wijnliefhebbers
Tips voor Brugge en omstreken - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Interessante eet-drinkadressen (/forum-31.html)
+--- Forum: België (/forum-36.html)
+--- Discussie: Tips voor Brugge en omstreken (/thread-645.html)


Tips voor Brugge en omstreken - Olaf - 26-10-2010 07:48 PM

Binnenkort ben ik op een maandagavond voor mijn werk in Oostkamp nabij Brugge. Nu zoek ik voor die avond een adres om iets leuks te eten met uiteraard een even zo leuk glas wijn.
Nu ben ik eens gaan googelen maar de enige twee wijnbars die ik in Brugge vind (Vineeto en Est) zijn op maandag dicht.

Heeft iemand restaurant suggesties waar je een goed glas wijn kan drinken want anders wordt het waarschijnlijk roomservice bellen (en zelf een fles wijn van thuis meenemen)?

Groet,
Olaf.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - barre - 26-10-2010 07:58 PM

Karmeliet?


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Venne - 26-10-2010 10:19 PM

Hertog Jan


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Olaf - 26-10-2010 10:58 PM

Het mag voor een maandagavond wat eenvoudiger (en goedkoper) dan de Karmeliet of Hertog Jan.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Pat Leoville - 27-10-2010 08:17 AM

De moeite is zeker ook Restaurant Patrick Devos. Je kan hier een menu met aangepaste wijnen nemen.
Maar is ook niet echt goedkoop.
Wel reserveren vooraf.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - koen - 27-10-2010 09:38 AM

Goedkoper (beetje tochBig Grin) : A'qi of den Gouden Harynck (sympathieke gast)

Maar ben akkoord met Venne: Hertog Jan is top.

http://www.byo.be/hitlijst.asp?Start=0&Offset=10®ioselect=wvl&keukenselect=0&budgetselect=0


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 27-10-2010 12:25 PM

Olaf,ga eens naar De Refter:zeer goede brasserie van Van Hecke.en leuke wijnen,oa ch des Tours aan een betaalbare prijs.reserveren.maandag is natuurlijk wel een ongelukkig gekozen dag..


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Marc - 27-10-2010 02:02 PM

De Bottelier (http://www.debottelier.com) is een leuk adresje.
Restaurant annex wijnshop. Wijnprijs in restaurant is winkelprijs + 12,5€.
Mijnheer serveert, mevrouw doet de keuken.
Helaas ook op maandag gesloten Sad

La Tache (http://www.latache.be) is een iets duurder, maar zeer correct geprijsd restaurant, met heerlijke wijnkaart. Maandag open!! applaus


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Olaf - 28-10-2010 09:29 PM

Dank voor de tips. Helaas zijn er nogal wat dicht op een ongelukkige maandag. Het wordt misschien wel La Tache.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - xanax - 31-10-2010 07:05 PM

De Siphon in Damme
al generaties onklopbaar prijs /kwaliteit en een super wijnkaart die betaalbaar is. Bovendien is het wildseizoen.
Love it or hate it. Sommigen vinden het te druk (als je gaat tijdens 1ste shift wordt je wel eens opgejaagd, dus kiezen voor reservatie vanaf 19h30)
I love it !
reserveren is noodzakelijk tijdens jachtseizoen


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 14-11-2010 08:00 PM

Bedankt voor de tip ivm La Tâche. Ik heb er deze middag zeer smakelijk gegeten voor een goede prijs. En een flesje Branaire Ducru '97 (53 euro) geproefd: mooie neus met zwart fruit, truffel, hout en lekkere mond met een klein minpuntje: net iets te veel zuren. (88p) Er staan een aantal kelderresten op de kaart waar men 10 % korting op geeft. (Montrose '97 voor minder dan 100 euro o.a.)


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Marc - 14-11-2010 09:06 PM

(14-11-2010 08:00 PM)Matten schreef:  Bedankt voor de tip ivm La Tâche.

Met plezier... thumb


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Olaf - 24-11-2010 12:07 AM

Dank voor de tip van La Tâche Marc.

Het restaurant is een pand uit 1952 wat vroeger eerder een woonhuis geweest zal zijn in Art-deco stijl. Het restaurant bestaat uit twee aparte delen en daardoor is het zelfs niet ongezellig als er weinig volk binnen zit zoals gisterenavond. De giga grote café bar is wel foei lelijk vooral als je zoals ik aan een tafel zit waar je achter de bar kan kijken.

De kaart bestaat uit een zestal voorgerechten en vijftal hoofdgerechten. Dessertkaart heb ik voorbij laten gaan. Er is ook een menu van 35€ met voor- en hoofgerecht (keuze uit telkens drie gerechten). Gezien de redelijke nabijheid van de zee ben ik voor twee visgerechten gegaan van het menu. De keuken is zo klassiek als het maar zijn kan en is twintig jaar stil blijven staan. Desalniettemin is de kwaliteit van datgene wat ik op mijn bord kreeg zeker wel in orde en goed afgesmaakt. Ook enkele amuses vooraf, niet erg inspirerend maar wel correct. Als ik kritisch zou kijken zou ik nog van alles kunnen bedenken maar dat doe ik niet want als ik naar de prijs/kwaliteit kijk is het totale plaatje wel goed.

Voor de wijnkaart zul je even de tijd moeten nemen. Een wijnkaart waar de wijnliefhebber mee uit de voeten kan. De Bordeauxliefhebber zal in zijn nopjes zijn. Veel oude jaargangen en veel keuze. Ik ben voor een specialleke gegaan namelijk de Chardonnay uit Arbois 1999 van Tissot (34€) die goed op temperatuur werd geschonken. Wijn was OK maar volgende keer toch een andere fles. De ongedronken helft van de fles netjes in een wijncadeau zakje meegekregen voor op het hotel.
Vriendelijke bediening, jammer van de vreselijke nep vlam in de openhaard.

Teruggaan zie ik zeker zitten en dan vooral om nog eens wat flessen van de wijnkaart te proberen. De wijnen van de kaart kunnen ook aangekocht worden om mee te nemen en daar hebben ze een aparte prijslijst voor, gewoon even naar vragen en je krijgt een lijstje mee.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Venne - 24-11-2010 06:56 PM

Hey Olaf , Jacques Tissot ?
Een tijdje geleden de chd 98 van hem gedronken. De verkoper zei me dat de fles er waarschijnlijk dik over zou geweest zijn... ik denk dat hij de jura niet zo goed kende..:-)
Kwam een mooi glas wijn uit!


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Marc - 24-11-2010 07:20 PM

Een correcte analyse, Olaf.
Ik heb nog nooit aan de bar gezeten daar.
De menu is waarschijnlijk ook al 20 jaar dezelfde, dus informeer je als je volgende keer terug gaat. Grote kans dat je dezelfde gerechten voorgeschoteld krijgt. Tongue
Op hun wijnkaart staan ook de Savenierres van Nicolas Joly! Een aanrader voor volgende keer, zeker bij een mooi visgerecht.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Olaf - 24-11-2010 11:34 PM

(24-11-2010 06:56 PM)Venne schreef:  Hey Olaf , Jacques Tissot ?
Een tijdje geleden de chd 98 van hem gedronken. De verkoper zei me dat de fles er waarschijnlijk dik over zou geweest zijn... ik denk dat hij de jura niet zo goed kende..:-)
Kwam een mooi glas wijn uit!

Ja het was Jacques Tissot Venne.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - jazzper - 28-12-2010 02:13 PM

absoluut est dichtbij de oude vismarkt! mooie kaart en veel wijnen zijn per glas verkrijgbaar


RE: Tips voor Brugge en omstreken - doc - 28-12-2010 07:36 PM

Vroeger vond ik die "wijnen per glas"- kaart toch niet zo indrukwekkend. Spreek voor enkele jaren geleden uit de beginperiode... Wel heerlijke gastvrouw !!!!



RE: Tips voor Brugge en omstreken - bowmore - 17-10-2011 12:02 PM

Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/


RE: Tips voor Brugge en omstreken - FYFY - 17-10-2011 08:35 PM

La tache vind ik persoonlijk ook een aanrader.... zeker met de goede wijnen die je er kan drinken. Trouwens, man en vrouw zijn beiden sommelier!


RE: Tips voor Brugge en omstreken - jazzper - 18-10-2011 09:49 AM

(17-10-2011 12:02 PM)bowmore schreef:  Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/

neen, het probleem met brugge is dat er op sterreniveau vanalles te doen is en een paar van de beste, meest verrassende resto's zitten in brugge maar onder dat niveau is het een beetje armoe troef soms (toeristentoestanden)


RE: Tips voor Brugge en omstreken - bowmore - 19-10-2011 09:59 AM

(18-10-2011 09:49 AM)jazzper schreef:  
(17-10-2011 12:02 PM)bowmore schreef:  Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/

neen, het probleem met brugge is dat er op sterreniveau vanalles te doen is en een paar van de beste, meest verrassende resto's zitten in brugge maar onder dat niveau is het een beetje armoe troef soms (toeristentoestanden)
Ik heb de meeste echt wel gedaan en dat voor sommige verschillende keren. Misschien zoek ik iets dat niet te vinden is in de huidige sterrenrestaurants. Dat kan. Ik vind de meeste sterrenrestaurants veredelde snoeptenten. Mijn keuken is meer deze van la cuisine des mousquetaires. En ik hou ook niet van sobere strakke inrichtingen. Dat is goed voor een werkplaats.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - jazzper - 19-10-2011 07:12 PM

(19-10-2011 09:59 AM)bowmore schreef:  
(18-10-2011 09:49 AM)jazzper schreef:  
(17-10-2011 12:02 PM)bowmore schreef:  Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/

neen, het probleem met brugge is dat er op sterreniveau vanalles te doen is en een paar van de beste, meest verrassende resto's zitten in brugge maar onder dat niveau is het een beetje armoe troef soms (toeristentoestanden)
Ik heb de meeste echt wel gedaan en dat voor sommige verschillende keren. Misschien zoek ik iets dat niet te vinden is in de huidige sterrenrestaurants. Dat kan. Ik vind de meeste sterrenrestaurants veredelde snoeptenten. Mijn keuken is meer deze van la cuisine des mousquetaires. En ik hou ook niet van sobere strakke inrichtingen. Dat is goed voor een werkplaats.

des gouts et des couleurs...
bij mij het eten primeert en de inrichting kan mij weinig schelen :-)
jonkman, hertog jan, herborist etc maken toch fantastische dingen (maar hun wijn is te duur)... vroeger ging ik vaak naar du phare maar dat is naar het schijnt ook niet meer hetzelfde


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 19-10-2011 09:35 PM

De Refter...
1 keer in Aneth geweest: zeer goed. Ik heb daar, geloof ik, betaalbare en goede wijn gedronken.
Is het echt zo slecht gesteld op het niveau onder de sterren?


RE: Tips voor Brugge en omstreken - bowmore - 20-10-2011 11:01 AM

(19-10-2011 07:12 PM)jazzper schreef:  des gouts et des couleurs...
bij mij het eten primeert en de inrichting kan mij weinig schelen :-)
jonkman, hertog jan, herborist etc maken toch fantastische dingen (maar hun wijn is te duur)... vroeger ging ik vaak naar du phare maar dat is naar het schijnt ook niet meer hetzelfde

Hertog Jan, tweemaal geweest. Vond er bitter weinig aan en schandalig duur. Ook zeer hautaine bediening. Het is gewoon een keuken die de beste ingrediënten gebruikt met weinig fantasie. Indien je dan toch dat minimalisme wenst te bereiken met smaakexplosies, dien je toch wel meer bewerkingen uit te voeren en bovenal inventief te zijn. Vond ik niet terug. Indien je dergelijke keuken zoekt dan ben je beter af bij bijvoorbeeld Pieter Clement. Vroeger had je nog Ter Leepe in Zedelgem die ook van die bereidingen maakte aan 35€ voor een menu maar die heeft ook alles maal twee gedaan.

Herborist. Iedereen vond dat fantastisch terwijl het hoofdgerecht gewoon een stuk tarbot was dat in een smaakloze roomsaus werd opgediend. Kruiden van zijn eigen tuin terwijl de E40 zich op 50 meter afstand bevond.

Jonkman: hoofdgerecht: een stuk schorsvel op selder. Wansmakelijk.

En dat allemaal aan zeer dure prijzen.

Om niet teveel de indruk te geven dat ik uiterst negatief ben, kan ik wel een restaurant nog aanbevelen in Damme (Siphon is zijn pluimen ook kwijt, porties te klein en wijnen dramatisch de hoogte in, voor dergelijke keuken ben je beter af in Vijfwege Vlissegem met zeer betaalbare en goede wijnen)) De Lieve. Zeer lekker aan een evenwichtige prijs. Wijnen echter te duur.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 20-10-2011 12:23 PM

Over Hertog Jan ben ik het niet eens. Ben er ook twee keer geweest en dat vond ik top. Zeker inventief, bewerkelijke gangen. Ik struikelde wel 2 keer over het hoofdgerecht: twee keer eend uit Challans waar iets aan scheelde. (cuisson en de andere keer was de jus enorm zout) Voor een peperdure maaltijd kan dan niet. Al de rest was op het niveau dat men De Mangeleer toedicht..

Hoe denk je over De Refter?
Of Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge?


RE: Tips voor Brugge en omstreken - koen - 20-10-2011 12:36 PM

Mijn positieve ervaringen in het Brugse

Hertog Jan: hebben daar schitterend gegeten en perfecte bediening (toen nog 1ster), een van de betere culinaire ervaringen. Zal ook wel van het menuutje afhangen. Vrienden van ons vonden de keuken (of sommige gerechtjes toch) voor "vergevorderden" :-)

A'Qi: vroegere patron van de Herborist. Een absolute aanrader en PQ top.

De Gouden Haerynck: wat klassieker maar perfecte smaakvolle gerechten en ne super sympathieke kok.

@Matten

Hostellerie Saint Nicolas: al een 3-4tal jaren geleden en was toen de moeite waard. Vond zijn menuutje toen beter dan die van de Goossens (een paar maanden ervoor gegeten) en aan de helft van de prijs. Van anderen wel al gehoord dat ie soms te ver in Bulli toestanden ging ... niet bij ons.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - bowmore - 20-10-2011 12:48 PM

(20-10-2011 12:23 PM)Matten schreef:  Over Hertog Jan ben ik het niet eens. Ben er ook twee keer geweest en dat vond ik top. Zeker inventief, bewerkelijke gangen. Ik struikelde wel 2 keer over het hoofdgerecht: twee keer eend uit Challans waar iets aan scheelde. (cuisson en de andere keer was de jus enorm zout) Voor een peperdure maaltijd kan dan niet. Al de rest was op het niveau dat men De Mangeleer toedicht..

Hoe denk je over De Refter?
Of Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge?

Probeer eens Pieter Clement in Oost-Vleteren. Toch wel een duidelijk ander niveau wanneer je dergelijke keuken verkiest waarbij ze een boekje moeten opratelen om je duidelijk te maken wat je zal eten. Het toppunt dat ik ooit heb meegemaakt was in Mol in het restaurant 't Zilte. Iedereen vol lof terwijl ze amper wisten wat ze aten. Ik vind dat hemeltergend en decadent.

De refter ga ik niet binnen daar het me inderdaad als een refter overkomt. Elverdinge heb ik wel al goede kritieken gehoord doch nog niet geweest. Juist gekeken naar hun prijzen en daar zal ik waarschijnlijk ook niet meer naar toe gaan. Voor een heel wat mindere prijs, ken ik genoeg restaurants die kwaliteit bieden. Ik betaal geen +100€ meer. Dat is veel te duur en onverantwoord voor het gebodene.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 20-10-2011 02:28 PM

(20-10-2011 12:36 PM)koen schreef:  @Matten

Hostellerie Saint Nicolas: al een 3-4tal jaren geleden en was toen de moeite waard. Vond zijn menuutje toen beter dan die van de Goossens (een paar maanden ervoor gegeten) en aan de helft van de prijs. Van anderen wel al gehoord dat ie soms te ver in Bulli toestanden ging ... niet bij ons.

Yep, ik ben er dit jaar nog geweest. Die prijs-kwaliteit op het niveau van zaken met 2 sterren zal je moeilijk elders vinden. Van El Bulli weinig te merken. En als hij een hoogstandje brengt, dan altijd in functie van het product of het gerecht. Mooie porties, zeer goede keuken. Alleen de kunst aan de muur mag je eigenlijk geen kunst noemen.

@Bowmore: Ik zou toch eens De Refter uitproberen. Zeer goede brasseriekeuken en prijs-kwaliteit. Het interieur vind ik smaakvol en ongedwongen. Château des Tours staat er op de wijnkaart, om maar iets te zeggen. Trouwens, volgens mij, afgaand op je commentaren, zou jij een liefhebber van de keuken van Van Hecke moeten zijn. En dat brengt De Refter, en betaalbaar. (35 euro voor 3 gangen)

Ik hoor ook zeer goede dingen over De Kruidenmolen in Klemskerke.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - bowmore - 20-10-2011 09:30 PM

(20-10-2011 02:28 PM)Matten schreef:  
(20-10-2011 12:36 PM)koen schreef:  @Matten

Hostellerie Saint Nicolas: al een 3-4tal jaren geleden en was toen de moeite waard. Vond zijn menuutje toen beter dan die van de Goossens (een paar maanden ervoor gegeten) en aan de helft van de prijs. Van anderen wel al gehoord dat ie soms te ver in Bulli toestanden ging ... niet bij ons.

Yep, ik ben er dit jaar nog geweest. Die prijs-kwaliteit op het niveau van zaken met 2 sterren zal je moeilijk elders vinden. Van El Bulli weinig te merken. En als hij een hoogstandje brengt, dan altijd in functie van het product of het gerecht. Mooie porties, zeer goede keuken. Alleen de kunst aan de muur mag je eigenlijk geen kunst noemen.

@Bowmore: Ik zou toch eens De Refter uitproberen. Zeer goede brasseriekeuken en prijs-kwaliteit. Het interieur vind ik smaakvol en ongedwongen. Château des Tours staat er op de wijnkaart, om maar iets te zeggen. Trouwens, volgens mij, afgaand op je commentaren, zou jij een liefhebber van de keuken van Van Hecke moeten zijn. En dat brengt De Refter, en betaalbaar. (35 euro voor 3 gangen)

Ik hoor ook zeer goede dingen over De Kruidenmolen in Klemskerke.

Ok ik probeer dat dan voor een lunch. Probeer dan ook eens De Lieve en vergelijk dat eens naar prijs-kwaliteit. Ik vind dat daar veel te weinig belang aan wordt gehecht tegenwoordig. Misschien ben ik wel te oud en te veel gewoon van vroeger waar je voor een goede 1000 BEF royaal kon eten en dingen als een kom kaviaar nog eens voor je neus werden gezet met wat beschuitjes.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - don quichotte - 21-10-2011 08:06 PM

(20-10-2011 09:30 PM)bowmore schreef:  .......................en vergelijk dat eens naar prijs-kwaliteit. Ik vind dat daar veel te weinig belang aan wordt gehecht tegenwoordig. Misschien ben ik wel te oud en te veel gewoon van vroeger waar je voor een goede 1000 BEF royaal kon eten en dingen als een kom kaviaar nog eens voor je neus werden gezet met wat beschuitjes.

Met weemoed denk ik daar ook nog dikwijls aan.Sad
“Join the club” Wink


RE: Tips voor Brugge en omstreken - doc - 21-10-2011 11:06 PM

Eigenaardig toch dat "Brugge en omstreken" hier een topic is. Precies of Brugge een culinair epicentrum is ... Woon trouwens ook op een scheet van Brugge. Mijn geliefkooste restaurant nabij Brugge is de Roeschaert te Houthave, niks meer niks minder. Gewoon schitterend, ...P/Q is echt top ! Eén van de beste uit de streek ! Bartholomeus in HEIST is ook absolute top trouwens maar dan moet je wat meer centjes ophoesten...


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 21-10-2011 11:27 PM

Maar Brugge ís een culinair epicentrum. Nergens in België zo veel goede restaurants op zo'n kleine oppervlakte. Je moet maar eens naar Kortrijk afzakken: huilen met de pet op..


RE: Tips voor Brugge en omstreken - doc - 21-10-2011 11:28 PM

Ja, als je hier woont, besef je dat gewoon niet altijd,.... we zijn verwend hé. Ga je mee naar Roeschaert ?


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 21-10-2011 11:29 PM

Yep!


RE: Tips voor Brugge en omstreken - jazzper - 22-10-2011 01:28 PM

(21-10-2011 11:27 PM)Matten schreef:  Maar Brugge ís een culinair epicentrum. Nergens in België zo veel goede restaurants op zo'n kleine oppervlakte. Je moet maar eens naar Kortrijk afzakken: huilen met de pet op..

vind ik ook! ik ben opgegroeid in brugge toen het daar nog culinaire armoede was (ben er nu zo'n 17 jaar weg maar mijn vader woont er nog steeds)... nu komen er steeds meer en meer goede restaurants bij helaas vaak in het iets duurdere segment, brugge is ook geen studentenstad maar een stad van oudere koppels, veel toeristen etc die blijkbaar niet echt op hun geld moeten letten


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 03-12-2011 12:36 PM

Gisteren nog eens naar Geert van Heckes Bistro Refter in Brugge geweest. Zaak draait goed, beetje luidruchtig. Zeer lekkere kalfshersenen (kort in de pan aangezet) met tartaar en Ierse rib eye met veel smaak en frietjes (excellente rode wijnsaus). Minpunt dat mij nu zeer sterk opviel: de prijzen van de flessen wijn. De Sales voor +- 120 euro. 45 euro voor de cdr van Des Tours vind ik ook al moeilijk om uit te geven.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - vinejo - 03-12-2011 01:01 PM

120 euro voor de Sales? Hoe durven ze? Zelfs voor een '90 is dat erover vind ik...


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 03-12-2011 01:42 PM

't Was Vincent die de fles had opgemerkt. Le zédé '07 van L-Z was al 65 euro.. 35 euro voor drie gangen en nog eens die kwaliteit is schitterend, maar de wijnen.. 10 euro voor een glas Champagne..


RE: Tips voor Brugge en omstreken - don quichotte - 03-12-2011 10:39 PM

(03-12-2011 12:36 PM)Matten schreef:  Gisteren nog eens naar Geert van Heckes Bistro Refter in Brugge geweest. Zaak draait goed, beetje luidruchtig. Zeer lekkere kalfshersenen (kort in de pan aangezet) met tartaar en Ierse rib eye met veel smaak en frietjes (excellente rode wijnsaus). Minpunt dat mij nu zeer sterk opviel: de prijzen van de flessen wijn. De Sales voor +- 120 euro. 45 euro voor de cdr van Des Tours vind ik ook al moeilijk om uit te geven.

@ Matten,

Bedankt voor deze info.
Ik begin meer en meer afstand te nemen van restaurants waar men een exuberante prijspolitiek toepast op wijnen om hun (misleidende) politiek te verdoezelen dat ze hun menu’s aan zo gezegde democratische prijzen aan de markt brengen.

Ik had altijd de bedoeling bij doorreis eens af te stappen bij de Bistro Refter van Geert Van Hecke. Maar als ik dit lees denk ik dat de Bistro op mijn “Black List” ga noteren.

Het is te begrijpen dat een aantal enthousiastelingen de bistro gaan aandoen om eenzelfde niveau te verwachten dan de Karmeliet. Toch denk ik dat je dit niet kan verwachten en dat dit zeker niet kan aan een veel lager prijsniveau.
Maar als Geert het minder inkomen probeert te compenseren door veel te hoge wijnprijzen dan denk ik dat hij de bal volledig verkeerd slaat.

Misschien dat Geert eens terug nederig moet terugblikken naar de tijd toen de Karmelieten enkel konden overleven van hun noeste arbeid en aalmoezen.Big Grin


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Venne - 03-12-2011 11:37 PM

en van hun Triple Karmeliet:-)
Mooi bierke!!


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 04-12-2011 11:15 AM

Absoluut Smile!

Yep, en al stoort die prijzenpolitiek mij mateloos, toch ga ik terug, want verdomme lekker!


RE: Tips voor Brugge en omstreken - doc - 04-11-2012 02:42 AM

Dit schreef ik onlangs:

Blankenberge, LAMPARA Langestraat 69, een autenthiek Italiaans restaurant (niet voor snobs), met een inspirerend interieur (heerlijke art-nouveau vloer en zwart-wit foto's aan de muur, old-fashioned jazz uit de jaren 40-50)! (H)Eerlijke, echte Italiaanse gerechtjes van de bomma uit Italië en een wijnkaart met autochtone druifjes :-)

Gisteravond was ’t in orde, gastkok, 6 gerechtjes, 5 wijntjes à 40 euro de man.
Foccacia kippelever, gebakken peertje.
Pladijstartaartje, selder, koriander, pistachenootjes, zwarte olijfjes en kruidenolie.
Linzensoepje met kerstomaatje.
Ravioli van butternut met walnoten en boschampignons.
Kwarteltje gevuld met rozijntjes, nootjes, gebakken aardappel en gestoofde andijvie.
Semifreddo van koffie met citroencrumble en amandelnootjes.

Wijntjes, allen uit de Abruzzen, Montepulciano, Trebbiano,…bijzonder lekker en goed opgebouwd rond de gerechtjes ! Wij leerden hier de Pecorino kennen !

Bedankt Melissa en Stef !

Mannen, hier moet je reserveren !


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mt - 04-11-2012 09:43 AM

Ik val hier van mijn stoel... Ik reserveer Wink!


RE: Tips voor Brugge en omstreken - bowmore - 03-12-2012 10:22 AM

Hun wijnwinkel naast de Lampara niet vergeten. Rechtstreekse invoer van Italiaanse wijnen en verkoop van hun eigen olijfolie.

Restaurant zonder twijfel top.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - xanax - 08-12-2012 07:16 PM

Dank voor de tip! Had er nooit eerder van gehoord en qua traditionele italiaanse keuken is er in Brugge weinig aanbod.
Heb gereserveerd voor volgende week!


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Terretoir - 08-12-2012 08:13 PM

Zelf nog nooit geweest maar volgens men pa is de "sans cravatte" wel de moeite! makkelijk te vinden via goegel...


RE: Tips voor Brugge en omstreken - xanax - 10-12-2012 10:45 PM

sans cravatte is wel prijzig P/Q!
beter 100 meter verder rijden tot bij de rock fort
http://www.rock-fort.be
enfin, dat is toch mijn gedacht


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Terretoir - 10-12-2012 10:53 PM

(10-12-2012 10:45 PM)xanax schreef:  sans cravatte is wel prijzig P/Q!
beter 100 meter verder rijden tot bij de rock fort
http://www.rock-fort.be
enfin, dat is toch mijn gedacht

ik zeg het, nooit geweest.. Maar naar't schijnt wel de moeite de "sans cravatte"....


RE: Tips voor Brugge en omstreken - jr02 - 14-12-2012 08:56 PM

'sans cravate' Michelin *
Eén maal geweest, prijzig, niet gezellig interieur = te industrieel.
We hadden de menu gevolgd, die ze sterk aanprezen waardoor iemand die anderhalf uur later binnenkwam en ook de menu nam nog vlotjes meekon in de gangen. Gevolg gelijktijdig de menu afgehandeld maar wij zaten met ellenlange wachttijden tussen onze gangen.
(Psst wij gingen met honger van tafel)
Inderdaad 100m verder rijden.

Onlangs een marktmenu genomen in 'Ter Groene Poorte' (wel gereserveerd) 35€ incl apero & wijen
'Ter Groene Poorte' het restaurant van de hotelschool.
Ongename verrassing! Je komt zeker niet om van de wijn-dorst.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Bram80 - 26-12-2012 06:51 PM

(03-12-2011 12:36 PM)Matten schreef:  Gisteren nog eens naar Geert van Heckes Bistro Refter in Brugge geweest. Zaak draait goed, beetje luidruchtig. Zeer lekkere kalfshersenen (kort in de pan aangezet) met tartaar en Ierse rib eye met veel smaak en frietjes (excellente rode wijnsaus). Minpunt dat mij nu zeer sterk opviel: de prijzen van de flessen wijn. De Sales voor +- 120 euro. 45 euro voor de cdr van Des Tours vind ik ook al moeilijk om uit te geven.

Dit weekend ook eens geweest. Veel volk (ook om 18h30), sympathieke ambiance, lekkere hersentjes en kalfswangetjes. Kaas als dessert was wat banaal (3 plakken van dezelfde camembert, zonder brood, 'zonder niet') maar correct. Wijnen zijn inderdaad niet goedkoop (Eerste Hoop CS à 38 euro), maar wel goed geselecteerd. Ik ga graag nog eens terug.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - doc - 26-12-2012 06:57 PM

(26-12-2012 06:51 PM)Bram80 schreef:  
(03-12-2011 12:36 PM)Matten schreef:  Gisteren nog eens naar Geert van Heckes Bistro Refter in Brugge geweest. Zaak draait goed, beetje luidruchtig. Zeer lekkere kalfshersenen (kort in de pan aangezet) met tartaar en Ierse rib eye met veel smaak en frietjes (excellente rode wijnsaus). Minpunt dat mij nu zeer sterk opviel: de prijzen van de flessen wijn. De Sales voor +- 120 euro. 45 euro voor de cdr van Des Tours vind ik ook al moeilijk om uit te geven.

Dit weekend ook eens geweest. Veel volk (ook om 18h30), sympathieke ambiance, lekkere hersentjes en kalfswangetjes. Kaas als dessert was wat banaal (3 plakken van dezelfde camembert, zonder brood, 'zonder niet') maar correct. Wijnen zijn inderdaad niet goedkoop (Eerste Hoop CS à 38 euro), maar wel goed geselecteerd. Ik ga graag nog eens terug.

Staat op het lijstje om binnenkort eens te gaan, ...bedankt om jouw indrukken te posten.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - don quichotte - 26-12-2012 10:04 PM

(03-12-2011 12:36 PM)Matten schreef:  Minpunt dat mij nu zeer sterk opviel: de prijzen van de flessen wijn. De Sales voor +- 120 euro. 45 euro voor de cdr van Des Tours vind ik ook al moeilijk om uit te geven.

@ Matten,

Was me vroeger nog niet opgevallen deze prijspolitiek.
Dat betekent een factor van ongeveer 5 ten opzichte van de kleinhandelsprijs.
Met zulke gelegenheden heb ik het alleen niet moeilijk maar ik blijf daar ook buiten eenmaal dat ik dat soort prijzen voorgeschoteld kreeg.
In een restaurant in het Leuvense had ik zo de ervaring dat men met bijna een factor 7 werkte. ( nog zelfs niet een record in het Leuvense)
Toen we in dit restaurant reserveerden voor een weekend dag wist men aan de telefoon te vertellen dat men geen kredietkaarten aanvaardde.
Nadien hadden we problemen om zelfs een BTW briefje te krijgen dat ik toen opzettelijk vroeg.
't kan zijn dat de horeca het moeilijk heeft maar dit toont aan dat er toch bij zijn die structureel in 't zwart willen werken.
En de rest van 't verhaal ga ik jullie besparen.
Wel is het zo dat dit restaurant de deuren heeft kunnen sluiten. huhuh Big Grin


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Lieven2 - 27-12-2012 11:18 AM

Met kerstdag ' De Lieve' gedaan in Damme. Was geselecteerd op basis van aanbevelingen in de Bib Gourmand, Gault Millau en restaurants die open waren die dag. Om kort samen te vatten:
- eten: met ups en downs, amusekes nogal gewoontjes, twee sterke voorgerechten (Sint Jacobs en rode poon), hoofdgerecht Hert was draderig en te lang gebakken, voor het dessert werden we terug naar de jaren 80 gekatapulteerd met een barok bord. Crème brule was meer crème patee...
- wijnen: wist niet of ik razend of droevig moest zijn of net moest schaterlachen... Nergens een naam van een wijnhuis te bespeuren, tenzij wat kelderresten uit Bordeaux en Bourgogne tegen stevige prijzen. De rest kwam uit... Delhaize, Colruyt en den Aldi...! En dat maal factor 5 of 6! Pfff...nog nooit gezien!
Conclusie: onbegrijpelijk dat dit restaurant wordt aanbevolen door de 2 gidsen want duidelijk vergane glorie met een wijnkaart die toont hoe het vooral niet moet....


RE: Tips voor Brugge en omstreken - vinejo - 27-12-2012 11:43 AM

(27-12-2012 11:18 AM)Lieven2 schreef:  Met kerstdag ' De Lieve' gedaan in Damme. Was geselecteerd op basis van aanbevelingen in de Bib Gourmand, Gault Millau en restaurants die open waren die dag. Om kort samen te vatten:
- eten: met ups en downs, amusekes nogal gewoontjes, twee sterke voorgerechten (Sint Jacobs en rode poon), hoofdgerecht Hert was draderig en te lang gebakken, voor het dessert werden we terug naar de jaren 80 gekatapulteerd met een barok bord. Crème brule was meer crème patee...
- wijnen: wist niet of ik razend of droevig moest zijn of net moest schaterlachen... Nergens een naam van een wijnhuis te bespeuren, tenzij wat kelderresten uit Bordeaux en Bourgogne tegen stevige prijzen. De rest kwam uit... Delhaize, Colruyt en den Aldi...! En dat maal factor 5 of 6! Pfff...nog nooit gezien!
Conclusie: onbegrijpelijk dat dit restaurant wordt aanbevolen door de 2 gidsen want duidelijk vergane glorie met een wijnkaart die toont hoe het vooral niet moet....

Te vermijden dus. thank you voor de tip. ;-)


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Lieven2 - 28-12-2012 02:11 PM

Fijn om als uitweken Bruggeling nog eens een letterlijk & figuurlijk een verbogen pareltje te ontdekken in je eigen hometown. Plaats van afspraak was 't Huis Ten Ezele, gelegen in de 'Oude zak 1', pal in het oude centrum van Brugge.
Aan de buitenkant van het historische pand niks van restaurant te bespeuren, enkel het Immokantoor Acasa. Een bordje aan de voordeur verwijst discreet dat de ingang via de priveparking om de hoek verloopt. Daarna via een zeer steile gietijzeren trap kom je recht in ...de keuken terecht. Dit is namelijk een huiskamerrestaurant waar je van maandag tot vrijdag kan lunchen en het restaurant 's avonds zijn deuren opendoet vanaf 10 personen, dus best vooraf bellen.
Het historische pand is warm en gezellig aangekleed en doet je onmiddellijk thuis voelen. De sfeer is zeer gemoedelijk en je kan met een glaasje in de hand meekijken hoe de chef zijn gerechten maakt. De kaart met een mooie selecte vis en vlees, biedt keuze uit 3 tot 6 gerechten al dan niet met aangepaste wijnen. Wij kozen voor 3 gerechten, wijnen inbegrepenen dat bleek ruim voldoende. De geserveerde wijnen (cremant, Bourgogne, Bordeaux) waren van goede tot zeer goede kwaliteit en ook de wijnkaart toonde aan dat de chef een wereldse en fijne smaak heeft.
Het 'duvekotje', een minibar om te aperitieven of na te keuvelen, was niet open (altijd open op vrijdag) maar deed ons alleen maar verlangen om terug te gaan.
Kortom, een echte aanrader om in groep op restaurant te gaan. Nog een praktische tip: je kan enkel cash betalen.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - bowmore - 31-01-2013 09:37 AM

Indien je La Lampara wilt leren kennen tezamen met hun wijnen dat ze invoeren, hieronder een event (begrijp wel niet goed dat vier glazen wijn proeven kan genoemd worden.Enfin ik hoop op een uitbreiding in de wijnbar...) Enkel vrijdagavond nog 10 plaatsen.

Voor de wijnliefhebbers die graag willen kennismaken met onze stijl om wijnen te degusteren , kunnen zich inschrijven voor onze “wijnavond” die doorgaat in restaurant

”La Lampara “ , Langestraat 69 , 8370 Blankenberge

Een mix tussen wijndegustatie en wijnbar met leuke jazz en blues sfeermuziek

EVENT



Aeternum gaat z’n wijnen rechtstreeks invoeren bij 3 wijngaarden : Tenuta Priore , Azienda Agricola Chiusa Grande ,en Cantina Ripa Teatina waar de wijnen geproefd worden en zorgvuldig geselecteerd. Ook wie voor het eerst kennis wil maken met de charme van de echte wijnen uit Abruzzo is meer dan welkom bij ons



PROGRAMMA

Vrijdag 22 februari 2013 vanaf 19.00 uur

Zaterdag 23 februari 2013 vanaf 19.00 uur

U kan kiezen welke formule bij u past

Wijnproeven gekoppeld aan authentieke Italiaanse gerechten. 5 gangen aan uiterst zachte prijzen.

· Formule I : aan € 35 met 2 glazen wijnen aangepast aan de menu

· Formule II : aan € 40 met 4 glazen wijnen aangepast aan de menu

PRAKTISCH: indeling zaal tafels :plaats voor 23 pers

geef mij door met hoeveel u zou komen en welke formule

INSCHRIJVEN bij STEPHANE DEMUNTER

Gelieve datum , aantal personen , uur en welke formule

Tel 0477/39 13 27 of nivanaene70@hotmail.com


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Fab - 09-02-2013 02:07 PM

(28-12-2012 02:11 PM)Lieven2 schreef:  Fijn om als uitweken Bruggeling nog eens een letterlijk & figuurlijk een verbogen pareltje te ontdekken in je eigen hometown. Plaats van afspraak was 't Huis Ten Ezele, gelegen in de 'Oude zak 1', pal in het oude centrum van Brugge.
Aan de buitenkant van het historische pand niks van restaurant te bespeuren, enkel het Immokantoor Acasa. Een bordje aan de voordeur verwijst discreet dat de ingang via de priveparking om de hoek verloopt. Daarna via een zeer steile gietijzeren trap kom je recht in ...de keuken terecht. Dit is namelijk een huiskamerrestaurant waar je van maandag tot vrijdag kan lunchen en het restaurant 's avonds zijn deuren opendoet vanaf 10 personen, dus best vooraf bellen.
Het historische pand is warm en gezellig aangekleed en doet je onmiddellijk thuis voelen. De sfeer is zeer gemoedelijk en je kan met een glaasje in de hand meekijken hoe de chef zijn gerechten maakt. De kaart met een mooie selecte vis en vlees, biedt keuze uit 3 tot 6 gerechten al dan niet met aangepaste wijnen. Wij kozen voor 3 gerechten, wijnen inbegrepenen dat bleek ruim voldoende. De geserveerde wijnen (cremant, Bourgogne, Bordeaux) waren van goede tot zeer goede kwaliteit en ook de wijnkaart toonde aan dat de chef een wereldse en fijne smaak heeft.
Het 'duvekotje', een minibar om te aperitieven of na te keuvelen, was niet open (altijd open op vrijdag) maar deed ons alleen maar verlangen om terug te gaan.
Kortom, een echte aanrader om in groep op restaurant te gaan. Nog een praktische tip: je kan enkel cash betalen.

Dag Lieven,

Oordelend op je tip heb ik vanavond voor mijn verjaardag gereserveerd .wijn Ik ben ondertussen al eens gaan kijken en idd ziet er mega gezellig uit.
Ik zal mijn bevindingen zeker posten en laten we hopen het allemaal even positief zal zijn maar twijfel daar precies niet echt aan Smile
Grz Fab
(31-01-2013 09:37 AM)bowmore schreef:  Indien je La Lampara wilt leren kennen tezamen met hun wijnen dat ze invoeren, hieronder een event (begrijp wel niet goed dat vier glazen wijn proeven kan genoemd worden.Enfin ik hoop op een uitbreiding in de wijnbar...) Enkel vrijdagavond nog 10 plaatsen.

Voor de wijnliefhebbers die graag willen kennismaken met onze stijl om wijnen te degusteren , kunnen zich inschrijven voor onze “wijnavond” die doorgaat in restaurant

”La Lampara “ , Langestraat 69 , 8370 Blankenberge

Een mix tussen wijndegustatie en wijnbar met leuke jazz en blues sfeermuziek

EVENT



Aeternum gaat z’n wijnen rechtstreeks invoeren bij 3 wijngaarden : Tenuta Priore , Azienda Agricola Chiusa Grande ,en Cantina Ripa Teatina waar de wijnen geproefd worden en zorgvuldig geselecteerd. Ook wie voor het eerst kennis wil maken met de charme van de echte wijnen uit Abruzzo is meer dan welkom bij ons



PROGRAMMA

Vrijdag 22 februari 2013 vanaf 19.00 uur

Zaterdag 23 februari 2013 vanaf 19.00 uur

U kan kiezen welke formule bij u past

Wijnproeven gekoppeld aan authentieke Italiaanse gerechten. 5 gangen aan uiterst zachte prijzen.

· Formule I : aan € 35 met 2 glazen wijnen aangepast aan de menu

· Formule II : aan € 40 met 4 glazen wijnen aangepast aan de menu

PRAKTISCH: indeling zaal tafels :plaats voor 23 pers

geef mij door met hoeveel u zou komen en welke formule

INSCHRIJVEN bij STEPHANE DEMUNTER

Gelieve datum , aantal personen , uur en welke formule

Tel 0477/39 13 27 of nivanaene70@hotmail.com

Zie ik wel zitten, nog kandidaten? Smile


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Fab - 20-02-2013 04:51 PM

Voor mijn verjaardag zijn we dus alsook in 't Huis ten Ezele te Brugge gaan tafelen. Vanaf 10 personen (max 20 pers) kan je daar in het weekend het restaurant afhuren om zo in een intieme sfeer te kunnen dineren met familie, naasten of dichte vrienden en ik moet toegeven toen we onze tafel zagen bij het binnenkomen was het echt een "Wauw" effect! Zoooo gezellig, warm, heel mooi authentiek interieur met een groot openhaard in de achtergrond echt nog midden 19e Eeuws.
De gerechten worden in de open keuken klaargemaakt door chef Yvo Degraeve die vroeger alsook eigenaar en chef was van restaurant Mon Manège à toi te Zeebrugge voor diegene zich dit nog herinneren.

Wat het eten betreft had ik op voorhand gekozen voor een samengesteld menu.
Als voorgerecht kon men kiezen tussen
Gebakken Sint Jacobsnoten met saffraanrisotto, paprika en gekonfijte aubergine (22€)
Of
Carpaccio van rund en ganzenlever met comte kaas en gedroogde pruimen (22€)

Als hoofdgerecht:
Kabeljauw in een champagnesaus, Champagneglas gevuld met garnalen en mosselen. Begeleid door een Aardappelmouseline (31€)
Of
Côte-à-l'os met béarnaisesaus, verse frietjes en een fris slaatje. (31€)

Bij de visgerechten hebben we een Grünner Vetliner 2008 Langelois Terassen gedronken en het was een voltreffer. Prijs was rond de 25€ als ik me niet vergis?
In de neus floraal (welkewatte), geroosterde amandelen, beetje grassig
In de mond frisse aanzet, goed verweven zuren, Granny Smith, beetje limoen, had ook beetje textuur van een Chardonnay vond ik maar dan zonder de expliciete botertoetsen. Bij deze heel lekker bij de vis vond ik.
Vlees daarentegen was geaccompagneerd door een rode, m.n. The Chocolat Block 2007 (49€) van Boekenhouts kloof. (Syrah 55%, Grenache Noir 20%, CS 16%, Cinsault 5% en Viognier 4%)

Neus: Veel rood fruit, aalbes, kruidig
Mond: Alsook veel rood fruit, chocolade (what’s in a name), kruidig, vol, rond, zeer fluwelig textuur in de mond, deed me denken aan die van een Zinfandel of Tempranillo.
In het kort kan ik alleen maar zeggen dat iedereen onder de indruk was van zowel het decor, sfeer, eten als… last but not least de wijn.

Besluit... EEN AANRADER! applausapplausapplaus

Grz Fab


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Lieven2 - 25-02-2013 11:19 PM

Goed om te lezen dat het geen eendagsvlieg was... Een adres dus voor foodies en wijnliefhebbers.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - doc - 28-03-2013 07:46 PM

Gisteravond met een kameraad in restaurant De Bottelier gaan eten. Zeer verzorgde dishes, ontspannen en warme sfeer waar gastheer Hans steeds welgezind en ongedwongen de gasten bedient. De filosofie is hier "neem de tijd".

http://www.debottelier.com/index.htm

Gegratineerde aspergecanneloni met ham en waterkerssausje
Lamsfilet met persillade en aardappel-courgetteschijfjes

M'n disgenoot nam de Gebakken zeewolf met rode paprikacrème en lentegroentjes

Als wijntje een Dolcetto... en ...op de wijnkaart staan de winkelprijzen vermeld en er komt gewoon overal een vast bedrag van 12.5 euro kurkgeld bij.

Daarna nog een drankje in de Kleine Nachtmuziek vlakbij. Brugge, het kon niet mooier.


RE: Tips voor Brugge en omstreken - doc - 31-03-2013 04:32 PM

La Tâche

Ontspannen, sfeer, leuk kader, "art déco" gevoel, eigenlijk prachtige woning jaren 50 ?
De originele houten lambrizering en het parket spreken voor zich, samen met het ondertussen verdwenen Belgisch, Henegouwse rode marmer. Reuzachtihge pepermolens op de tafels,...

voogerechtje:

Cannelloni van Limousin-rund & St. Jakobsvruchten –
crumble van olijven-crème van avocado-citroenmeringue
sterrenklasse !

hoofdgerecht:

Houtduif met primeurgroentjes & gerookte ganzenlever,
pommes dauphinois

Heel veel garnituur, heel lekker, maar was "genoeg" aan smaakmakers op één bord, maar niet barok, waar ik niet van hou. Houtduifje perfect gegaard, lekkere pommes, jus en zalfje met rodebieten en vermoedelijk wat framboos...

De bediening is perfect, ongedwongen en geen toupé...

We kozen een Alter Ego 1998 als opvrolijker !


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Marc - 01-04-2013 09:09 PM

(27-10-2010 02:02 PM)Marc schreef:  De Bottelier (http://www.debottelier.com) is een leuk adresje.
Restaurant annex wijnshop. Wijnprijs in restaurant is winkelprijs + 12,5€.
Mijnheer serveert, mevrouw doet de keuken.
Helaas ook op maandag gesloten Sad

La Tache (http://www.latache.be) is een iets duurder, maar zeer correct geprijsd restaurant, met heerlijke wijnkaart. Maandag open!! applaus

We zijn nagenoeg terug bij af. Wink
Dat we daar drie jaar over gedaan hebben, zeg...


RE: Tips voor Brugge en omstreken - doc - 01-04-2013 10:10 PM

(01-04-2013 09:09 PM)Marc schreef:  
(27-10-2010 02:02 PM)Marc schreef:  De Bottelier (http://www.debottelier.com) is een leuk adresje.
Restaurant annex wijnshop. Wijnprijs in restaurant is winkelprijs + 12,5€.
Mijnheer serveert, mevrouw doet de keuken.
Helaas ook op maandag gesloten Sad

La Tache (http://www.latache.be) is een iets duurder, maar zeer correct geprijsd restaurant, met heerlijke wijnkaart. Maandag open!! applaus

We zijn nagenoeg terug bij af. Wink
Dat we daar drie jaar over gedaan hebben, zeg...

thumbsup ! ongelofelijk hè


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mr Coone - 03-03-2018 12:08 PM

Deze topic terug wat nieuw leven inblazen.

Na gisteren een zoveelste slechte wijnervaring op restaurant gehad te hebben, ben ik nu echt actief op zoek naar restaurants die een juiste wijnservice geven (moet daarom niet perfect zijn) en die interessante wijnen serveren.

Ik heb nu nog geen enkel restaurant bezocht (zelfs niet het duurdere segment) die mij een correcte wijnservice gegeven heeft.
Verder merk ik ook dat veel restaurants in de regio zowat dezelfde wijnkaart hebben of veel te jonge jaargangen aanbieden.

Maar gisteren denk ik zowat het absolute dieptepunt bereikt te hebben.
De naam van het etablissement wil ik nu nog voor mezelf houden, maar:

1) bij aankomst kreeg ik al geen wijnkaart. Heb hier zelf expliciet moeten naar vragen.
2) op de wijnkaart stonden al direct 3 enorme kemels van fouten (Hout-Medoc, Sint Veran en Pinot Nior). Ik had hier eigenlijk al moeten stoppen en een gewoon pintje bestellen.
3) meest interessante wijn bij onze côte a l'os vond ik een St Emiliontje (de namen op de wijnkaart waren mij allemaal onbekend)
4) tijdens ons aperitief werd de fles gewoon naast ons op tafel gezet "om wa te luchten" (geen presentatie, niet op een bordje of servet). Begon hier al te kriebelen
5) uiteindelijk kwam de ober terug om te laten voorproeven. En hier viel ik bijna van mijn stoel: hij nam gewoon mijn glas vast, hield hem scheef alsof hij een pintje inschonk en liet mij daarna voorproeven! watte
6) wijn werd veel te warm geserveerd (kamertemperatuur, dus wellicht 20°+). Ik heb na het proeven dan maar direct om een koelemmer gevraagd om de wijn af te koelen. Wijn was dan ook veel beter (maar niet top) naarmate hij wat afgekoeld was.

Du jamais vu.
Ik verwacht geen perfecte wijnservice, maar toch iets meer professionaliteit.
Bij een restaurantbezoek telt voor mij niet enkel de kwaliteit van het eten, maar het totaalpakket. De wijn moet minstens even goed en met zorg behandeld worden als de gerechten en er mag toch ook wat aandacht aan de service geschonken worden.

Dus, tips zijn absoluut welkom Smile


RE: Tips voor Brugge en omstreken - TheWineVet - 03-03-2018 06:09 PM

1) bij aankomst kreeg ik al geen wijnkaart. Heb hier zelf expliciet moeten naar vragen.
De meeste mensen hoeven dan ook geen wijnkaart. Dat ga je in veel restaurants tegenkomen.
2) op de wijnkaart stonden al direct 3 enorme kemels van fouten (Hout-Medoc, Sint Veran en Pinot Nior). Ik had hier eigenlijk al moeten stoppen en een gewoon pintje bestellen.
3) meest interessante wijn bij onze côte a l'os vond ik een St Emiliontje (de namen op de wijnkaart waren mij allemaal onbekend)
4) tijdens ons aperitief werd de fles gewoon naast ons op tafel gezet "om wa te luchten" (geen presentatie, niet op een bordje of servet). Begon hier al te kriebelen
5) uiteindelijk kwam de ober terug om te laten voorproeven. En hier viel ik bijna van mijn stoel: hij nam gewoon mijn glas vast, hield hem scheef alsof hij een pintje inschonk en liet mij daarna voorproeven! watte
Hij laat toch al voorproeven...
6) wijn werd veel te warm geserveerd (kamertemperatuur, dus wellicht 20°+). Ik heb na het proeven dan maar direct om een koelemmer gevraagd om de wijn af te koelen. Wijn was dan ook veel beter (maar niet top) naarmate hij wat afgekoeld was.

Buiten een paar schoonheidsfoutjes, valt het al bij al toch nog mee? Alles hangt af van de prijs van het restaurant, natuurlijk. En van de prijs van de wijn. In de Rooselaer bij mij in de buurt hebben ze een pracht van een wijnkaart, maar moet ik ook de wijnkaart vragen. Wel komen ze altijd aan tafel de wijn tonen ter controle. Onlangs per glas besteld (we gingen niet veel drinken, weet je) en de wijnen werden aan tafel geopend en ik moest ze ook voorproeven. Topwijnen en topservice...


RE: Tips voor Brugge en omstreken - fleer - 03-03-2018 06:52 PM

Meer en meer wordt er gewerkt met aangepaste wijnen om te voorkomen dat mensen iets anders goedkoop gaan nemen.
Wil je dan toch de wijnkaart dan moet je duidelijk maken dat je voor iets beters gaat dan de aangepaste wijnen. (al weet je niet wat die aangepaste wijnen juist inhouden)

Grtz


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Olivier - 04-03-2018 09:47 PM

(03-03-2018 12:08 PM)Mr Coone schreef:  Deze topic terug wat nieuw leven inblazen.

Na gisteren een zoveelste slechte wijnervaring op restaurant gehad te hebben, ben ik nu echt actief op zoek naar restaurants die een juiste wijnservice geven (moet daarom niet perfect zijn) en die interessante wijnen serveren.

Ik heb nu nog geen enkel restaurant bezocht (zelfs niet het duurdere segment) die mij een correcte wijnservice gegeven heeft.
Verder merk ik ook dat veel restaurants in de regio zowat dezelfde wijnkaart hebben of veel te jonge jaargangen aanbieden.

Maar gisteren denk ik zowat het absolute dieptepunt bereikt te hebben.
De naam van het etablissement wil ik nu nog voor mezelf houden, maar:

1) bij aankomst kreeg ik al geen wijnkaart. Heb hier zelf expliciet moeten naar vragen.
2) op de wijnkaart stonden al direct 3 enorme kemels van fouten (Hout-Medoc, Sint Veran en Pinot Nior). Ik had hier eigenlijk al moeten stoppen en een gewoon pintje bestellen.
3) meest interessante wijn bij onze côte a l'os vond ik een St Emiliontje (de namen op de wijnkaart waren mij allemaal onbekend)
4) tijdens ons aperitief werd de fles gewoon naast ons op tafel gezet "om wa te luchten" (geen presentatie, niet op een bordje of servet). Begon hier al te kriebelen
5) uiteindelijk kwam de ober terug om te laten voorproeven. En hier viel ik bijna van mijn stoel: hij nam gewoon mijn glas vast, hield hem scheef alsof hij een pintje inschonk en liet mij daarna voorproeven! watte
6) wijn werd veel te warm geserveerd (kamertemperatuur, dus wellicht 20°+). Ik heb na het proeven dan maar direct om een koelemmer gevraagd om de wijn af te koelen. Wijn was dan ook veel beter (maar niet top) naarmate hij wat afgekoeld was.

Du jamais vu.
Ik verwacht geen perfecte wijnservice, maar toch iets meer professionaliteit.
Bij een restaurantbezoek telt voor mij niet enkel de kwaliteit van het eten, maar het totaalpakket. De wijn moet minstens even goed en met zorg behandeld worden als de gerechten en er mag toch ook wat aandacht aan de service geschonken worden.

Dus, tips zijn absoluut welkom Smile

Ik denk dat je nu ook wel naar de service kijkt door de bril van wat je geleerd zal hebben bij Syntra. En om eerlijk te zijn, ik zou niet weten waar je naartoe moet gaan om zo’n service te krijgen. Al zeker niet wanneer er geen sommelier is, en zelfs als er een is... De vraag is ook wat belangrijk is. In principe moeten ze je bvb de kurk op een bordje achterlaten en zo... Tja, verouderde etikette denk ik dan.
Wat echter wel vaak een pijnpunt is, is de temperatuur van de wijn. In 95% van de gevallen gewoon te warm. En dat zou toch niet mogen!


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mr Coone - 04-03-2018 10:38 PM

De wijnservice moet inderdaad niet perfect zijn, maar een minimum aan etiquette mag volgens mij wel.
Toen ik destijds als jobstudent in een restaurant begon, werden mij toch iets meer instructies mee gegeven.
En dit zijn dingen die je op de hotelschool leert... Van professionals verwacht ik net dat tikkeltje meer dan bij een jobstudent.

Enfin, ondertussen al wat adressen gekregen in het Brugse.
Ik zal ze hier zeker eens posten wanneer ik ze bezocht heb Smile


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Olivier - 04-03-2018 10:42 PM

(04-03-2018 10:38 PM)Mr Coone schreef:  De wijnservice moet inderdaad niet perfect zijn, maar een minimum aan etiquette mag volgens mij wel.
Toen ik destijds als jobstudent in een restaurant begon, werden mij toch iets meer instructies mee gegeven.
En dit zijn dingen die je op de hotelschool leert... Van professionals verwacht ik net dat tikkeltje meer dan bij een jobstudent.

Enfin, ondertussen al wat adressen gekregen in het Brugse.
Ik zal ze hier zeker eens posten wanneer ik ze bezocht heb Smile

Als het een restaurant is met ambities op wijnvlak, dan mag je inderdaad wel verwachten dat alles correct gepresenteerd wordt.

Benieuwd naar je ervaringen met de nieuwe adresjes!


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mathijs81 - 04-03-2018 10:54 PM

De laatste keer dat ik een mooie wijnservice heb gezien was bij een klein restaurantje in Torhout.
We hadden toen onze eigen flessen mee, maar dat zou geen rol mogen spelen.

De dame i/d zaal kwam telkens de wijn - die we voor dat gerecht gekozen hadden - presenteren.
Op een klein tafeltje direct naast ons stond een bordje en lag een servet.
Fles correct decouperen, even afvegen, kurk eruit, even ruiken en dan op het bordje leggen.
Dan vragen wie zou proeven, een glaasje uitschenken en aanbieden om te proeven.
Na goedkeuring werd dan eerst de dame bediend, en daarna de heren rondom de tafel.
De flessen bleven op de tafel naast ons staan en de glazen werden in mooi tempo bijgevuld.

Zelden gezien ....

Mathijs


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mr Coone - 04-03-2018 10:58 PM

(04-03-2018 10:42 PM)Olivier schreef:  
(04-03-2018 10:38 PM)Mr Coone schreef:  De wijnservice moet inderdaad niet perfect zijn, maar een minimum aan etiquette mag volgens mij wel.
Toen ik destijds als jobstudent in een restaurant begon, werden mij toch iets meer instructies mee gegeven.
En dit zijn dingen die je op de hotelschool leert... Van professionals verwacht ik net dat tikkeltje meer dan bij een jobstudent.

Enfin, ondertussen al wat adressen gekregen in het Brugse.
Ik zal ze hier zeker eens posten wanneer ik ze bezocht heb Smile

Als het een restaurant is met ambities op wijnvlak, dan mag je inderdaad wel verwachten dat alles correct gepresenteerd wordt.

Benieuwd naar je ervaringen met de nieuwe adresjes!

Vind ik ook.

En wacht tot ik met mijn kooklessen begin... Big Grin
(04-03-2018 10:54 PM)Mathijs81 schreef:  De laatste keer dat ik een mooie wijnservice heb gezien was bij een klein restaurantje in Torhout.
We hadden toen onze eigen flessen mee, maar dat zou geen rol mogen spelen.

De dame i/d zaal kwam telkens de wijn - die we voor dat gerecht gekozen hadden - presenteren.
Op een klein tafeltje direct naast ons stond een bordje en lag een servet.
Fles correct decouperen, even afvegen, kurk eruit, even ruiken en dan op het bordje leggen.
Dan vragen wie zou proeven, een glaasje uitschenken en aanbieden om te proeven.
Na goedkeuring werd dan eerst de dame bediend, en daarna de heren rondom de tafel.
De flessen bleven op de tafel naast ons staan en de glazen werden in mooi tempo bijgevuld.

Zelden gezien ....

Mathijs

Rolleyes


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mathijs81 - 04-03-2018 11:03 PM

Citaat:En wacht tot ik met mijn kooklessen begin...

Dan kunde ook beginnen zuchten en enerveren bij het zien van uw cuisson Big Grin


RE: Tips voor Brugge en omstreken - Mr Coone - 04-03-2018 11:08 PM

(04-03-2018 11:03 PM)Mathijs81 schreef:  
Citaat:En wacht tot ik met mijn kooklessen begin...

Dan kunde ook beginnen zuchten en enerveren bij het zien van uw cuisson Big Grin

Inderaad! Big Grin