wijnliefhebbers
In De Wulf - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Interessante eet-drinkadressen (/forum-31.html)
+--- Forum: België (/forum-36.html)
+--- Discussie: In De Wulf (/thread-4596.html)


In De Wulf - Biff - 06-01-2016 09:04 PM

Zondag 13 december het alom gekende restaurant In De Wulf bezocht!
Aangezien het in 2016 z'n laatste jaar wordt trokken we richting Heuvelland...
Aangekomen worden we heel vriendelijk ontvangen en gevraagd of we een kijken willen nemen in de keuken. Natuurlijk willen we datSmile

We krijgen een rondleiding door de keuken, waar we een vriendelijke goeiendag krijgen van Kobe en z'n gehele team, die bestaat uit chefs van over de hele wereld, dus de taal is Engels...
We krijgen alles mooi uitgelegd, van hun zelfgemaakte sappen over hun zelfgemaakt zuurdesembrood -die ook afgebakken wordt buiten in z'n eigen broodoven- tot eigen boter, etc etc etc.

We worden begeleid naar onze tafel, die eenvoudig oogt, en hier vraagt dit ook niks meer, prima zo!!
Veel plaats rondom de tafel waardoor je nooit het gevoel krijgt dat je allemaal opgepropt bij elkaar zit, er waren die middag trouwens 33 couverts... Hun maximum is 45 en dat is dit meer dan druk genoeg, blijkbaarSmile.

Aperitief wordt opgenomen en gebracht, heel correct, door een engelstalige bevallige, heel vriendelijke dame!!

Geen grote, moeilijke menukaart hier, maar enkel Menu In De Wulf, of verkorte versieSmile

We kiezen -westvlaming zijnde- natuurlijk voor de volledige menuWink
Die bestaat uit 17(!) gangen en moet 170 euro kosten zonder wijnen, apero en koffie...

De volledige menu ga ik hier niet opzetten maar kan desgewenst wel via pb verkregen worden....
Aangepaste wijnen kosten 80 euro (!) per persoon, wij drinken met 3 de geselecteerde wijnen, dus +240 euro.
Er kan desgewenst ook gekozen worden voor aangepaste sappen, 80 euro (!) per persoon, we drinken met 2 de sappen, dus +160 euro...
Vlugge rekensom leert ons dat met 5 drinken ons +400 euro kostBlush

Menu wordt correct en op ideaal tempo gebracht, dit wordt trouwens tijdens de maaltijd ook gevraagd, of het tempo waarop de verschillende gangen gebracht worden prima is...
Het brood op de tafel wordt effectief buiten afgebakken en aan tafel gebracht, dit kan tellen!!
De verschillende gangen worden trouwens ook gebracht door de chefs die hem bereiden, dit is iets dat ikzelf een meerwaarde vind!

Wijnen:
Ik persoonlijk had nog nooit één van de wijnen gedronken, of er zelfs nog maar van gehoordBlush
Ik som ze even op:

Alexandre Jouveaux - Le Mont 2013-
Nicolas Carmarans - Maximus 2012-
Phillipe Tessier - La Porte Dorée 2011-
Collecapretta - Buscaia 2014-
La Sorga - Sereibroc 2012-
Sajgo Pincezsnet - Tokaji Szamorodni 2003-
Balivet - Bugey Cerdon-

De sappen geserveerd kunnen ook desgewenst via pb verkregen wordenSmile

Ik was niet onder de indruk van de wijnen, omdat ik gewend ben om Bordeaux linkeroever te drinken...
De wijnen geserveerd pastten goed bij het menu, maar waren voor mij te zurig en te licht, maar dat is mijn bescheiden mening natuurlijk.
De prijs spreekt voor zich natuurlijkwatte

Besluit: Een hele leuke middag, met heerlijke keuken, een ervaring rijker, die na 2016 niet meer mogelijk zal zijn In De Wulf, een ongelofelijk vriendelijk team die constant klaarstond, maar met 5 personen wel +1500 euro armer...

Terug zou ik er niet gaan, gewoon omwille van de prijs.
Dit is tenslotte nog altijd "maar" een 1 ster restaurant...


RE: In De Wulf - vinejo - 07-01-2016 12:22 AM

Dank voor dit leuke en leerrijke verslag!
80 euro pp voor "aangepaste" wijnen, ik vind dit degoutant eigenlijk. De wijnen zijn wellicht allemaal natuurlijke wijnen. Zijn dat niet die mannen die alsmaar klagen dat de klassieke Bordeaux en Bourgogne zo duur zijn..?


RE: In De Wulf - FRANCISPICCART - 07-01-2016 12:41 AM

(07-01-2016 12:22 AM)vinejo schreef:  Dank voor dit leuke en leerrijke verslag!
80 euro pp voor "aangepaste" wijnen, ik vind dit degoutant eigenlijk. De wijnen zijn wellicht allemaal natuurlijke wijnen. Zijn dat niet die mannen die alsmaar klagen dat de klassieke Bordeaux en Bourgogne zo duur zijn..?

La Porte Dorée van Tessier heb ik destijds aan € 11,50 gekocht bij Pasqualinno. Leuke wijn waarvan ik nog één fles had. Maar om deze in een selectie van aangepaste wijnen van € 80 pp te plaatsenGek?


RE: In De Wulf - Corto - 07-01-2016 09:57 AM

Biff, dankjewel voor de zeer interessante bespreking.

Misschien een detail op een wijnforum, maar: Hoe was het eten eigenlijk? Wat vond je ervan?


RE: In De Wulf - Biff - 07-01-2016 10:15 PM

(07-01-2016 09:57 AM)Corto schreef:  Biff, dankjewel voor de zeer interessante bespreking.

Misschien een detail op een wijnforum, maar: Hoe was het eten eigenlijk? Wat vond je ervan?
Het eten was voor mij top!

Allemaal kleine porties, dat wel, maar het zijn er dan ook 17...
Streekgebonden producten, maar daar is Kobe voor gekend natuurlijk!

Van zodra je in een sterrenzaak binnenkomt zijn de porties over het algemeen niet volumptueus, maar dat hoeft ook niet!
Vlot gebracht, van zodra de laatste klaar is met de maaltijd is het bord binnen de 5 min afgeruimd, daar hou ik wel van eigenlijk...
Speciaal voor Corto, Smile hier het menu:

Noordzee garnalen
Wulken
Slakken uit 'Comines'
Haring
Schorseneer, Wostyn
Flamiche Maroilles
-------
Oester van 'Grevelingen', struikhei
Noordzee inktvis
Kool, mosselen
Rode poon
'Kerremelkstampers'
Hutsepot
Civet van haas
Wild everzwijn, roodlof
-------
Oude Bastiaansen, pastinaak
Rode biet, Keiemse Witten, gefermenteerde bessen
Chocolade, bier

De aperitief gekregen om 13u15, buiten gekomen om 16u30.
Zoals ik al zei was dit voor mij een beleving, een heel aangename trouwens, maar toch ietsjes te duur naar mijn mening.
Aan de andere kant liepen daar een 7tal chefs rond, nog 2 dames aan het onthaal, een dame voor de apero en nog een 2tal die constant borden afruimen en vragen of alles oke is.... Het moet nog allemaal betaald worden ook natuurlijk!!


RE: In De Wulf - bowmore - 09-01-2016 06:27 PM

(07-01-2016 10:15 PM)Biff schreef:  Aan de andere kant liepen daar een 7tal chefs rond, nog 2 dames aan het onthaal, een dame voor de apero en nog een 2tal die constant borden afruimen en vragen of alles oke is.... Het moet nog allemaal betaald worden ook natuurlijk!!
Met die prijs moet je hem nu niet gaan beklagen. Hij maakt daar een zeer mooie winst.


RE: In De Wulf - Mathijs81 - 09-01-2016 07:31 PM

(06-01-2016 09:04 PM)Biff schreef:  Besluit: Een hele leuke middag, met heerlijke keuken, een ervaring rijker, die na 2016 niet meer mogelijk zal zijn In De Wulf, een ongelofelijk vriendelijk team die constant klaarstond, maar met 5 personen wel +1500 euro armer...

Het is nog altijd goedkoper dan op je eentje een fles Pétrus open te trekken Tongue.


RE: In De Wulf - Biff - 09-01-2016 10:17 PM

(09-01-2016 06:27 PM)bowmore schreef:  
(07-01-2016 10:15 PM)Biff schreef:  Aan de andere kant liepen daar een 7tal chefs rond, nog 2 dames aan het onthaal, een dame voor de apero en nog een 2tal die constant borden afruimen en vragen of alles oke is.... Het moet nog allemaal betaald worden ook natuurlijk!!
Met die prijs moet je hem nu niet gaan beklagen. Hij maakt daar een zeer mooie winst.
Tuuuurlijk.... Maar ik vind dat we dat ook niet mogen vergeten...
Ik beklaag hem niet hoorWink
(09-01-2016 07:31 PM)Mathijs81 schreef:  
(06-01-2016 09:04 PM)Biff schreef:  Besluit: Een hele leuke middag, met heerlijke keuken, een ervaring rijker, die na 2016 niet meer mogelijk zal zijn In De Wulf, een ongelofelijk vriendelijk team die constant klaarstond, maar met 5 personen wel +1500 euro armer...

Het is nog altijd goedkoper dan op je eentje een fles Pétrus open te trekken Tongue.
Das ook wel waar....
De Pétrus ging waarschijnlijk evenlang meegaan, een 3tal uurtjesSmile