wijnliefhebbers
Beaumont - Bot River - Afdrukversie

+- wijnliefhebbers (http://www.vinejo.freebb.be)
+-- Forum: Nieuwe wereld (/forum-29.html)
+--- Forum: Zuid Afrika (/forum-54.html)
+--- Discussie: Beaumont - Bot River (/thread-6600.html)


Beaumont - Bot River - Fre - 21-08-2019 10:14 PM

HOPE MARGUERITE 2016
Ik dronk deze Chenin Blanc over 2 dagen. Een aankoop van een jaartje terug, toen deze wijn uit een degustatie van cool climate wijnen uit Zuid Afrika er als beste PQ uitkwam.

Het domein doet erg Frans aan. Een familiedomein, met een focus op kwaliteit eerder dan op kwantiteit (gebruik van endogene gisten, lage rendementen, ...)

Deze Hope Marguerite wordt algemeen gezien als de referentie voor wat Chenin Blanc kan voortbrengen in de streek, als je genoeg focust op kwaliteit. Deze wijn is afkomstig van de oudste stokken van het domein (aanplanting in de jaren '70) en de beste percelen.

In de neus een mix van kweepeer, ananas maar ook citroen en zelfs wat limoen. Na het nemen van elk slokje kom je in een verhaal dat, net zoals in een spannend boek met onverwachte plotwendingen, steeds weer van van gedaante wisselt. Eerst strak met zuurtjes (initieel fris geschonken), daarna iets zoeter en vol maar nog steeds die prominente zuurtjes. Een behoorlijke lengte en dito afdronk. Perfecte maaltijdbegeleider bij bvb een oosters gerecht. Knap!