wijnliefhebbers
Konijn - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Interessante Topic (/forum-41.html)
+--- Forum: Wijn- gerecht (/forum-72.html)
+--- Discussie: Konijn (/thread-4697.html)


Konijn - Dc - 09-03-2016 10:16 AM

Ik krijg vrijdag volk over de vloer.

Voorgerecht zoek ik een vegetarische pasta te maken: Rigatoni met aubergines en ricotta.

Hoofdgerecht konijn met honing-tijm saus ofwel stoofpotje v konijn met bier in (bruin bier of rodenbach).

Suggesties qua wijn? In het verleden al goede ervaringen met gemaakte suggesties hier dus... Smile

Nagerecht zoet en kazen (voor bij kazen zoete wijn van Merkelbach voorzien die ik gescoord heb 2 weken geleden met en bezoekje aan de 2 heren)


RE: Konijn - Vinogan(s) - 09-03-2016 04:18 PM

Voorgerecht: orvieto classico, verdicchio (of viognier)
Hoofd: denk misschien aan een "kleine super tuscan": caburnio van monteti of volpolo van sapaio


RE: Konijn - Olivier - 09-03-2016 10:12 PM

De orvieto van Vinogan zie ik ook wel zitten. Ofwel iets zuid-Frans wit zoals de Cuvée Centenaire van Lafage.
Konijn vind ik niet gemakkelijk met wijn. Ik zou de gestoofde toetsen opzoeken, een Australische shiraz misschien?


RE: Konijn - Kris - 09-03-2016 11:38 PM

Voorgerecht: trebbiano lijkt me idd ok. Soave?
Konijn: elegante Z-Rhône (vb. Ch9 van Vieux Donjon)


RE: Konijn - Dc - 10-03-2016 08:00 AM

Kris ik was ook an aal Soave aan het denken, probleem is dat die voorraad momenteel uitgeput is Sad

Konijn gaat het de honing-tijm versie worden en ik dacht eigenlijk ook aan Rhone aangezien ik nog wat Gigondas van Perrin&fils 2011 heb liggen.


RE: Konijn - Kris - 10-03-2016 11:13 AM

(10-03-2016 08:00 AM)Dc schreef:  Kris ik was ook an aal Soave aan het denken, probleem is dat die voorraad momenteel uitgeput is Sad

Konijn gaat het de honing-tijm versie worden en ik dacht eigenlijk ook aan Rhone aangezien ik nog wat Gigondas van Perrin&fils 2011 heb liggen.

anale Soave? Ik zou voor ne traditionele gaan... Big Grin


RE: Konijn - 33S - 10-03-2016 11:29 AM

Als er bij het voorgerecht ook tomaten gebruikt worden, zou ik toch voor Italiaans rood gaan, zonder hout. Voorbeelden genoeg te vinden, bv. een Cerasuolo di Vittoria (Gulfi, Planeta).

En voor het hoofdgerecht misschien een blend van Sangiovese en Merlot?


RE: Konijn - Dc - 10-03-2016 12:46 PM

Kleine typo mag he KrisSmile

Italiaans rood zonder hout is misschien wel leuke insteek ja.
Merci!


RE: Konijn - Venne - 10-03-2016 03:47 PM

Voorgerecht : Pinot gris en Hoofdgerecht een topbeaujolais zoals een Morgon of Fleurie


RE: Konijn - Dc - 16-03-2016 09:13 AM

Bijna vergeten: Het is dus de Gigondas van Perrin&fils geworden, 2011. Zeer lekker. Kwam pas echt open na 3u karaf. Kan dus nog wel wat hebben (ik wacht nog even met mijn andere flessen)