wijnliefhebbers
Jonathan Didier Pabiot - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Loire (/forum-7.html)
+--- Discussie: Jonathan Didier Pabiot (/thread-2694.html)


Jonathan Didier Pabiot - claret - 06-07-2013 02:00 PM

Dacht dat hier al een topic over bestond, niet dus.

Pouilly Fumé 2010. Net na openen weinig expressief. Komt beetje bij beetje open, maar zelfs na een tijdje open nog steeds zeer gereserveerd. Citrus, sinaasappel, mineraal. In de mond ook discreet. Zuren komen initieel opzetten maar de wijn eindigt vrij vol. Delicaat en zuiver. Beetje gistsmaak in de afdronk (in de neus en mond zou je dit kunnen aanzien voor malolactaat; heeft ie toch niet gehad hé?). Missch raar maar doet me denken aan de witte Clos Marie die'k enkele maanden geleden dronk. Zelfde focus en zuiverheid.


RE: Jonathan Didier Pabiot - vinejo - 06-07-2013 11:05 PM

(06-07-2013 02:00 PM)claret schreef:  Dacht dat hier al een topic over bestond, niet dus.

Pouilly Fumé 2010. Net na openen weinig expressief. Komt beetje bij beetje open, maar zelfs na een tijdje open nog steeds zeer gereserveerd. Citrus, sinaasappel, mineraal. In de mond ook discreet. Zuren komen initieel opzetten maar de wijn eindigt vrij vol. Delicaat en zuiver. Beetje gistsmaak in de afdronk (in de neus en mond zou je dit kunnen aanzien voor malolactaat; heeft ie toch niet gehad hé?). Missch raar maar doet me denken aan de witte Clos Marie die'k enkele maanden geleden dronk. Zelfde focus en zuiverheid.

Goede vraag, rood krijgt quasi altijd malolactische gisting, wit naar mijn weten heel wat minder, zuurtjes wil men eerder behouden. Weet ook niet of gistsmaak zou wijzen op malolactaat, misschien eerder lactische toets? Denk dat de meest Fumé s en Sancerres geen malolactische gisting ondergaan maar is uiteraard niet uitgesloten...


RE: Jonathan Didier Pabiot - don quichotte - 07-07-2013 12:59 AM

(06-07-2013 02:00 PM)claret schreef:  Dacht dat hier al een topic over bestond, niet dus.

Pouilly Fumé 2010. Net na openen weinig expressief. Komt beetje bij beetje open, maar zelfs na een tijdje open nog steeds zeer gereserveerd. Citrus, sinaasappel, mineraal. In de mond ook discreet. Zuren komen initieel opzetten maar de wijn eindigt vrij vol. Delicaat en zuiver. Beetje gistsmaak in de afdronk (in de neus en mond zou je dit kunnen aanzien voor malolactaat; heeft ie toch niet gehad hé?). Missch raar maar doet me denken aan de witte Clos Marie die'k enkele maanden geleden dronk. Zelfde focus en zuiverheid.

Wat schreef ik hier vroeger over deze 2010;
"Van de standaard cuvée vond ik 2009 buitengewoon lekker , de 2010 karakterloos in vergelijking met de 2009. In de media blijkt deze toch karaktervol te zijn. Heb er nog vier van liggen van deze 2010 en zal zien hoe deze evolueert. Maar ik heb er niet veel vertrouwen in dat deze het lang uithoudt en heb de vrees voor vroegtijdige oxidatie en verlies aan fraîcheur."


RE: Jonathan Didier Pabiot - claret - 07-07-2013 10:59 AM

Zal wel geen malo gekregen hebben hoor, maar ik kon het gistige/lactische moeilijk thuisbrengen. Kan je wel enigzins volgen Don. Ik hou het eufemistisch op delicaat en zuiver ipv karakterloos :-). Wat bedoel je met 'de media'?


RE: Jonathan Didier Pabiot - claret - 17-07-2013 08:24 AM

(07-07-2013 10:59 AM)claret schreef:  Wat bedoel je met 'de media'?

Niet zo heel veel blijkbaar...


RE: Jonathan Didier Pabiot - Venne - 30-03-2015 11:38 AM

Pouilly Fumé 2013
Wat is dit een mooie Pouilly! Niet "te" sauvignon, mooie citrusneus, mineralig en complex id mond! En van die schone elegante zuurtjes met een volle lange afdronk.
Na een half uurtje werd hij nog mooier...
De nieuwe Dagueneau ? Qua prijs zeker niet maar wat er in het glas komt is toch die richting uit :-)
thank you Erik!


RE: Jonathan Didier Pabiot - don quichotte - 19-08-2017 08:00 PM

Pouilly Fumé 2011

Licht geoxideerd en versleten; uitgeputte wijn.
Voor wijnen van dit domein kan ik alleen maar adviseren deze (zeer) jong te drinken.