wijnliefhebbers
Castellinuzza (Cinuzzi), Chianti - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Italië (/forum-13.html)
+--- Forum: Toscane, midden-Italië (/forum-17.html)
+--- Discussie: Castellinuzza (Cinuzzi), Chianti (/thread-6382.html)


Castellinuzza (Cinuzzi), Chianti - Olivier - 02-05-2019 01:34 PM

Gisteren de Chianti Classico 2010 opengetrokken van dit domein dat gebaseerd is in Greve in Chianti. Het duurde eventjes vooraleer de wijn helemaal open plooide, maar na een half uurtje was de neus zeer complex met rood fruit, in de verte een bloemige toets, maar vooral ook ijzer en specerij, en wat later kwam daar ook een ledertoets bij. Een echte snuffelneus!
In de mond lichte, frisse aanzet, goede en opwekkende zuurtjes, fijne tannines op de achtergrond. In de afdronk een bittertje. Echt genoten van deze wijn.
Tegen de avond nog een glas genomen en het fruit was aan het wegdeemsteren, waardoor de kruidigheid en tabak meer naar voren kwam. Kwam daardoor minder gelaagd over.


RE: Castellinuzza, Chianti - Thomas - 02-05-2019 09:50 PM

Over welke Castellinuzza gaat het? Je hebt er namelijk 3 in het dorpje Lamole. Eén van de adellijke familie Cinuzzi en twee van de familie Coccia die er al generaties lang wonen en werken (en die vroeger in mezzadria voor de Cinuzzi's werkten). Heb met flessen van die 2 laatste domeinen zeer goeie ervaringen gehad.


RE: Castellinuzza, Chianti - Olivier - 03-05-2019 06:19 AM

(02-05-2019 09:50 PM)Thomas schreef:  Over welke Castellinuzza gaat het? Je hebt er namelijk 3 in het dorpje Lamole. Eén van de adellijke familie Cinuzzi en twee van de familie Coccia die er al generaties lang wonen en werken (en die vroeger in mezzadria voor de Cinuzzi's werkten). Heb met flessen van die 2 laatste domeinen zeer goeie ervaringen gehad.

Het was van de familie Cinuzzi.