wijnliefhebbers
Piccini, Brunello di Montalcino - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Italië (/forum-13.html)
+--- Forum: Toscane, midden-Italië (/forum-17.html)
+--- Discussie: Piccini, Brunello di Montalcino (/thread-6285.html)


Piccini, Brunello di Montalcino - Benz - 03-02-2019 10:30 PM

Vanavond deze Brunello di Montalcino 2013 in het glas. Fles 2 uurtjes op voorhand geopend. In het glas robijnrood van kleur. Mooie neus van vooral rood fruit, het zoete van poepegatjes, koffie, tabbak, beetje chocolade en een heerlijke munt toets. In de mond hele mooie tannines en frisse lichte zuurtjes en ook weer die lichte munt toetsen. Afdronk is meer dan ok, licht rokerig en na enige tijd ook wat droogtrekkent. De verwachtingen lagen niet enorm hoog, dus P/K vind ik dit voor een Brunello heel mooi! 90-91 cheers


RE: Piccini, Brunello di Montalcino - vinejo - 04-02-2019 12:43 PM

(03-02-2019 10:30 PM)Benz schreef:  Vanavond deze Brunello di Montalcino 2013 in het glas. Fles 2 uurtjes op voorhand geopend. In het glas robijnrood van kleur. Mooie neus van vooral rood fruit, het zoete van poepegatjes, koffie, tabbak, beetje chocolade en een heerlijke munt toets. In de mond hele mooie tannines en frisse lichte zuurtjes en ook weer die lichte munt toetsen. Afdronk is meer dan ok, licht rokerig en na enige tijd ook wat droogtrekkent. De verwachtingen lagen niet enorm hoog, dus P/K vind ik dit voor een Brunello heel mooi! 90-91 cheers

Is dit niet het huis dat men in Carrefour verkoopt?


RE: Piccini, Brunello di Montalcino - Benz - 04-02-2019 04:00 PM

(04-02-2019 12:43 PM)vinejo schreef:  
(03-02-2019 10:30 PM)Benz schreef:  Vanavond deze Brunello di Montalcino 2013 in het glas. Fles 2 uurtjes op voorhand geopend. In het glas robijnrood van kleur. Mooie neus van vooral rood fruit, het zoete van poepegatjes, koffie, tabbak, beetje chocolade en een heerlijke munt toets. In de mond hele mooie tannines en frisse lichte zuurtjes en ook weer die lichte munt toetsen. Afdronk is meer dan ok, licht rokerig en na enige tijd ook wat droogtrekkent. De verwachtingen lagen niet enorm hoog, dus P/K vind ik dit voor een Brunello heel mooi! 90-91 cheers

Is dit niet het huis dat men in Carrefour verkoopt?

Idd. goed gezien, ik dacht ga deze Brunello maar eens meenemen, verwachtingen lagen niet al te hoog maar hij verbaasde me in positieve zin. P/K mooi. Wink


RE: Piccini, Brunello di Montalcino - fleer - 11-05-2019 10:19 AM

Piccini Villa Cortile Brunello di Montalcino 2006

Een lichte Brunello die in zijn tweede fase zit, enkel de zuurtjes zijn niet volledig geïntegreerd en dat verwacht ik toch op deze leeftijd.
90 punten omdat ik van verouderde wijn hou.


RE: Piccini, Brunello di Montalcino - Olivier - 11-05-2019 03:34 PM

Een lichte brunello? Als ik de kleur zie, zou me dat verbazen. Benieuwd wat je van deze zou vinden :

http://www.vinejo.freebb.be/thread-6380.html

Geen brunello, maar wel sangiovese. Dàt was licht. En dan heb ik het niet over de kleur.


RE: Piccini, Brunello di Montalcino - fleer - 12-05-2019 10:45 AM

(11-05-2019 03:34 PM)Olivier schreef:  Een lichte brunello? Als ik de kleur zie, zou me dat verbazen. Benieuwd wat je van deze zou vinden :

http://www.vinejo.freebb.be/thread-6380.html

Geen brunello, maar wel sangiovese. Dàt was licht. En dan heb ik het niet over de kleur.

Ik zou hem omschrijven als zeer licht.

Neemt niet weg dat ik de Brunello licht vind. (onder het glas zit er een ring als steun waardoor de kern wat donkerder is anders loopt de wijn uit het glas)

Neem nu het andere uiteinde ... een Amon Ra, die is voller dan vol, dat blijft toch gewoon vol?


RE: Piccini, Brunello di Montalcino - Olivier - 12-05-2019 11:24 AM

Citaat:Neem nu het andere uiteinde ... een Amon Ra, die is voller dan vol, dat blijft toch gewoon vol?

Ja precies, maar dat is eigenlijk mijn punt. In vergelijking met de wijnen die jij vaak drinkt (Spaanse bvb) zal die brunello waarschijnlijk licht overkomen. Maar of dat dan licht is in zijn genre, niet per sé.

Zelfde met de zuren. Sangiovese moet voor mij die zuurtjes hebben, anders wordt hij lomp. Ik denk niet dat die zuren ooit “beter” gaan integreren. Die moeten er gewoon zijn voor een sangiovese.


RE: Piccini, Brunello di Montalcino - fleer - 12-05-2019 12:34 PM

(12-05-2019 11:24 AM)Olivier schreef:  
Citaat:Neem nu het andere uiteinde ... een Amon Ra, die is voller dan vol, dat blijft toch gewoon vol?

Ja precies, maar dat is eigenlijk mijn punt. In vergelijking met de wijnen die jij vaak drinkt (Spaanse bvb) zal die brunello waarschijnlijk licht overkomen. Maar of dat dan licht is in zijn genre, niet per sé.

Zelfde met de zuren. Sangiovese moet voor mij die zuurtjes hebben, anders wordt hij lomp. Ik denk niet dat die zuren ooit “beter” gaan integreren. Die moeten er gewoon zijn voor een sangiovese.

Heb toch al wat Brunello's gedronken die qua zuren gelijk opgaan met een Bordeaux.


RE: Piccini, Brunello di Montalcino - Olivier - 12-05-2019 01:50 PM

(12-05-2019 12:34 PM)fleer schreef:  
(12-05-2019 11:24 AM)Olivier schreef:  
Citaat:Neem nu het andere uiteinde ... een Amon Ra, die is voller dan vol, dat blijft toch gewoon vol?

Ja precies, maar dat is eigenlijk mijn punt. In vergelijking met de wijnen die jij vaak drinkt (Spaanse bvb) zal die brunello waarschijnlijk licht overkomen. Maar of dat dan licht is in zijn genre, niet per sé.

Zelfde met de zuren. Sangiovese moet voor mij die zuurtjes hebben, anders wordt hij lomp. Ik denk niet dat die zuren ooit “beter” gaan integreren. Die moeten er gewoon zijn voor een sangiovese.

Heb toch al wat Brunello's gedronken die qua zuren gelijk opgaan met een Bordeaux.

Ja, moeilijke vergelijking, maar ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt. Bij Bordeaux denk ik dan aan goed ingeklede zuren. Bij sangiovese, afhankelijk van het jaar natuurlijk, zullen die soms wat duidelijker merkbaar zijn. Als je meer een bordeauxprofiel verwacht, begrijp ik wat je bedoelt.