: Sasscaia/Guidalberto - GP1978 - 19-02-2019 10:44 AM

(12-02-2019 10:03 AM)jr02 schreef:  
(11-02-2019 10:04 PM)GP1978 schreef:  Monica Larner heeft de 2016 100/100 gegeven.

De prijs zal weer zot gaan zijn!

https://www.liv-ex.com/2019/02/sassicaia-2016-released-wine-soaring-achievement/?mc_cid=c96ea72f7c&mc_eid=626a9dbc1a

Op het eerste zicht release iets goedkoper dan de 2015.

Maar aan de release prijs nergens te krijgen.
2015 was vlot aan 150€ te koop, maar dat gaat precies niet lukken voor de 2016.

Xtrawine


RE: Sasscaia/Guidalberto - shiraz - 19-02-2019 05:36 PM

Nog tot eind van deze maand te koop in voorverkoop aan 148.75€ / fles bij licata.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinogan(s) - 19-02-2019 08:03 PM

(19-02-2019 05:36 PM)shiraz schreef:  Nog tot eind van deze maand te koop in voorverkoop aan 148.75€ / fles bij licata.

Ik dacht dat die al was uitverkocht? Is bovendien per 6 te bestellen


RE: Sasscaia/Guidalberto - jr02 - 19-02-2019 08:18 PM

(19-02-2019 08:03 PM)Vinogan(s) schreef:  
(19-02-2019 05:36 PM)shiraz schreef:  Nog tot eind van deze maand te koop in voorverkoop aan 148.75€ / fles bij licata.

Ik dacht dat die al was uitverkocht? Is bovendien per 6 te bestellen

Ik vind deze nergens bij Licata?


RE: Sasscaia/Guidalberto - GP1978 - 19-02-2019 09:24 PM

(19-02-2019 08:18 PM)jr02 schreef:  
(19-02-2019 08:03 PM)Vinogan(s) schreef:  
(19-02-2019 05:36 PM)shiraz schreef:  Nog tot eind van deze maand te koop in voorverkoop aan 148.75€ / fles bij licata.

Ik dacht dat die al was uitverkocht? Is bovendien per 6 te bestellen

Ik vind deze nergens bij Licata?

Ook niks gevonden op hun site


RE: Sasscaia/Guidalberto - shiraz - 19-02-2019 11:19 PM

is inderdaad per 6 flessen te bestellen.
--> zie bijlage, ik weet niet of er nog te verkrijgen zijn


RE: Sasscaia/Guidalberto - GP1978 - 20-02-2019 11:03 AM

(19-02-2019 11:19 PM)shiraz schreef:  is inderdaad per 6 flessen te bestellen.
--> zie bijlage, ik weet niet of er nog te verkrijgen zijn

Bedankt!
Maar waarschijnlijk inderdaad al lang uitverkocht ondertussen.


RE: Sasscaia/Guidalberto - fleer - 20-02-2019 12:24 PM

Is enkel "en primeur" te koop, hij moet nog op de markt komen.
In de UK leveren ze vanaf eind Maart.

Te koop per stuk in Italië, https://www.nettarietruschi.it/en/sassicaia-2016.html?fee=16&fep=4937&___from_store=it


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinogan(s) - 20-02-2019 01:56 PM

(20-02-2019 12:24 PM)fleer schreef:  Is enkel "en primeur" te koop, hij moet nog op de markt komen.
In de UK leveren ze vanaf eind Maart.

Te koop per stuk in Italië, https://www.nettarietruschi.it/en/sassicaia-2016.html?fee=16&fep=4937&___from_store=it

Het aantal flessen dat de verkoper in primeur kan aanbieden is beperkt door het aantal flessen die hij van de producent heeft toegewezen gekregen. In die zin is de primeuraanbieding dus wel degelijk "uitverkocht", en komt men in de (zoals je zelf ook aangeeft) verhoogde prijzen terecht


RE: Sasscaia/Guidalberto - wvd - 20-02-2019 03:46 PM

(20-02-2019 01:56 PM)Vinogan(s) schreef:  
(20-02-2019 12:24 PM)fleer schreef:  Is enkel "en primeur" te koop, hij moet nog op de markt komen.
In de UK leveren ze vanaf eind Maart.

Te koop per stuk in Italië, https://www.nettarietruschi.it/en/sassicaia-2016.html?fee=16&fep=4937&___from_store=it

Het aantal flessen dat de verkoper in primeur kan aanbieden is beperkt door het aantal flessen die hij van de producent heeft toegewezen gekregen. In die zin is de primeuraanbieding dus wel degelijk "uitverkocht", en komt men in de (zoals je zelf ook aangeeft) verhoogde prijzen terecht

Klopt, voor ons ook niet zo leuk met zelfs al wachtlijsten voor sommige wijnen Sad.


RE: Sasscaia/Guidalberto - GP1978 - 22-02-2019 05:40 AM

Was dus al uitverkocht.
Enkel nog combi-paketten met 2flessen 13-14-15 te krijgen.


RE: Sasscaia/Guidalberto - shiraz - 22-02-2019 07:42 AM

Wat was daar de prijs van?


RE: Sasscaia/Guidalberto - GP1978 - 22-02-2019 07:54 AM

(22-02-2019 07:42 AM)shiraz schreef:  Wat was daar de prijs van?

Pakket 1

6 x Sassicaia

2x 2013 (RP 97/100)
2x 2014 (RP 93/100)
2x 2015 (RP 97/100, ‘Wine of the Year’ WineSpectator)
è pakketprijs = 1050 euro incl. btw



of



Pakket 2

9 x Sassicaia

3x 2013 (RP 97/100)
3x 2014 (RP 93/100)
3x 2015 (RP 97/100, ‘Wine of the Year’ WineSpectator)
3 x Le Difese 2016 (RP 90/100)

3 x Guidalberto 2016 (RP 94/100)



è pakketprijs (promo -10%) 1579,38 euro incl. btw (ipv 1754,81 euro)


RE: Sasscaia/Guidalberto - jr02 - 22-02-2019 08:55 AM

2 opeenvolgende topscore jaren, de trend is gezet om zoals we gezien hebben met de 1° Cru Classé In Brdx...om hun prijs te zetten en nooit meer naar beneden te gaan.

Op kousenvoeten meten deze super-toscaanse schone een 'hard to get and pay' status aan.
Liggen te slapen in mijn wijnkamer: Saccicaia, Pergole torte, Casanova di Neri, Solaia, Salvione...maar zullen niet veel vriendjes meer krijgen banghead

(Laatst een Magnum Sassicaia 2015 zien verkopen é 800€)

Gelukkig zijn er nog buiten de super- toscaanse schoonheden nog mooie pareltjes te ontdekken in Toscanië en er buiten...ang-el enkel heel spijtig dat bovenstaande wijnen weer in handen komen van investeerders ipv liefhebbers.

(Wel leuk als je de eerste posts van deze rubriek hier leest)


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinogan(s) - 22-02-2019 10:50 AM

(22-02-2019 08:55 AM)jr02 schreef:  2 opeenvolgende topscore jaren, de trend is gezet om zoals we gezien hebben met de 1° Cru Classé In Brdx...om hun prijs te zetten en nooit meer naar beneden te gaan.

Op kousenvoeten meten deze super-toscaanse schone een 'hard to get and pay' status aan.
Liggen te slapen in mijn wijnkamer: Saccicaia, Pergole torte, Casanova di Neri, Solaia, Salvione...maar zullen niet veel vriendjes meer krijgen banghead

(Laatst een Magnum Sassicaia 2015 zien verkopen é 800€)

Gelukkig zijn er nog buiten de super- toscaanse schoonheden nog mooie pareltjes te ontdekken in Toscanië en er buiten...ang-el enkel heel spijtig dat bovenstaande wijnen weer in handen komen van investeerders ipv liefhebbers.

(Wel leuk als je de eerste posts van deze rubriek hier leest)

Ik denk ook dat men bij Sassicaia aan een inhaalbeweging is begonnen

Want tot voor kort was dit nog "relatief" te doen qua prijs tov andere zgn. "toppers" (als je wat rondspeurde); Solaia en Cerretalto (als het over die wijn van Casanova gaat ten minste) hierboven geciteerd bijvoorbeeld waren al een aantal jaar merkelijk duurder dan Sassicaia (150 vs 180/200)

Die pakketten lijken me minder interessant: de prijs zit hoger dan de primeurprijs (ik schreef bijna "uiteraard"...) en je krijgt er steeds de 2014 bij, wat toch duidelijk een minder jaar is

En voor de discussie weer losbarst over die jaargang: ja, de 2014 zal wel goede wijn zijn, maar niet voor de betaalde prijs in mijn ogen...

Nu ja, bepaalde strekkingen vinden Sassicaia gewoon een overbodige cabernet Big Grin, dus waar maakt iedereen zich eigenlijk druk om? huhuh


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinoco - 30-04-2020 08:37 PM

(22-02-2019 10:50 AM)Vinogan(s) schreef:  En voor de discussie weer losbarst over die jaargang: ja, de 2014 zal wel goede wijn zijn, maar niet voor de betaalde prijs in mijn ogen...

Nu ja, bepaalde strekkingen vinden Sassicaia gewoon een overbodige cabernet Big Grin, dus waar maakt iedereen zich eigenlijk druk om? huhuh

Begin vorig jaar dronken we met Priscilla Incisa (de dame in charge van Sassicaia) 12 jaargangen Sassicaia inclusief de 2016 die toen nog niet op de markt was en nog geen score had gekregen. 2005 en 2010 vielen tegen. 06, 07, 08, 09 (de dikste van allemaal, USA stijl), 11, 12, 13, 15 en 16 waren prachtig. Wat dat betreft blij dat Sassicaia weer back on track is. Alle jaargangen tussen 1991 en 2005 zijn eigenlijk teleurstellend op 1998 na. Daar schoten ze uit hun slof met een Sas die nog steeds alleen maar mooier wordt. 1 jaar is niet genoemd en dat jaar is ronduit een schande dat ze het op de markt hebben gebracht: 2014. Het leek wel water zo dun. Bijna geen fruit aanwezig. Op mijn vraag aan Priscilla waarom ze deze wijn van bedenkelijk niveau op de markt hebben gebracht vertelde ze na een zwijgen van 30 seconden dat het voor het zeer moeilijke jaar niet zo'n hele slechte wijn is maar hij nu toevallig in een moeilijke fase zit......yeah right....alsof het fruit er later nog in groeit.....

Maar goed, Sassicaia is weer terug waar het ooit was en dat stemt me vrolijk. Nu de landen om ons heen langzaam aan weer gaan versoepelen kriebelt het bij mij enorm om weer mijn gebruikelijke maandelijkse tastings te gaan organiseren. Alleen de voorpret is al zeer aangenaam. In oktober staat reeds Top Bordeaux 1986 gepland bij Monarh in Tilburg. Vandaag de volgende tasting ingeschoten bij 14 personen waarbij men vlot "JA, Present!" riep.

12 november bij mijn lievelings Italiaanse wijnrestaurant in Maastricht Vino & Friends (echt gaan bezoeken als je in de buurt bent!) gaan we de volgende battle doen:

Solaia versus Sassicaia versus Ornellaia.

Jaargangen 1988, 1990, 1997, 1998, 2006, 2008, 2013, 2015

Dus van deze grote jaargangen de 3 wijnen blind naast elkaar in het glas waarvan het voor de 14 deelnemers niet bekend is welk jaar er voor ons in het glas zit en welke wijn in welk glas zit. Demasqué na iedere flight. Voor onthulling geeft iedereen zijn scores door. Altijd leuk om te zien welk jaar, welk domein overall en welke single wijn gaat winnen.

Om in de stemming te komen nu in het glas 1 van de 7 resterende flessen 1979. Toen nog een Riserva genoemd en ruim 41.000 flessen productie. Inmiddels maken ze er ruim 200.000 stuks....

Sassicaia 1979: typische Bordeaux neus maar dan net wat zoeter. Leer, tabak, laurier. Truffel. Zeer luxe. Prachtig verfijnd en zijdeacht in de mond. Wijn is alive and kicking. Toen wisten ze nog niet dat 6 jaar later het voor altijd anders zou zijn....Een genot om te mogen drinken. middellange afdronk. 93/100


RE: Sasscaia/Guidalberto - WilD - 30-04-2020 08:47 PM

Dank je John voor deze achtergrond info. Top!!

Enkele jaren geleden hebben we een Sassicaia / Ornellaia battle gedaan.
Hieronder wat bevindingen van toen.

PROEFNOTITIES:
(+ = wijn zal over enkele jaren beter zijn!)

Le Serre Nuove 2006
Paars-robijnrood. Eerst wat gesloten neus, dan vooral rijp, rood fruit, mooie vanille toets. Stevige aanzet, met licht drogende tannine structuur. Mooi zuren en goede lengte. (Mijn score: 92+ Groepsscore: 91+)
Guidalberto 2006
Robijnrood, gesloten in de neus, iets van gebraden vlees en kersen. Kruidig. Stevige tannines. (Mijn score: 90 Groepsscore: 90)
Ornellaia 2007
Donker-robijnrood. Zwoele verleidelijke neus van rijpe amarene kersen, crème de cassis, wat van pruimen, rokerig, espresso. Valt genoeg in te ontdekken. Nog erg jeugdig met nadrukkelijke tannines en goede lengte. Nog enkele jaren wachten. (Mijn score: 94+ Groepsscore: 93,5+ )
Sassicaia 2007
Lichter van kleur dan de Ornellaia 2007. Mooie neus van roosvisé, wijnballen van de kermis, rood fruit, rozen. Mooie neus. In de smaak ligt alles nog los. Stevige, iets te krachtige (?) tannines. (Mijn score: 92+ Groepsscore: 90,8+)
Sassicaia 2005
Robijnrood. Kersen, kersensteeltjes. Beetje streng, wat stallucht. Komt langzaam los met zwart fruit, mooie toast van het hout, romige elegantie. Ook nu weer stevige tannines. (Mijn score: 93 Groepsscore: 91,6)
Ornellaia 2005
Donker robijnrood. Zwoel, rijp zwart fruit. Balsamico, geraffineerd houtgebruik. Vol, sappig met sappige tannines, mooie zuren en goede lengte. (Mijn score: 94 Groepsscore: 94,2)

Sassicaia 2001
Robijnrood. Cigar box, ceder, laurier en mint. Kruidig, grafiet, rozen. Tres Bordeaux! Verleidelijk glas met mooie structuur, goede zuren. Meest uitgebalanceerde Sassicaia. (Mijn score: 95 Groepsscore: 94,3)
Ornellaia 2001
Donker Robijnrood. Zwoeler, verleidelijker dan de Sas 2001. Vlezig, pruimen, room. Maar ook klassieke ceder, cigar box tonen. Ook weer een complex, sensueel en compleet glas. (Mijn score: 95+ Groepsscore: 94,6)
Ornellaia 1999
Wijn is niet oké; fout, maar geen kurk. Geen beoordeling
Sassicaia 1999
Robijnrood met wat karmijn in de rand. Verassend zwoele, maar ook aristocratische, Pauillac stijl. Wederom die romige elegantie. Ceder, mooi geïntegreerd hout. Heerlijk in balans. (Mijn score: 93 Groepsscore: 92,8)
Ornellaia 2004
Paars-robijnrood. Bosvruchtenlikeur, kirsch. Balsamico, chocola. Vitaal. Zijdezachte aanzet, zwoel en sensueel. Complete, complexe wijn. Wellicht iets meer zuren nodig om ultiem te worden. (Mijn score: 98 Groepsscore: 96,5)
Sassicaia 2004
Robijnrood. In de neus wat gesloten, wat van rubber en florale tonen. Klassieke stijl met mooie zuren maar ook drogende tannines. Deze wijn heeft nog tijd nodig. (Mijn score: 93+ Groepsscore 93,4+)
Ornellaia 2006
Paars-robijnrood. Wow! Weer die zwoele verleidelijke neus. Veel van alles; rijp fruit, verfijnd nieuw houtgebruik, gelaagdheid, dik, maar ook verfijnd. Complete wijn. Heerlijk! (Mijn score: 97+ Groepsscore 96,5+)
Sassicaia 2006
Robijnrood. Geweldige neus van ‘vurige’ kersen, zoethout, mint, kruiden. Rozen en balsamico. Ook hier veel van alles aanwezig, meer klassieke stijl dan Ornellaia, maar wat een wijn! Breed, gelaagd, geconcentreerd en complex! (Mijn score: 97+ Groepsscore: 97,2+)

Ornellaia 2008
Paarsrood. Opeengepakt fruit in een gelaagde neus met toets van mint, balsamico en bitterchocolade. Wat tabak en frisheid. Wederom die verleidelijke zwoelheid gecombineerd met kracht en complexiteit, maar nog duidelijk in de knop! (Mijn score: 95+ Groepsscore: 93,6+)
Sassicaia 2008
Robijnrood. Meer ingetogen neus. Tabak, kersen. Sappig, elegant en romig. Mooie zuren en nog wat krachtige licht drogende tannines. Een belofte voor over 5-10 jaar. (Mijn score: 95+ Groepsscore: 93,5+)

Enkele voorzichtige conclusies:
·        Ornellaia verleidt je direct met zijn zwoele romige rijp fruit neus. Ornellaia is evenals Sassicaia doorgaans een complete en complexe wijn. Sassicaia is in zijn jeugd minder toegankelijk, wat klassieker met hardere tannines
·        Ornellaia was de duidelijke overtuigende winnaar. De 2006 flight was het mooist en meest evenwichtig. De drie beste wijnen waren Ornellaia 2004 en 2006 en Sassicaia 2006. Mijn winnaar was Ornellaia 2004, die van de groep was (met minimaal verschil) verassend genoeg Sassicaia 2006.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinoco - 30-04-2020 09:22 PM

Mooi om te lezen!

Sas 06 is ook een zeer grote wijn.
Niet verrassend dat Ornellaia duidelijk de winnaar is. Bij onze battle denk ik dat Solaia de winnaar gaat worden voor Ornellaia en op gepaste afstand Sassicaia.

Was jullie tasting blind?


RE: Sasscaia/Guidalberto - WilD - 30-04-2020 09:28 PM

Yep, tasting was blind.

Ik heb persoonlijk wel wat slechte flessen ervaringen vwb Solaia. 2x Solaia 2004 en 1x Solaia 2001 (artadi tasting bij Willem B.) kurk.... grrrrr

Ik hoop dat jullie wat meer geluk hebben.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Jordaens - 30-04-2020 10:37 PM

Daarstraks geleerd dat 1968 het eerste millésime van Sassicaia is. En het was daar bijlange niet zo'n rotjaar als in Frankrijk.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinoco - 01-05-2020 08:48 AM

(30-04-2020 10:37 PM)Jordaens schreef:  Daarstraks geleerd dat 1968 het eerste millésime van Sassicaia is. En het was daar bijlange niet zo'n rotjaar als in Frankrijk.

Ah, leuk om te weten. Ik had eigenlijk geen idee wat de 1e vintage was. De 79ers zijn mijn oudste flessen.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinoco - 03-08-2020 10:41 AM

Sinds Covid-19 is de markt van high-end producten als goud, Rolex, oldtimers etc etc zeer overspannen. Er wordt meer verkocht dan ooit en prijzen stijgen en stijgen. High-End wijnen horen daar ook bij. Veilingen weten niet wat ze overkomt bij sommige prijzen voor wijnen die nog steeds voor een veel lagere prijs te vinden zijn. Ik zag zojuist dat Sassicaia 2016 bij de laatste veiling van Sylvies weg is gegaan aan 440 euro per fles...….watte Ongekend.


RE: Sasscaia/Guidalberto - troisetoiles - 03-08-2020 11:09 AM

(03-08-2020 10:41 AM)Vinoco schreef:  Sinds Covid-19 is de markt van high-end producten als goud, Rolex, oldtimers etc etc zeer overspannen. Er wordt meer verkocht dan ooit en prijzen stijgen en stijgen. High-End wijnen horen daar ook bij. Veilingen weten niet wat ze overkomt bij sommige prijzen voor wijnen die nog steeds voor een veel lagere prijs te vinden zijn. Ik zag zojuist dat Sassicaia 2016 bij de laatste veiling van Sylvies weg is gegaan aan 440 euro per fles...….watte Ongekend.

Toch moeilijk om te begrijpen, want de gevolgen van corona voor de economie zijn erg groot. Om het met Gerard Walschap te zeggen: "De mens, ge kunt gij daar niet aan uit."

Hoe verklaar jij dit fenomeen?


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinoco - 03-08-2020 11:29 AM

(03-08-2020 11:09 AM)troisetoiles schreef:  
(03-08-2020 10:41 AM)Vinoco schreef:  Sinds Covid-19 is de markt van high-end producten als goud, Rolex, oldtimers etc etc zeer overspannen. Er wordt meer verkocht dan ooit en prijzen stijgen en stijgen. High-End wijnen horen daar ook bij. Veilingen weten niet wat ze overkomt bij sommige prijzen voor wijnen die nog steeds voor een veel lagere prijs te vinden zijn. Ik zag zojuist dat Sassicaia 2016 bij de laatste veiling van Sylvies weg is gegaan aan 440 euro per fles...….watte Ongekend.

Toch moeilijk om te begrijpen, want de gevolgen van corona voor de economie zijn erg groot. Om het met Gerard Walschap te zeggen: "De mens, ge kunt gij daar niet aan uit."

Hoe verklaar jij dit fenomeen?

Ik vind het vrij logisch. Geld brengt op dit moment niets op en is erg instabiel qua waarde tov dollar/yen/pond. Assets zoals Goud, Zilver, High End horloges, Wijn etc etc zijn veel stabieler en stijgen zelfs gewoon door in waarde. Dus vermogende mensen zetten geld om in dit soort producten om minder risico te lopen.
Los daarvan zie je dat veel consumenten door de lock-down en bewegingsbeperkingen minder geld uitgeven aan het normale leven en dus meer ruimte hebben om geld te spenderen aan luxe producten. Ook gereserveerd geld voor de dure zomervakantie blijft "over".

Veel vrienden van mij zijn eigenaren van goede restaurants. Zij merken heel duidelijk dat de bezoekers veel duurdere wijnen drinken dan voor Covid-19. Zowel in Nederland als in België. Los van dat men dus meer geld te besteden heeft denk ik dat overcompensatie om vooral te genieten als het kan na de "saaie" lockdown ook een grote rol speelt.

Ben geen econoom maar dit lijkt mij een logische verklaring.

Overigens roep ik al vanaf dag 1 dat er veel minder financiële ellende komt dan dat men al maanden roept. Alle voorspellingen waren zwarter dan gitzwart en zouden nog nooit zo erg zijn geweest dan tijdens WOII. Het absolute dieptepunt zou in Q2 liggen met een verlies van 9,8% en daarna zouden we nog 3 kwartalen nodig hebben om eruit te klimmen en compenseren. Q2 ligt inmiddels achter ons. Ik zie weinig van de malaise in Q2. De bedrijven die failliet zijn gegaan stonden al op het punt van omvallen en veel andere bedrijven hebben dankbaar gebruik gemaakt om te reorganiseren met Covid-19 als prettig excuus.


RE: Sasscaia/Guidalberto - vinejo - 03-08-2020 11:32 AM

(03-08-2020 11:29 AM)Vinoco schreef:  
(03-08-2020 11:09 AM)troisetoiles schreef:  
(03-08-2020 10:41 AM)Vinoco schreef:  Sinds Covid-19 is de markt van high-end producten als goud, Rolex, oldtimers etc etc zeer overspannen. Er wordt meer verkocht dan ooit en prijzen stijgen en stijgen. High-End wijnen horen daar ook bij. Veilingen weten niet wat ze overkomt bij sommige prijzen voor wijnen die nog steeds voor een veel lagere prijs te vinden zijn. Ik zag zojuist dat Sassicaia 2016 bij de laatste veiling van Sylvies weg is gegaan aan 440 euro per fles...….watte Ongekend.

Toch moeilijk om te begrijpen, want de gevolgen van corona voor de economie zijn erg groot. Om het met Gerard Walschap te zeggen: "De mens, ge kunt gij daar niet aan uit."

Hoe verklaar jij dit fenomeen?

Ik vind het vrij logisch. Geld brengt op dit moment niets op en is erg instabiel qua waarde tov dollar/yen/pond. Assets zoals Goud, Zilver, High End horloges, Wijn etc etc zijn veel stabieler en stijgen zelfs gewoon door in waarde. Dus vermogende mensen zetten geld om in dit soort producten om minder risico te lopen.
Los daarvan zie je dat veel consumenten door de lock-down en bewegingsbeperkingen minder geld uitgeven aan het normale leven en dus meer ruimte hebben om geld te spenderen aan luxe producten. Ook gereserveerd geld voor de dure zomervakantie blijft "over".

Veel vrienden van mij zijn eigenaren van goede restaurants. Zij merken heel duidelijk dat de bezoekers veel duurdere wijnen drinken dan voor Covid-19. Zowel in Nederland als in België. Los van dat men dus meer geld te besteden heeft denk ik dat overcompensatie om vooral te genieten als het kan na de "saaie" lockdown ook een grote rol speelt.

Ben geen econoom maar dit lijkt mij een logische verklaring.

Overigens roep ik al vanaf dag 1 dat er veel minder financiële ellende komt dan dat men al maanden roept. Alle voorspellingen waren zwarter dan gitzwart en zouden nog nooit zo erg zijn geweest dan tijdens WOII. Het absolute dieptepunt zou in Q2 liggen met een verlies van 9,8% en daarna zouden we nog 3 kwartalen nodig hebben om eruit te klimmen en compenseren. Q2 ligt inmiddels achter ons. Ik zie weinig van de malaise in Q2. De bedrijven die failliet zijn gegaan stonden al op het punt van omvallen en veel andere bedrijven hebben dankbaar gebruik gemaakt om te reorganiseren met Covid-19 als prettig excuus.

Over de horeca en de cultuursector zullen we dan maar zwijgen.


RE: Sasscaia/Guidalberto - Vinoco - 03-08-2020 11:38 AM

(03-08-2020 11:32 AM)vinejo schreef:  Over de horeca en de cultuursector zullen we dan maar zwijgen.

Ik zeg niet dat er geen sectoren zijn die geen klappen krijgen Jo. Die zijn er zeker. Net zoals er sectoren zijn die floreren dankzij Covid-19.
Mijn uitspraak betreft de algemene situatie.
En mbt Horeca is het vooral hoe je er zelf in staat. Ik denk dat 75% van de restaurants die ik ken een beter resultaat hebben gedraaid tijdens Lock-down dan er voor. Niets zo makkelijk als jammerend in een hoekje gaan zitten over wat je nu toch overkomen is.


RE: Sasscaia/Guidalberto - GP1978 - 03-08-2020 12:14 PM

De koopkracht van fiat geld (€, $, ...) gaat erop achteruit sinds 1971 (loskoppeling goudstandaard).
Dus als je koopkracht wil bewaren kan je dat best doen in zaken die hun waarde niet of minder snel verliezen, en ook fysiek zijn.
Vandaar stijging vastgoed, goud, wijn, ....

We staan nog maar aan het begin van de financiële malaise, die de komende 5 jaar gaat plaatsvinden.

Stijgende beurskoersen, wijnprijzen, vastgoed, supermarkt,.... zijn eigenlijk gewoon inflatie (door ongebreideld bijdrukken van fiat geld), en inflatie = vermindering koopkracht.

De dollar heeft van 1971 tot nu 98% van zijn koopkracht verloren.

Dat is ook de reden dat de rijken rijker worden en de middenklasse verarmt/verdwijnt.

Als je hierin kan meegaan, kan je je koopkracht behouden naar de toekomst, of zelfs vergroten.
Zoniet, dan kan het wel eens beroerd eindigen.


RE: Sasscaia/Guidalberto - shiraz - 21-04-2024 11:25 PM

https://www.tonywooditalianwine.com/post/pandolfini-casa-d-aste-sassicaia-tenuta-san-guido-tasting-2013-to-1995?utm_source=so&cid=8d3619b9-0301-4dfc-b5d4-8a19e1cd5668&utm_content=56c272c7-f09e-4adb-98b6-6a6377c87f9d&postId=9ed991eb-e122-4847-a074-b9963f3992ba&utm_campaign=ec58af2c-157e-43d7-9caf-4d300611c756&utm_medium=mail