wijnliefhebbers
Château Saint-Go, Saint Mont - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Frankrijk (/forum-3.html)
+--- Forum: Zuidwesten (/forum-26.html)
+--- Discussie: Château Saint-Go, Saint Mont (/thread-5407.html)


Château Saint-Go, Saint Mont - Olivier - 25-06-2017 09:22 PM

De rode 2014 van dit huis is te koop in Klassewijnen en heb me daar een proefflesje van aangeschaft. Gemaakt van Tannat, Cabernet Sauvignon, en Pinenc, ofte Fer Servadou, een druif die me eerder al heel positief verrast heeft in de wijn van Lionel Osmin. En ook hier stelt hij weer niet teleur! Een vrij gebalde neus nog met zwart en rood fruit, kruidigheid en nobel hout. Ietwat rustiek ook wel. Vrij volle compacte aanzet die zich na enkele seconden ontleedt in diezelfde mix van zwart/rood fruit, vinnige zuren, en duidelijk aanwezige maar aangename tannines. Hier zit spanning op, en ik hou daarvan! Nog een enorm bewaarpotentieel, maar ook nu vind ik dit zeer lekker. En dat allemaal aan 9€... Weer een mooie ontdekking van Colruyt.


RE: Château Saint-Go, Saint Mont - vinejo - 26-06-2017 09:34 AM

(25-06-2017 09:22 PM)Olivier schreef:  De rode 2014 van dit huis is te koop in Klassewijnen en heb me daar een proefflesje van aangeschaft. Gemaakt van Tannat, Cabernet Sauvignon, en Pinenc, ofte Fer Servadou, een druif die me eerder al heel positief verrast heeft in de wijn van Lionel Osmin. En ook hier stelt hij weer niet teleur! Een vrij gebalde neus nog met zwart en rood fruit, kruidigheid en nobel hout. Ietwat rustiek ook wel. Vrij volle compacte aanzet die zich na enkele seconden ontleedt in diezelfde mix van zwart/rood fruit, vinnige zuren, en duidelijk aanwezige maar aangename tannines. Hier zit spanning op, en ik hou daarvan! Nog een enorm bewaarpotentieel, maar ook nu vind ik dit zeer lekker. En dat allemaal aan 9€... Weer een mooie ontdekking van Colruyt.

Da s goed nieuws! Eindelijk heeft Colruyt nog eens een wijn uit het Zuidwesten. En dan nog St Go, een domein dat toch al enige bekendheid geniet en ook op LpdV goede comments krijgt.